Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:39 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szuperhold volt szerdán (16 kép)
Szerdán egyszerre volt megfigyelhető szuperhold, vérhold, kék hold, és holdfogyatkozás is. Hihetetlen képek születtek.

Szerdán összesen négy csillagászati jelenséget figyelhettünk meg a Holddal kapcsolatban: először is, telihold lesz (ez magában azért nem túl ritka), de egyben kék hold is, ráadásul szuperhold, végül holdfogyatkozás is látható volt az éjszakai égen.

A jelenségek viszonylag gyakoriak, de együtt nagyon ritkán jelentkeznek: legutóbb 1982. december 30-án volt hasonló együttes.

Kék hold
A kék hold valójában nem kék, a különleges név csak arra utal, hogy ez lesz a hónap második teliholdja - az, hogy egy hónapban két telihold is legyen, nagyjából két és fél évente következik be.

Kék hold jelentkezhet még egy évszak harmadik vagy negyedik teliholdjakor is, és csak akkor válhat valóban kékké, ha különleges légköri jelenségekkel társul, például egy olyan vulkánkitöréssel, amelynek füstje pont annyi porrészecskét juttat a levegőbe, hogy azok megfelelően szórják szét a vörös fényt az atmoszférában. Erre most kicsi az esély, a kék hold mindössze annyiban lesz különleges, hogy több más égi jelenség is kíséri majd.

Szuperhold
A szuperhold annyit takar, hogy az égitest pályáján a lehető legközelebb halad el a Föld mellett, ezért nagyobb és fényesebb is lesz, mint ahogy azt megszoktuk.

Teljes holdfogyatkozás
Magyar idő szerint délután 14:27-kor volt a legteljesebb a telihold, de ezt nem élvezhettük teljesen, hiszen már akkor megindult, amikor itthon felkelne az égitest. Ez egyébként már jár színváltozással: kísérőnk látszólag narancsvörössé válik a földi légkörön átszűrődő fény miatt.

Brooklyn, New York, USA (fotó: Eduardo Munoz)
Bangkok, Thaiföld (Fotó: Athit Perawongmetha)
Jeruzsálem, Izrael (Fotó: Menahem van Kahana)
Garmisch-Partenkirchen, Németország (fotó: Angelika Warmuth)
Isztambul, Törökország (fotó: Emrah Yorulmaz / Anadolu Agency)
Mandalay, Myanmar (fotó: Ye Aung Cs)
Athén, Görögország (Fotó: Petros Giannakouris)
Ankara, Törökország (fotó: Murat Kaynak / Anadolu Agency)
Svalbard (Spitzbergák), Norvégia (Fotó: Heiko Junge / NTB SCANPIX)
Bangkok, Thaiföld (Fotó: Athit Perawongmetha)
Kalifornia, Egyesült Államok ( fotó: Mike Blake)
Barcelona, Spanyolország (fotó: Albert Gea)
Szentpétervár, Oroszország (fotó: Anton Vaganov)
Mumbai, India (fotó: Rajanish Kakade)
Bangkok, Thaiföld (fotó: Lillian Sunwanrumpha)
London, Egyesült Királyság (fotó: Eddie Keogh)


schuro, 2018. február 01. csütörtök, 21:32
Címkék: Eduardo Munoz, Athit Perawongmetha, Angelika Warmuth, Emrah Yorulmaz, Anadolu Agency, Aung Cs,
Kommentek
Merjünk-e a Szentföldre zarándokolni?
vezetésével nemrégiben a Szentföldön járt zarándokokat arról kérdezték, mit jelentett számukra a szentföldi út.
,,Felemelő megélni azt, hogy ott lehetek, ahol a mi Urunk Jézus Krisztus megtestesülése, működése és feltámadása történt. Ezeket a helyeket megérinteni, megsimogatni, illetve felkeresni azokat a helyszíneket, ahol magyar emlékek vannak. Csodálatos megélni azt, hogy nemcsak katolikus vagyok, hanem magyar is. Tehát számomra a magyarságomnak a megerősítése is volt ez az út."
Az Egyesült Államok május 14-én áthelyezte nagykövetségét Tel Avivból Jeruzsálembe. Giacinto-Boulos Marcuzzo püspök, a latin patriarkátus helynöke a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozva kiemelte: kérjük az érdekelt országok politikai vezetőit, hogy munkálkodjanak a béke megteremtésén. A sok árny mellett azonban Jeruzsálemben néhány fénysugár is felvillan: a zarándokok. ,,Folyamatosan növekszik a zarándoklatok száma. A fellendülés nyilvánvaló - mutatott rá örömmel a püspök. -
maroka, 2018. május 22. kedd, 23:47
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 150. (25 kép).
Mikhail Baryshnikov és Jessica Lange, Egyesült Államok, 1982.

Rozsdamentesacél ketrec a macskák biztonságos szállítására bombázáskor, Nagy-Britannia, 1941.

Jessica Alba

Az első csillag a Kreml Nikolsky-tornyán. 1935.

A Holland ellenállástagjai a Hitler haláláról szóló híreket hallgatják, 1945.

LAZ-699 Kárpátok távolsági busz, 1960-ban épült egyetlen
schuro, 2018. május 22. kedd, 17:16
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 149. (25 kép).
polgármestere az Inkombankban, 1993.

Sátor tábor a Kreml falai közelében, Moszkva, 1990.

Robert de Niro, New York, 1973.

Kórházi mozgókönyvtár, Egyesült Államok, 1955.

A fogadás vesztese lerója tartozását, az amerikai elnökválasztás után, 1948.

A gyerekek egy zsákmányolt 211 mm-es német tábori ágyún játszanak a Mull Streeten, London, Nagy-Britannia,
schuro, 2018. május 22. kedd, 17:15
Az amerikai elnök újabb szankciókról döntött Venezuela ellen
Az új büntetőintézkedések megtiltják az amerikai állampolgároknak, hogy kereskedelmi tevékenységet folytassanak, vagy a venezuelai olajiparból vagy más ágazatokból származó vagyontárgyakat felvásároljanak.

A szankciókat ezúttal nem a pénzügyminisztérium foganatosította, hanem Trump elnöki rendeletbe foglalta.

A döntést a Fehér Ház jelentette be, közölve, hogy az elnök már alá is írta.

"A mai elnöki rendelet újabb korrupciós lehetőséget zárt el: megtagadja a korrupt tisztségviselőktől, hogy kenőpénz ellenében közvagyont értékesíthessenek" - nyilatkozott amerikai újságíróknak egy, neve elhallgatását kérő amerikai kormányzati tisztségviselő.

Elemzők ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy Washington ezúttal sem sújtotta közvetlen szankciókkal a dél-amerikai ország olajiparát.

Az amerikai kormányzat "csalásnak" minősítette a vasárnapi venezuelai választásokat, amelyekből alacsony részvétel mellett ugyan, de változatlanul a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro került ki
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 21:23
Jeruzsálem státusza - Berendelték az izraeli külügyminisztériumba Szlovénia és Spanyolország nagykövetét
Ciszjordániában, Kelet-Jeruzsálemben és a Gázai övezetben.

Az indítványt azután szavazták meg, hogy múlt hétfőn hatvankét palesztint lőttek agyon a határt védő izraeli katonák a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezte erőszakos határ menti tüntetéseken, amikor a palesztinok megpróbálták megrongálni a határkerítést vagy átkelni azon.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában a bizottság létrehozását huszonkilenc igen és két nem mellett, tizennégy tartózkodással fogadták el. Csak az Egyesült Államok és Ausztrália ellenezte a javaslatot, az Egyesült Királyság, Németország, Szlovákia, Horvátország és Magyarország tartózkodott a szavazáson.

"A megölt palesztinok döntő többsége a Hamász aktivistája volt az Emberi Jogi Tanács állításával teljesen ellentétben, ahogy azt a Hamász szervezet vezetője maga is kijelentette"- indokolta az izraeli külügyminisztérium a döntés elutasítását.

A Hamász vezetői néhány nappal a történtek után bejelentették, hogy a hétfői tüntetéseken lelőttek közül
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 20:22
Tőzsde - Indexemelkedés Európában
kereskedést.

Milánóban 1,42 százalék veszteséggel zárt a tőzsdeindex. Az értékpapírpiacok ugyanis a költségvetési kiadások elszaladásától tartva aggodalommal tekintenek az Öt Csillag Mozgalom és a Liga kormányalakítási tervei elé, amelyeket hétfőn délután nyújtanak át Sergio Mattarella államfőnek.

Néhány kivételtől eltekintve azonban a világ tőzsdéi - így a nyitva tartó európaiak is hétfőn - erősödő lendülettel nyugtázták az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus veszélyének az elhárulását.

Az Egyesült Államok és Kína a hét végén megegyezett abban, hogy kölcsönösen elállnak az importvámok megemelésétől és együttműködnek a kereskedelmi mérlegegyensúly helyreállításában. A megállapodás értelmében Kína több energiahordozót és mezőgazdasági cikket fog vásárolni az Egyesült Államok évi 335 milliárd dollár külkereskedelmi deficitjének a csökkenése érdekében.

Az euró gyengült, a kereskedési idő végén 0,12 százalékkal állt gyengébben a dollárral szemben, 1,1757-es jegyzésen. Az euró legutóbb
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 17:57
Mike Pompeo: Washington új nemzetközi szerződést akar Iránnal, de feltételei vannak
Az amerikai diplomácia vezetője leszögezte: az Egyesült Államok eltörli az Irán elleni szankciókat is, amennyiben Teherán felhagy "rosszindulatú magatartásával". Pompeo hangsúlyozta: a szankciókat az Egyesült Államok csakis akkor oldja fel, ha érzékelhető változásokat észlel majd Teherán politikájában.

A miniszter több "nagyon alapvető követelést" fogalmazott meg, amely egy új megállapodás megkötéséhez szükséges. Ezek között szerepel, hogy Iránnak vissza kell vonulnia Szíriából és Jemenből, el kell ismernie a 2015-ben megkötött többhatalmi atomalku valódi céljait, szabadon kell bocsátania az amerikai foglyokat és az Egyesült Államokkal szövetséges államok fogságban lévő állampolgárait is, és le kell állítania a nukleáris töltetek hordozására is alkalmas rakéták kifejlesztését. Pompeo hangoztatta: ezek a követelések "nem ésszerűtlenek".

Mike Pompeo kifejtette: a szerződésben rögzített együttműködés "az általunk kedvelt út", és hozzátette, hogy Donald Trump elnök kormányzata ehhez meg szeretné
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 17:10
Török puccskísérlet - Több mint száz embert ítéltek életfogytiglani börtönre ugyanabban a perben
is beszámoltak, hogy a pernek összesen 280 vádlottja van. A Dogan és az Ihlas is megerősítette, hogy hétfőn 137 emberre szabtak ki büntetést. Értesülésük szerint további 21 embert a Recep Tayyip Erdogan "államfő elleni merénylet" bűntette miatt 20 év szabadságvesztéssel sújtottak, 31 vádlott pedig "terrorszervezeti tagságból" kifolyólag kapott 10 év 6 hónap börtönbüntetést. A számok egymásnak némileg ellentmondanak, és nem derül ki pontosan, hol van átfedés az ítéletek között.

A török vezetés az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi hálózatát teszi felelőssé a hatalomátvételi incidensért. A hivatalos álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába. Gülen mindezt tagadja.

Törökországban az elmúlt 22 hónap alatt több mint 159 ezer embert őrizetbe vettek, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet a Gülen-mozgalomhoz és azon
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 16:32
Képek, videók
eduardo-capetillo-mari mar
svisser
2018. április 26. csütörtök, 11:54
eduardo_balogh_photogr aph
menusgabor
2017. július 24. hétfő, 21:38
Jungle_Spirit_by_eduar dok
szabokatalin64
2010. június 06. vasárnap, 06:59
Eduardo Relero santacruz.
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:20
Eduardo Relero9.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero8.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero7.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero6.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero5.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero4.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero3.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:17
Eduardo Relero2.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:17
angelika névu.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:29
Január.27. Angelika
rushlilly
2017. december 01. péntek, 22:42
Angelika.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.