Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 20:17 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemzeti konzultáció - Dömötör: több mint 2 millióan mondanak nemet a "Soros-terv" minden egyes pontjára
Az eredmények azt mutatják: a magyarok egyhangúlag elutasítanak minden olyan tervet, amely a bevándorlást segíti, ösztönzi - mondta a politikus.

A konzultációban részt vevők egységesen elutasítják évi egymillió bevándorló Európába telepítését, a már itt lévők kötelező szétosztását, az Európába érkező migránsok 9 millió forintos anyagi támogatását, továbbá kiállnak a kerítés védelme mellett, és nem fogadják el, hogy nyomás alá helyezzék a betelepítést ellenző országokat - fejtette ki.

Dömötör Csaba szerint új egyetértési pontok jöttek létre Magyarországon, melyek közül a legfontosabb, hogy a magyarok nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna. "Most már több mint 2 millió magyar ember kiállása segíti a kormány küzdelmét" - jelentette ki.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a konzultáció a demokratikus párbeszédnek Európában is egyedülálló eszköze.

A konzultáció eredménye pedig világos üzenet - mondta az államtitkár -, és "azt gondoljuk, hogy ez minden magyarországi közéleti szereplőre érvényes". Akik nem veszik figyelembe ezt az eredményt, és támogatják a betelepítési terveket, azok szembe mennek a magyarok akaratával - tette hozzá.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció kezdte óta felgyorsult a "Soros-terv" végrehajtása Európában, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi (LIBE) bizottsága után az EP is egyértelmű mandátumot adott a kötelező betelepítési kvótáról szóló tárgyalások megkezdésére. Azokat az országokat pedig - köztük Magyarországot -, amelyek nem akarnak ebben részt venni, látványosan pellengérre állítják, megpróbálják megbüntetni - fűzte hozzá.

A szóvivő megjegyezte: az Európai Unió intézményei és a nyugat-európai országok jelentős része erőltetik a kötelező kvótás megoldást.

"Arra számítunk, hogy (...) januártól újult erővel lángol fel majd az a szándék, kísérlet, hogy a kötelező kvótákat ránk erőltessék" - mondta Kovács Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy egyre több önkormányzat tiltakozik a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott civil szervezetekkel kapcsolatban, Dömötör Csaba úgy reagált: megalapozott az a gyanú, hogy ezek a szervezetek a bevándorlást fogják segíteni, ezért nem csodálkozik azon, hogy önkormányzatok megpróbálnak minden eszközzel fellépni a betelepítési tervek ellen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 16:13
Címkék: Dömötör Csaba, Kovács Zoltán, Európai Parlament, Európai Unió, Nyílt Társadalom Alapítvány, magyarok egyhangúlag,
Kommentek
Novák: megalakult a Fidesz-KDNP-frakció népesedés- és családügyi kabinetje
elköteleződését az iránt, hogy Magyarország jövőjét a magyar gyermekekben látják, a migráció helyett pedig a családok támogatását tartják fontosnak.

Elmondta, a testületnek 11 tagja van. A Fideszből Bányai Gábor, Dunai Mónika, Kállai Mária, Kovács József, Mátrai Márta, Szatmáry Kristóf, Tapolczai Gergely és Zsigmond Barna, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjából pedig Harrach Péter, Juhász Hajnalka és Vejkey Imre vesznek részt a munkában.

Szó esett a novemberben induló nemzeti konzultációról, amelynek központi témája a demográfia és a családalapítás lesz, és amelyben arról is kikérik az emberek véleményét, hogy a népesedési kihívásra a migrációval vagy a magyar gyerekek születésének támogatásával válaszoljon-e az ország.

Kitértek az új Nemzeti alaptantervre is, a kabinet azt javasolja, hogy jelenjenek meg benne a népesedési és családügyi szempontok, hogy a gyerekek is megismerkedjenek a jelenlegi demográfiai helyzettel - ismertette Novák Katalin.

Kiemelte, a kabinet szeretné
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 11:51
Az egykulcsos adórendszer átalakítását szeretné elérni a szakszervezeti szövetség
kiemelte, minél nagyobb a medián bér és az átlagbér közti különbség, annál nagyobb a béregyenlőtlenség. A probléma megszüntetéséhez egyebek mellett át kell alakítani az egy kulcsos adórendszert - mondta, és át kell alakítani a félperifériás gazdasági modellt, amelyre Magyarország épül.

Kifejtette, nem arra kell törekedni, hogy autógyártók érkezzenek az országba, hanem arra, hogy a kutatás-fejlesztés gazdasági ág erősödjön.

Kordás László megjegyezte, kedden üléseik a Versenyszféra és a Kormány Konzultációs Fóruma (Vkf), ahol a 2016-ban aláírt hatéves bérmegállapodás 2018-ra gyakorolt gazdasági hatásairól tárgyalnak. Ezen felül szóba kerül még a jövő évi béremelés is.

Kordás László elmondta, hogy a Maszsz az ülésen arra törekszik majd, hogy a szociális partnerek és a kormányzati oldal egyaránt ugyanazokból az adatokból, a PM évente elkészített bér és kereseti statisztikájából dolgozzon a 2019-es bérek megállapításánál.

Megjegyezte, a Policy Agenda azért tudott csak a 2016-os a tárca által
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 13:22
Sikeresnek ítélték a közszolgálati konzultációt a szakszervezetek
A konzultáció eredményéről tartott sajtótájékoztatón Boros Péterné azt mondta, a szeptember 21-én kezdődött, 8 kérdésből álló konzultáción csaknem 50 ezren vettek részt.

Hangsúlyozta: rendkívül sikeresnek ítéli az akciót, mert az emberek a feltett nyolc kérdésben a szakszervezetekkel megegyező állásponton voltak. A konzultáció eredménye Boros Péterné szerint fontos információ a kormánynak és kötelezettség a szakszervezeteknek, mert ezt az eredményt kell képviselniük a kormánnyal folytatott bértárgyalásokon. A szakszervezeti vezető azt kérte a kormánytól, hogy a konzultáció eredményét a tárgyalásokon vegye figyelembe.

Boros Péterné szerint az emberek azt mondták ki a konzultáción, hogy családbarát, modern munkahelyeket akarnak a közszolgálatban, a munkáért kapott bérből pedig a dolgozók meg tudjanak élni.

A válaszadók jelentős többsége szerint a közszolgálati munkaerőhiányt csak jelentős mértékű általános béremeléssel lehet megszüntetni.
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 12:40
Nyitrai Zsolt: megkezdődhet az intermodális csomópont tervezése Egerben
is.

Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester a tájékoztatón arról beszélt: az említett projekt meghatározó része lesz a Modern Városok Program egri beruházásainak. Közölte: az elmúlt időszakban a város már elkezdte a tömegközlekedés-fejlesztés előkészítését szakmai egyeztetésekkel. Megállapodást kötöttek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt-vel és a fenntartható városi mobilitási tervet is elkészítették, melyet forgalomszámlálás, valamint a helyi lakosokkal, civil szervezetekkel való konzultáció előzött meg.

Kiemelte: felméréseik szerint Eger távolsági autóbusz-közlekedését naponta 30 ezer ember veszi igénybe, így újragondolása, újjászervezése és fejlesztése nélkülözhetetlen a városba érkező munkavállalók, diákok és a helybeliek számára egyaránt.

A városvezető az MTI kérdésére elmondta: az intermodális csomópontot a megvalósíthatósági tanulmány alapján két helyszínen tervezik kialakítani. A jelenlegi belvárosi autóbusz-pályaudvar mellett a vasútállomáson, így a forgalomnak mintegy
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:45
Hidvéghi: Brüsszel több eszközzel is gyengítené a határvédelmet
Kiemelte: fontos, hogy az Országgyűlés kifejezze a véleményét a "hazug, zsaroló" jelentésről, ugyanakkor úgy gondolja, mindenkit, így az EP magyar képviselőit is meg kell hallgatni a vitában. Jelezte: szerinte Ujhelyi István (MSZP-s EP-képviselő) is lehetőséget fog kapni, hogy elmondhassa álláspontját.

A Magyar Idők értesülésével kapcsolatban, hogy akár a háromgyerekes nők szja-mentességével is támogatná a kormány a gyermekvállalást, Hidvéghi Balázs elmondta: a kormány hamarosan előáll a nemzeti konzultáció kérdőívével. Rendkívül fontos, hogy több gyerek szülessen, ez stratégiai, nemzeti kérdés és minden elkövetnek, hogy elősegítsék - jegyezte meg.

Azzal kapcsolatban, hogy az EP elnöke, Antonio Tajani elítélte az EP-képviselőket ért támadásokat, a kommunikációs igazgató azt mondta: a politikai vitának van elfogadható és elfogadhatatlan kerete. Nyilvános politikai vitát folytatni természetes, sőt szükséges, ugyanakkor úgy látja, egy képviselőt ábrázoló bábu égetése már nem elfogadható formája a
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:41
Novák Katalin: idén magasabb lesz nyugdíjprémium, mint tavaly
A nyugdíjprémium alapelve, hogy a gazdasági növekedésből mindenki részesüljön, az idősek is. Kiszámításának módja, hogy ha az éves gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor a növekménnyel megszorozzák az egyheti nyugdíjat és így megkapják a nyugdíjprémium összegét - magyarázta az államtitkár.

Tartósan jó pályára állt a gazdaság, így tavaly már fizetett nyugdíjprémiumot a kormány, 12 ezer forintot. Idén a 4,4 százalékos gazdasági növekedésnek köszönhetően ez az összeg várhatóan mintegy 18 ezer forint lesz. Még az év vége előtt megkapják az érintettek, hozzávetőleg 2,6 millió, nyugdíjban illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember - ismertette az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár rámutatott: a demográfiai kihívások megoldásában az időseknek is nagy szerepük van, hisz sokat segíthetnek a családalapításban, gyermekvállalásban.

A következő nemzeti konzultáció alapvető kérdése, hogy a migrációval vagy a családok támogatásával kell-e megoldani a demográfiai kihívásokat -
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 08:11
Krónika 5. rész (interpellációk)
indított kötelezettségszegési eljárás?

A fideszes képviselő felidézte a 2015-ben Európát elérő, ellenőrizetlen bevándorlási hullámot, az ellene hozott magyar intézkedéseket, a határkerítés megépítését, a jogi határzárról szóló szabályozás megalkotását. Megjegyezte: ahogy telt az idő, világosan látszott, hogy Magyarország egy jól szervezett, hatalmas összegekkel támogatott, összehangolt gépezettel áll szemben, amelynek van egy központi figurája, aki nem más, mint Soros György. Kitért a nemzeti konzultáció eredményére is, amely megerősítette: magyarok nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna.

Ezt követően nagy többséggel fogadták el a Stop Soros törvénycsomagot, ami után az Európai Bizottság megindította az eljárást - mondta.

Völner Pál közölte: a brüsszeli eljárást újabb politikai nyomásgyakorlásnak tekintik. Maga az eljárás indítása is önmagáért beszél, alig, hogy június végén a magyar parlament elfogadta a törvényeket, a Nyílt Társadalom Alapítvány az Európai Bizottsághoz
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:13
Novák: mindenhol biztosítani kell a családalapítás feltételeit
Novák Katalin közölte, hogy a kormány a munka- és lakhatási lehetőségek bővítésével akarja megállítani a vidék elnéptelenedését, és abban bízik, hogy minden családalapítás újabb fiatalokat ösztönözhet gyermekvállalásra.

Ismertette egyúttal, hogy a családok éve jegyében idén már csaknem ötven rendezvényt tartottak országszerte, és a családbarát gondolkodást erősítő programok az év végéig folytatódnak. December 20-án Budapesten például nagyszabású koncerttel hívják föl a figyelmet a biztonságot és identitást adó családi környezet fontosságára.

Az államtitkár kiemelte, hogy a családalapítást kormányzati támogatások is ösztönzik, hiszen kétszeresére nőtt a diplomás gyed időtartama, bővült a kétgyermekesek adókedvezménye, a gyermeket vállaló nők diákhitelét az állam elengedi és egymillió forintot átvállal a kedvezményezettek jelzáloghiteléből.

Az állami intézkedések másik fontos területe a jövő közös tervezése, ezért heteken belül nemzeti konzultáció indul a családpolitika folytatásáról, új
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 12:21
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Dömötör Tekla 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 19:23
Dömötör torony.jpg
agica2004
2013. június 24. hétfő, 16:41
DE) Magány Dömötör Erzséb
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.