Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:47 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!



Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
Címkék: remek receptet, egész családom, kritikus nagy, sütőt melegítsd, borsot keverd, húsokat forgasd,
Kommentek
Sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
púpozott ek cukor
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint
2.5 dl sör
1 teáskanál csirke fűszersó
1 ek méz
10 dkg parasztkolbász

elkészítés
Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és egy hőálló edény aljába rakjuk, melynek az alját kikentük az olívaolajjal.
Rászeleteljük a hagymát, majd teljesen befedjük a savanyú káposztával, megszórjuk a cukorral, ízesítjük az őrölt köménnyel meg a borssal.
Felöntjük 2-3 deci sörrel.
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, és a grillfűszerrel jól bedörzsöljük.
Az így elkészített combokat a káposztára rakjuk. Rászeletelünk némi kolbászt, lefedjük, és mehet is a sütőbe.
180 fokon kb. 1,5 óra alatt a hús megpuhul. Ekkor levesszük az edény tetejét, a húsra egy kis mézet csepegtetünk, és visszatoljuk az egészet a sütőbe, amíg szép pirosra nem sül.
Mi kenyérrel szoktuk enni, de knédlivel is
koszegimarika, 2018. január 10. szerda, 16:55
Ciprusi csirkecomb
Hozzávalók:

4 személyre:
4 egész csirkecomb
25 dkg koktélparadicsom
egy kis üveg olajbogyó
1 kg újburgonya
fél tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény

másfél dl húsleves
Recept:

Igazán nem kíván nagy időt az omlós ciprusi csirkecomb elkészítése, és a körettel sem kell külön bajlódnunk.

A koriandert és a római köményt keverjük össze a sóval, majd dörzsöljük be vele alaposan a megmosott csirkecombokat. Az így előkészített húst hagyjuk állni bő fél órán át.

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára. A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk ketté a szemeket. Terítsük be egy tűzálló tál alját a krumplival, a paradicsommal és az olajbogyóval. Fektessük rá a befűszerezett combokat.

A tálba halmozott hozzávalókat öntsük fel kb. másfél deci húslevessel. Alufóliával lefedve 220 fokos sütőben pároljuk-süssük egy órán át. Ezt követően vegyük le a fóliát és süssük 250 fokon
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 13:01
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok recept
Nagyon finom vasárnapi ebéd készülhet belőle!

hozzávalók / 4 adag

8 db csirkecomb
350 g tejföl
1 ek mustár
1 ek ételízesítő
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt (reszelt)

elkészítés

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.
Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.

sütési hőfok: 180°C
nanoka72, 2017. december 21. csütörtök, 19:43
Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Hozzávalók:
10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
10 dkg sajt
20 dkg bacon
10 tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.

A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után kivesszük a formából, és
reifregina, 2017. december 09. szombat, 20:23
Csirkekuglóf
aszalt áfonyával/meggyel

Elkészítési idő: 110 perc
Hozzávalók: 10 adag

10 db csirkecomb
10 dkg sajt
20 dkg szeletelt bacon
10 db tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát és jól összekeverem.
A kuglóf formát kizsírozom, zsemlemorzsával megszórom és kibélelem bacon szeletekkel.
Befűszerezett húsok harmadát lerakom körben a formába, meglocsolom a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezem be, végül ráhajtom a bacon szeleteket és 190 fokon 80 perc alatt megsütöm.
Kihűlés után kiveszem a formából és
bkisseva, 2017. december 05. kedd, 14:45
Coca cola-ban sült csirkecomb
Hozzávalók:
6db csirkecomb(alsó v felső v vegyesen)
1-2 póréhagyma
ánizs (kk)
só ízlés szerint
coca cola
olaj (ek)

Elkészítés:
Póréhagymát felkarikázom,beleteszem serpenyőbe,öntök rá egy kevés olajat,ráteszem a csirkecombokat,felöntöm annyi colával,hogy ellepje,megsózom,rászórom az ánizst és gázon készre sütöm.
Tanácsok:
Először nyilván párolódni fog a cola-ban,de mire elpárolog a lé,addigra pont jó lesz a comb is(piros lesz a végén)...kellemes édeskés íze lesz,és nagyon omlós :)
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 11:14
hamis csirkecombok
Hamis csirkecombok tésztába tekerve

Hozzávalók a tésztájához:

250 g liszt,
1 - 1,5 dl joghurt (a liszt mennyiségétől függ),
fél kis kanál szódabikarbóna,
egy csipetnyi só.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g darált csirkehús,
1 csomag sós pálcika (ropi),
1 hagyma,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk el a tésztát, majd vágjuk 3 cm szélességű csíkokra.

A darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk. Tegyünk egy keveset ebből a töltelékből a sós pálcikára, formázzuk meg, henger alakúra. A pálcika fele maradjon szabad.

A húst tekerjük be egy csík
faciendum, 2017. november 25. szombat, 23:35
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

hozzávalók / 4 adag

8 db csirkecomb
350 g tejföl
1 ek mustár
1 ek ételízesítő
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt (reszelt)

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.
Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.

sütési hőfok: 180°C
nanoka72, 2017. november 03. péntek, 18:04
Képek, videók
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
spanyol csirkecombok
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:14
csirkecombok-szoszban. jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:18
boros_csirkecombok.jpg
skorpiolilike
2010. december 04. szombat, 08:23
boros_csirkecombok.jpg
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:40
mázas csirkecombok.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:33
fűszeres csirkecombok.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 11:44
Szemben a fenséges 01.jpg
chillik
2017. szeptember 07. csütörtök, 05:34
Szemben a fenséges 02.jpg
chillik
2017. szeptember 07. csütörtök, 05:33
Fenséges-Erdö-Háttérké p-5
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:25
Fenséges csokis keksz
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:47
m_fenséges téli táj jpg
erzsikepuskas
2016. január 11. hétfő, 14:17
A Fenségesnek....jpg
pacsakute
2014. február 26. szerda, 21:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.