Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:50 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogy lehet megállapítani egy felületről, hogy az krómozott, vagy nikkelezett?
Decotext! Miért vizsgálod az anyag összetételét? Gondolom azért , mert van valamid, amit használni szeretnél! Mellesleg házilag meglesem mivel olvasztasz krómot, meg nikkelt? :D pontosan mérve a hőfokot...:D

Már te is a fellegekben sétálsz a föld helyett?....:D
hatibacsi, 2018. január 02. kedd, 07:56
Címkék: anyag összetételét, fellegekben sétálsz, föld helyett, megállapítani, összetételét, fellegekben,
Kommentek
Egy kanadai kutatócsoport megtalálta, miként lehet szén-dioxidból műanyagot készíteni
hangyasav sója nyerhető. Csak a réz képes azonban etilén, a polietilén műanyagok alapanyaga előállítására.

"A réz egyfajta mágikus fém. Mágikus, mert különböző kemikáliákat képes létrehozni, mint például a metánt, az etilént és az etanolt, de nehéz uralni azt, hogy mit hoz létre" - idézte Phil De Lunát, a projekt vezető kutatóját a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

Ez utóbbit sikerült a tudóscsoportnak megvalósítani: képesek voltak létrehozni egy katalizátort és pontosan megállapítani azokat az ideális körülményeket, amelyekkel maximalizálni lehet az etilén előállítást, és szinte nullára minimalizálni a metán termelődését.

Ez a technológia a szén-dioxid-leválasztás technológiájával párosítva elvezethet a mindennapokban használt műanyagok környezetbarát előállításához, miközben a káros üvegházhatású gázokat eltávolítja.

"Úgy gondolom, hogy a jövőt azon technológiák használata jellemzi, amelyek a hulladékból állítanak elő értéket. "Olyan új és fenntartható módozatokon
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:29
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
Foxi, nem arról próbáltam jelzést adni, hogy ki, mennyire gonosz e avagy sem. Nem tisztem ezt megállapítani.
Úgy látszik, nem érted a szöveget...no meg az egészet...és feltételezem, nem azért mert a felfogóképességed alacsony szintű lenne, hanem azért mert nem akarod megérteni. Inkább terelsz.
De nem baj. Válaszokat kaptam tőled is és másoktól is a felvetésemre....és azt gondolsz erről amit csak akarsz.
Nem vagyok személyválogató, de az kétségtelen, hogy te vagy az a személy aki ide behozta a másik egyén mocskolódó szidalmazását.
Miközben önmagadról fellengző módon nyilatkozol.
Mondd! Erre vagy büszke?
Ez inkább szégyen, mint dicsőség.
Nem azt írtam, hogy te vagy itt a gonosz.
Sok ember sok gonoszságot tud írni, de mint írtam nem minősíteném ezt senki részéről, mert hogy is jöhetnék hozzá....
De a fórumon kellene, hogy legyen egy bizonyos szintű kulturáltság.
Ezt feltételezem, hogy mindenki hozza "otthonról".
Mert úgy nevelték, vagy úgy
wheels, 2018. január 15. hétfő, 09:54
Origo - ÁSZ-főtitkár: akik eddig a pártok ellenőrzését sürgették, most belerúgnak az ÁSZ-ba
valóságnak a pártok azon érvelése, hogy ezeket a szerződéseket az ÁSZ korábban rendben találta, a most feltárt szabálytalanságok nem is kerültek az ÁSZ látókörébe, de 2014 előtt nem is volt tilos a pártok számára, hogy akár kedvezményesen ingatlant béreljenek.

Elmondta azt is: a Jobbik maga is elismerte, hogy jelentős kedvezményekkel bérelt plakáthelyeket 2017-ben, vagyis gyakorlatilag elismerte a törvénysértést és a törvényben előírt értékelést sem végezte el. A számvevőszéknek kellett azt megállapítania, hogy - egy hatósági jelzés során az ÁSZ ellenőrzésének látókörébe került ellenőrzési bizonyítékok, tehát hiteles szerződések és számlák alapján - a Jobbik mintegy 331 millió forintos tiltott vagyoni támogatást kapott cégektől - fejtette ki az ÁSZ főtitkára hozzátéve, hogy ez az összeg a Jobbik által szerződött összeg és a valós piaci ár különbségeként jött ki.

Kitért arra is: a Jobbik nem teremtette meg a gazdálkodása átláthatóságát és elszámoltathatóságát, és közel 1 milliárd forinttal nem
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 14:22
Az amerikai kormány vizsgálóbizottságot állít fel diplomatái kubai megbetegedései ügyében
külügyminisztérium nem hozza nyilvánosságra - "akusztikus támadásokról" tettek említést, vagyis azt valószínűsítették, hogy az amerikaiakat valamiféle - nem azonosított, de kártékony - hanghatásnak tették ki. Washington ugyan nem vádolta meg közvetlenül Havannát, de többször is leszögezte, hogy a kubai hatóságok feladata a területén szolgálatot teljesítő külföldi diplomaták biztonságának és épségének védelme.

A vizsgálódásokba bekapcsolódó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) sem tudta bizonyossággal megállapítani a megbetegedések okait.

A keddi szenátusi meghallgatáson a külügyminisztérium orvosi karának vezetője, Charles Rosenfarb leszögezte: a betegségek súlyossága és a szimptómák különbözősége ellenére is minden arra utal, hogy a megbetegedett diplomaták és családtagjaik agyi traumákat szenvedtek el, és egyelőre nem világos még, hogy vannak-e köztük olyanok, akik tartós vagy visszafordíthatatlan egészségkárosodást szenvedtek el.

A külügyminisztérium munkatársai kitartottak amellett, hogy
velemenyezd, 2018. január 10. szerda, 07:05
Propolisz - A méhek ajándéka
használni a propoliszt - az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

Adagolása:

Mielőtt kipróbálna valamilyen propolisz készítményt, bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá! Figyelni kell még arra is, hogy a sok írásban túladagolt (rendszeresen 200-300 csepp/nap) alkoholos propolisz tinktúra a tömény alkohol miatt már károsíthatja a májat.
A propoliszból az ember 10-20 mg-ot visel el naponta 1 kg testsúlyra vetítve, de a tinktúrák sűrűségét lehetetlen pontosan megállapítani. Ha 50 ml alkoholban feloldunk 20 gramm viaszos nyers propoliszt, abból napi ~50-100 cseppnél több nem ajánlott egy 70 kilós embernek (1 ml = kb. 25 csepp). A propolisz-túladagolást jelezheti felduzzadt szemhéj, csalánkiütés, vérnyomáscsökkenés. Az adagolást sosem a véglettől kezdjük, hanem kis adagokat egyre növelve, és akkor nem jelenthet problémát: normális adagolásban semmilyen mellékhatása nincs. Túladagolás esetén 4-5 napig szüneteltetni kell a fogyasztását, majd apránként
taltos1, 2018. január 09. kedd, 23:07
Titokzatos idézet trollkodik hazánk esküvői meghívóin
hogy ki írta a verset, illetve hogy hogyan kezdett el József Attila neve alatt terjedni. Könnyen lehet, hogy a folyamat már jóval az internetkorszak előtt megindult, csak akkor még nem tűnt fel. Az sem érdektelen, hogy vajon még hány idézetet tulajdonítunk gyanútlanul olyanoknak, akik nem mondták vagy írták le az adott szavakat. Nem véletlen, hogy az esetről egy, szintén az interneten terjedő idézet jut eszünkbe.:

,,Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
(Petőfi Sándor)ÁL-ADY VERS TERJED A NETEN

Néhány éve figyeltek fel egy interneten megosztott Ady Endrének tulajdonított versre, mégpedig azért, mert a megosztott költemény nem származhat Ady Endrétől, sőt bűn-rossz
menusgabor, 2018. január 08. hétfő, 21:00
Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik közelíti meg legjobban a valót?
#25 Hatibacsi!
Én vegyész vagyok és vegyész analitikus és laboráns képesítést is megszereztem, valamint általános vegyésztechnikus képesítést is.
Életem során már rengeteg mérést végeztem aminek a felsorolása egy fél napba telne. Tudod az iskolába minket megtanítottak a pontosságra, mert az analitika pontosságot követel.
A mérőműszereknek van mérési tartománya így a szobahőmérőknek is. A szobahőmérők mérési tartománya az 0-50 °C között van, de a tényleges mérési tartománya az 10-40°C, tehát hiába tennéd bele forrásba lévő vízbe, ha meg se tudnád mérni, de ugyan ez a helyzet a fagyponttal is. Egy digitális szobahőmérőt azért kíváncsi lennék arra hogyan kalibrálnál forrásba lévő vízbe? Például egy ilyet ami nekem is van: https://idojaras-allomas.arukereso.hu/sencor/sws-21-p140140000/#te rmek-leiras

Hatibacsi azért emlékeztetnélek arra, hogy egy mérés az nem mérés, de sok mérés átlaga az már megközelíti a valót. Analitikai eszközökkel is több mérést kel elvégezni és annak átlagát kel
tailor, 2018. január 04. csütörtök, 12:27
Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik közelíti meg legjobban a valót?
"Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik KÖZELÍTI MEG legjobban a valót?

16-oska: a lényeg a MEGKÖZELÍTÉS! — Ahhoz pedig nem szükséges, agyonbonyolított "cselekvési tervet" készíteni... :)) (Pláne, nem "természeti jelenséget", lázmérőt, avagy multimétert bevetni...) :)) Elég hozzá az átlagolás, úgy, és akként, ahogyan az a 11-ben leíratott...) ;)
(Teccen é'teni?...) ;)

A szobahőmérsékletet, azzal köll mérni, amivel mérni szokás — SZOBAHŐMÉRŐVE'!... (Mi a f@sznak, lázmérő?... Ne röhögtess!...) :))
foxworkinspace, 2018. január 02. kedd, 19:34
Képek, videók
édes kis megállapítás
bodajne
2013. április 30. kedd, 08:18
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
nikkelezett rézkilincs.jp
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:12
nikkelezett pisztoly.jpg
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:12
nikkelezett érfogó.jpg
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:12
nikkelezett csatlakozók.j
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:11
nikkelezett csapok.jpg
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:11
nikkelezett csapok 01.jpg
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:11
nikkelezett csap.jpg
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:10
nikkelezett autokilincs.j
hatibacsi
2014. július 14. hétfő, 18:10
Aki vallja, hogy Jézus az
katalin_53
2017. november 30. csütörtök, 21:07
Tudom, hogy az ÚR.jpg
katalin_53
2017. november 09. csütörtök, 21:29
Néha nem az számit hogy h
irmus
2017. november 06. hétfő, 08:44
vigyázva arra, hogy az Is
katalin_53
2017. augusztus 04. péntek, 08:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.