Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 12:48 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Irkutszkban bemutatták az MSz-21-es új orosz utasszállító repülőgépet
A miniszterelnök kijelentette, hogy az MSz-21-esek műszaki szintje meghaladja "az összes jelenleg repülő repülőgépét". Az Irkut repülőgépgyártó új utasszállítójára eddig 175 megrendelés érkezett.

Az első MSz-21-300-asokat a legnagyobb orosz légitársaság, az Aeroflot fogja üzembe állítani. A gyártó szerint az új típus "szűzrepülése" december és 2017 februárja között várható, az első gépek leszállítását 2018-ra tervezik, a sorozatgyártás 2020 után kezdődik.

A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú MSz-21-es gépek 150-212 utas szállítására alkalmasak. Oroszországban azt kívánják, hogy ezek lépjenek a szovjet gyártmányú Tu-134-esek, Tu-154-esek, Tu-204-esek és a hasonló polgári repülőgéptípusok helyébe.

Oroszország az MSz-21-essel és az első repülését 2008-ban végrehajtó, regionális közlekedésre kifejlesztett - a 75-95 személyes kategóriában - Szuhoj Superjettel próbálja megtörni az Airbus és a Boeing monopóliumát a repülőgépgyártás világpiacán.

Külföldi források szerint az MSz-21-es alkatrészeinek 30 százaléka külföldi eredetű. Szakértők úgy vélik, hogy az új orosz gép az Airbus A-320-as és a Boeing-737-es vetélytársa lehet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 08. szerda, 13:51
Címkék: Szuhoj Superjettel, Airbus A-320-as, miniszterelnök kijelentette, összes jelenleg, első MSz-21-300-asokat, legnagyobb orosz,
Kommentek
Orosz külügy: az orosz nagykövetség informatikai berendezéseit tesztelték a Hollandia által kiutasított orosz s
kiutasított négyek az orosz állami intézmények ellen megszaporodott kibertámadási kísérletek miatt ellenőrizték a hágai orosz diplomáciai képviselet számítógépes hálózatainak védettségét.

A holland kormány múlt héten elhangzott vádja szerint az oroszok elektronikus eszközeikkel a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) számítógépes rendszereit akarták feltörni. Hága azt állította, hogy a moszkvai katonai hírszerzés emberei a Szkripal-ügyben, illetve a 2014-ben Kelet-Ukrajna felett lelőtt malajziai utasszállító ügyében folytatott nyomozásról próbáltak meg hackertámadás révén információhoz jutni.

A diplomata felhívta a figyelmet arra, hogy a hágai Marriott hotel, amelyben a szakemberek rutinkiküldetésük során megszálltak, nemcsak az OPCW székházához, hanem a hágai orosz nagykövetséghez is nagyon közel van, az Oroszországból érkező delegációk ezért évtizedek óta ott szállnak meg, a szállodával megkötött hosszú távú egyezmény alapján.

A moszkvai diplomáciai forrás megerősítette, hogy a kiutasított
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 19:30
Moszkva kételkedik a holland kibertámadás-vádak megalapozottságában
Hollandia a nap folyamán jelentette be, hogy áprilisban kiutasított négy orosz hírszerzőt, akik kibertámadást kíséreltek meg a hágai székhelyű OPCW ellen, valamint információt próbáltak meg szerezni az Ukrajna felett lelőtt utasszállító ügyében folytatott vizsgálatról, amelynek eredményei Moszkvát teszik felelőssé a katasztrófáért. Oroszország ezt megalapozatlan állításnak nevezte és szovjet gyártási és lajstromadatokra hivatkozva azt állította, hogy a gépet ukrán fegyveres erők tulajdonában lévő rakétával lőtték le.

"Lényegileg kell megvizsgálnunk a velünk szemben Hollandia által felhozott kifogásokat. Jelenleg a legáltalánosabb, elsődleges információval rendelkezünk a témával kapcsolatban" - mondta Szergej Rjabkov.

"Tartózkodom attól, hogy lényegi vonatkozásban kommentáljam ezeket a vádakat, de a vád általánosságával kapcsolatban azt akarom mondani, hogy az úgynevezett orosz hackerek és kiberbetörések témája népszerűvé vált egyes, Oroszországhoz negatívan viszonyuló körökben. Már a maga a
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:52
Orosz külügy: megrendezett propagandaakció a holland vádaskodás
állapítani a vegyi fegyverek bevetésének felelőseit.

A dokumentum rámutatott, hogy az OPCW kedden kezd tanácskozást arról, hogy a technikai titkárság keretein belül, a nemzetközi jog normáival szemben és az ENSZ Biztonsági Tanácsának előjogait megsértve felelős-megállapítási rendszert hozzanak létre, egyes nyugati országok törekvésének megfelelően.

Azok a kísérletek, amelyek az állítólagos orosz kibertámadásokat összefüggésbe akarják hozni az Ukrajna felett 2014-ben megsemmisült Boeing 777-es utasszállítóval, az orosz állásfoglalás szerint arról árulkodnak, hogy Hollandia nem tud mit válaszolni azokra az adatokra, amelyeket orosz védelmi minisztérium a gépet elpusztító rakéta hovatartozásáról közölt.

A maláj légitársaság MH17-es járata katasztrófájának ügyében folytatott nemzetközi vizsgálat előzetes eredményei Moszkvát tették felelőssé a katasztrófáért. Az orosz védelmi tárca ezt megalapozatlan állításnak nevezte, és szovjet gyártási, valamint lajstromadatokra hivatkozva azt állította, hogy a
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:38
Emelkedtek az amerikai gyáripari megrendelések augusztusban
Az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a rendelésállomány augusztusban havi szinten 2,3 százalékkal, 11,5 milliárd dollárral 510,5 milliárd dollárra nőtt.

A júliusi 0,5 százalékos csökkenés után elemzők 2,1 százalékos emelkedésre számítottak.

A közlekedési eszközöket nem számítva 0,1 százalékkal nőttek az új megrendelések augusztusban, csakúgy, mint júliusban.

A tőkejavak megrendelései - a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépgyártók erősen változékony megrendeléseinek leszámításával - a júliusi 4,0 százalékos csökkenés után 12,0 százalékkal nőttek augusztusban. Az adatot a gazdasági elemzők, tapasztalati alapon, a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan együttmozgó mutatóként kezelik.

A tartós javakra leadott új megrendelések állománya 4,4 százalékkal, a nem tartós javaké pedig 0,2 százalékkal nőtt augusztusban.

A tartós javakon belül a legnagyobb tételt jelentő közlekedési eszközök esetében 13,1 százalékkal, 95,44
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:36
Szíria - Az orosz védelmi tárca Izraelt hibáztatja az Il-20-as pusztulásáért
A tábornok rámutatott, hogy az izraeli harci gépek a hétfői incidens idején azoknak a leszálló útvonalaknak a közelében hajtották végre műveleteiket, amelyet a hmejmími orosz repülőtérre tartó katonai, valamint a polgári utasszállító repülőgépek szoktak használni. A szóvivő szerint a rendelkezésre álló "objektív adatok arról tanúskodnak", hogy az izraeli vadászpilóták "nem professzionális módon vagy minimum bűnös hanyagsággal" jártak el.

Konasenkov azzal vádolta meg Izraelt, hogy megsértette a 2015-ben megkötött kétoldalú megállapodást a véletlen konfliktusok elkerüléséről Szíria térségében. Rámutatott, hogy az izraeliek gyakorlatilag csak a támadásukkal egy időben, 21 óra 39 perckor figyelmeztették az orosz hadsereget, négy F-16-osuk pedig már 21 óra 40 perckor végrehajtotta a csapást.

Szavai szerint a vadászgépek nem Szíria északi részére sújtottak le, ahogy azt izraeli részről megtévesztő módon bejelentették, hanem a nyugati partvidéken található Latakijára. Ez a körülmény megakadályozta,
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 18:13
Nagyapa, hány éves vagy?
Nagyapa, hány éves is vagy?
A nagyapa így válaszolt:
- Hadd gondolkozzam egy kicsit! A televízió, a gyermekbénulás elleni védőoltás, a fénymásoló gép, a kontaktlencse és fogamzásgátló tabletta előtt születtem. Nem volt még radar, hitelkártya, lézersugár és pengekorcsolya.

Még nem találták fel a légkondicionálót, a mosogatógépet, a szárítógépet (a ruhát egyszerűen kitették száradni a friss levegőre).

Az ember még nem lépett a Holdra, és nem léteztek sugárhajtású utasszállító repülőgépek.

Nagyanyád és én összeházasodtunk és azután együtt éltünk, és minden családban volt apuka és anyuka.

Én a számítógép, a kétszakos egyetemi képzés és a csoportterápia előtt születtem.

Az emberek nem analizáltatták magukat, legfeljebb amikor az orvos vér-vagy vizeletvizsgálatra küldte őket.

25 éves koromig minden rendőrt és férfit 'uram'-nak szólítottam, minden nőt pedig 'asszonyom'-nak vagy 'kisasszony'-nak.

Párjuk
sz719eszter, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:17
A Boeing 2700 milliárd dollárért adhat el gépet és szolgáltatást Kínának 2037-ig
Az amerikai gyártó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a következő 20 évben a kínai légitársaságok és lízingcégek 7690 új repülőgépet vásárolnak majd 1200 milliárd dollár értékben. Ezek többsége, háromnegyede keskenytörzsű lesz, viszont egyre nagyobb az igény a szélestörzsű utasszállítókra. A Boeing előrejelzésében kitért arra is, hogy az e-kereskedelem folyamatos bővülése miatt Kínában az áruszállító gépekre is egyre nagyobb a kereslet.

Randy Tinseth, a Boeing kereskedelmi típusokért felelős alelnöke az adatokat úgy kommentálta, hogy Kína folyamatosan fejlődő gazdasága fenntarthatóan emeli az életszínvonalat, egyre népesebb a középosztály, ez pedig növeli a légiutazás iránti igényt, illetve a kereskedelmet.

Ezt a hatást erősíti az is, hogy a modern repülőgépek minden eddiginél hatékonyabban üzemeltethetőek.

Kitért arra is, hogy Kína sokkal nagyobb figyelmet fordít a légiközlekedés biztonságára, mint korábban, ezért a gépek karbantartására és a személyzet képzésére is nagyobb
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:13
Találkoztál-e már kisüléssel a szökőkútnál?
https://www.google.com/search?biw=1366&bih=560&tbm=isch&sa=1&ei=cV 58W5GIJo7XwQLK9ZDABg&q=angel+v%C3%ADzes%C3%A9s&oq=angel+v%C3%ADzes %C3%A9s&gs_l=img.3..0l2j0i24k1l2.1937.2297.0.2647.2.2.0.0.0.0.111. 184.1j1.2.0....0...1c.1.64.img..0.2.180...0i30k1.0.XaQXZ35Uvkc) folymatosan villámok képződnének... (Az Angel-vízesés magassága, a teljes szintkülönbséget számítva 979 méter. Ezen belül a víz megszakítás nélkül 807 métert zuhan egy szikla pereméig.)
A porral-füsttel és mindenféle egyéb törmelékkel SZENNYEZŐDÖTT vízcseppek (amire a 20-as utalt), az már más tészta. Azokban, már keletkezhet potenciál-különbség.

2. Az utasszállítók, általában SZERETNÉK elkerülni a viharfelhőket, de egy légijárat ÚTVONALA, nagyjából kötött... Arról az útvonalról csak különlelges esetekben térhetnek le, hiszen ha letérnek róla, akkor minimum fél tucat MÁSIK GÉP útját "bonyolítják"! (Arról nem is beszélve, hogy a letérés, akár nemzetközi jogba is ütközhet... Mi több, akár LELÖVÉST IS eredményezhet!...)
Az
foxworkinspace, 2018. augusztus 21. kedd, 21:02
Képek, videók
utasszállító
agica2004
2009. október 28. szerda, 14:49
Az Irkutszk-városba tartó
farkas1945
2013. szeptember 25. szerda, 11:52
Irkutszk.jpg
farkas1945
2011. január 20. csütörtök, 19:27
repülőgépek- néha megesik
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:48
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgépek-midway24.j pg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:46
orosz repülőgépek-barbaro
agica2004
2017. április 21. péntek, 21:56
Repülőgépek-Junkers Ju52
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:36
Repülőgépek-Junkersek- 194
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:35
Obama -repülőgépen.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:31
Repülőgépen
sanci81
2016. szeptember 15. csütörtök, 17:33
Repülőgépek MIG-29.jpg
agica2004
2016. augusztus 08. hétfő, 20:12
repülőgépek-bemutató.j pg
agica2004
2016. július 17. vasárnap, 18:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.