Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:43 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Balog: a családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők
A hetedik alkalommal kiírt pályázat díjátadóján Balog Zoltán úgy fogalmazott, hogy a családorvos a legjobb emberi erőforrás a közösségek életében. A háziorvosok szolgálják a gyógyítandókat, kultúrát közvetítenek, szerepet vállalnak a szociális jelzőrendszerben, segítik a népességmegtartást és akár jó oktatók is lehetnek - fogalmazott a miniszter.

A díjazottak - hasonlóan a kormányhoz - egységes Kárpát-medencei térben gondolkodnak, ami a magyarság jövőjének szempontjából kiemelten fontos - emelte ki Balog Zoltán, hozzátéve, hogy ezért is döntött úgy a kormány, hogy 2018. január elsejétől minden gyerek után, akit magyarnak anyakönyveztetnek a világ bármely részén, jár az anyasági támogatás.

A miniszter szólt arról is, hogy a háziorvosi praxisok támogatására fordított összeg az elmúlt nyolc év alatt 56 százalékkal nőtt, jövőre pedig 124 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos szintén azt hangoztatta, hogy a gyakorlati nemzetegyesítés egy mozzanatát élik meg ezen a díjátadón.

A Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) által alapított Év családorvosa a Kárpát-medencében díjjal elismerik a példaértékű, a páciensek érdekében kifejtett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet, a kötelességtudattal és alázattal végzett mindennapi munkát.

Kitüntetést vehetett át Klausz Irén, Kismányok és Nagymányok háziorvosa, Bajza József a szlovákiai Tiszacsernyőről, Mijó Erika az ukrajnai Zápszonyról, Tolnai Angéla a romániai Nagyszalontáról és Bús Mária a szerbiai Magyarkanizsáról, valamint Kozma János hódmezővásárhelyi házi gyermekorvos. Különdíjban részesült Sztojka Tamás Kászonaltízről (Románia).

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 16. kedd, 15:36
Címkék: Balog Zoltán, Grezsa István, Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete, Klausz Irén, Bajza József, Mijó Erika,
Kommentek
BuzzFeed News: Putyin Moszkva és Washington közötti közvetítőnek javasolta Steven Seagalt
sorával támasztotta alá, hogy a Moszkvában a 90-es évek eleje óta gyakran felbukkanó Seagal - aki a Kalasnyikov gépkarabélyok reklámarcaként is szóba került - kiváló személyes kapcsolatokat ápol Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettessel, de jó nexusban áll a Putyin személyes ukrajnai közvetítőjének tekintett Viktor Medvedcsuk üzletemberrel - aki állítólag az orosz elnök lányának keresztapja -, Ramzan Kadirov csecsen és Kirszan Iljumzsinov kalmük elnökkel, valamint más, orosz elnökhöz közel álló kulcsszereplőkkel is. Olyannyira, hogy amikor a két évvel ezelőtti bostoni merényletet követően amerikai kongresszusi küldöttség utazott Moszkvába, hogy a "csecsen nyomon" vizsgálódjon, Seagal - aki keveset szólva ugyan, de jelen volt a hivatalos kétoldalú tárgyalásokon - felajánlotta, hogy orosz katonai repülőgépekkel leszállíttatja őket Csecsenföldre.

A kezdeményezést végül az amerikai külügyminisztérium hiúsította meg, a többi között arra hivatkozva, hogy drága lenne biztosítani a törvényhozók biztonságát
velemenyezd, 2015. április 22. szerda, 07:03
Jönnek az éles meccsek, kezdődik az igazi vb
körülmények között.

Ki nyer? Egyformák az esélyek

Mindkét csapatnak a fegyelmezett, zárt védekezés, és az abból történő veszélyes kontrák indítása a fő erénye. A görögöknek nagyon kell vigyázniuk Joel Campbellre és Bryan Ruizra. A Costa Rica-iaknak pedig a labdaszerzések után a széleken előrerobbanó Holebaszt és Toroszidiszt kell megfékezniük. A mérkőzés érdekessége lehet két szélső hátvéd, Gamboa és Holebasz csatája. Mindketten a görög bal oldalon fognak játszani, és mindketten kulcsszereplők csapataik kontratámadásaikban.

Franciaország-Nigéria, hétfő, 18 óra

A francia csapat nagyon meggyőző volt az eddigi két, téttel bíró meccsén. Honduras legyőzése nem tekinthető mérvadónak, ám a svájciak elleni nagyarányú győzelemre már felkapta fejét a világ. Az azonban még kérdés, hogy egy igazi topcsapat ellen mit tudnak, de erre nem most fogunk választ kapni.

Didier Deschamps nagyon összerakta ezt a csapatot. Pogba és Cabaye személyében biztosított
horvathnemagdi, 2014. június 28. szombat, 17:18
Irán - Enyhült tavaly a nyugati hatalmak és Teherán viszonya
atomprogramját és lehetővé teszi nukleáris létesítményeinek helyszíni ellenőrzését. A hatok csoportja cserében az Irán elleni szankciók "korlátozott, ideiglenes és célzott" enyhítésére tett ígéretet.

Az ideiglenes, hat hónapra szóló egyezség célja, hogy lehetővé tegye az átfogó és végleges megállapodás elérését.

Egy évtizednyi terméketlen tárgyalások után úgy tűnik, a változás magvait 2013-ban sikerült elvetni. A sikerhez több tényező is hozzájárult, például az iráni gazdaság nehéz helyzete és a kulcsszereplők cserélődése mindkét oldalon.

"Megérett az idő a megállapodásra, senki nem akar újabb háborút egy muzulmán országgal és abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Washingtonban és Teheránban is egy ésszerűen gondolkozó adminisztráció van hivatalban" - mondta Adib-Moghaddam.

Gary Sick elmondta, hogy a Róháni és Mohamad Dzsavad Zarif új iráni külügyminiszter által előterjesztetett megegyezés főbb pontjai nem voltak "sem újak, sem eredetiek". Hasonló alkut ajánlott Washingtonnak 2003
velemenyezd, 2014. január 03. péntek, 07:41
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
ellenőrzést indított - hívta fel a figyelmet, tudatva: a vetőmagokat is vizsgálják.

Az MSZP a mezőgazdasági támogatások csúszását bírálta

Gőgös Zoltán (MSZP) szerint az agrárminiszter okolható a mezőgazdasági támogatási előlegek kifizetésének csúszásáért, ami miatt mintegy 35 milliárd forint kifizetése nem történt meg időben. Emellett botrányosnak nevezte az agrárkamarai választásokat. Szerinte "Rákosi módszereket meghazudtoló módszerrel választják ki" azokat, akik a földek odaítélésében kulcsszereplők lesznek.

Budai Gyula szerint a szocialistáknak van a legkevesebb joga megszólalni a témában, hiszen kormányzásuk alatt számos gazdatüntetés volt a támogatások kifizetésének elmaradása miatt. Hozzátette: mintegy 170 ezer ügyfélnek már átutaltak összesen 140 milliárd forintnyi támogatást, csak nagyjából hétezer vizsgálandó eset van még.

Szerinte az agrárkamarai rendszer azért nem tetszik a szocialistáknak, mert klientúrájuk kikerült onnan.

A KDNP a tartalékos honvédség működésére
velemenyezd, 2013. december 09. hétfő, 17:04
Szíria - Szakértő: az Egyesült Államok túlzottan a vegyifegyver-támadásra összpontosít
ajánlotta ezt a lehetőséget a szíriai rezsimnek, és az némi halogatás után elfogadta. Nem biztos, hogy Kerry tudatosan vetette fel az lehetőséget, de elképzelhető, hogy ez az egyetlen mondat megváltoztatta az események dinamikáját - vélekedett Balogh István.

Úgy látja, az orosz-szíriai megállapodás a nemzetközi nagyhatalmi koordináció olyan sikeres példája, amellyel "többé-kevésbé mindenki jól járt", legalábbis rövid távon. E nagyhatalmi koordináció mintha az 1815 utáni világrendet idézné: a kulcsszereplők közös nevezőre jutnak egy regionális problémával kapcsolatban, ezzel elkerülik a nemzetközi rend jelentősebb megbomlását anélkül, hogy a főszereplők többségének érdekei sérülnének - írta.

Hangsúlyozta: az orosz ajánlat elfogadásának alapvetően két nagy győztese van: Oroszország és Kína, amelyek elkerültek egy a szuverenitás elvét sértő beavatkozást. Moszkva könyvelhet el nagyobb sikert: Bassár el-Aszad szíriai elnök a helyén marad, tehát Oroszország szíriai pozíciói továbbra is sértetlenek.
velemenyezd, 2013. szeptember 20. péntek, 19:45
A luganoi tanulmány szerint működő EU 1.r.
valutapiacokon naponta megforduló összegek legalább 50-szer nagyobb értéket képviselnek, mint a megfogható termékek kereskedelmével létrejövő értékek. Ez a rendszer óriási hozamokat biztosít a spekulánsoknak, a bankoknak, a bróker-házaknak, a nyugdíjpénztáraknak, miközben maga az egész rendszer rendkívül bizonytalan alapokon nyugszik.
A rövidtávú egyéni érdekek hajszolása ezért könnyen vezethet újabb pénzügyi katasztrófákhoz. A szabályozás ellen azonban - éppen az óriási haszon miatt - a kulcsszereplők tiltakoznak. A szabályozás ugyanis azt jelentené, hogy jövedelmük egy részét meg kellene osztaniuk a szegényebbekkel. Ebből követketik, hogy a közeljövőben nem várható a pénzpiacok szabályozása.

Szabadság és korlátozás

A jelenlegi rendszer haszonélvezőitől nem várható el, hogy bármilyen korlátozásra szavazzanak, hiszen ez sértené saját, elsősorban profit-érdekeiket. Tehát, ellentmondásos módon, a liberális világgazdaság számára a legnagyobb veszélyt éppen "túlzott sikere"
furaila, 2013. augusztus 31. szombat, 19:24
Internetes biztonsági irányelvet kezdeményez az Európai Bizottság
ellátott hatóságot az ilyen kockázatok kezelésére. A jogszabály-javaslat szerint biztonságos rendszert kellene alkotni, amely lehetővé tenné a tagállamok és a bizottság közötti információcserét ezen a területen, és létre kellene hozni az együttműködésre vonatkozó mechanizmust. Ennek keretében a tagállamok és a bizottság figyelmeztethetnék egymást az észlelt kockázatokra és támadásokra, konkrét fenyegetésekre. Harmadrészt pedig az irányelv az informatikai infrastruktúra működtetéséért felelős piaci kulcsszereplők - mint például a pénzügyi, közlekedési, egészségügyi vagy energiaszektor - számára, továbbá az állampolgárok érzékeny személyes vagy pénzügyi adatait kezelő webshopok, felhő rendszerű tárhelyszolgáltatók, internetes fizetést lehetővé tevő szolgáltatók számára is kötelezővé tenné kockázatkezelési terv kidolgozását, és azt is, hogy jelentsék, ha "jelentős biztonsági incidens" történik.

Cecilia Malmström belügyi biztos kiemelte, egy felmérés eredménye szerint négyből három európai érzi úgy, hogy az
velemenyezd, 2013. február 07. csütörtök, 13:43
Képek, videók
jézus gyógyitása0222.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 20:01
RELAX_A LÉLEK GYÓGYÍTÁSA
astropapa58
2017. február 06. hétfő, 08:01
A lélek gyógyítása.jpg
pacsakute
2015. október 06. kedd, 21:39
Jegelés- mint gyógyítási
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 08:59
Kolostori gyógyítás.jpg
pacsakute
2015. szeptember 25. péntek, 19:39
Aesculápius gyógyítás ist
pacsakute
2015. augusztus 30. vasárnap, 12:38
Kék Buddha-a gyógyítás Bu
pacsakute
2015. április 26. vasárnap, 09:39
lélek-gyógyítás.jpg
foldinefehereva
2015. március 23. hétfő, 22:31
Rafael a gyógyítás angyal
pacsakute
2014. december 31. szerda, 17:35
Ima a gyógyításhoz.jpg
lilagondolatok
2014. június 02. hétfő, 19:28
Balogh Zoltán.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 15:45
Balogh Zoltán
agica2004
2014. április 02. szerda, 13:39
Grétsy László
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 17:57
ősz gréten10015_8.jpg
maroka
2017. október 16. hétfő, 09:24
ősz gréten10015_7.jpg
maroka
2017. október 16. hétfő, 09:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.