Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 04:48 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséggel nyitottak az amerikai indexek
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,42 százalék, az S&P-500 index 0,64 százalék, a Nasdaq Composite index 0,71 százalék veszteséget mutatott.

A török líra árfolyamesésével fémjelzett egyre fokozódó geopolitikai feszültség nagy árfolyamesést idézett elő a világ tőzsdéin pénteken. Pozitív eredményt szinte csak a kínai piacon lehetett látni, de szerte Ázsiában és Európában is nagy veszteségbe csúsztak az árfolyamindexek.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 1,1 százalék, a Stoxx 600 index 1,0 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,7 százalék veszteséget mutatott. Londonban 0,8 százalékkal, Frankfurtban 1,8 százalékkal, Párizsban 1,5 százalékkal, Madridban 1,5 százalékkal, Milánóban 2,3 százalékkal esett a tőzsdeindex.

A török líra pénteken 15 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Heti vesztesége 25 százalék volt, az év eleje óta pedig 68 százalékkal gyengült. Az euróval szemben 14 százalékkal gyengült a török líra pénteken, heti vesztesége 24 százalék volt, az év eleje óta pedig 61 százalékkal gyengült.

Az Egyesült Államok augusztus elején szankciókat jelentett be Törökország ellen egy amerikai lelkész fogva tartása miatt. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint viszont összehangolt támadás zajlik az ország gazdaságának a megroppantása érdekében. Donald Trump amerikai elnök pénteken a török alumínium és acéltermékekre kivetett vám megduplázását jelentette be. Beart Albayrak török pénzügyminiszter pedig "új gazdasági modell" bevezetéséről tett bejelentést pénteken.

Az olaj ára az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek árcsökkentő hatása ellenére is emelkedett az Irán elleni szankciók következében várható exportcsökkenés miatt. A hetet azonban ezzel együtt is negatív eredménnyel zárja majd az olajár. A WTI ára pénteken 0,82 százalékkal hordónként 67,36 dollárra, a Brent ára 0,36 százalékkal 72,33 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,91 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1423 dolláron. Az arany ára 0,01 százalékkal unciánként 1219,80 dollárra csökkent.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:38
Címkék: Nasdaq Composite, FTSE Eurofirst, Egyesült Államok, Recep Tayyip Erdogan, Donald Trump, Beart Albayrak,
Kommentek
Tőzsde - Veszteséges zárás felé haladnak az amerikai indexek
Composite index 1,10 százalék veszteséget mutatott.

Az árfolyamcsökkenést a kamatlábak várható emelkedése idézte elő. Jerome Powell Fed-elnök a múlt héten úgy fogalmazott, hogy a monetáris politika még "messze nem semleges", amivel a kamatok várható emelésére tett egyértelmű jelzést. A Fed az idén már három alkalommal emelte meg az irányadó dollárkamatot, és a piacok még egy 25 bázispontos emelést áraztak be még az év vége előtt. Az amerikai tőzsdemutatók a kamatlábak emelkedése miatt nagy veszteséggel zárták az elmúlt hetet.

A gazdaság túlfűtötté válásától tartva további emelkedésnek indulhatnak a kamatlábak, ami a bérek és az energiaárak emelkedésével, valamint a dollár erősödésével együtt nyomás alá helyezheti a vállalatok nyereségkulcsát. A nagy technológiai részvények alaposan ki is vették a részüket az árfolyamcsökkenésből, a Facebook egy százalékkal, az Amazon és a Netflix három százalékkal gyengült.

A héten indul a harmadik negyedévi tőzsdei eredménybeszámoló szezon. Az S&P-500 index
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 20:31
BÉT - Nem várnak jelentős elmozdulást az elemzők hétfőn
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője kisebb esésre számít a nap első felében, majd - tette hozzá - a nyugati tőzsdék mozgása befolyásolhatja a BÉT-et.

Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a hét vegyesen indulhat határozott irány nélkül. Holecz Noémi az európai hangulattal magyarázta azt is, hogy a BÉT az előző hetet veszteséggel fejezte be.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 201,48 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 36 945,25 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 3022 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,69 százalékkal 10 110 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,38 százalékkal 399,50 forintra nőtt, forgalma 165,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,79
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 08:51
Tőzsde - Gyenge, határozatlan kezdésre lehet számítani az európai piacokon
A határidős indexjegyzések alapján a főbb indexek, a londoni FTSE-100, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 indexek százalékban alig kimutatható néhány pontos csökkenéssel, esetleg változatlan értéken kezdhetik a hétfői kereskedést. Az euróövezeti EuroStoxx50 index is csekély, 0,03 százalék csökkenéssel kezdhet.

A kínai piacok nagy veszteséggel kezdték a kereskedést hétfőn az egy hétig tartó nemzeti ünnepet követően annak ellenére is, hogy a feldolgozóipari teljesítményt tükröző beszerzésimenedzser-index (BMI) várakozáson felüli, nagy növekedést mutatott szeptemberben. A mutató 53,1 pontra emelkedett az előző havi 51,5 pontról a várt 51,4 pont helyett.

Pénteken veszteséggel zártak az európai tőzsdék. Az FTSE EuroFirst 300 index 0,86 százalék, a Stoxx 600 index 0,86 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,93 százalék veszteséget mutatott. Londonban 1,35 százalékkal csökkent az FTSE-100 index, Frankfurtban a DAX index 1,08 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,95 százalékkal zárt
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 08:20
Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,01 százalék, az S&P-500 index 0,05 százalék, a Nasdaq Composite index 0,16 százalék veszteséggel kezdte a keddi kereskedést.

Hétfőn, a negyedik negyedév első kereskedési napján a Wall Street indexei viszonylag nagy nyereséggel zártak, a főként technológiai cégek papírjait jegyző Nasdaq piac Composite indexe viszont veszteséggel. A vezető ipari részvények az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA) felváltó új, háromoldalú egyezményt nyugtázták erősödéssel. Mexikó példáját követve hétfőn Kanada is csatlakozott az Egyesült Államok által kezdeményezett USMCA (United States-Mexico-Canada Agreement) egyezményhez. A megállapodást november végén írják alá. Az egyezménytől több százezer észak-amerikai nagyipari munkahely megőrzését várja az Egyesült Államok.

Kedden egyéb makrogazdasági mutatók híján elsősorban a romló kínai kereskedelmi kapcsolatoknak tulajdonított növekedésfékező hatásra terelődik a befektetők figyelme. A mélyülő ellentétek tükrében kedden
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:44
Nőtt az Appeninn árbevétele és nyeresége az első fél évben
A csoport első fél éves adózás utáni nyeresége 723 ezer euró volt, míg 2017-ben az első fél évet 38 ezer euró veszteséggel zárta, az indoklás szerint ennek oka elsősorban a tavaly egyszeri tételként elszámolt 1 millió euró összegű leértékelés egy befektetési célú ingatlan esetében.

A konszolidált jelentés szerint az árbevétel idei alakulásához nagyban hozzájárultak a társaság új vagyonelemein, az iroda- és kereskedelmi portfólión realizált bevételek.

A nagy értékű tőkeemelések és akvizíciók eredményeként az idei első fél évben olyan "A" kategóriás irodaházak kerültek az Appeninn tulajdonába, mint az Andrássy 59. Palace, az Andrássy 105. Office Building és az Ü48 Corner Office Center. Emellett a társaság tavasszal 18, a Spar Magyarország által hosszú távra bérelt kiskereskedelmi ingatlant vásárolt.

Mivel az Appeninn Holding ingatlan-portfóliója az első fél évben jelentősen átalakult, illetve a nagy értékű új ingatlanok megszerzése és bérbeadása különböző időpontokban valósult meg, az
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 12:31
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai indexek
A londoni FTSE-100 mutató 0,47 százalékos, a frankfurti DAX-index 1,52 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,85 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A nap veszteseként Milánó 3,72 százalékos veszteséggel, Madrid pedig 1,45 százalékos mínuszban zárt. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,83 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,75 százalékkal csökkent, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,39 százalékkal esett.

A nap vesztese a bankszektor volt, amelynek alindexe 2,6 százalékkal esett. A nagy olasz bankok szerepeltek a legrosszabbul, az Intesa Sanpaolo 8,44 százalékos, az Unicredit 6,73 százalékos, a Banco BPM pedig 9,43 százalékos mínuszban zárt, miután az új olasz kormány első költségvetési javaslatában elődjénél háromszor nagyobb hiánycélt, GDP-arányosan 2,4 százalékot javasolt a következő három évre. A hatalmas adósságállománnyal küzdő Olaszország kormányától a költségvetési hiány csökkentését várnák el a befektetők, így a reagálás ennek megfelelően kedvezőtlen
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 18:43
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,17 százalék, az S&P-500 index 0,05 százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék emelkedést mutatott.

Kedden a Wall Street indexei veszteséggel, a főként technológiai papírokat követő Nasdaq Composite pedig szerény nyereséggel zárt.

A befektetői hangulat meghatározó tényezője szerdán a Fed két napos monetáris politikai ülését követő bejelentés helyi idő szerint kora délután, európai idő szerint este nyolckor. A piac szinte kész ténynek tekinti, hogy a Fed 25 bázisponttal megemeli az irányadó dollárkamatot, az idén immár harmadik, a monetáris szigorítás 2015-i kezdete óta pedig nyolcadik alkalommal.

A kész ténynek tekintett kamatemelés mellett a befektetőket leginkább a Fed gazdasági növekedési kilátásokról alkotott véleménye és monetáris politikai irányvetése foglalkoztatja. A piaci konszenzus jelenleg mintegy 80 százalékos esélyt ad egy újabb 25 bázispontos kamatemelésnek az év vége előtt.

Az olajár lefelé korrigált az előző
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:48
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekedni
Leszögezte: ez tudja biztosítani, hogy a gazdasági együttműködés a lehető legkisebb veszteséggel tudja átvészelni a britek kilépése (Brexit) okozta helyzetet.

Mint Szijjártó Péter az MTI-nek a találkozót követően nyilatkozva elmondta, a rendkívül baráti hangulatú megbeszélésen elsősorban a Brexittel kapcsolatos kérdéseket tekintették át.

Úgy vélte, hogy "a helyzet most nem áll jól a kilépési tárgyalások eredményes lezárása szempontjából, hiszen az idő rohan, és egyelőre, sajnos, nem úgy tűnik, mintha öles léptekkel haladnánk a megoldás irányába".

Magyarországnak az az érdeke, hogy mindenképpen mindkét fél - Nagy-Britannia és a megmaradó Európai Unió - számára is elfogadható megállapodással záruljanak a tárgyalások - hangoztatta Szijjártó Péter. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország nagyon nyitott gazdaságú ország, gazdasági növekedését nagymértékben meghatározzák a külső tényezők, ezért az az érdeke, hogy legfontosabb partnereivel mindenképpen szabadon tudjon kereskedni. Amennyiben nem
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:42
Képek, videók
A veszteség feletti bánat
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:54
veszteség.jpg
czottilia
2012. szeptember 01. szombat, 15:20
veszteség057.gif
margitanya
2012. június 24. vasárnap, 20:05
veszteség.gif
puszatlaj
2012. január 24. kedd, 14:48
A halál súlyos veszteség.
ancika49
2011. június 28. kedd, 21:08
A veszteség.jpg
tamso
2010. január 04. hétfő, 21:49
A veszteség.......bmp
bongyi53
2009. március 31. kedd, 17:24
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.