Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:35 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szuperhold volt szerdán (16 kép)
Szerdán egyszerre volt megfigyelhető szuperhold, vérhold, kék hold, és holdfogyatkozás is. Hihetetlen képek születtek.

Szerdán összesen négy csillagászati jelenséget figyelhettünk meg a Holddal kapcsolatban: először is, telihold lesz (ez magában azért nem túl ritka), de egyben kék hold is, ráadásul szuperhold, végül holdfogyatkozás is látható volt az éjszakai égen.

A jelenségek viszonylag gyakoriak, de együtt nagyon ritkán jelentkeznek: legutóbb 1982. december 30-án volt hasonló együttes.

Kék hold
A kék hold valójában nem kék, a különleges név csak arra utal, hogy ez lesz a hónap második teliholdja - az, hogy egy hónapban két telihold is legyen, nagyjából két és fél évente következik be.

Kék hold jelentkezhet még egy évszak harmadik vagy negyedik teliholdjakor is, és csak akkor válhat valóban kékké, ha különleges légköri jelenségekkel társul, például egy olyan vulkánkitöréssel, amelynek füstje pont annyi porrészecskét juttat a levegőbe, hogy azok megfelelően szórják szét a vörös fényt az atmoszférában. Erre most kicsi az esély, a kék hold mindössze annyiban lesz különleges, hogy több más égi jelenség is kíséri majd.

Szuperhold
A szuperhold annyit takar, hogy az égitest pályáján a lehető legközelebb halad el a Föld mellett, ezért nagyobb és fényesebb is lesz, mint ahogy azt megszoktuk.

Teljes holdfogyatkozás
Magyar idő szerint délután 14:27-kor volt a legteljesebb a telihold, de ezt nem élvezhettük teljesen, hiszen már akkor megindult, amikor itthon felkelne az égitest. Ez egyébként már jár színváltozással: kísérőnk látszólag narancsvörössé válik a földi légkörön átszűrődő fény miatt.

Brooklyn, New York, USA (fotó: Eduardo Munoz)
Bangkok, Thaiföld (Fotó: Athit Perawongmetha)
Jeruzsálem, Izrael (Fotó: Menahem van Kahana)
Garmisch-Partenkirchen, Németország (fotó: Angelika Warmuth)
Isztambul, Törökország (fotó: Emrah Yorulmaz / Anadolu Agency)
Mandalay, Myanmar (fotó: Ye Aung Cs)
Athén, Görögország (Fotó: Petros Giannakouris)
Ankara, Törökország (fotó: Murat Kaynak / Anadolu Agency)
Svalbard (Spitzbergák), Norvégia (Fotó: Heiko Junge / NTB SCANPIX)
Bangkok, Thaiföld (Fotó: Athit Perawongmetha)
Kalifornia, Egyesült Államok ( fotó: Mike Blake)
Barcelona, Spanyolország (fotó: Albert Gea)
Szentpétervár, Oroszország (fotó: Anton Vaganov)
Mumbai, India (fotó: Rajanish Kakade)
Bangkok, Thaiföld (fotó: Lillian Sunwanrumpha)
London, Egyesült Királyság (fotó: Eddie Keogh)


schuro, 2018. február 01. csütörtök, 21:32
Címkék: Eduardo Munoz, Athit Perawongmetha, Angelika Warmuth, Emrah Yorulmaz, Anadolu Agency, Aung Cs,
Kommentek
A műkorcsolya divat változása az idők során
Az első téli olimpia, 1924. január 25. és február 5. között volt, a divat pedig rengeteget változott azóta a műkorcsolya területén. Az alábbi visszatekintésben nyomon követhetjük, hogy hogyan változtak az outfitek az évek során, és hogy hogyan jutottunk el a hosszú szoknyáktól és a kasmírtól a neccig és a strasszokig.

1924. - Plank-Szabó Herma Magyarországról (balra), Ethel Muckelt Angliából (középen) és Beatrix Loughran (jobbra) az Amerikai Egyesült Államokból együtt pózolnak szoknya-pulcsi kombinációkban az első téli olimpiai játékokon a franciaországi Chamonix-ban. A hosszú szoknyák kasmírpulóverekkel való párosítása volt az általános megjelenés a '20-as évek női műkorcsolyázói számára.

1936. - A brit műkorcsolyázó, Cecilia Colledge és német versenytársa, Viktoria Lindpainter olimpiai
schuro, 2018. február 15. csütörtök, 22:00
Vitaminhiány kontra betegségek
szükséges mennyiségű vitamint, aminosavat és zsírsavat a szükséges arányban a napi diétánkban, gyakorlatilag kevesen teszik ezt. Ezért, ha Önnek drága az élete, akkor Ön is gondoskodjon arról, hogy biztosítsa a szükséges mennyiségű tápanyagokat, vitaminokat.

Egy másik történet, az ásványok. Ez egy tragikus történet, mert a növények már nem tartalmaznak ásványokat semmilyen formában. Ezek már hiányoznak a talajból, így nincsenek meg a növényekben sem.

"Készítettem egy másolatot az Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74. kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írtak alá a
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:14
Emésztőrendszeri fájdalmak, fekélyek és a víz
felismerni, hogy ugyanolyan módon, ahogyan éhség érzettel rendelkezünk, testünknek szomjúság érzete is van.

Sajnos emésztőrendszeri rendellenességnek nevezik, és egészen addig, amíg a dehidráció
anyagcsere bonyodalmaiból ki nem alakul a nyombél- és gyomorkárosodás, mindenféle gyógyszerrel kezelik.
A tünetek enyhítésére ma az antacidok alkalmazása az általánosan elfogadott kezelési módszer. Ezek a szerek a recept nélkül is kapható lassú mérgek osztályába tartoznak, amiket (az Egyesült Államokban) még az áruházakban is lehet kapni.

Legvalószínûbb, hogy a víz az egyedül hatásos anyag, ami megkönnyebbülést adhat. Mindig a víz és csakis a víz az, amit a szervezet akar, amire szüksége van, és amiért kiált.

Ha gondosan más jelzések után kutatunk, a dehidrációnak több jelzését is megtalálhatjuk. Ne gondoljuk, hogy az emésztőrendszeri fájdalom egy elszigetelt és lokalizált jelenség. Bármely esetben az emésztőrendszeri fájdalom a test dehidrációjának
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 10:56
Szeressük-e az illegálisan érkező migránsokat?
"aki migráns....az illegális...."

Ezek szerint, Canada, Ausztrália, Új-Zéland, Argentina, Amerikai Egyesült Államok etc., évente SZÁZEZER-SZÁMBAN fogad be illegális bevándorlókat — HIVATALOS ELJÁRÁSBAN?...

(Ez, hülye!...) :((
foxworkinspace, 2018. február 14. szerda, 19:42
Valentin nap eredete
lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy "A te Valentinodtól".

Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinre emlékezzenek. Fokozatosan, ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje. A dátumra versek és olyan egyszerű ajándékok küldése volt jellemző, mint a virág vagy a csokoládé. Gyakran rendeztek társasági összejöveteleket vagy bálokat is ebből az alkalomból.

Az Egyesült Államokban, Miss Esther Howland volt az első, aki Valentin napi képeslapot küldött. A Colorado-i Loveland város komoly postai üzletet bonyolít le február 14. körül, mivel az emberek szentimentális verseket küldenek szét szeretteiknek, a gyerekek pedig Valentin-kártyákat cserélnek az iskolában.

A "kereskedelmi" Bálint-napot az 1800-as években vezették be és mára már ezen a napon igen csak hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez
vorosrozsa66, 2018. február 13. kedd, 19:00
Célba fuss Shay, célba!
Az Egyesült Államokban egy sérült gyerekeket oktató iskola gyûjtést rendező vacsoráján felszólalt az egyik szülő, beszédére még ma is sokan emlékeznek...
Miután kellőképpen megdicsérte az iskolát és a hozzátartozó nevelőket, így folytatta:
A természet, ha külső hatásokkal nem avatkoznak bele annak rendjébe, tökéleteset alkot. Ettől függetlenül az én fiam, Shay nem képes úgy tanulni, mint mások. Nem érti úgy meg a dolgokat mint más gyerek. A fiamban miért nem található a természet tökéletessége?
Elcsendesedett a hallgatóság a kérdéstől.
- Azt hiszem - folytatta az apa - amikor egy olyan gyermek, mint amilyen Shay jön a világra, alkalom nyílik arra, hogy kifejezzük az emberiség igazi természetét, mégpedig azzal, ahogyan bánunk azzal a gyermekkel.
Shay az apjával sétált, amikor néhány ismerős gyereket látott baseballozni. Shay kérdezte:
- Szerinted engednek játszani? - Shay apja tudta, hogy a legtöbb gyerek nem örülne, ha fia az
lenke1964, 2018. február 13. kedd, 07:53
Phjongcshang 2018 férfi egyéni korcsolya
ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.
A 2010-es vancouveri bajnok, háromszoros vb-győztes kanadai Tessa Virtue, Scott Moir duó hétfőn szép programot mutatott be, s hat ponttal verte az amerikai és további másféllel az orosz duót.
Kanada így a négy éve Szocsiban elért második helye után előre tudott lépni a csapatok versenyében. Az oroszok hét ponttal kaptak ki a győztestől, s négy ponttal előzték meg az Egyesült Államok válogatottját.

- Műkorcsolya csapatverseny, olimpiai bajnok:
1. Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir) 73 pont
2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (Mihajil Koljada, Jevgenyija Medvegyeva, Alina Szagitova, Jevgenyija
Taraszova, Vlagyimir Morozov, Natalja Szabijako, Alekszandr Enbert, Jekatyerina Bobrova,
maroka, 2018. február 12. hétfő, 23:24
Ez történt vasárnap Phjongcshangban
Sporttörténelmi sikert hozott a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi napja, a férfi gyorskorcsolyázóknál ugyanis a holland Sven Kramer 2010 és 2014 után ezúttal is diadalmaskodott 5000 méteren.
A 31 éves sztár a sportág történetében az első férfi, aki ugyanazon a távon sorozatban háromszor nyerni tudott a téli játékokon.
Videó M4 sport oldalon
Eredmények:
gyorskorcsolya, férfi 5000 m, olimpiai bajnok:
1. Sven Kramer (Hollandia) 6:09.76 - olimpiai rekord
2. Ted-Jan Bloemen (Kanada) 1.85 mp hátrány
3. Sverre Lunde Pedersen (Norvégia) 1.85 mp h.

A vasárnapi versenynap győztesei:
Snowboard
férfi slopestyle: Redmond Gerard (Egyesült Államok) Alpesi sí
férfi lesiklás: csütörtökre halasztották

Sífutás
férfi 15+15 km tömegrajtos (klasszikus+szabadstílus): Simen Hegstad Krüger
maroka, 2018. február 12. hétfő, 11:31
Képek, videók
eduardo_balogh_photogr aph
menusgabor
2017. július 24. hétfő, 21:38
Jungle_Spirit_by_eduar dok
szabokatalin64
2010. június 06. vasárnap, 06:59
Eduardo Relero santacruz.
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:20
Eduardo Relero9.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero8.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero7.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:19
Eduardo Relero6.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero5.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero4.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:18
Eduardo Relero3.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:17
Eduardo Relero2.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:17
Eduardo Relero.jpg
szidnifox
2010. május 23. vasárnap, 15:17
angelika névu.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:29
Január.27. Angelika
rushlilly
2017. december 01. péntek, 22:42
Angelika.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.