Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 02:34 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!



Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
Címkék: remek receptet, egész családom, kritikus nagy, sütőt melegítsd, borsot keverd, húsokat forgasd,
Kommentek
Cukkinis sült csirkecomb
HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 levél zsálya, 4 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 1/2 dl olaj, 3 dl zöldségleves, 1 mokkáskanál keményítő,

A körethez:
3 db cukkini, só, 3 db zsemle, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 2 dl olaj (olíva)

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zsályával fűszerezzük. Bekenjük mézes mustárral és meglocsoljuk az olajjal. Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a pácoló aljat, felöntjük a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

A körethez, a cukkiniket belereszeljük egy tálba. Megsózzuk, összekeverjük és pár percet állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét. Ezután hozzáadjuk az áztatott kicsavart zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és az aprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, és
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 12:27
Nincs Cím
MÉZES CSIRKECOMBOK /4személyre/

4-6 db csirkecomb
1 kis fej hagyma
1-2 ek ketchup
1-2 ek méz

bors
olaj

ELKÉSZÍTÉS

A combokat tisztítás után félbevágjuk, megsózzuk, és tepsiben egymás mellé rakjuk. Kevés olajjal meglocsolva, fóliával letakarva a kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A hagymát nagyon apróravágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majdhozzáadjuk a ketchupot és a mézet. Összeforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk.

Az időközben elkészült csirkecombokat egy lapos tűzálló tálra rendezzük (a tepsiben is maradhat, de akkor a sütés közben keletkezett levet leöntjük), a tetejüket bekenjük a mézes mázzal, és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy rásüljön. Sütés közben meg lehet ismételni a kenést - nem baj, ha egy kicsit lefolyik. (A mázat nem kell sokáig sütni!)
nanoka72, 2018. május 02. szerda, 06:06
Burkolt csirkecombok
Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb
4 ek tejföl
1 csokor aprított petrezselyemzöld
fél fej lilahagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
12 szelet bacon
kevés olaj

Elkészítése:

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük.

Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, beletesszük a megmosott és megszárított combokat, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.

A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütjük.

Ízlés szerinti körettel, forrón
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:31
A 6 legjobb szaftos csirkecomb recept serpenyőben készítve
A 6 legjobb szaftos csirkecomb recept serpenyőben készítve

Olyan egyszerűek, hogy a főzésben nem jártasak is hozzáfoghatnak, ráadásul szinte mindenki szereti. Csak egy jó serpenyő kell, meg persze sok-sok csirkecomb, és már sülhet is az omlós ebéd.


Serpenyős csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 2 zöld-paprika (vagy 10 dkg konzervlecsó), 80 dkg burgonya, só, 1 kanál pirospaprika.

A combokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és az olajban átsütjük, majd, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, hogy a visszatett csirkecombokat ellepje. Megsózzuk, felforraljuk, és beletesszük a hasábokra vágott burgonyát. Fedővel letakarva pároljuk, amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk az összevágott
vorosrozsa66, 2018. április 20. péntek, 11:27
Sajtbundában sült csirkecomb
csirkecomb
16 csipet só
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
2 teáskanál fokhagymapor
A bundához
50 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
300 g trappista sajt (reszelt)
A tepsi kikenéséhez
4 evőkanál vaj (olvasztott)
6 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

Elkészítés

A csirkecombokat félbe vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.

Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

A bundázáshoz tálakba tesszük a lisztet, a felvert tojást és a reszelt sajtot.

A befűszerezett csirkecombokat először lisztbe, majd tojásba, végül reszelt sajtba forgatjuk. A reszelt sajtot kissé rányomkodjuk, hogy mindenhol befedje.

A húsokat a tepsibe helyezzük, majd
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:39
csirkecomb paradicsomos gombás ragúval
Csirkecomb paradicsomos gombás raguval

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb,
40 dkg paradicsom,
15 dkg gomba,
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
0,8 dl olaj,
rozmaring,
törött bors,
só.

A csirkecombokat megsózzuk,meghintjük törött borssal.Serpenyőben kevés olajat hevítünk,majd a combokat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük .Kevés vizet aláöntve a sütőben készre sütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát,rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Sóval,törött borssal,rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük .Hozzá keverjük a kockára vágott gombát,majd az egészet ráöntjük a combokra,és fedővel letakarva
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:59
Sült csirkecomb Budapest raguval
dkg csirkemáj,
20 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
2 db paprika,
2 db paradicsom,
10 dkg zöldborsó (fagyasztott,olvasztott),
1 csokor petrezselyem,
2 kg burgonya,
só,
fűszerpaprika




A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük.

Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A meghámozott burgonyát
suzymama, 2018. április 05. csütörtök, 21:29
Csirkecomb pékné módra
Csirkecomb pékné módra - dobj mindent a tepsibe, és már sütheted is

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

Hozzávalók:

4 csirkecomb
1 kg burgonya
4 vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
1 csokor felaprított petrezselyem
1 dl rosé
só ízlés
vorosrozsa66, 2018. március 20. kedd, 23:47
Képek, videók
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
spanyol csirkecombok
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:14
csirkecombok-szoszban. jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:18
boros_csirkecombok.jpg
skorpiolilike
2010. december 04. szombat, 08:23
boros_csirkecombok.jpg
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:40
mázas csirkecombok.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:33
fűszeres csirkecombok.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 11:44
Szemben a fenséges 01.jpg
chillik
2017. szeptember 07. csütörtök, 05:34
Szemben a fenséges 02.jpg
chillik
2017. szeptember 07. csütörtök, 05:33
Fenséges-Erdö-Háttérké p-5
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:25
Fenséges csokis keksz
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.