Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:47 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiss Gyula
Kiss Gyula

Titkok és vágyak

Rezzenések, érzések, vágyak,
mindig beteljesülésre várnak.
Kellemes képzelgések, álmok,
a sors fintora igencsak álnok.

A szív rejtekében feléled a tűz,
varázslatos ereje bódulatba űz.
Meggyengül az akarat, a jellem,
zűrzavarban kavarog a kellem.

Erős a vonzódás, lehull a lepel,
a lélek hangjára egy másik felel.
Titkok fátyla lebben a szélben,
megoldásra talál a sötét éjben.
horvathzsoka, 2017. május 19. péntek, 09:04
Címkék: Kiss Gyula, sors fintora, szív rejtekében, lélek hangjára, másik felel, sötét éjben,
Kommentek
Sopron, a hűség városa
előrejelezte, mely során a Rongyos Gárda különítményesei kifosztották a fölöstömi katonai raktárt, és sikeresen felfegyverezték magukat. A mélyben gyűlő feszültség egy hónappal később tört a felszínre, amikor a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság teljesítette a Bethlen-kormány által szabott feltételeket, és az antant hatalmak felszólították Magyarországot az Ausztriának ítélt területek átadására. A Nemzeti Hadsereg a nyár végére ki is ürítette Burgenland túlnyomó részét, augusztus 28-án azonban Ostenburg-Moravek Gyula őrnagy és gróf Sigray Antal kormánybiztos megtagadta Sopron és a környező falvak - az ún. ,,B zóna" - osztrák kézre bocsátását, a Francia Kiss Mihály vezette felkelők pedig Ágfalvánál visszaverték a város felé igyekvő köztársasági csendőrosztagot.

Ezzel az összecsapással vette kezdetét a másfél hónapig tartó nyugat-magyarországi felkelés, mely során a Rongyos Gárda különítményesei a történelmi országhatáron kívülre szorították az osztrák csendőröket, és október
menusgabor, 2017. december 14. csütörtök, 12:15
Lázár János: Almási István politikai úriember volt
közösséghez, a városhoz, a nemzethez és a hazához. Identitásban gazdag, valódi értékekhez kötődő közösség jellemezte városát is - mondta a szeged-csanádi püspök.

A volt városvezetőt a Kincses temetőben - dzsessztrombitaszó kíséretében - helyezték örök nyugalomra.

Almási István (Fidesz-KDNP) november 20-án, életének 73. évében hunyt el. Az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Almási István a Békés megyei Eleken született 1944. július 12-én. 1968-ban szerzett diplomát a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar-ének-zene általános iskolai tanár, majd 1979-ben népművelő szakon.

Zenészként a Molnár Dixieland Zenekar tagja, a Promenad Dixieland Zenekar alapítója és vezetője volt. A közéletben is aktív szerepet vállalt, 1979-től az Előadóművészek Országos Szövetségének, 1983-tól a Magyar Könyvtárosok Országos Egyesületének tagja volt, alapítója a Németh László Társaságnak.

A Kereszténydemokrata Néppárt tagja, 2003-tól 2016-ig a hódmezővásárhelyi szervezet elnöke volt. 1994-ben
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:39
BÉT - Csökkenéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint várhatóan hétfőn is tovább folytatódik a múlt héten megkezdődött általános tőzsdei korrekció Európában, miután sikertelenül zárultak a német koalíciós tárgyalások. Így nyitáskor csökkenésre számít az elemző a magyar tőzsde esetében is.

A hét legfontosabb eseménye Magyarországon a jegybank kamatdöntő ülése lesz. Pleschinger Gyula monetáris tanácstag november elején úgy nyilatkozott, hogy a jegybank akár már idén újabb monetáris politikai eszközt vethet be annak érdekében, hogy tovább csökkentse a magyar hozamokat. Kiss Mónika szerint elképzelhető, hogy az új eszközt még nem vezetik be ebben a hónapban, megvárják az Európai Központi Bank és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed decemberi üléseit, illetve a következő inflációs jelentés magyar prognózisait.

Emellett rövidített hétre készülnek az amerikai tőzsdék, a hálaadás napi ünnep miatt már szerda este bezárnak a börzék. Ez a magyar kereskedést is érinti, így a hét végén
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 08:41
Átadták a felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízólevelét
Szerinte a felsőoktatási intézményeknek éppen arra a fajta függetlenségre és szakértelemre van szüksége, amit ma a kancelláriaszervezet jelent. Azt mondta, az intézménykonszolidációs szakasz már lezárult, a következő szakasz pedig már a fejlődésé, fejlesztésé lesz, és ehhez a szükséges források is megnyíltak.

Emlékeztetett, 2014-ben az intézmények jelentős része adósságokkal küzdött, és ez gúzsba kötötte az egyetemeket, mert azzal kellett foglalkozniuk, hogyan finanszírozzák a napi működésüket. Ismertette, a csütörtök reggeli állapot szerint az egyetemeknek 280 milliárd forint volt a likviditása, míg 2014-ben ez az adat 67 milliárd forint volt. Ezzel szemben 20 milliárd forint volt az adósság, míg most 7 milliárd forint a ki nem fizetett számlák összege, és ennek is a jelentős része "a klinikai oldalon, az ottani finanszírozás természetéből adódik". Hozzátette: év végére ez az adósság is nagyjából el fog tűnni.

A megbízások egy része csütörtöktől, más része 2018 január 1-jétől, három évre
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:01
A magyar nyelv napja - Péter Lea nyerte meg a II. Nemzeti VERSenyt
Ágota, Gulyás Erika, Kiss Boglárka Emma, Péter Lea, Sinágel József és Tóth Flóra.

Ezüst minősítésű oklevélben részesült Angyal Virág, Nagy Zsófia Gitta, Tverdota Hanna Zsófia, Török Luca Kata, Horváth Péter és Atlasz Barnabás.

Bronz oklevelet szerzett Bauer Gergő, Csizmazia Dóra, Rafai Mandula, Lehoczky-Lénárd Valentina, Nagy Fruzsina, Farkas Bianka és Ördög Rita Rebeka.

A színpadon többek között Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Reményik Sándor, Vas István, Kosztolányi Dezső, Juhász Gyula, Szabó Lőrinc, Szép Ernő, Faludy György, Bella István, Kányádi Sándor, Lackfi János, Terék Anna, Szabó T. Anna, Kiss Judit Ágnes és Illés Gábor művei hangzottak el.

A versmondások mellett a Zichy Szín-Műhely Dolmány Attila rendezésében mutatta be Arany balladák - másképp című versszínházi előadását, a Kávészünet zenekar pedig Arany-part címen adott koncertet. A kétnapos döntőt, benne az Arany János Emlékév programjaival, élőben közvetítették a Nemzeti VERSeny Facebook-oldalán.

A verseny
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 21:34
Állandó Bay Zoltán-kiállítás nyílt a tudós szülővárosában, Gyulán
A Bay-emlékszobát a Polgármesteri Hivatal gyulavári kirendeltségében rendezték be. Bay Zoltán az épülettel szemben lévő református templom parókiáján született 1900. július 24-én, a templom mellett végezte az általános iskolát. Történetírások szerint a templomtorony mögött látta meg a Holdat és kezdett el először azon gondolkozni, hogy elérné-e, ha felmászna a toronyba.

A kiállítás végigvezet a 25 éve elhunyt tudós életútján, fotókkal, festményekkel, személyes tárgyakkal, sajtócikkekkel színesíti azt. Számos eredeti dokumentum látható, mint például az MTA-tagságáról szóló okirat vagy a magántanári oklevele, kitüntetéseinek, így a Gyula város díszpolgára címnek vagy a köztársasági zászlórendnek a díszoklevele.

A tárlat kitekintést nyújt a rádió történetére, a Holdradar-kísérletekre, a magyar lokátorfejlesztés történetére, közérthetően és tudományos cikkek segítségével is elmagyarázza azt. A Holdradar kísérletek technikai eszközeivel azonos elektroncsöveket, áramköröket, végerősítőt és a
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 12:40
Lakiteleki találkozó - Lezsák Sándor: emlékezni és emlékeztetni kötelességünk
pestiek és vidékiek vagy a városban és vidéken élők között húzódott. Ezzel mindössze elfedték a valóságos ellentéteket, amiknek lényege a nemzethez, illetve bizonyos értelemben a demokráciához való viszony.

Mint mondta: ez a 19. század második felétől erőteljesen jelen lévő ellentét a társadalomban.

Az első lakiteleki találkozót 30 éve, 1987. szeptember 27-én tartották A magyarság esélyei címmel. A találkozó szervezőinek, a lakiteleki alapítóknak (Lezsák Sándor, Bíró Zoltán, Für Lajos, Fekete Gyula, Kiss Gy. Csaba, Csoóri Sándor, Csurka István) hívására 181 értelmiségi gyűlt össze a Lezsák Sándor lakiteleki tanyájának kertjében felállított sátorban. Ott volt többek között Bozóki András, Konrád György, Gombár Csaba, Bihari Mihály, Lengyel László, Pomogáts Béla, Csengey Dénes, Áder János, Szabad György és Jeszenszky Géza is.

A bevezető előadást Pozsgay Imre, a Hazafias Népfront főtitkára, az MSZMP reformszárnyának egyik vezetője tartotta, akinek jelenléte részben legalizálta a hatalom számára
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:22
Szép gondolatok...
Bartos Gyula:

Mintha . . .

Mintha egy szép dalos erdő
Árnyékában ringatóznám
S bűvös, édes, régi álmok
Szép emléke szállna hozzám!

A lelkemben madárének,
Virágillat kéjét érzem,
Pedig csak itt, kis szobádban
A te két szép szemed nézem.
aranyoslila, 2017. szeptember 20. szerda, 21:32
Képek, videók
bödö gyula.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 18:45
gömbös gyula.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 16:58
gömbös gyula 002.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 16:57
Gyulai úr.jpg
chillik
2017. november 16. csütörtök, 02:13
rudnay gyula.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:49
Illyés Gyula :Hajlik a ny
maria_kadar_148
2017. november 12. vasárnap, 23:09
krúdy gyula.png
chillik
2017. november 09. csütörtök, 07:46
juhász gyula.png
chillik
2017. november 08. szerda, 12:43
Juhász Gyula1.jpg
katalin_53
2017. október 19. csütörtök, 19:39
Losonci Gyula nevében 01.
chillik
2017. október 03. kedd, 04:43
Losonci Gyula nevében 02.
chillik
2017. október 03. kedd, 04:43
Reviczky Gyula Őszi rózs
maria_kadar_148
2017. szeptember 09. szombat, 22:28
Kittike édes fintora
nagykotos
2010. október 24. vasárnap, 06:47
Valkó Eszter fintora.jpg
ujjozsef
2009. február 26. csütörtök, 07:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.