Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:30 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Készíts gulyáskrémet házilag!
Készíts gulyáskrémet házilag!

Nem csak pörkölthöz, leveshez, de akár vajas kenyérre kenve is isteni a házi gulyáskrém!

Hozzávalók:

2 kg kápia paprika
7 dl paradicsomlé
8 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb fej fokhagyma
1 db friss zellerlevél szál
5 db babérlevél
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt bors
5 ek só
2 ek cukor
1 kk szalicil

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmossuk és eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne mag, ha szükséges, ezért öblítsük le még egyszer.
Vágjuk minél apróbb darabokra a megtisztított paprikát, és a paradicsomlével együtt tegyük fel főni egy nem alumínium edényben. (A savas paradicsom miatt alumínium oldódhat ki, használjunk inkább rozsdamentes, vagy hagyományos mázas fazekat)
Amikor a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát is, a felaprított zeller zöldet és a többi fűszert! Figyelem! A só és a cukor még ne kerüljön bele!
Kb. egy órán át főzzük lassú tűzön, amíg minden jól megpuhul, majd a babérlevelet vegyük ki belőle és turmixoljuk pépessé. Aki csípősen szereti, turmixolás tehet bele 1 db hegyes erős paprikát is, természetesen magok nélkül!
Ezután újra tegyük fel főni, és amikor besűrűsödött, adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd két perc forralás után vegyük le a tűzről.
Keverjünk el benne egy csapott kávéskanál szalicilt, majd szedjük üvegekbe és hagyjuk szárazdunsztban egy napig hűlni.
Ebből a mennyiségből kb. 8 kis üvegnyi gulyáskrém lesz.
nanoka72, 2017. szeptember 14. csütörtök, 20:10
Címkék: házi gulyáskrém, paprikákat alaposan, megtisztított paprikát, paradicsomlével együtt, savas paradicsom, paprika kissé,
Kommentek
Favágó leves
paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.
bkisseva, 2017. február 26. vasárnap, 21:52
Omlettek
omlett

Hozzávalók:

1 kisebb fej hagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
5 dkg füstölt kolbász
5 tojás
2-3 evőkanál tej
1 tk (csípős) gulyáskrém
só, bors

Elkészítés:

Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük rá az aprított hagymát, majd rövid dinsztelés után a kolbászt. Ha a kolbász zsírja kisült, adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
Közben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a gulyáskrémet. Öntsük a tojást a serpenyőbe, fedjük le, és süssük készre az omlettet.
Tálalás előtt szórjuk meg sóval, borssal.

Tipp: a magyaros omlett készítésénél nem kell feltétlenül és kizárólag a fenti hozzávalókhoz ragaszkodnunk, hiszen tehetünk az omlettbe póréhagymát, újhagymát, sonkát, szalonnát, tálalhatjuk snidlinggel megszórva vagy karikára vágott csípős paprikával, esetleg reszelt (magyar) sajttal gazdagítva.

5. Olasz Cukkinis
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Disznósajt házilag
teáskanál majoránna
fél teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál gulyáskrém
1 teáskanál édes pirospaprika
2 dl abálólé
só, bors

Elkészítése:

A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a csontról, ez legalább két óra. Mikor elkészült, kicsontozzuk és feldaraboljuk a húst, majd egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gulyáskrémet és megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk. Az abálóléből (ebben főtt a fej) öntünk hozzá 2 dl-t. Azért kell abálólét öntenünk hozzá, hogy kocsonyás állagú legyen. A disznósajtot tölthetjük megtisztított gyomorba, amit összevarrunk, vagy nagyobb zacskóba. Ha zacskóba töltjük, a végét jól bekötözzük és nehezéket teszünk a tetejére, hogy összenyomja a sajtot. Akár nagyobb tálba is simíthatjuk, vagy sütőformába, de ekkor nem lesz olyan szépen szeletelhető. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj
horvathnemagdi, 2016. október 09. vasárnap, 19:43
Favágó leves
Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
3 vékony szelet csemege szalonna
1/2 kg sertéslapocka
30 dkg erdei gomba
3 db répa
2 db fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál gulyáskrém
ételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 22:58
Tallóztam
gulyás illat, ennek csípős zsírszaga van. Mutasd a dobozát!
- Két doboz zsír volt itthon. Amit tavaly vettünk, itt volt a munkaasztalon, megavasodott. Kivettem a másikat a hűtőből, azon nem éreztem semmit.
- Hol van?
- Tessék, nézd meg, hogy semmit sem érezni rajta!
- Béla! Ez 2013. december 30-án lejárt! Megmérgezel minket?!
- Vilma, ne haragudj, nem figyeltem a dátumot rajta. Már egy órája puhul benne a hús. Most mit tegyünk?
- Szaladj a boltba, vegyél egy nagy csemege gulyáskrémet! Addig én leszűröm és átmosom a húst. Nemsokára beérkezik a repülőgép, mindössze két óránk van addig.
- Megvetted, Béla?
- Igen, drága ez a gulyásleves nekünk. Ezer forintos Erzsébet utalvány a hús, külön a zöldség. Egy darab petrezselymet vettem kétszázötven forintért, s hol van a többi?
- Most azzal ne törődjünk, csak hogy időben készen legyünk. Jó lenne még pár palacsinta is mellé! Ha az ember külföldön van, vágyik az igazi magyar kosztra.
- Megmostad a húst, Vilma?
-
horvathnemagdi, 2015. október 07. szerda, 09:03
Gulyáskrém házilag készítve
Gulyáskrém házilag készítve
- finom házi gulyáskrém télire
Emlékszem, gyerekkoromban mennyi gulyáskrémes kenyeret ettünk. Egyszerűen imádtuk a gulyáskrémet. Anyám állandóan vette a boltban a tubusos változatot. Persze, akkor még senki sem figyelt arra, hogy mi is van abban valójában. Pedig a házilag is istenien finom gulyáskrémet lehet készíteni roppant egyszerűen, és akkor biztosan csak az lesz benne, aminek benne is kell lennie. Nem úgy, mint abba a bizonyos "U" betűs márkában. Idézet a honlapjukról: "Összetevők: nyers édes fűszerpaprika, pritaminpaprika, étkezési só (átlag: 11,5%), vöröshagyma, sűrített paradicsom, növényi olaj, víz, ízfokozó (Nátrium-glutamát), cukor, módosított kukorica-keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), fűszer- és zelleraroma, étkezési sav (citromsav), tartósítószerek (Kálium-szorbát, Kálium-metabiszulfit), babérlevél. * kén-dioxidot tartalmaz" Szóval, ennek a fele egyáltalán nem való a gulyáskrémbe, sőt, igazából az emberi szervezetbe sem szerintünk.

A
horvathnemagdi, 2015. szeptember 09. szerda, 14:00
Képek, videók
Gulyáskrém
lilagondolatok
2015. augusztus 26. szerda, 09:57
paprikák.jpg
dnemethk
2015. június 07. vasárnap, 14:03
paprikak.png
daneva20
2014. április 08. kedd, 10:00
paprikákból képdísz.png
jpiros
2013. június 03. hétfő, 15:45
Mosolygó paprikák.jpg
margoboszi
2012. október 11. csütörtök, 22:52
17 Erős paprikakrém
darazsilona
2011. szeptember 05. hétfő, 10:08
paprikakrém.JPG
gyongyusz40
2011. szeptember 03. szombat, 15:37
paprikakrém főzés.JPG
gyongyusz40
2011. szeptember 03. szombat, 15:35
paprikák.gif
szicu
2011. június 04. szombat, 13:44
paprikakrém leves.jpg
maroka
2010. július 14. szerda, 18:00
sütl paprikakrém.jpg
veronika74
2010. február 02. kedd, 20:23
oliva-virsli-paprikakr ém
iraziviki
2009. szeptember 16. szerda, 14:49
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.