Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 21:03 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Irkutszkban bemutatták az MSz-21-es új orosz utasszállító repülőgépet
A miniszterelnök kijelentette, hogy az MSz-21-esek műszaki szintje meghaladja "az összes jelenleg repülő repülőgépét". Az Irkut repülőgépgyártó új utasszállítójára eddig 175 megrendelés érkezett.

Az első MSz-21-300-asokat a legnagyobb orosz légitársaság, az Aeroflot fogja üzembe állítani. A gyártó szerint az új típus "szűzrepülése" december és 2017 februárja között várható, az első gépek leszállítását 2018-ra tervezik, a sorozatgyártás 2020 után kezdődik.

A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú MSz-21-es gépek 150-212 utas szállítására alkalmasak. Oroszországban azt kívánják, hogy ezek lépjenek a szovjet gyártmányú Tu-134-esek, Tu-154-esek, Tu-204-esek és a hasonló polgári repülőgéptípusok helyébe.

Oroszország az MSz-21-essel és az első repülését 2008-ban végrehajtó, regionális közlekedésre kifejlesztett - a 75-95 személyes kategóriában - Szuhoj Superjettel próbálja megtörni az Airbus és a Boeing monopóliumát a repülőgépgyártás világpiacán.

Külföldi források szerint az MSz-21-es alkatrészeinek 30 százaléka külföldi eredetű. Szakértők úgy vélik, hogy az új orosz gép az Airbus A-320-as és a Boeing-737-es vetélytársa lehet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 08. szerda, 13:51
Címkék: Szuhoj Superjettel, Airbus A-320-as, miniszterelnök kijelentette, összes jelenleg, első MSz-21-300-asokat, legnagyobb orosz,
Kommentek
Oszama bin Laden fia feleségül vette Mohamed Atta lányát a bin Laden család szerint
Az egyiptomi Mohamed Atta vezette az American Airlines Bostonból Los Angelesbe tartó 11-es járatát a New York-i Világkereskedelmi Központ északi tornyába. Rajta kívül még négyen vettek részt a gép eltérítésében, mind szaúd-arábiaiak.

Hamza bin Laden az al-Kaida egyik magas rangú tagja, sőt, egyes források szerint a nemzetközi terrorhálózat vezetője, Ajman az-Zavahri helyettese. Nem tudni, hol bujkál. A nyugati titkosszolgálatok két éve egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek megtalálására - írta a The Guardian, hozzátéve, hogy a házasságkötés újabb bizonyítéka lehet annak, hogy az al-Kaida a 2011-ben meggyilkolt Oszama bin Laden öröksége köré szerveződve próbálja meg növelni támogatottságát.

Oszama bin Laden fia már tizenéves korábban elvett egy nőt, gyerekük is született - írta a The Times. A 12 év körüli fiú azonban nemrég "vértanúvá" vált. Hamza bin Laden második házasságáról Oszama bin Laden anyja és féltestvérei beszéltek egy interjúban a The Guardian című lapnak. Elmondták, nem tudnak
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:21
A Szeptember 11. emlékmúzeum New Yorkban
A terrortámadás után Ground Zero-nak elkeresztelt területen egy impozáns üvegpavilon várja a látogatókat, ahonnan egy enyhén lejtős rámpán haladhatnak fokozatosan a mélybe, miközben a gigantikus, szédítő tér eléjük tárul. A múzeum olyannyira az ikertornyok lábnyomában helyzkedik el, hogy az aljzaton még lehet látni az egykori tartóoszlopok nyomát. A kijelölt úton haladva mindenfelé groteszk, megcsavaradott acélmonstrumok sorakoznak - az utasszállító repülőgépek becsapódását közvetlenül felfogó szerkezet darabjai ezek, amelyek csokipapírként deformálódtak el az ütközés erejétől. A múzeum területét ugyanaz a hatalmas betonfal védi a szomszédos Hudson folyótól, mint ami már a WTC alapjait is szárazon tartotta.

A múzeum kurátorainak sok fejtörést okozott, hogyan mutassák be
schuro, 2018. augusztus 03. péntek, 21:14
Megnyílt a ferihegyi repülőtéren az új utasmóló
A BA közleménye szerint az utasforgalmi épületet fokozatosan helyezik üzembe. Az első utasszállító repülőgép a tervezett határidőnél két hónappal korábban indulhatott a B utasmólóról. A több, mint tízezer négyzetméteres utasforgalmi csarnok első beszálló kapuját elsőként a Wizz Air asztanai járatának utasai vehették igénybe.

A B oldali utasmólót másfél évvel ezelőtt, 2017. március 1-jén kezdték el építeni. Az utasmólóhóz teljes kiépülése után egyszerre három, úgynevezett szélestörzsű (interkontinentális) utasszállító és négy keskenytörzsű közép-hatótávolságú repülőgép csatlakoztatható, vagy egyidőben tíz keskenytörzsű gép kiszolgálása folyhat. Emellett buszos beszállítók is lesznek.

A beruházás része a BA saját forrásból finanszírozott BUD 2020 névre keresztelt ötéves, repülőtérfejlesztési programjának. Az összesen 50 milliárd forintos (160 millió eurós) infrastruktúra beruházás-sorozat részeként 2,3 kilométer hosszban megújították az egyes futópálya betonfelületét, az 1 Terminál mellett új
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 19:02
Franciaországi légikatasztrófa - Az EU szigorította a pilóták és légiutas-kísérők orvosi ellenőrzését
A brüsszeli tájékoztatás szerint az új előírások értelmében biztosítani kell a pszichológiai problémákkal küzdő pilóták számára a támogatási programokban történő részvétel lehetőségét, a légitársaságoknak pedig kötelező lesz felmérni mentális alkalmasságukat az alkalmazásuk előtt.

Emellett módszeresen tesztelni kell majd pszichoaktív anyagokra a pilótákat és a légiutas-kísérőket, az esetleges rehabilitáció után pedig előre be nem jelentett ellenőrzéseket kell végezni. Végezetül szúrópróbaszerű alkoholteszteket is előírnak az EU területén működő európai és külföldi légitársaságok személyzete számára.

Az új szabályok kétéves átmeneti időszak után lépnek életbe, az uniós tagállamoknak és a vállalatoknak ennyi idejük van felkészülni.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) üdvözölte a bejelentést. Patrick Ky, a szervezet ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy "az új szabályokkal Európa megfelelő eszközöket vezet be a személyzet mentális egészségének biztosítására".

Ezen
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:20
Esélyek egy lakatlan szigeten
Vannak nők, akik makacsul ragaszkodnak álláspontjukhoz, és nem tekintenek a jövőbe, így az emberi faj kipusztulását idézik elő. Legalábbis az adott majd nem lakatlan szigeten. Mennyi reménykedő férfi tette fel a kérdést már, hogy a tizedesvessző után sorakozó tucatnyi nullát egy egyes kövesse:
- Akkor se, ha csak ketten lennénk egy lakatlan szigeten?
Ma feltettem ezt a kérdést én is - újból. Nem, nem követtem el azt a hibát, hogy ugyanannak a nőnek tegyem fel másodszor is. Az akkor kapott válasz nem kifejezetten egy barokkos körmondat volt - SOHA -, így megértettem, hogy reménytelen. Egyébként is csak vicc volt (na persze), hiszen egy 50 kilót el nem érő nővel mit kezdhetnél egy lakatlan szigeten? Esetleg csontlevest tudsz főzni. Ellenben új kiszemeltem (rántott csirkemell bőséggel), egy sokat megért nő kérdésével válaszolt:
- Hány évig lennénk egyedül?
Hurrá! Mindenki megtalálhatja párját, csak megfelelően szeparált környezetre és több évnyi türelemre van szükséged. Azért nem bírtam
naplopoleon, 2018. június 28. csütörtök, 20:11
Megnyílt a marosvásárhelyi repülőtér a kifutópálya teljes felújítása után
A repülőtér hétfőn kapta meg a működési engedélyt az illetékes román légügyi hatóságtól, és nem sokkal ezután le is szállt Marosvásárhelyen az első utasszállító repülőgép. A charter járat a törökországi Antalyából hozott haza turistákat, majd ugyanoda indult vissza turistákkal a fedélzetén.

Péter Ferenc, a repülőteret működtető Maros megyei önkormányzat elnöke a hétfőn délben tartott sajtótájékoztatón elmondta: az Antalyából indult repülő már a levegőben volt, amikor a román hatóság kibocsátotta a repülőtér működési engedélyét.

A tanácselnök ismertette: a tervező 77 millió lejes (5,39 milliárd forint) költséggel számolt, ehelyett a beruházás áfával együtt 56,7 millió lejbe (3,9 milliárd forint) került, és a kedvező költségek ellenére a pálya szilárdsági adatai jelentősen meghaladják a tervben kért adatokat. A költségek nagyobb részét, mintegy 50 millió lejt a központi költségvetésből biztosították, a fennmaradó részt az önkormányzat adta.

Peti András, a repülőtér igazgatója elmondta:
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:22
Tömeges leépítést jelentett be a Rolls-Royce
elmondta, hogy a cég vezetési felépítése és kiszolgáló hálózata túl bonyolult, és a jelenleginél kevesebb vezetői szintre van szükség.

A Rolls-Royce 2016-os üzleti évéről 4,6 milliárd font (1670 milliárd forint) adózás előtti veszteséget jelentett - ez volt vállalat történetének legnagyobb éves vesztesége -, és bár tavaly 4,9 milliárd font nyereséget ért el, továbbra is komoly költségekkel járnak az elmúlt hónapokban felszínre került hajtóműproblémák.

A műszaki gondok a Boeing 787 Dreamliner utasszállító repülőgépekhez kifejlesztett Trent 1000 hajtóműmodellt érintik, amelyeknek egyes részegységeit idő előtti anyagfáradásos kopás miatt cserélni kell.

A műszaki probléma miatt több nagy nemzetközi légitársaság, köztük a japán All Nippon Airways, az Air New Zealand, valamint a brit Virgin Atlantic és a British Airways jelenleg számos vadonatúj Boeing 787-esét nem tudja használni, és repülőgépek bérlésére kényszerül a kiesett gépek pótlására.

A Rolls-Royce saját becslései szerint a probléma
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 11:41
Maláj utasszállító - Holland bíróság előtt fogják tárgyalni az ügyet
A holland törvényhozás kedden ratifikálta azt az Ukrajnával kötött tavalyi megállapodást, amelynek értelmében Hollandiában fogják bíróság elé állítani a tragédia felelőseit, ott kerítenek sort a jövőbeli vádemelésekre.

Az egyezményt Stef Blok korábbi holland igazságügyi miniszter írta alá ukrán kollégájával, Pavlo Petrenkóval mintegy három évvel a 298 ember, köztük 196 holland állampolgár halálát okozó katasztrófa után. Az egyezmény fontos lépés az igazság felderítése és a tettesek felelősségre vonása felé - jelentette ki akkor Blok.

Az utasszállítót 2014. július 17-én lőtték le egy orosz gyártmányú föld-levegő rakétával az oroszbarát erők által ellenőrzött Kelet-Ukrajna légterében. Az ügyben vizsgálatot folytató nemzetközi szakértői csoport szerint Oroszországnak közvetlen felelőssége van a gép megsemmisítésében. Moszkva ugyanakkor következetesen tagadja, hogy köze lett volna a tragédiához.
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 10:41
Képek, videók
utasszállító
agica2004
2009. október 28. szerda, 14:49
Az Irkutszk-városba tartó
farkas1945
2013. szeptember 25. szerda, 11:52
Irkutszk.jpg
farkas1945
2011. január 20. csütörtök, 19:27
repülőgépek- néha megesik
agica2004
2018. február 17. szombat, 19:15
orosz repülőgépek-barbaro
agica2004
2017. április 21. péntek, 21:56
Repülőgépek-Junkers Ju52
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:36
Repülőgépek-Junkersek- 194
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:35
Obama -repülőgépen.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:31
Repülőgépen
sanci81
2016. szeptember 15. csütörtök, 17:33
Repülőgépek MIG-29.jpg
agica2004
2016. augusztus 08. hétfő, 20:12
repülőgépek-bemutató.j pg
agica2004
2016. július 17. vasárnap, 18:21
repülőgépek-military-a irc
agica2004
2016. július 17. vasárnap, 18:20
Repülőgépek.jpg
agica2004
2016. július 17. vasárnap, 18:10
harrison-ford-repülőgé pe.
agica2004
2015. március 06. péntek, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.