Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:38 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Paradicsom, uborka hatékony védőszere


A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!
Házipatika

Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.

Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
nanoka72, 2017. június 03. szombat, 06:57
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
cukkinis paradicsom mártás tésztához !
3,5 kg érett paradicsom
1 kg cukkini
1 kg piros paprika
0,25 kg vöröshagyma
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál cukrot
0,5 teáskanál fekete bors
3 evőkanál repceolaj

A paradicsomot kicsummázom , apróbbra vágom fel és kevés vizzel lábasba teszem főzni .
Amikor már jó a paradicsom , átpasszirozom , majd viszarakom a lábasba és kb : felére visszafözőm .
a paprikát, hagymát, cukkinit durvára lereszelem és a paradicsomhoz adom .
fűszerezem sóval borsak cukorral és még 25- 30 percig fözőm .
tiszta üvegekbe töltöm és lezárom , utána 20 perc dunsztolom még.
másnap mehet a helyére .
ibolya58, 2017. június 25. vasárnap, 17:39
A kerti kártevők ellen - érdekes és különleges megoldás
betakarításhoz.

Így szabadíthatod meg idén nyáron a kertedet a kártevőktől!

Amennyiben szeretnél környezetbarát módon védekezni ezen kártevők, betegségek ellen, itt van most egy remek módszer.

Ha szeretnéd megőrizni a talaj, a környezet és a saját magad egészségét, akkor nem vásárolsz kémiai vegyszereket, hogy elpusztítsd a növények kártevőit, legyenek azok rovarok, tetvek, vagy gombák, hanem inkább kipróbálod a következő módszert. Ezzel a keverékkel ugyanis hatásosan megelőzheted a paradicsom, az uborka, a paprika és a rózsa megbetegedését, elűzheted a kártevőket.

Ezekre lesz szükséged:
1 liter víz
5 szál cigaretta hamu
Ha nagyobb mennyiségre van szükséged, megduplázhatod az adagokat, így 2 liter vízhez 10 szál cigarettát kell felhasználni.

Elkészítés:
Nagyon egyszerű, a vízhez hozzá kell keverni a hamut, majd töltsd bele az egészet egy szórófejes flakonba és indulhat is permetezés. A növényeket tetőtől talpig egy héten egyszer kell
lovaszmarika, 2017. június 25. vasárnap, 14:52
kert
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg.
Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet
faciendum, 2017. június 24. szombat, 23:23
Urantia - Az Isten Egyetemes Szellem
az alacsonyrendű szellemlények és bármely, anyagi személyiségrend számára. Az Atya személyes jelenléte szellemi világosságának ,,fényéhez halandó ember nem kerülhet közel; e fényt anyagi teremtmény eddig még nem látta és nem is képes meglátni". De nincs is szükség arra, hogy Istent a testi szemetekkel lássátok ahhoz, hogy őt a szellemiesült elme hit-látomása által érzékeljétek.

(25.4) 1:3.4 Az Egyetemes Atya szellemtermészetét teljesen kitölti az ő társ-létező sajátlényege, a paradicsomi Örökkévaló Fiú. Mind az Atya, mind a Fiú hasonlóképpen teljesen és fenntartások nélkül osztozik az egyetemes és örök szellemen az ő együttes, személyiség-mellérendeltjükkel, a Végtelen Szellemmel. Isten szelleme önmagában és önmagától abszolút; a Fiúban korlátlan, a Szellemben pedig egyetemes, és mindegyikben és mindegyik révén végtelen.

(25.5) 1:3.5 Isten egyetemes szellem; Isten az egyetemes személy. A véges teremtés legfelsőbb személyes valósága szellem; a személyes mindenségrend végleges
eposz, 2017. június 24. szombat, 22:48
Urantia - Isten Valósága
nem is ,,az ember legnemesebb alkotása". Isten mindeme fogalmak bármelyike és mindegyike lehet, de ő mindennél is több. Ő üdvözítő személy és szerető Atya mindenki számára, aki szellemi békében él a földön és aki a halál személyiségben való túlélésének megtapasztalására törekszik.

(24.1) 1:2.3 Isten létének ténylegessége az ember halandói elméjében élni és ott az örök továbbélési képességgel rendelkező halhatatlan lélek kifejlődésében segédkezni rendelt isteni jelenlétnek, a Paradicsomról küldött szellemi Nevelőnek a beköltözése révén mutatkozik meg az emberi tapasztalásban. Ezen isteni Igazítónak az emberi elmében való jelenlétét három élményelvi jelenség kíséri:

(24.2) 1:2.4 1. Az értelmi képesség Isten megismerésére - az Isten-tudat.

(24.3) 1:2.5 2. A szellemi késztetés Isten megtalálására - az Isten-keresés.

(24.4) 1:2.6 3. Olyan személyiség, mely arra törekszik, hogy olyan legyen, mint az Isten - az ember őszinte vágya arra, hogy az Atya akarata
eposz, 2017. június 24. szombat, 22:43
Urantia - Az Atya Neve
teremtményeire semmiféle önkényes tiszteletet, előírásos imádatot vagy szolgai alázatot. Az idő és tér világai evolúciós lakóinak maguktól - a szívükben - kell elismerniük, szeretniük és önként imádniuk őt. A Teremtő nem hajlandó a szellemi szabad akarattal rendelkező anyagi teremtményeit kényszerrel vagy erőszakkal a maga oldalára állítani. Az ember legszebb ajándéka az Isten számára az, hogy akaratát ragaszkodóan az Atya akarata teljesítésének szenteli; valójában a teremtményi akarat eme felajánlása a paradicsomi Atya számára igaz értékkel bíró egyetlen lehetséges ajándék. Az ember az Istenben él, mozog és létezik; semmi sincs, mit az ember az Istennek adni tudna, kivéve, hogy tiszteletben tartja az Atya akaratát, és e döntések, melyeket a világegyetem értelmes, saját akarattal bíró teremtményei meghoznak, alkotják annak az imádatnak a valóságát, mely olyannyira jól esik a Teremtő Atya szeretetteljes természetének.

(22.6) 1:1.3 Amint végre igazán Isten tudatossá váltok, miután ténylegesen is
eposz, 2017. június 24. szombat, 22:36
Első szerelem
Első szerelem

Szerző: Petőfi Sándor

Szép a rózsa hajnal-ébredése,
A leányka arculatja szebb volt.
Messze bércek kékellő homályán
Bájjal ég az arany esti csillag;
A leányka nefelejcs-szemében
Tündérfénnyel szebb csillagzat égett.
Csattogánynak zengeménye nyájas
Csendes éjjel, viruló berekben;
Nyájasabban kelt a lányka hangja
Ajaki paradicsom-kertéből.
És ha tiszta a liget virágit
Gyémánt-cseppel éltető patakcsa:
Tiszta volt a lyányka keble szinte,
Tiszta szíve, tiszták érzeményi.
A leánykát hévvel én szerettem,
Őt szerettem első szerelemmel,
Érte gyúltam őrült gerjelemben,
S haj, a végzet elszakaszta durván,
Elszakaszta mindörökre tőle!
Hagyjatok, ha néha álmim őtet
Elragadtan a dicsőet festik,
Oh barátim, hagyjatok zokogni:
Veszteségem szörnyü, mondhatatlan!
lovaszmarika, 2017. június 24. szombat, 17:23
Urantia - Az Egyetemes Atya
viszontszeretni. A világegyetemek mindensége Isten műve és az ő különféle teremtményeinek lakhelye. ,,Isten teremette az eget és alkotta a földet; nem hiába alkotta meg a világegyetemet és teremtette meg e világot; hanem lakásul alkotta."

(21.3) 1:0.3 A megvilágosult világok mind elismerik és imádják az Egyetemes Atyát, a teremtésösszesség örök megalkotóját és végtelen megtartóját. A saját akarattal bíró teremtmények mind az egyes világegyetemekben belevágtak a véges-végtelen paradicsomi utazásba, abba a lebilincselő küzdelembe, amely az Atya Isten megtalálásának örök kalandját jelenti. Az idő gyermekeinek érzékfeletti célja az örökkévaló Isten megtalálása, az isteni természet megértése, az Egyetemes Atya megismerése. Az Istent ismerő teremtményeknek csupán egyetlen egy legfelsőbb szintű törekvése, egyetlen sóvár vágya van, ez pedig nem más, mint hogy a saját szférájukban olyanná váljanak, mint amilyen ő maga a személyiségének paradicsomi tökéletességében és az igaz felsőségének
eposz, 2017. június 24. szombat, 05:27
Képek, videók
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsom.jpg
pacsakute
2017. április 12. szerda, 21:47
Paradicsom
irmus
2017. március 31. péntek, 07:25
A Paradicsom életté lesz
chillik
2017. március 20. hétfő, 07:42
Szászkirály paradicsom ma
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:54
paradicsom ital.jpg
maroka
2016. szeptember 23. péntek, 17:39
paradicsom.jpg
durcimarcika
2016. szeptember 05. hétfő, 16:50
tojás leves paradicsomos
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:11
Paradicsom 34.jpg
erzsikepuskas
2016. április 08. péntek, 15:21
Paradicsom 33.jpg
erzsikepuskas
2016. április 08. péntek, 15:20
A leg energia hatékonyabb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:08
Hatékony terápia: Dorn me
szibila
2011. szeptember 04. vasárnap, 17:11
A gumicsónak hatékonyabb
kimif1
2009. október 02. péntek, 14:48
hatékony WC papír
magdaseppa
2008. december 14. vasárnap, 19:47
hatékony küzdelem.jpg
ibolya64
2007. június 09. szombat, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.