Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 02:55 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizes vb - Magabiztos orosz győzelmet aratott az orosz vízilabda-válogatott
Az európai együttes minden negyedet megnyert, játékosai közül pedig négyen is három gólig jutottak.

Eredmények, 1. forduló:

D csoport:Oroszország-Japán 15-8 (5-1, 3-2, 3-2, 4-3)

korábban:

A csoport:Brazília-Kazahsztán 6-2 (1-1, 0-1, 3-0, 2-0)Montenegró-Kanada 8-8 (3-1, 2-2, 1-1, 2-4)

B csoport:Magyarország-Ausztrália 13-3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0)Olaszország-Franciaország 18-9 (5-2, 3-4, 7-1, 3-2)

C csoport:Szerbia - Dél-afrikai Köztársaság 21-5 (6-1, 7-1, 5-1, 3-2)Görögország-Spanyolország 8-7 (3-1, 2-2, 1-1, 2-3)

D csoport:Horvátország-Egyesült Államok 12-7 (3-1, 4-2, 3-1, 2-3)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 23:14
Címkék: Dél-afrikai Köztársaság, Horvátország-Egyesült Államok, európai együttes, spanyolország, franciaország, magyarország,
Kommentek
Gyerünk egy moziba be...
használata a táviratok és az expresszlevelek kézbesítéséhez.
1896. Az angolok megalapítják Rhodesiát.
1896. Év folyamán: A VMRO szaloniki kongresszusán szervezeti szabályzatot fogad el, amely szerint tagja lehet minden bolgár.
1896. Becquerel felfedezi a rádióaktivitást
1896. megrendezik Athénban az első újkori olimpiát
1896. Millenniumi rendezvények.
1896.01.03. II. Vilmos német császár sikereket kíván a búroknak a britek elleni harcban. II. Vilmos német császár Transvaal Köztársaság elnökének, Paulus Ohm Krügernek jókívánságait küldi, és sikereket kíván a búroknak a brit szabadcsapatok elleni harcban. A "Krüger-távirat" fokozza a Nagy-Britannia és a Német Birodalom közötti feszültséget. Transvaalban a gondokat az okozza, hogy az angolok bevándorlásával a fehér lakosságon belül a búrok számaránya romlik, miközben éppen Nagy-Britannia annexiójától tartanak. Transvaal a nem búrok választási jogának korlátozásával azt remélte, hogy az angolok befolyását vissza tudja szorítani.
szatucsek, 2017. november 05. vasárnap, 20:40
Tülkétől megfosztott orrszarvútetemet ábrázoló kép lett az év természetfotója
idáig ezt a dolgot, mert mintha a fotóriporterként látottak hatására elvesztettem volna a hitemet sok mindenben" - mondta a fotós, aki a londoni Természettudományi Múzeumban vehette át az elismerést.

A feketepiacon 65 ezer dollárt is megadnak egy kiló orrszarvútülökért Ázsiában, főleg Kínában, ahol az úgynevezett hagyományos orvoslás egyik fő alapanyaga. A vadorzók mára megtizedelték az Afrikában és egyéb területeken élő populációkat. A világ orrszarvúállományának 80 százaléka a Dél-afrikai Köztársaságban él. Az elmúlt években rekordokat döntött a vadorzás az országban, tíz év alatt több mint 7100 állatot öltek le a szarváért.

"Az emberekben talán undort kelt, talán megrémíti őket, de az biztos, hogy magába szippant és többet akarsz tudni, meg akarod ismerni a mögötte lévő történetet. És nem tudsz menekülni, mert szembesít azzal, ami a világban történik" - húzta alá Lewis Blackwell, a zsűri elnöke.

Az ifjú természetfotós kategóriában a 18 éves Daniel Nelson diadalmaskodott, aki egy nyugati
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 12:32
Soros György több mint 18 milliárd dollárt utalt át a Nyílt Társadalom Alapítványának
Street Journal emlékeztetett: "Soros abban reménykedett, hogy 'nyílt társadalmakat' segíthet életre olyan helyeken, ahol korábban tekintélyelvű kormányzatoké volt a hatalom.

Alapítványának nevét a liberális demokráciák filozófusa, Karl Popper egyik könyvéről kölcsönözte".A lap leszögezi: ma Afganisztántól Dél-Afrikáig több mint 40 Nyílt Társadalom Alapítvány működik, amely támogat menekülteket, finanszíroz közegészségügy javítását szolgáló erőfeszítéseket, vagy például a Kongói Demokratikus Köztársaságban nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekményeket tárgyaló, mozgó bíróságokat.A lap szerint: "a Nyílt Társadalom aktivitása időnként felbőszített nacionalista kormányokat, mint amilyen a jelenlegi magyar kormányzat, amelynek célpontja volt a Soros alapította egyetem, és amely plakátkampányt folytat, kiemelve (Soros) szerepét a menekültek támogatásában".

A The Wall Street Journal leszögezi: Soros sürgette a fejlett európai és más térségbeli államokat, hogy osszák meg a konfliktusok
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 21:47
Nem értem ezt a nacionalizmust. Van aki igen?
22-
Decotext van aki okos és van aki okoskodik,te az utóbbi vagy szerintem.
Ugyanis az ország neve:
United States of America magyarul Amerikai Egyesült Államok.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_States
"The United States of America (USA), commonly known as the United States (U.S.) or America"
-ha egy országot úgy hívnak hogy AMERIKAI egyesült államok akkor miért ne hívhatná a területileg ott lakó magát amerikainak???
Amikor egy kontinens és egy ország is hasonló nevű akkor az ország lakói az országgal azonosulnak hiszen a kontinensen más országok is lehetnek.Például Kanada is észak-Amerikában van mégsem hívják magukat észak-amerikainak.De nézd meg Mexikót :) ami Észak-Amerika déli részén van mégsem észak-amerikainak nevezik magukat hanem mexikóinak pedig az ország neve : Mexikói Egyesült Államok röviden Mexikó:)
(szóval az amerikai egyesült államok polgára nem hívhatja magát amerikainak de egy mexikói egyesült államok polgár hívhatja magát mexikóinak? Ferde
donaldduck, 2017. október 08. vasárnap, 13:48
Világgazdasági Fórum: Magyarország kilenc helyet javított a versenyképességi rangsorban, továbbra is Svájc az e
A 137 országot tartalmazó listán Magyarország a 60. helyen áll. Az ország versenyképességi indexe 4,3 pont lett az előző évi 4,2 után. A WEF jelentése szerint nagyban segített a javulásban a technológiai fejlesztés, a lakossági internethasználat szélesedése, amely 73-ról 78 százalékra bővült. Mindemellett az üzleti szféra úgy ítéli meg, hogy kedvezően alakultak a pénzpiacok, javult az üzleti és az innovációs környezet. A szervezet jelentése a versenyképességet rontó tényezők között a nem megfelelően képzett munkaerőt, a korrupciót és az adókulcsokat említi az első három helyen.

A World Economic Forum honlapján közzétett versenyképességi rangsorban Svájcot az Amerikai Egyesült Államok és Szingapúr követi. A rangsor első harmadát nagyrészt európai országok és más OECD-tagállamok foglalják el, de előkelő helyen szerepelnek a gyorsan növekvő felzárkózó országok is, mint Kína (27.), India (40.) vagy Oroszország (38.), amely az előző évhez képest 5 hellyel került előrébb.

A lista utolsó három
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 23:52
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
civilizáció: két különálló társadalomból állt. Az Indus-völgyi és a védikus civilizáció közötti folytonosság foka állandó vita tárgya, az is lehet, hogy teljesen különálló civilizációk voltak.

Indus-völgyi civilizáció: Kr. e. 2800 körül bukkant fel. Nagy városai, mint Mohendzso-Dáró vagy Harappá a várostervezés első ismert jeleit mutatják. Máig megfejtetlen szótagírással rendelkeztek.

Védikus civilizáció: az Indus és a Gangesz völgyeiben Kr. e. 1500 környékén fejlődött ki kezdetben köztársaságok és királyságok formájában. Itt épültek a fejlett Maurja és Gupta birodalmak, kialakult a hinduizmus, a dzsainizmus és a buddhizmus.

Minoszi és mükénéi civilizációk: Kr. e. 2000 táján az Égei-tenger körül és annak szigetein jelentek meg. A minószi írás megfejtetlen maradt. A mükénéi civilizáció a minoszi civilizáció összeomlása után fejlődött ki és Kr. e. 1100 körül ért véget.

Kínai civilizáció: Észak-Kínában a Kr. e. 2. évezredben épült ki, utána terjedt át Kína többi
decotext, 2017. szeptember 25. hétfő, 18:47
Milyen szép a világ
festett házak oldalát aranyra szegélyezte a magasan járó dél-afrikai nap.

Belefúrtam a lábam a langyos homokba, és bámultam a tenger mögött meghúzódó csúcsos hegyeket. Az egyikre a felhők fehér sapkát húztak, olyan szorosan, hogy a szél sem volt képes megbontani a szélüket. Elüldögéltem volna még órák hosszat csendben hallgatva a hullámok moraját, de indulnom kellett, mert vártak rám a Bloukrans-folyó fölött átívelő hídon.

A Face Adrenalin által szervezett kötélugrás a Dél-afrikai Köztársaság egyik legvonzóbb látványossága. A cég majdnem húsz éve van a piacon, és a statisztikák szerint egyetlen baleset sem történt. Ráadásul csak a helyi közösségből alkalmazzák a munkatársaikat, a bevétel nagy részét pedig a környező, feketék által lakott települések fejlesztésére fordítják. Havonta átlagosan 2500-an keresik fel a Tsitsikamma Nemzeti Park területén lévő helyet, ami a maga 216 méterével a világ legmagasabb, és legszebb környezetben lévő, publikum által rendszeres bungee jumpingra használt
menusgabor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 15:30
A Sencseni Szimfonikus Zenekar ad koncertet a Zeneakadémián
szólaltatja meg Elgar versenyművét. Az 1941-ben komponált Szimfonikus táncok a szerző, Szergej Rahmanyinov szavaival "idealizált táncmotívumok összessége szimfonikus formába öntve". Ez Rahmanyinov utolsó műve, melyet az Egyesült Államokban töltött száműzetése alatt írt.

Az 1982-ben alakult Shenzhen Symphony Orchestra rendszeres kínai turnéi mellett nagy sikerrel szerepelt például Tajvan, Hong Kong, Makaó, Csehország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Franciaország, Törökország, a Dél-Afrikai Köztársaság, az Egyesült Államok, Szingapúr, Indonézia, India és Thaiföld koncerttermeiben, 1994 óta nemzetközi zenei fesztiválok rendszeres résztvevői, 1997-ben az első kínai zenekarként léptek fel a Berlini Filharmónia koncerttermében és a cseh Smetana Teremben.

A zenekar számos kiváló szólistával és karmesterrel dolgozott együtt, s fellépett már velük olyan nemzetközi hírű énekes is, mint José Carreras. Határozott céljuk a kínai zeneszerzők és a sencseni zenei műveltség támogatása.

Jelenlegi
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 13:32
Képek, videók
M.Köztársaság.jpg
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:43
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2016. március 15. kedd, 15:29
M.O.Köztársasága.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:27
uj-magyar-koztarsasago t.j
agica2004
2015. március 16. hétfő, 14:51
A Köztársasági elnöknél
oinomaosz
2014. szeptember 25. csütörtök, 12:51
Dominikai Köztársaság ;a
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:05
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
magyarország köztársaság
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:49
trieszt köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 31. hétfő, 13:33
paris köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 27. csütörtök, 14:45
Itt székel a köztársasági
eliza666
2012. szeptember 20. csütörtök, 18:06
arad köztársaság sugárút
lacipecsenye
2012. június 20. szerda, 10:07
Stoni fal, Horvátország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Rovinj Horvátország.jpg
pacsakute
2015. április 03. péntek, 08:24
Csóka-vára (Horvátország)
farkas1945
2014. október 11. szombat, 09:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.