Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:21 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket
Brüsszeli sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hatékony uniós cselekvés hiánya "azokat is veszélybe sodorja, akik nap mint nap lélekvesztőre szállnak a Földközi-tengeren, és azokat is, akik pedig itt élnek Európában, és nem akarnak újabb terrorveszélyt a nyakukba kapni".

Leszögezte: ha az Európai Unió végre úgy dönt, hogy missziót indít Líbia déli határának védelme vagy a líbiai parti őrség megerősítése érdekében, akkor a kormány kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a magyar hozzájárulásról. Ebben a kérdésben azonos a visegrádi országok álláspontja - mondta.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy konzervatív becslések szerint Líbia déli határát naponta közel ezer Európába tartó bevándorló lépi át, a Földközi-tengeren pedig szervezett embercsempészet zajlik, amelyben bizonyos esetekben a tengeri mentéssel foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k) segítségét is "felfedezni vélik".

Hozzátette, a tengeren emberéletek tízezrei kerülnek veszélybe napi szinten, Olaszország elérte kapacitása és türelme legvégét, a válság nyomán ráadásul súlyosan romlik Európa biztonsága a növekvő terrorfenyegetettség miatt.

A tárcavezető ismertette a kormány megoldási javaslatát, amelynek értelmében először is el kell törölni a kötelező uniós kvótarendszert, amely "alkalmatlan arra, amire létrehozták, csak tovább súlyosbítja a helyzetet", szét kell verni az embercsempész-hálózatokat, valamint meg kell akadályozni, hogy az NGO-k "akarva-akaratlanul az embercsempészek céljait segítsék". Emellett mindenképp meg kell gátolni, hogy az illegális bevándorlókat szállító hajók elhagyják Líbia partjait, vagy legalábbis az ország felségvizeit - hangsúlyozta.

A miniszter rámutatott, hogy jelentősen javítani lehetne Európa biztonságát, ha az unió műveletet indítana a líbiai parti őrség támogatására, segítené Líbia déli határának megvédését a korábbi német-olasz javaslatra építve, illetve befogadóközpontokat hozna létre az észak-afrikai országban, melyekben európai körülmények között, európai jog szerint eldönthetnék, hogy ki jogosult menekültstátusra és ki nem.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:52
Címkék: Európai Unió, Szijjártó Péter, brüsszeli tehetetlenség, hatékony uniós, nyakukba kapni, líbiai parti,
Kommentek
Kohut Katalin: Haiku formák
H.Kohut Katalin: Haiku formák83

Álomban...

álom-álomban
minden oly` tökéletes
eszményi a lét

Csermely félelme

búvik a csermely
megfagyástól rettegőn
halkan csörgedez

Rózsa

egyetlen rózsa
benne rejtőzik Minden
halhatatlanság

Hírem kísér

engem mellőzni
szoktak mindig legtöbben
hírem elkísér

Ne nézz rám!

Ezernyi sebből
vérzik testem és szívem,
elbújtam, ne nézz!

Tehetetlenség

tehetetlenség
nincsenek segítségek
vége mindennek

2018. január 13-14.
katalinkohut, 2018. január 14. vasárnap, 15:36
H.Kohut Katalin: Haiku formák
H.Kohut Katalin: Haiku formák81

Fejtetőre állított világ

A tiszta beteg,
a gonosz egészséges.
Fordított világ.

Megbokrosodott testiség

megbokrosodó
vágyaik ostromolják
a mindenséget

Tehetetlenség

ha igazam van
és ellenkeznek velem
düh tépáz engem

A fontos a vég

a kínnak vége
mindig a nagy boldogság
felejtve minden

Reménykedő élet

a reménykedés
utolsó percig megtart
elszáll az élet

A szív jelez

Hiszem, ha látom
egyetlen szerelmemet,
ha szívem jelez.

2018. január 9-10.
katalinkohut, 2018. január 10. szerda, 19:05
Békesség nektek !
Küldetése van Mindannyiunknak ebben a Világban .
Közös célunk pedig , hogy a mindenkori békét megteremtsük .
Jézus így szólt tanítványaihoz , - Békesség nektek -
így köszönt bennünket is , mert ez az Ő ajándéka is egyben .
Sajnos a mai békesség nagyon törékeny , könnyen elveszthető .
Hétköznapjaink , életünk események sorozatából tevődik össze .
Félelem , bizonytalanság , elkeseredettség , harag tehetetlenség ,
reményvesztettség érzése , tanácstalanság . De miért is voltak
ilyen érzéseik a tanítványoknak . Megdöbbentette őket Krisztus
iszonyatos halála , és magukról is azt gondolták , hogy ők is a halál
szélén állnak . Jézus jelenléte megnyugvást adott a tépelődéseikre .
Az út keresésből , a kétségeikből bizonyosság lett .
A szenvedésnél egy sokkal rosszabb van a Világban : Isten nélkül
szenvedni ! A feladat egyszerű , oszd meg amid van , amit kaptál .
Nem kell hozzá tudás és nagy képzettség .
bedmarika47, 2017. december 22. péntek, 21:30
Szép napot mindenkinek!
hamar észrevette az emberek rosszkedvét. Segíteni is próbált rajtuk, de minden igyekezete hiábavaló volt; hiába hívta fel figyelmüket a virágok szépségeire, mert az emberek nem tudtak örülni a virágoknak. De nem tudtak örvendeni a napsütésnek, a melegnek, a havazásnak, sőt még egymásnak sem. És legkevésbé egymás mosolyának. Felépítették hatalmas házaikat, de csak annyi örömük volt benne, hogy esténként ott kuksolhattak színes televízióik előtt és csak néztek, néztek maguk elé.
Incifinci saját tehetetlenségét látva nagyon elkeseredett. Egyik alkalommal, amikor ezen tépelődött, sóhajtott is egy nagyot.
- Jaj, de bolondok ezek az emberek...
És ekkor eszébe jutott valami.
- Ha bolondok, hát bolondok ! Hadd bolondozzak én is nekik.
rögtön fel is mászott egy közeli fára, és ágról ágra ugrálva elindult az út mentén. Bizony, az elején el- elvétette az ugrást, le-lepottyant, nyekkent is nagyokat, de célját máris elérte: Az emberek amikor meglátták, nevetni kezdtek, mert az emberek -
kirscha, 2017. december 14. csütörtök, 09:54
Ma megy le legkorábban a nap
Ma megy le legkorábban a nap


Közeleg a téli napforduló. Na de mikor kel legkésőbb? Néhány naptári érdekesség.

Talán kevesen tudják, de a legkorábbi naplemente, a legrövidebb nap és a legkésőbbi napkelte nem esnek egy napra. A téli napforduló december 21-i dátumát a legtöbben ismerik: ilyenkor a tölti a legkevesebb időt az égen a nap - legalábbis Földünk északi felén.

A legkorábbi naplemente hazánkban ezzel szemben már december 11-e környékén esedékes, 2017-ben épp erre a napra esik: Budapesten 15 óra 52 perckor már kezdődik a kora este, de a keleti országrészben még ennél is korábban, nyugaton egy kicsit később. A legkésőbbi napkelte az újév első napján, azaz január 1-jén történik: a fővárosban egészen reggel 7 óra 30 percig kell várni az első sugarakra (feltéve persze, hogy domborzat vagy más tárgy nem akadályozza a
taltos1, 2017. december 11. hétfő, 22:58
De aki az Isten akaratát cselekszi
Ő akaratát cselekszi. És akkor folytathatjuk kérdésünket: mi Isten akarata? ,,Ez pedig az Ő parancsolata, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, amint megparancsolta nékünk" (1Ján 3,23). Aki hitetlenül elutasítja Krisztust, az soha nem fogja Isten akaratát cselekedni. A Szentlélek meggyőz bennünket arról, hogy énünk mindig ellenségesen gondol Istenre. Ő viszont felkínálja nekünk az evangélium ígéretében Krisztust, akinek minden nem akarásunk és tehetetlenségünk ellenére átadhatjuk magunkat. Ő az Üdvözítő, Ő tanít meg arra, hogy Nála keressük bűneink bocsánatát, és életünk megújulását. A Lélek megtöri akaratunkat, és vezérli azt az Ige által, kitölti Isten szeretetét a szívünkbe - így munkálja a szívünkben, hogy átadjuk magunkat az Úr Jézusnak, és meghaljunk a saját akaratunknak. Ő tanít meg arra, hogy mit jelent ez: ,,Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek". Ez harcot jelent, és arra ösztökél, hogy így imádkozzunk: Uram, mit akarsz, hogy
kalmanpiroska, 2017. december 02. szombat, 08:19
vágyom rád, mégis félek...
Miért van az, hogy az emberek többsége fél? Fél bármit is kezdeni egy mély lelkületű egyénnel. Hiába keresi, kutatja, hiába vágyik rá, ha mégis szembe jön vele, egyszerűen csontjáig hatol a tehetetlenség, hogy most hogyan is tovább.

Mert az ilyen embert nem lehet pár szempilla rebegtetéssel lenyűgözni, itt már rég kifulladtak a felszínes bájcsevejek, a klisékbe illő ismerkedési rítusok. Ugyanis egy ilyen partner egykönnyen feltehet olyan kérdéseket, mellyel a lélek addig elhagyatott, járatlan ösvényeire tévedünk. Miért félünk attól, akinek mélysége van? Aki nem egyszerű, nem szokványos, már-már különc, és a legkevésbé sem sztereotipizálható. Aki az életet más oldaláról közelíti meg, akit nem tudunk irányítani, aki nem nyitott könyv. Aki nem csupán a dolgok felszínét kémleli, de képes mögéjük is tekinteni.

Inkább beérjük egy olyan partnerrel, aki a legkevésbé sem kihívás, aki kevesebb fejtörést okozva egykönnyen átugorhatunk, irányíthatunk? Egyszerűbb, ha hozzánk emelkednek fel, semmint
rikikiki, 2017. november 20. hétfő, 19:02
"A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától"
"A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától" (Jn 15:4)

Hogyan kezdtél el gyümölcsöt teremni? Amikor az Úr Jézushoz jöttél, s az Ő csodálatos engesztelésébe kapaszkodtál, és tökéletes igazságába vetetted bizalmadat. Óh, micsoda gyümölcseid voltak akkor! Emlékszel-e még azokra az első időkre? Szőlőtőkéd akkor valóban virágzott, előtűntek a zsenge szőlőfürtök, kifakadtak a gránátalmafák, és a fűszerek kertje kellemes illatot árasztott. Azóta meglankadt buzgóságod? Ha igen, akkor kérlek emlékezz az első szeretet idejére, és az előbbi cselekedeteket cselekedd! Ragaszkodj mindenekelőtt ahhoz, amiről tapasztalatból tudod, hogy Krisztushoz von, mivel tőle származnak gyümölcseid. Minden kegyes gyakorlat, ami felé vezet téged, hozzájárul ahhoz, hogy gyümölcsözzél. Ahogy a nap kétség nélkül hozzájárul a gyümölcsterméshez, mennyivel inkább az Úr Jézus Krisztus, Aki az Ő kegyelmi kertjének fáit érleli. Mikor voltál a legterméketlenebb? Nem akkor-e, amikor Krisztusodtól távol, esetleg a legtávolabb
kalmanpiroska, 2017. november 13. hétfő, 08:32
Képek, videók
tehetetlenség.jpg
aranyibarbara
2009. június 28. vasárnap, 11:30
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
nézem _az embereket.jpg
2kovijuli
2017. május 20. szombat, 05:15
Ha az embereket...
borigit
2014. november 26. szerda, 08:27
Bizonyos embereket....jpg
pacsakute
2013. augusztus 29. csütörtök, 05:24
Az embereket....jpg
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:54
parasztozod az embereket
snbela44
2013. január 18. péntek, 13:52
Mivel az embereket.jpg
mester126mari
2010. november 19. péntek, 06:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.