Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:51 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!



Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
Címkék: remek receptet, egész családom, kritikus nagy, sütőt melegítsd, borsot keverd, húsokat forgasd,
Kommentek
Mézes-mustáros csirkecomb
Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 pericg, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:28
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Kárai Dávid receptje

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor...

hozzávalók / 4 adag

4 db csirkecomb
2 ek mustár (púpozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
1 közepes db vöröshagyma
2 kk kakukkfű
1.5 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 teáskanál mustár

elkészítés

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk,
nanoka72, 2017. május 23. kedd, 07:49
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.



Csirkecsíkok aszalt barackos szószban

1 csirkemellfilé,
15 dkg aszalt sárgabarack,
fél fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma,
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva,
fél chilipaprika,
5 cl barackpálinka,
1 kávéskanál oregano,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel,
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Spenóttal töltött csirkecomb
Spenóttal töltött csirkecomb

Sziasztok . Egy finom tavaszi ételreceptet szeretnék veletek megosztani :)
Hozzávalók :
- személyenként 1 db alsó felső comb egyben kicsontozva
- spenót apróra vágva
- kaliforniai paprika
- 1 liternyi húsleves alap lé
- 2 fej hagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- olaj
- só , bors
A panírhoz :
- liszt ,tojás , zsemlemorzsa
Elkészítés
A kicsontozott combokat sózzuk borsozzuk , tört fokhagymával bedörzsöljük majd megtöltjük az enyhén sózott spenóttal a , darabokra vágott paprikával , és felcsavarjuk , hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük hogy ne bomoljanak szét .Berakjuk egy edénybe és rátöltjük a levest majd fedő alatt takarékon főzzük amíg a hús meg nem puhul .Ekkor kiszedjük a húsokat a léből lecsepegtetjük és hagyjuk hűlni . Ezután panírozzuk , és bő forró olajban arany barnára sütjük . Közben köretet készítünk : - a kagylótésztát megfőzzük és leszűrjük , majd e mellé készítünk egy finom petrezselymes
suzymama, 2017. április 06. csütörtök, 21:19
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! Oszd meg mással is ezt az
nanoka72, 2017. április 04. kedd, 07:18
Hagyományos csirkepörkölt
Hagyományos csirkepörkölt

Klock Eszter

Hozzávalók

6 db egész csirkecomb
2 k zsír
2 fej hagyma
1 k pirospaprika
1/2 üveg házi lecsó


Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk alsó-felső részre, majd besózzuk.
A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd felhevített zsírban megdinszteljük. Mikor aranysárga, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával, hozzátesszük a lecsót - vagy 2-2 db felkockázott friss paradicsomot és paprikát - majd a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük egy kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, majd újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és azokat, folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, utánasózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá
horvathnemagdi, 2017. március 26. vasárnap, 20:32
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve - egyszerű és nagyszerű recept! :)

Hozzávalók:

8 csirkecomb
8-10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
só, bors
3 dl sör
olaj

Elkészítése:

A húsokat megmossuk, átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott tepsibe tesszük. A megtisztított fokhagymagerezdeket mellé tesszük és felöntjük a sörrel. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Burgonyapürével, vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.
nanoka72, 2017. március 07. kedd, 19:34
Képek, videók
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
spanyol csirkecombok
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:14
csirkecombok-szoszban. jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:18
boros_csirkecombok.jpg
skorpiolilike
2010. december 04. szombat, 08:23
boros_csirkecombok.jpg
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:40
mázas csirkecombok.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:33
fűszeres csirkecombok.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 11:44
Fenséges-Erdö-Háttérké p-5
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:25
Fenséges csokis keksz
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:47
m_fenséges téli táj jpg
erzsikepuskas
2016. január 11. hétfő, 14:17
A Fenségesnek....jpg
pacsakute
2014. február 26. szerda, 21:01
fenséges.jpg
agica2004
2013. december 28. szombat, 17:02
A fenséges terasz.jpg
gigi55
2013. március 28. csütörtök, 05:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.