Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 10:46 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vasárnap délnyugaton 20 fok is lehet
Vasárnap délnyugaton 20 fok is lehet

Többfelé szeles, de kellemes hőmérsékletű tavaszi hétvége vár ránk, vasárnap délnyugaton 20 fok is lehet. Hétfőn jöhetnek az első zivatarok is.

Az igazi kora tavasz jegyében fog telni a hétvége, a déli-délnyugati áramlásnak köszönhetően enyhe időben lesz részünk.

Szombat reggel helyenként még előfordulhat gyenge fagy, majd vasárnaptól megszűnnek az éjszakai fagyok, a hétfőre virradó hajnal például kimondottan enyhe lesz, akkor nem egy helyen csak 10 fok köré csökken a hőmérséklet reggelre.

Szombaton napközben legfeljebb északkeleten fordulhat elő kisebb eső, máshol változóan-erősen felhős lesz az ég, időnként a nap is kisüt. Az északi tájak kivételével élénk, a Balatontól délre-délnyugatra erős lesz a délnyugati szél. Északon, északkeleten 9-10, máshol 11-16 fokot mérhetünk délután.

Nyugaton, délnyugaton 20 fok is lehet
Ifj. Németh Lajos fotója, köszönjük!

Vasárnap hajnalban elszórtan, napközben eleinte keleten lehet kevés csapadék, majd késő délutántól nyugat, délnyugat felől már több helyen kialakulhat eső, zápor, viszont főként az ország nyugati-délnyugati felén hosszabb napos időszakokra is számítani lehet. A déli-délnyugati szél főként a Dunántúlon lehet erős, mellyel továbbra is meleg levegő érkezik térségünkbe: nyugaton, délnyugaton 18-20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, de máshol sem lesz hidegebb 10-17 foknál.

Hétfőn is marad a tavasziasan enyhe, de sokfelé szeles idő, 14 és 19 fok közötti maximumokkal. Több-kevesebb napsütés mellett gyakran megnövekszik majd a felhőzet, és a záporok mellett

megérkezhetnek az idei év első zivatarai is.

Borítókép: Jakab Andrea

Forrás: https://www.idokep.hu
Link
taltos1, 2018. március 09. péntek, 21:21
Címkék: Németh Lajos, Jakab Andrea, első zivatarok, igazi kora, déli-délnyugati áramlásnak, éjszakai fagyok,
Kommentek
A hétvégén is marad a csapadékos, de meleg időjárás
Péntekre heves zivatar és felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap. Reggel főként északkeleten, napközben elszórtan, este délnyugaton várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel. Több helyen megélénkül a légmozgás, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz, napközben 26-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar, akár felhőszakadás. A Dunántúlon van a legnagyobb esély csapadékra. A szél megélénkül, a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximum 28-32 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésében.
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 14:52
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Izland térségétől a Brit-szigeteken és Franciaországon át a Földközi-tenger középső medencéjéig ciklonok, illetve ciklonális hatások alakítják az időjárást. Aktív felhő- és csapadékképződés figyelhető meg, Olaszország és a Balkán-félsziget környékén nagy területen alakulnak ki zivatarok. Az Észak-Európa fölött elhelyezkedő magasnyomás déli peremén a Fekete-tenger felől retrográd mozgással magassági hideg légörvény mozog nyugat, északnyugat felé, útját záporok kísérik, nyomában több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A Mediterráneumtól kontinensünk középső részén át a Kelet-európai-síkságig és a Skandináv-félsziget keleti vidékéig terjedő területen nagyrészt 23, 28 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Nyugat-Európában ennél hűvösebb van, a partvidéken többfelé a 15 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig döntően két magassági hideg légörvény alakítja: az egyik a délnyugati országrészben vasárnap
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:41
Csapadékosabb és hűvösebb idő várható a jövő héten
Hétfőn keleten, északkeleten néhol lehetnek záporok, délen és nyugaton több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél nagy területen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet északkeleten 9, 10, délnyugaton 14, 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet az ország nagyobb részén 20 és 24 fok között, a csapadékos délnyugati tájakon 18 fok körül várható.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar és helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 9-15 lesz, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar és több helyen erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 15-22 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken lehet több-kevesebb napsütés. Csütörtökön még több helyen valószínű zápor, néhol zivatar, pénteken csak helyenként alakul ki zápor. A leghidegebb órákban mindkét nap 7-12 fok lesz. A nappali
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:38
A fagyosszentek végével megérkezik a lehűlés
A fagyosszentek végével megérkezik a lehűlés

Egy hétfőn átvonuló hidegfront újabb záporokat, zivatarokat hoz térségünkbe, a következő napokra a maximumok is visszaesnek.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, elsősorban nyugaton, délnyugaton az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a keleties szél. A legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn egy térségünket is érintő hidegfront és egy kialakuló ún. hidegcsepp hatására a magasban érkező hideg levegő labilizálja a légkört, így ismét többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és a déli tájakon lesz jellemző a felhősebb, csapadékosabb időjárás, míg északkeleten sok napsütésre számíthatunk. Kevés zivatar kialakulására is csak délnyugaton van esély. A keleti-északkeleti szél élénk lesz, északkeleten erős lökések is kísérhetik. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, de még a legtöbb helyen kevéssel 20 fok felett maradnak a maximumok.

Néhol a 20
taltos1, 2018. május 13. vasárnap, 00:21
A héten kitart a meleg, záporos, zivataros idő
vasárnap

Ivanmari fotója, köszönjük!

Szombaton északkeleten száraz, napos, máshol gomolyfelhős-napos idő várható, ismét több helyen, legnagyobb számban a Dunántúlon kell záporokra, zivatarokra számítani. A szél csak zivatarok idején erősödhet meg.

Vasárnap aztán átmenetileg szárazabb, néhány fokkal hűvösebb időre van kilátás, a többfelé megélénkülő keleties szélben délután 23 és 28 fok között alakulnak a maximumok. Zápor, zivatar ezen a napon inkább csak nyugaton és délnyugaton alakulhat ki.

Hidegfront nyitja az új hetet

A harmadik fagyosszent, Bonifác meghozza a lehűlést. Hétfőn ugyanis egy hidegfront éri el térségünket, mely a jelenlegi számítások szerint lelassul fölöttünk, így végre sokfelé hullhat kiadós csapadék, mely a kiszáradt földeknek nagyon jól jöhet, és a szél is többfelé feltámad. Több fokkal visszaesik a
taltos1, 2018. május 12. szombat, 00:25
A hétvégén is folytatódik a nyárias időjárás
Pénteken a napsütés mellett délnyugaton szórványosan, máshol helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 26-32 fok között alakulnak, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Szombaton több órára kisüthet a nap, de szórványosan zápor, zivatar is lehet. Emellett nagy területen élénk, elsősorban északkeleten többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között várható.

Vasárnap is jellemzően napos idő várható. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli felén lehetnek záporok, zivatarok. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 14:02
Záporos, időnként szeles lesz a folytatás
néhol megerősödik. Délután 19-25 fok valószínű.

Sevoir fotója, köszönjük!

Kedden a Dunántúlon és a középső tájakon párásan, ködösen, esős, záporos idővel indulhat a nap. Délután változóan felhős időre, hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk. Elszórtan továbbra is előfordulhatnak záporok. A legtöbb napsütésre a Tiszántúlon élők számíthatnak. Nyugaton, délnyugaton ezzel szemben helyenként kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak. Csak néhol élénkülhet meg az északias szél. Napközben 17-24 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szeles szerda

Szerdán már több napsütésre van kilátás, de szeles lesz az idő. Sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések az élénk északi, északkeleti szelet. Eső, záporok kialakulására ezen a napon is készülhetünk még a reggeli órákban. Délutánra várhatóan mindenütt megszűnik a csapadék. Pár fokos eltéréssel országszerte 20
taltos1, 2018. április 14. szombat, 23:35
Megjött az első nyári nap
Megjött az első nyári nap


A napos időben többfelé elértük a 25-27 fokot, ez már nyárias hőmérsékletnek számít.

Meteorológiai értelemben akkor beszélünk nyári napról, ha a csúcshőmérséklet eléri vagy meghaladja a 25 fokot. Idén az ország jelentős részén a mai napon lépte át először a hőmérséklet ezt a küszöbértéket, sokfelé 25-26 fokig melegedett a levegő, sőt hivatalos mérés szerint

Baján a 27 fokot is elértük.

20 fok alatti értékeket csak a magasabb hegycsúcsainkon mérhettünk.


Hőtérképünk és Időkép térképünk pár perccel délután fél 3 előtt

A magas hőmérséklet mellé országszerte szinte zavartalan
taltos1, 2018. április 09. hétfő, 23:48
Képek, videók
Ausztrália délnyugati csü
vargaspace
2012. november 19. hétfő, 20:03
A Rák-köd délnyugati rész
vargaspace
2012. május 01. kedd, 15:54
Kilátás délnyugatra
fega13
2008. június 09. hétfő, 00:12
nyugat-delnyugat1-kics i.j
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:56
delnyugat1-kicsi.jpg
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:39
del-delnyugat1-kicsi.j pg
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:39
delnyugat1kicsi.jpg
mamaka
2007. december 17. hétfő, 14:55
Delnyugati bejaro
gyjozsi
2007. július 20. péntek, 10:13
Németh Lajos.jpg
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 15:35
Andrea.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 17:22
andrea...jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:05
andrea névnj.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névgh.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
andrea név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.