Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:56 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint kétszáz településen folytatódik az országos szúnyoggyérítési program
Mukics Dániel helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az időjárás miatt elmaradt permetezéseket a Balatonnál, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is bepótolják.

A Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi permetezések után földi technológiával is irtják majd a szúnyogokat, de a Velencei-tónál is dolgoznak a vérszívók gyérítésén.

A központi program keretén belül eddig 182 ezer hektárt kezeltek a szakemberek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:13
Címkék: Mukics Dániel, országos szúnyoggyérítési, időjárás miatt, korábbi légi, vérszívók gyérítésén, központi program,
Kommentek
OKF: folytatódik a szúnyogirtás
Mukics Dániel helyettes szóvivő közleményében azt írta: a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési programban június eleje óta 522 ezer hektáron, 942 településen permeteztek a szakemberek.

Közölte: a múlt héten kisebb területen volt szükség szúnyoggyérítésre, amelyet a változékony, sokszor szeles időjárás is nehezített, így nagyobb részét csak a pótnapon végezhették el. Ezen a héten a Fertő tó környékén és főként a Duna menti településeken folytatják a szúnyogirtást, így Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében lesz a legintenzívebb a munka. A Dráva mentén szintén több a szúnyog, ezért Somogy és Baranya megye érintett településein légi és egyes részeken földi irtást is végeznek majd. Budapest hat kerületében földi, kémiai eljárással permeteznek.

Hozzátette: az elmúlt időszak esőzései miatt több csípőszúnyog-tenyészőhely alakult ki, ezeknél biológiai módszert használnak a Szigetközben és Békés megyében a Körös folyó mentén.

Kitért arra is: a katasztrófavédelem
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 17:04
OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás
Közleményük szerint a június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A múlt héten teljes körű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében - mintegy 60 ezer hektáron - folytatódik az irtás.

Azt írták: Csongrád megyében az "emelkedő szúnyogártalom miatt" a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a vérszívó rovarok ellen. A Duna mentén több régióban pedig biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását. Ezen felül mivel Győr környékén is ismét emelkedni kezdett a szúnyogok száma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. Zala megyében és számos
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:22
Folytatódik a szúnyoggyérítési program
Mukics Dániel közölte: a június elején kezdett központi szúnyoggyérítési programban eddig 263 ezer hektárt kezeltek a szakemberek, 566 település körzetében végeztek irtást.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron, 290 településen permeteznek majd - tette hozzá.

A múlt héten pótolták az időjárás miatt a Balaton térségében elmaradt kezeléseket is, ugyanakkor hétfőtől Dunaújváros térségében már a második teljes körű kezelésre lesz szükség, és ugyanez a helyzet Komáromban és környékén is.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a rovarok ellen.

Az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - jelezte Mukics Dániel.
velemenyezd, 2017. június 26. hétfő, 14:42
Országszerte folytatódik a szúnyogirtás
Mukics Dániel közölte: már harmadik hete folyik a szúnyoggyérítés; a szakemberek eddig 108 ezer hektáron végeztek irtást, ezen a héten pedig a tervek szerint 85 ezer hektárt kezelnek majd.

Mint elmondta, az elmúlt hét változékony időjárása miatt több helyen is csúszott a szúnyoggyérítési program. A biológiai lárvagyérítés után a következő napokban megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés a Balaton térségében. A kezelések többsége a part mentén zajlik légi úton, de több településen földi eljárást alkalmazva is dolgoznak majd.

Megfelelő időjárás esetén a héten kiterjedt kezelések lesznek Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Baranya megyében, Sopronban, a Fertő tó partján lévő településeken, a Szigetközben és több Duna menti régióban is. Továbbá lesz szúnyogirtás Budapesten, a Csepel-szigeten, valamint Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta: a katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 16:43
Lezárult az országos szúnyoggyérítési program
A közlemény szerint 908 településen zajlottak munkálatok: 430 ezer hektáron légi kémiai, 320 ezer hektáron pedig földi kémiai módszerrel. A nagyobb, összefüggő lárvatenyészőhelyeket több mint 15 ezer hektáron kezelték biológiai módszerrel, ezzel is csökkentve a szúnyogok utánpótlását.

A program tizedik, utolsó hetében 189 településen, 73 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat. Az elmúlt héten a Szigetközben, a Tisza-tónál, a Dráva mentén, Baranya, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megye térségében, valamint Budapesten voltak jelentős kiterjedésű légi, illetve földi kémiai kezelések.

A legtöbb beavatkozásra a tíz hét alatt Győr-Moson-Sopron megyében, a Szigetköz térségében volt szükség az extrém szúnyoginvázió miatt. A területek többségén két-három kezelés történt, a turisztikai szempontból kiemelt térségekben, például a nagyobb tavaknál átlagosan négyszer kellett beavatkozniuk a szúnyogirtóknak.

A csapadékos tavaszi és nyári időjárás miatt az elmúlt
velemenyezd, 2016. augusztus 22. hétfő, 14:11
Szúnyogirtással is készülnek az ünnepre a Balatonon
A balatoni szúnyogirtást koordináló BSZ elnöke kifejtette, a tavasz, majd a nyár is sok esőt hozott, ami kedvez a csípősszúnyogok szaporodásának. Emiatt a BSZ, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) koordinálásával az előző éveknél jelentősen több gyérítés történt a Balaton térségében.

Nyáron a katasztrófavédelem több mind másfélszer annyi biológiai, illetve kémiai beavatkozást rendelt el mint tavaly. Ennek is köszönhető, hogy kezelhetővé vált a helyzet, és nem tudott jelentősen elszaporodni a csípősszúnyog-állomány a Balatonnál - mondta Balassa Balázs.

Hozzátette, az előzetes megállapodásnak megfelelően a nyár várhatóan utolsó védekezését már nem a katasztrófavédelem, hanem a BSZ végezteti. Mivel az elmúlt napok esőzései miatt további csípőszúnyog-ártalom kialakulása lenne várható, az augusztus 20-i ünnepségekre készülve augusztus 17-én újabb légi kémiai szúnyoggyérítés kezdődik az üdülőrégióban, amit az ünnepek idejére felfüggesztenek.

A Somogy Megyei
velemenyezd, 2016. augusztus 16. kedd, 12:41
LMP: a kormány szövetséget kötött a nagytőkével a bérek letöréséért
önkormányzatokat, hogy az alapvető működésükhöz szükséges források előteremtése érdekében befogadnak olyan beruházásokat is, amelyek nem racionálisak, vagy nem a helyben élő emberek érdekeit szolgálják" - fogalmazott.

Példaként említette a balatonfenyvesi kikötőberuházást, megjegyezve: annak a Balaton-törvény értelmében megépülnie sem lett volna szabad. Az LMP a mólószárnyak lebontását szeretné elérni; az ügyben két feljelentést is tettek - közölte.

Szél Bernadett elmondta, tanulmányozta a szúnyoggyérítési terveket is, mert évek óta szeretnék elérni, hogy a kémiai irtást minél inkább kiszorítsa a biológiai. Ez azért is fontos, mert egyes tanulmányok szerint problémákat okozhat gyermekeknél az a szer, amivel a kémiai szúnyogirtást végzik, másfelől a biológiai gyérítés több élőmunkát igényel, így munkahelyteremtő lehet - tette hozzá.

Arra a hírre, hogy a kormány egy határozatával visszavonta a korábbi, balatoni fejlesztésekről szóló döntését, úgy reagált: hatalmas hiba lenne, ha a
velemenyezd, 2016. július 07. csütörtök, 18:32
Képek, videók
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Mukica
satya64
2007. június 28. csütörtök, 14:25
orszagos_2017_kis.jpg
lenke1964
2017. január 05. csütörtök, 08:31
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
Országos versenyen első t
furaila
2013. április 04. csütörtök, 22:23
Országos meseíró pályázat
bekefiiskola
2012. július 14. szombat, 22:07
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Szél és az idöjárás
csalogany13
2017. március 27. hétfő, 00:41
sarkvidéki időjárás a Bal
irmus
2017. január 12. csütörtök, 16:26
időjárás tábla.jpg
foltoskata
2016. november 05. szombat, 21:37
idojaras-1.jpg
lilagondolatok
2016. november 03. csütörtök, 18:21
ani időjárás.jpg
sz719eszter
2016. szeptember 21. szerda, 15:27
shutterstock_idojaras_ elo
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 04:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.