Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:21 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pillanat
Pillanat

Most még ne, most még maradj,
Annyira röpke, múló a pillanat,
Nem adhatom, hisz csak ennyi,
Mi világomból megmaradt.

Semmitmondó szavakkal próbáltam
Kimondani, mit nem lehet,
Hát így kell életben maradni,
S takargatni egy fél szívet.

Álmodok egy szebb életet,
De ébrednem kell, perzsel a nap,
Emlék-töredékek sárguló lapjain,
Érintésed megőrzi a pillanat.

Ábel Andrea

bozsanyinemanyi, 2017. március 20. hétfő, 22:50
Címkék: Ábel Andrea, szebb életet, semmitmondó, világomból, takargatni, szavakkal,
Kommentek
Epilóg
Szabó Ila: Epilóg

Már csöndesen szeretlek,
szelíd szavam se szól.
Könnyebb neked, ha vágyam
csak hangtalan dalol.
Nem várlak, nem kereslek,
nem álmodom veled,
feloldom gondod, vétked,
mit én hoztam neked.
S a csöndes könnyek éjén
én áldva áldalak,
köszönnöm kell, hogy voltál
egy boldog pillanat.

Lenyugszik lassan bennem
a lánggal égő láz,
de éltedre titkon

tekintetem vigyáz.
taltos1, 2017. szeptember 25. hétfő, 22:40
Emmanuel Macron kedden bejelenti az uniós reformterveit
liberális párt hangsúlyozta, hogy fontos számára az Európához tartozás, és a Zöldek, akik szintén tagjai lehetnek a következő német kormánykoalíciónak, pedig nagyon Európa-barátok" - mondta Emmanuel Macron egyik tanácsadója. A francia elnöki hivatal annak a jelentőségre hívta fel a figyelmet, hogy Párizs továbbra is "ugyanazzal a partnerrel (Angela Merkellel) tárgyal", mint eddig.

"Négy év kormányzati stabilitás áll előttünk Franciaországban és Németországban" - hangsúlyozta az elnöki forrás."Ez a jó pillanat az elképzelésünk bemutatására, mert ha túl sokat várunk, a német koalíciós tárgyalások már túlságosan előrehaladott állapotban lesznek, és azt vethetik Párizs szemére, hogy nem ismertette előzetesen a javaslatait" - tette hozzá.

A francia elnök "semmit nem szeretne a partnereire kényszeríteni, különösen nem a németekre, de szeretné, ha a javaslatai tárgyát képeznék a koalíciós tárgyalásoknak".

Emmanuel Macron már többször bemutatta európai vízióját, keddre viszont "több konkrétumot"
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 18:53
Lengyel bíróságok - Timmermans: az EU tanulmányozni fogja a megvétózott törvények új tervezeteit
körű" egyetértés volt a lengyel helyzettel kapcsolatos aggályokat illetően. "Mindenki azon a véleményen volt, hogy a jogállamiság tiszteletben tartása nem lehetőség, hanem kötelezettség" - fogalmazott a holland politikus, üdvözölve, hogy Varsó párbeszédet akar folytatni a bizottsággal.

"Sok még a tennivaló ahhoz, hogy a problémát megoldottnak tekinthessük" - mondta Timmermans, hozzátéve, hogy az ülés célja a miniszterek tájékoztatása volt, nem az, hogy döntéseket hozzanak, de még idén eljöhet a pillanat, amikor az uniós jog végrehajtása felett őrködő szervezetnek "eleget kell tennie a kötelezettségeinek".

Egy névtelenséget kérő tisztségviselő szerint a bizottságnak nem sok lehetősége maradt az uniós alapszerződés szerinti hetes cikk megindításán kívül, még úgy is, hogy a szankciók elfogadása valószínűleg végül elbukik majd bizonyos tagállamok ellenállásán.

Brüsszel a nyomást kívánta fokozni azzal, hogy hétfőn kikérte a tagállamok véleményét, szerintük a továbbiakban miként kellene eljárni a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 18:13
Keleti Éva fotóiból nyílik kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban
kötetek is - olvasható az összegzésben.

Keleti Éva fotográfus, képszerkesztő, a magyar kulturális élet meghatározó egyénisége, Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész 1931. augusztus 18-án született Budapesten.

Már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben, munkásságának jó része a magyar színháztörténet és táncművészet közelmúltjának kiemelkedő előadásait örökíti meg. A művészet szinte minden területéről, így az irodalomból is, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg.

Dolgozott többek között a Magyar Távirati Irodánál, az Új Tükörnél, ahol képszerkesztőként lehetőséget adott a szakma szinte minden korosztályának és művészi irányzatának megjelenésére. Az Europress képügynökség vezetőjeként vonult vissza a napi munkától.

Számos önálló kiállítása volt Magyarországon és külföldön egyaránt. Tavaly, a Magyar Nemzeti Múzeumban Kontakt című kiállítását több mint harminc ezren látták. Oly távol és közel című albuma 2004-ben jelent meg a Folpress
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:53
Kortárs filmek és az elmúlt 15 év klasszikusai az Indiai Filmhéten
helyszíneken forgattak pazar korhű díszletekkel, jelmezekkel és ékszerekkel, grandiózus csatajelenetekkel és az Oscar-díjas A. R. Rahman zenéjével. A főszerepben az indiai film két szupersztárja, Aishwarya Rai és Hrithik Roshan látható - olvasható az összegzésben.

Október 9-én, hétfőn ismét egy thrillert láthatnak a nézők. A 2015-ös Látszat című film az azonos című, 2013-as malajálam nyelvű film sokadik feldolgozása egyszerre a bűn és bűnhődés témája körül forgó moralitásjáték, amely az utolsó pillanatig meglepetéseket tartogat.

Október 10-én a Szultán című 2016-ban készült alkotást tűzik műsorra. Ali Abbas Zafar harmadik játékfilmje egy látványos akciójelenetekkel elmesélt történet szerelemről, elhivatottságról és a kockázatról, amit vállalni kell a siker érdekében. Az 2016-ban bemutatott, öt Filmfare-díjra jelölt alkotás jelenleg India hatodik legnagyobb bevételt termelő mozifilmje.

A vetítéssorozat utolsó filmje egy háborús dráma lesz. A Légihíd című valós történelmi eseményeken alapuló
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:23
Milyen kivételes ajándék a mosoly!
"Milyen kivételes ajándék a mosoly! Hiszen nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad a csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele."

Dale Carnegie
klementinagidro, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:57
Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal
és a kommunista pártállam végső célja is az egyházak megszüntetése volt.

A református püspök úgy fogalmazott: megrendítő dolog "magunkhoz ölelni a hóhért", és "hirdetni, hogy az egyház túlélésének, megmaradásának feltétele, ha azokkal szövetkezünk, azoknak tapsolunk, azok számára készítünk ideológiát, akik soha egy percre nem tettek le arról, hogy megszüntessék az egyházat".

Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkáját segítő miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy ezek az utolsó pillanatok, amikor még "a szemtanúk, a szenvedő alanyok egy része is közöttünk van", és rögzíteni lehet visszaemlékezéseiket.

Hozzátette: a kép, amit a közelmúlt feldolgozása ad, nem fekete-fehér, ezért "fontos az érzékeny, finom megkülönböztetni tudás".

A miniszteri biztos szerint minden jóakaratú ember élethivatása és minden értékhordozó közösség kötelessége küzdeni az életellenes erőkkel szemben". Ehhez hozzátartozik, hogy a "sötétben meghúzódó, a felelősöket rejtegető gonoszt" láthatóvá teszi, és
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 14:33
Német választások - Tajani: a német választások eredményét a migrációs politika határozta meg
képzelhetjük, mi történhet máshol" - írta a Twitteren Carlo Sibilia, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) képviselője.

Renato Brunetta, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) képviselőházi frakcióvezetője szerint Európában pont került a német hegemóniára. Enrico Letta volt olasz miniszterelnök, a balközép Demokrata Párt (PD) politikusa úgy nyilatkozott, a német választások eredményével Németországban is politikai válság indult meg. A németek eddig a válsággal szemben "immunisnak tűntek, de egyik pillanatról a másikra vége lett hetven év kétpólusú politikának, amely meghatározta Európát is" - vélte Letta.

Walter Veltroni PD-politikus nehéz időszakot vár, pedig - hangsúlyozta - Európa számára a legnagyobb veszélyt jelenleg éppen a bizonytalanság, az instabilitás jelenti. Veltroni szerint a német, olasz és az egész európai baloldal kudarcát az adja, hogy a baloldal túl lassan ad választ a kihívásokra, és "még mindig a globalizáció totemjének imádatában él".

Paolo Gentiloni kormányfő és az olasz
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 14:32
Képek, videók
Őszi pillanat.jpg
pommerevi54
2017. szeptember 08. péntek, 20:29
Vannak pillanatok...
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 16:11
TŰNŐ PILLANATOK.jpg
katalin_53
2017. augusztus 19. szombat, 16:45
A pillanat mikor rájössz
sanci81
2017. augusztus 16. szerda, 17:04
Ajándék pillanat egyike
dandej
2017. július 15. szombat, 13:43
Vannak olyan pillanatok a
borigit
2017. június 02. péntek, 11:28
mámoros pillanatok.jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 21:01
vannak pillanatok....jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:57
könyv-pillanat.jpg
agica2004
2017. május 09. kedd, 20:28
PILLANATOK.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:10
Vannak olyan pillanatok a
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 11:41
andrea névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 06. szerda, 18:55
Poroszkai Andrea
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:58
(Kállai Andrea).jpg
sargarozsa15
2017. július 10. hétfő, 17:37
andrea-bocelli-veronic a.j
sz719eszter
2017. június 09. péntek, 12:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.