Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:15 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pillanat
Pillanat

Most még ne, most még maradj,
Annyira röpke, múló a pillanat,
Nem adhatom, hisz csak ennyi,
Mi világomból megmaradt.

Semmitmondó szavakkal próbáltam
Kimondani, mit nem lehet,
Hát így kell életben maradni,
S takargatni egy fél szívet.

Álmodok egy szebb életet,
De ébrednem kell, perzsel a nap,
Emlék-töredékek sárguló lapjain,
Érintésed megőrzi a pillanat.

Ábel Andrea

bozsanyinemanyi, 2017. március 20. hétfő, 22:50
Címkék: Ábel Andrea, szebb életet, semmitmondó, világomból, takargatni, szavakkal,
Kommentek
Németországban rehabilitálják a homoszexualitás miatt elítélt férfiakat
A döntéshez a törvényhozás tartományokat képviselő kamarájának, a Bundesratnak is hozzá kell járulnia, de ez a parlamenti pártok eddigi állásfoglalásai alapján biztosra vehető.

A Bundestagban elfogadott törvény szerint semmis valamennyi ítélet, amelyet a büntetőtörvénykönyv egykori, 175. számú paragrafusa alapján hoztak a második világháború után.

A Bundestag azzal indokolta a jogerős ítéleteknek a jogállamisággal elvileg ellentétes megsemmisítését, hogy a "homoszexuális cselekmények büntetőjogi tiltása a mai felfogás szerint rendkívüli módon sérti az alapjogokat".

Az elítélteknek 3000 euró (930 ezer forint) kártérítés jár bűnössé nyilvánításuk miatt, és további 1500 euró a szabadságvesztésben töltött minden egyes megkezdett évért.

A rehabilitáció nem érvényes mindazokra, akiket olyan cselekményekért ítéltek el, amelyek heteroszexuális kapcsolatban is büntetendőek lettek volna. Ez a kitétel elsősorban a gyermekek és kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekre vonatkozik.

Az
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 23:44
Szép írások
A formákat pedig utolsó pillanatig be kell tartani. Étkezés közben, társalgás közben. Ágyban és asztalnál. S mikor mindegyre formátlanabbá válik az emberi együttélés: te maradj hűséges a köszönés, meghajlás, kézfogás, érzésnyilvánítás, véleményalkotás kialakult, végső és kristályos formájához. Egy korban, mikor mindenki azt követeli, hogy öltsél formaruhát, te járj csak következetesen zakóban, s este, ha éppen társaságba hívnak, ölts fekete ruhát. Nem a ruha, hanem a forma kedvéért. A műveltséget a köznapok apró reflexei mentik meg. Amikor egy korszak fölemelt ököllel jön ellened, te köszönj vissza, nyugodtan és udvariasan, úgy, hogy megemeled a kalapod. Nem tehetsz mást.
Márai Sándor
kirscha, 2017. június 22. csütörtök, 17:14
Jelentősen megemelik a fogyatékossággal élők segélyét Izraelben
forintra) emelik az eddigi 2342 sékelről (mintegy 185 ezer forintról), miután szerdán a magasabb segélyért tüntető kerekesszékesek összeláncolták magukat, és lezárták a Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát a repülőtérnél, többen közülük gázolajat öntöttek magukra, és azzal fenyegetőztek, hogy felgyújtják magukat, ha nem teljesítik követelésüket.

Három lépcsőben hajtják végre 2018-ban a jelentős emelést, amelyről közösen határoztak a kormánykoalíció és az ellenzék pártjai. "Ez egy történelmi pillanat, melyben igazságot szolgáltatunk negyedmillió embernek"- hangsúlyozta a kneszet sajtótájékoztatóján a megállapodást életre hívó egyik parlamenti képviselő, aki maga is kerekesszékkel közlekedik.

A szerdai tüntetők ugyan azt kérték, hogy az izraeli minimálbérrel azonos összegre, vagyis havonta ötezer sékelre (mintegy négyszázezer forintra) emeljék járandóságukat, de a jelentős, eddigi segélyüket majdnem megduplázó emelés nyomán várhatóan így is véget érnek a már hónapok óta folytatott tiltakozó
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:43
Szép írások
Megbocsátani

A megbocsátás megtisztulás. Azt lehet megbocsátani, amiért haragszunk. A haragunknak viszont oka és története van. Az ember ok nélkül nem szokott haragudni. Az okot, sokszor nem könnyen, de ki lehet deríteni. Ez a ráció feladata. A haragnak van viszont egy sajátos története, és ez mindig a lelkünk sajátja. Az élet sokszor nehéz, a nehéz munkánál is nehezebb. És mi történik a nehéz munka közben a legnemesebb, legszebb emberrel is: izomlázat kap, verejtékezik, léheg, bepiszkolódik. De íme, vége a munkának, megfürdünk, megpihenünk, újra ragyog nemességünk, szépségünk. Ahogy a megpróbáltatások után megtisztítjuk testünket, így meg kell tisztítani a lelkünket. Meg kell szabadulnunk a harag piszkától. Hogy a lelkünk nemessége, szépsége újra ragyogjon!
Jót teszünk ezzel annak, akire haragudtunk? Aki meg is érdemli haragunkat? Ki tudja? Nem lehetséges, hogy a megbocsátásunk nagyon büntetés a számára, mint a haragunk? A haragon a haragosunk - ha van egy csöpp esze - inkább
kirscha, 2017. június 22. csütörtök, 16:21
Miért tegyük hűtőbe a kenyeret?
mikotoxinok okozzák. A mérgező penészek szinte mindenhol és folyamatosan leselkednek ránk. Napjainkig a tudósok közel 300 penészt azonosítottak, ebből kb. 20 veszélyes az emberi szervezetre. Az egyik, legnagyobb károkat okozó, penészgombából származó méreganyag az aflatoxin.

Mi az az aflatoxin?
A penészgombák által termelt rákkeltő gombamérgek közül a leghírhedtebb az aflatoxin és annak különböző fajtái. Nem új keletű méregről van szó, az aflatoxin már az egyik legnagyobb történelmi pillanatnál is jelen volt: Tutanchamon sírjának feltáróinak halálát a legnagyobb valószínűséggel azok a mérges aflatoxinok okozták, amelyek a sír felnyitásakor aktiválódtak.

A 2004-es fűszerpaprika-botrány főszereplője is ez az anyag volt. Mivel a gyártók nagy része gombaméreggel szennyezett paprikákat használt őrleményeiben, a fűszer forgalmazását az egész országban fel kellett függeszteni.Az aflatoxin tehát az egyik leggyakoribb és legerősebb méreg. Szinte bárhol előfordulhat:
lovaszmarika, 2017. június 22. csütörtök, 15:08
A jövő héten új kormányfője lesz Szerbiának
választását. Kivételt talán az Egységes Szerbia nevű párt hat tagja képez, elnökük ugyanis korábban többször is kijelentette, nem fogadja el, hogy egy nyíltan leszbikus nő legyen Szerbia miniszterelnöke, ezért ellene fog voksolni. A legnagyobb szerb párt, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselői - válaszként erre - leszögezték, a kormánykoalíció azon tagjai, akik nemmel szavaznak, ellenzékbe kerülnek. Aleksandar Vucic köztársasági elnök, a SNS elnöke visszafogottabban fogalmazott, amikor arról beszélt, az utolsó pillanatig igyekszik meggyőzni a kételkedőket arról, Ana Brnabic jó miniszterelnöke lesz az országnak.

A várakozások szerint a kormány két új minisztériummal bővül, az erről szóló vita már szombaton megkezdődhet a parlamentben. Ezt követően mutatja be a miniszterelnök-jelölt a programját és kabinetjének tagjait, majd a képviselőház az új kormányról szavaz, a tárcavezetők és a kormányfő pedig leteszi esküjét. Mindennek június 30-ig meg kell történnie, a határidő megsértése ugyanis újabb előrehozott
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 14:12
Tallóztam
"Milyen törékeny a Földön az ember élete.
A gyerekkorod - mely tele van mindenféle érzéssel, történettel - hamar tovaszáll, ahogy a vándorsólyom. Alig várod, hogy felnőtt lehess, akarva-akaratlanul belerohansz sokféle élethelyzetbe. Pofonok, örömök, könnycseppek egyformán mind-mind feléd tartanak. Majd sok mindenre szert teszel életed során, szép lassan átölelnek az érzelmek, értékek és a tárgyak. Magaddal cipeled őket, akár a nehéz súlyokat. Idővel, ahogy rohannak az évek, megdöbbenve veszed észre, hogy semmi nem lesz tiéd örökre, csak egy valami - a pillanat."

"Hogy boldog légy a következőket kell tenned:
1. Engedd el ami elment.
2. Légy hálás azért ami marad.
3. Örömmel várd azt ami ezután jön."
horvathnemagdi, 2017. június 22. csütörtök, 10:43
Vu Cseng-en: Nyugati utazás avagy a Majomkirály története
maradsz. Gondolkozz ezer évig,
s ha új szíved lesz, befogad a Menny.

1935


A hetedik fejezet
amelyben
menny szörnyű kemencéjéből a Nagy Szent megmenekül,
ám utána örökre a Vuhszing-hegy alá kerül

Gazdagságod, rangod, neved
Előző élted szabja meg,
Meg ne csalódjék hát szíved másokért.
Igaz fény tölti lelkedet,
Jó gyümölcse lakja benső rejtekét.
Minden gaz merényletért megfizet a magas ég,
S ha nem e pillanatban, hát csak várd ki idejét.
Istent kérdezel a végső okért?
A baj, nagy csapás már rád támadt, elért,
Mivel szíved nagyra néz, végtelenbe tör, merész,
Nem ismer törvényt, rendet, ezért ér csak el, ezért.

Elfogta hát a Nagy Szentet a mennyei katonaság; hurcolták is megkötözve a démonnyakazó teraszra. Ott aztán kikötötték a démonokat hódoltató oszlophoz s nekiestek: karddal kaszabolták, bárddal hasogatták, lándzsávaldöfölték, pallossal vagdalták - de még egy karcolást se
eposz, 2017. június 22. csütörtök, 00:17
Képek, videók
Vannak olyan pillanatok a
borigit
2017. június 02. péntek, 11:28
mámoros pillanatok.jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 21:01
vannak pillanatok....jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:57
könyv-pillanat.jpg
agica2004
2017. május 09. kedd, 20:28
PILLANATOK.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:10
Vannak olyan pillanatok a
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 11:41
Minden pillanat ....
csalogany13
2017. március 27. hétfő, 00:45
Édes minden pillanat....p
szelgyongyi
2017. március 17. péntek, 15:09
Abban a pillanatban....pn
kkm
2017. március 16. csütörtök, 08:27
A legdrágább pillanatok..
csalogany13
2017. február 25. szombat, 23:55
andrea-bocelli-veronic a.j
sz719eszter
2017. június 09. péntek, 12:42
Poroszkai Andrea
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:21
Andrea nap.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:43
Andrea.png
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:31
Andrea
terezia1951
2017. április 19. szerda, 11:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.