Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:34 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemzeti konzultáció - Dömötör: több mint 2 millióan mondanak nemet a "Soros-terv" minden egyes pontjára
Az eredmények azt mutatják: a magyarok egyhangúlag elutasítanak minden olyan tervet, amely a bevándorlást segíti, ösztönzi - mondta a politikus.

A konzultációban részt vevők egységesen elutasítják évi egymillió bevándorló Európába telepítését, a már itt lévők kötelező szétosztását, az Európába érkező migránsok 9 millió forintos anyagi támogatását, továbbá kiállnak a kerítés védelme mellett, és nem fogadják el, hogy nyomás alá helyezzék a betelepítést ellenző országokat - fejtette ki.

Dömötör Csaba szerint új egyetértési pontok jöttek létre Magyarországon, melyek közül a legfontosabb, hogy a magyarok nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna. "Most már több mint 2 millió magyar ember kiállása segíti a kormány küzdelmét" - jelentette ki.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a konzultáció a demokratikus párbeszédnek Európában is egyedülálló eszköze.

A konzultáció eredménye pedig világos üzenet - mondta az államtitkár -, és "azt gondoljuk, hogy ez minden magyarországi közéleti szereplőre érvényes". Akik nem veszik figyelembe ezt az eredményt, és támogatják a betelepítési terveket, azok szembe mennek a magyarok akaratával - tette hozzá.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció kezdte óta felgyorsult a "Soros-terv" végrehajtása Európában, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi (LIBE) bizottsága után az EP is egyértelmű mandátumot adott a kötelező betelepítési kvótáról szóló tárgyalások megkezdésére. Azokat az országokat pedig - köztük Magyarországot -, amelyek nem akarnak ebben részt venni, látványosan pellengérre állítják, megpróbálják megbüntetni - fűzte hozzá.

A szóvivő megjegyezte: az Európai Unió intézményei és a nyugat-európai országok jelentős része erőltetik a kötelező kvótás megoldást.

"Arra számítunk, hogy (...) januártól újult erővel lángol fel majd az a szándék, kísérlet, hogy a kötelező kvótákat ránk erőltessék" - mondta Kovács Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy egyre több önkormányzat tiltakozik a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott civil szervezetekkel kapcsolatban, Dömötör Csaba úgy reagált: megalapozott az a gyanú, hogy ezek a szervezetek a bevándorlást fogják segíteni, ezért nem csodálkozik azon, hogy önkormányzatok megpróbálnak minden eszközzel fellépni a betelepítési tervek ellen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 16:13
Címkék: Dömötör Csaba, Kovács Zoltán, Európai Parlament, Európai Unió, Nyílt Társadalom Alapítvány, magyarok egyhangúlag,
Kommentek
Szkripal-ügy - Moszkva folytatja a nyugati diplomaták kiutasítását
nyilatkozott látogatásának céljáról.

A Szkripal-ügy miatt London 23, Washington 60 orosz diplomatát utasított ki és utóbbi elrendelte egy főkonzulátus bezáratását, amire Moszkva szimmetrikus válaszlépésekkel reagált. A TASZSZ összesítése szerint a NATO 30-ról 20-ra csökkentette a szövetségnél működő orosz képviselet létszámát, Ukrajna 13, négy ország négy, három ország három, hat ország kettő, tizenhárom ország - köztük Magyarország - egy orosz diplomatát utasított ki. Az EU, valamint öt ország konzultációra hazarendelte nagykövetét.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a kölcsönös kiutasítások ellenére továbbra is a kapcsolatok javításának híve. Elutasította az amerikai külügyi szóvivő megállapítását, miszerint a 60 amerikai diplomata kiutasítása azt bizonyítja, hogy Moszkva nem érdekelt a diplomáciában.

Peszkov valótlannak nevezte azt az amerikai sajtójelentést, amely szerint Donald Trump amerikai elnök fegyverkezési versennyel fenyegette meg orosz
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 14:51
Szkripal-ügy - Szlovénia konzultációra hazarendeli moszkvai nagykövetét
Miro Cerar szlovén ügyvivő miniszterelnök a kormányülést követően újságíróknak elmondta: a nagykövet valószínűleg arról fogja tájékoztatni a külügyminisztert, hogy ő hogyan látja a helyzetet, és Moszkva miként ítéli meg az ügyet.

Cerar szerint ezzel Szlovénia is hozzájárult az Európai Unió és a NATO által bevezetett intézkedésekhez.

Erjavec egy nappal korábban azt mondta: Szlovénia várhatóan nem csatlakozik azon országokhoz, amelyek orosz diplomaták kiutasításáról döntöttek. Úgy vélte, hogy először fel kell deríteni, mi történt Salisburyben, mert az ügy szerinte tisztázatlan és meglehetősen bizarr.

A jobboldali ellenzék mindazonáltal nem ért egyet a kormány álláspontjával.

Jozef Horvat, a parlament külügyi bizottságának elnöke, az ellenzéki Új Szlovénia (NSI) párt tagja jövő hétre bizottsági ülést hívott össze, hogy a kisebb pártok véleményét is meghallgassa az Oroszországgal szembeni lehetséges diplomáciai szankciókról.

Véleménye szerint a kormány nem hozhat döntést, mert
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 21:52
Fazekas Sándor: másfélszeresére nőtt a nettó átlagkereset a mezőgazdaságban
A földművelésügyi miniszter a Fidesz-KDNP nemzeti konzultációs országjárása keretében tartott gazdafórum előtti sajtótájékoztatón ismertette: a nettó átlagkereset most 153 ezer forint, és 177 ezer forintra az élelmiszeriparban.

Fazekas Sándor az elmúlt időszakot összegezve elmondta: növekedési pályán van a mezőgazdaság, kibocsátása 50 százalékkal nőtt az elmúlt hét évben, a növénytermesztésben 63, az állattenyésztésben 40 százalékos a növekedés, ez az Európai Unióban a három legjobb teljesítmény között van.

Az agrárexport 5,2 milliárdról 9 milliárd euróra nőtt, ez nagyjából a magyar teljes kivitel egyharmada, az agrárexport a gépipari kivitel után a második legnagyobb tétel, a magyar termékek mintegy száz országban vannak jelen - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy míg korábban ötezer kisteremelő volt, a számuk már meghaladja a 12 ezret.

Fazekas Sándor arról is beszélt a sajtótájékoztatón, az, hogy Nógrád az ország egyik legerdősültebb területe, lehetővé teszi a korszerű erdő- és
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 18:23
EU-csúcs - Macron: arányos és összehangolt válasz várható az angliai mérgezéses ügyben
intézkedés bevezetése esetén. Nem lehet Európa a leggyengébb láncszem - tette hozzá.

Angela Merkel a sajtótájékoztatón megerősítette: nincs más ésszerű magyarázat, azaz nem kérdőjelezhető meg Nagy-Britannia az uniós tagországok által is támogatott véleménye, amely szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős az idegméreggel elkövetett támadásért. Németország és Franciaország egyetért abban, hogy határozottabb lépésekre is szükség lehet az uniós állam-, illetve kormányfőinek döntésénél, hogy konzultációra visszarendelték az EU oroszországi nagykövetét Moszkvából. A Berlin és Párizs jövő héten egyeztet az összehangolt lépésekről - közölte.

Merkel elmondta, a következő, júniusban esedékes uniós csúcstalálkozó alkalmával komoly előrehaladást és a tagországok egységét várja a közös menekültügyi rendszert illetően. A tanácskozás egyik központi témája migráció lesz, cél egy közös, szolidáris bevándorlási politika megteremtése, amelyet jelenleg főként a kelet-európai országok erősen elleneznek -
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 18:22
EU-csúcs - Tusk: több tagállam is további intézkedéseket fontolgat Moszkvával szemben
Az ülést lezáró sajtótájékoztatón Tusk arról számolt be, hogy akár már hétfőn újabb lépéseket jelenthetnek be bizonyos tagállamok. Azt nem tudta megmondani, hogy hány ország fontolgat további intézkedéseket, annyit közölt, hogy "egynél több, de nem az összes".

Arra a kérdésre, hogy EU-szinten várhatóak-e más lépések a moszkvai uniós nagykövet konzultációra való visszahívásán kívül, azt válaszolta, hogy "túl korai lenne erről beszélni", a vizsgálatok lezárulta után, remélhetőleg áprilisban már többet tudnak majd mondani.

A tanács elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a bennmaradó tagországok vezetői a brit uniós kilépés dacára is egységes és feltétlen támogatásukról biztosították az Egyesült Királyságot. Rámutatott: a tagállamoknak nagyon különbözőek az álláspontjai, az érdekei, a hagyományai, ezért is hatalmas eredmény a közös front megőrzése.

A jövő heti EU-Törökország csúcsértekezletről szólva kiemelte: tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű a találkozó, nehéz ügyekben kellene
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:11
EU-csúcs - Több uniós tagállam is fontolgatja orosz diplomaták kiutasítását
történteket pedig "felháborítónak és elítélendőnek" nevezte. Mint elmondta, biztonsági intézkedések keretében számba veszik azokat az orosz diplomatákat, akik nem jogszerűen tartózkodnak az országban, vagy más okból kiutasíthatók.

Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök kijelentette, megvizsgálják, hogy kell-e, és ha igen, milyen egyoldalú lépéseket lehet tenni a mérgezéses támadás ügyében.

Andrej Babis cseh ügyvezető miniszterelnök pénteki nyilatkozatában arról tájékoztatott, hogy a hétvégén konzultációt folytatnak az orosz diplomaták kiutasításának lehetőségéről. Legfeljebb néhány diplomatáról lehet szó - közölte. A megbeszélések eredményét hétfőre ígérte, hozzátéve: támogatja a határozott válaszlépések megtételét.

Babis csütörtökön a NATO székházában tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a leghatározottabban elutasítja a Novicsok eredetéről megjelent orosz állításokat, amelyek szerint a merényletkísérlethez használt idegméreg Csehországból származott volna. A vádaskodásokat semmivel sem
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:41
Tőzsde - Erős mínuszban nyithatnak a főbb európai piacok
kereskedést.

Ázsia és a csendes-óceáni térség tőzsdéin meredeken zuhantak az irányadó indexek pénteken. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 4,66 százalékos, a dél-koreai Kospi 3,18 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 1,96 százalékos mínuszban zárt. A vezető sanghaji index 3,79 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 3,30 százalékos mínuszban közelített a záráshoz.

A Trump által csütörtökön, a nyugat-európai tőzsdezárás idején aláírt memorandum egy 30 napos konzultációs időszak után lép hatályba, így nőtt az esély arra, hogy a végleges intézkedések kevésbé lesznek szigorúak. Mindazonáltal a befektetők attól félnek, hogy az amerikai intézkedések kereskedelmi háborúba torkollhatnak, ami potenciálisan veszélyt jelent a világgazdaság növekedésére.

Peking pénteken felszólította az Egyesült Államokat, hogy "lépjen vissza a szakadék széléről". A kínai kereskedelmi minisztérium leszögezte, hogy nem akar kereskedelmi háborút, de nem is fél tőle. Jelezte,
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 08:11
EU-csúcs - Merkel: további intézkedések is elképzelhetőek az angliai mérgezés ügyében
ellenintézkedésekkel válaszol - húzta alá Merkel. Az uniós vezetők jó transzatlanti kapcsolatokra törekednek, de reagálni fognak, ha úgy látják, hogy valamely ország megsérti a nemzetközi kereskedelmi szabályokat - tette hozzá.

Mark Rutte holland miniszterelnök az éjszakába nyúló munkavacsora után távozásakor megerősítette: az uniós állam- és kormányfők az angliai Salisburyben idegméreggel elkövetett merényletkísérlet ügyében abban is megállapodtak, hogy "egyfajta jelképes gesztusként" hazarendelik konzultációra az uniós nagykövetet Moszkvából. Sajtóhírek szerint emellett az EU több tagországa is fontolgatja orosz diplomaták kiutasítását, illetve saját diplomaták hazahívását a történtek miatt.

Theresa May brit miniszterelnök távozásakor megköszönte az uniós tagországok támogatását és egységét a Salisburyben elkövetett bűncselekmény ügyében. Örömét fejezte ki, hogy az Európai Tanács egyetértett az Egyesült Királyság kormányának értékelésével, amely szerint nagyon valószínű, hogy Oroszország tehető
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:04
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Dömötör Tekla 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 19:23
Dömötör torony.jpg
agica2004
2013. június 24. hétfő, 16:41
DE) Magány Dömötör Erzséb
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.