Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:14 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Paradicsom, uborka hatékony védőszere


A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!
Házipatika

Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.

Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
nanoka72, 2017. június 03. szombat, 06:57
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
Egyél sokat....
zöldség 90 százaléka víz, így abban az esetben is nagy hasznát veheted, ha nehezedre esik meginni az ajánlott napi minimum 2 liter vizet. A B- és a C-vitaminnak fontos forrás, az utóbbi miatt az uborka héját is érdemes rajta hagyni, ráadásul a héjban található rostok javítják az emésztést. A magas víz- és rosttartalom miatt kipucolja a szervezetből a méreganyagokat.Paradicsom

A paradicsom bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. A likopin nevű anyag segíti a rák elleni küzdelmet, ráadásul fiatalít is, a C-vitamin pedig az immunrendszer működésén javít. A paradicsom lúgosító hatású, emellett serkenti az emésztést, a vesék és a máj működését. Gyakran használják tisztítókúráknál. Mivel sok vizet tartalmaz, segíti a vér megtisztulását, vízhajtó hatású, alacsony a kalóriatartalma, könnyen emészthető, viszont egy sor fontos vitamint és ásványi
gabfe, 2017. december 14. csütörtök, 10:37
"Hű az, aki elhív erre titeket..."
,,Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt" (1Thessz. 5,24)

A mennyország az a hely, ahol nem leszünk többé a bűnnek alávetve, ahol nyugodtan és félelem nélkül pihenhetünk, s nem lesz szükség a szüntelen vigyázatra a fáradhatatlan ellenséggel szemben, mert ott nincs többé kísértő, ki botrányt vethetne lábaink elé. Ott az istentelenek nem szomoríthatnak többé bennünket és a megfáradtak pihenhetnek. A mennyország ,,makulátlan örökség" a tökéletes szentség országa, tehát a teljes zavartalan biztonság helye. De vajon a szentek nem élvezik-e már ezen a földön is némelykor a boldog nyugalom és biztonság örömét? Isten igéje tanít minket, hogy mindazok, kik lelküket Krisztus oltalma alá helyezték és magukat kezeibe ajánlották, Őbenne hű és változhatatlan Védelmezőt bírnak. Ha tehát ilyen tanra támaszkodhatunk, úgy akkor már e földön is örvendhetünk egy bizonyos biztonságnak, habár nem annak a magasztos és dicső biztonságnak, mely szabaddá tesz minket minden
kalmanpiroska, 2017. december 11. hétfő, 07:50
Tepsis rakott karaj,
Tepsis rakott karaj, ahogy én készítem fotókkal lépésről lépésre

1. lépés
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sült-krumpli fűszersóval is jó)2. lépés
A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lila-hagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.


3. lépés
Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az
nanoka72, 2017. december 10. vasárnap, 18:46
Választási együttműködési megállapodást kötött a DK és a Magyar Szolidaritás Mozgalom
jelentette ki.

Elmondta, a választási rendszerben a győzelemhez az egyéni választókerületek megszerzése szükséges, ezért az egyéni jelöltekben meg kell állapodni. Ezek után azonban nem szabad összeveszni a közös listán és a közös miniszterelnök jelöltön, ezért a DK önálló listával indul az ő vezetésével - közölte a politikus. Megjegyezte, a DK-nak minden bizonnyal egyetlen pártként sikerül majd megsokszorozni a képviseletét a következő ciklusra.

A pártelnök úgy fogalmazott, nem ígérnek "paradicsomi állapotokat" 2018 áprilisától, mert tudják, hogy "iszonyatos" küzdelem lesz az országot rendbe tenni. Úgy vélte, nem kell csábítani a választókat, csak olyat szabad ígérni, amit teljesíteni is tudnak.

Világos, hogy mit képvisel a DK, aki rájuk szavaz, pontosan tudja, mit fog kapni, hiszen sohasem változtattak az álláspontjukon a legfontosabb ügyekben - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem akarnak mindent kidobni, inkább korrigálni szeretnének.

Felrótta, hogy az igazán fontos kérdésekről - például
velemenyezd, 2017. december 09. szombat, 13:32
Az igazi
Egy napon észrevettem, hogy szeretem. Miért? A kérdés érdekelt, mert ostoba volt, s a tetejébe megválaszolhatatlan. Iparkodtam felelni a kérdésre. Így feleltem: szeretem... másképp, mint a többit, másképp, mint mindenkit előtte... Valami van benne, ami számomra elmondhatatlanul ismerős. Mintha egyszer már együtt lettünk volna kígyók és Luciferek között, nagyon régen, a Paradicsomban.
Márai Sándor
anyu65, 2017. december 09. szombat, 10:21
A rád zuhant idő alatt...
Lator László:

A rád zuhant idő alatt...

A rád zuhant idő alatt
agyamban elsüllyedtél.
A sejtjeimbe zártalak,
világom része lettél.

Van úgy, hogy rád se gondolok,
de nem feledlek mégse,
s váratlanul felszínre dob
bensőm hullámverése.

S akár a kés, a gyötrelem
a rostjaimba mélyed,
hogy nemcsak bennem - kívülem
külön formádat éled.

A kútnál egyszer néztelek,
ívvé hajolt a hátad,
s éreztem, most is ellenem
emelsz magadban gátat.

Míg magát minden pillanat
a homlokodba ássa,
te máris készíted magad
az újabb változásra.

S hogy ott álltunk az elhagyott
paradicsomban társak,
szerettem volna szólni, hogy
nincs hozzád joga másnak.

De hallgattam. Vad kényszerek
szétágazó húzása tép.
Rossz nélküled. De meglehet,
ha volnál, nem volnál
aranyoslila, 2017. december 08. péntek, 20:54
Nagy utazások
Miután az első emberpár kilép a Paradicsom keletre nyíló kapuján, elkezdődik egy hosszú kudarcokban és örömteli újrakezdésben egyaránt bővelkedő utazás : az emberiség útja. Egy viszontagságos út vissza keletre, a fény forrása felé, vissza a Teremtőhöz.
Az emberiségnek ezt a nagy utazását a Biblia több kis utazás történet elbeszélésével próbálja szemünk elé tárni. Rögtön az elején ott van Noé, aki legendás bárkájával és állataival az Ararát hegyén köt ki.
Majd megjelenik Ábrahám, aki a távoli Mezopotámiából Kánaán földjére vándorol, ahol Isten ígéretet, hogy utódai letelepedhetnek. Azonban az utazások az ígéret beteljesülése után is folytatódnak. Van aki harcba indul, mint Józsáé és a bírák. Van aki menekülni kényszerül mint Dávid és sok próféta. Az egész választott nép élete arról szóé, hogy :eljutottak valahonnan valahová, átkeltek valamilyen akadályon.
Az utazások sorozata az
wob, 2017. december 08. péntek, 16:33
Magyar Levente: a mezőgazdaságban kihasználatlan lehetőségek rejlenek
jelenlegi 20-25 százalékos arányról a következő években - mondta Magyar Levente a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. partnertalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár példaként említette az öntözési kultúra fejlesztését, illetve a termál energia felhasználását az üvegházak, fóliasátrak fűtésére.

Magyarország területe kétszerese Hollandiának, miközben a nyugat-európai ország mezőgazdasági kivitele tizenötszöröse a magyarnak - mondta a politikus.

Minden télen 200 ezer tonna paradicsomot importál Magyarország saját szükségleteinek ellátására. A termál energia felhasználásával akár ez, akár más zöldségfélék megtermelhetőek lennének - közölte az államtitkár.

Magyar Levente elmondta, a kormány mezőgazdasági mintaprogram indítását tervezi a térségre jellemző világszínvonalú fóliás kertészeti kultúra fejlesztése érdekében, hogy ezrek térjenek vissza az ágazatba.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a Szentes és Csongrád környékén élők
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 11:52
Képek, videók
paradicsom.jpg
sz719eszter
2017. november 15. szerda, 10:22
rec egyp paradicsomos_ric
gabfe
2017. szeptember 08. péntek, 14:15
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsom.jpg
pacsakute
2017. április 12. szerda, 21:47
Paradicsom
irmus
2017. március 31. péntek, 07:25
A Paradicsom életté lesz
chillik
2017. március 20. hétfő, 07:42
Szászkirály paradicsom ma
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:54
paradicsom ital.jpg
maroka
2016. szeptember 23. péntek, 17:39
paradicsom.jpg
durcimarcika
2016. szeptember 05. hétfő, 16:50
tojás leves paradicsomos
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:11
A leg energia hatékonyabb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:08
Hatékony terápia: Dorn me
szibila
2011. szeptember 04. vasárnap, 17:11
A gumicsónak hatékonyabb
kimif1
2009. október 02. péntek, 14:48
hatékony WC papír
magdaseppa
2008. december 14. vasárnap, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.