Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:57 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket
Brüsszeli sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hatékony uniós cselekvés hiánya "azokat is veszélybe sodorja, akik nap mint nap lélekvesztőre szállnak a Földközi-tengeren, és azokat is, akik pedig itt élnek Európában, és nem akarnak újabb terrorveszélyt a nyakukba kapni".

Leszögezte: ha az Európai Unió végre úgy dönt, hogy missziót indít Líbia déli határának védelme vagy a líbiai parti őrség megerősítése érdekében, akkor a kormány kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a magyar hozzájárulásról. Ebben a kérdésben azonos a visegrádi országok álláspontja - mondta.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy konzervatív becslések szerint Líbia déli határát naponta közel ezer Európába tartó bevándorló lépi át, a Földközi-tengeren pedig szervezett embercsempészet zajlik, amelyben bizonyos esetekben a tengeri mentéssel foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k) segítségét is "felfedezni vélik".

Hozzátette, a tengeren emberéletek tízezrei kerülnek veszélybe napi szinten, Olaszország elérte kapacitása és türelme legvégét, a válság nyomán ráadásul súlyosan romlik Európa biztonsága a növekvő terrorfenyegetettség miatt.

A tárcavezető ismertette a kormány megoldási javaslatát, amelynek értelmében először is el kell törölni a kötelező uniós kvótarendszert, amely "alkalmatlan arra, amire létrehozták, csak tovább súlyosbítja a helyzetet", szét kell verni az embercsempész-hálózatokat, valamint meg kell akadályozni, hogy az NGO-k "akarva-akaratlanul az embercsempészek céljait segítsék". Emellett mindenképp meg kell gátolni, hogy az illegális bevándorlókat szállító hajók elhagyják Líbia partjait, vagy legalábbis az ország felségvizeit - hangsúlyozta.

A miniszter rámutatott, hogy jelentősen javítani lehetne Európa biztonságát, ha az unió műveletet indítana a líbiai parti őrség támogatására, segítené Líbia déli határának megvédését a korábbi német-olasz javaslatra építve, illetve befogadóközpontokat hozna létre az észak-afrikai országban, melyekben európai körülmények között, európai jog szerint eldönthetnék, hogy ki jogosult menekültstátusra és ki nem.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:52
Címkék: Európai Unió, Szijjártó Péter, brüsszeli tehetetlenség, hatékony uniós, nyakukba kapni, líbiai parti,
Kommentek
Meghallgatott imádság // Történet
Meghallgatott imádság

Dr. Helen Roseveare orvost egy éjjel szüléshez hívták. Bár a nővérekkel együtt mindent megtett, amit csak tudott, az anya meghalt. Pici koraszülöttet és egy kétéves leánykát hagyott hátra.

A kongói eldugott kis kórház missziói orvosát a tehetetlenség keserű érzése szorongatta.

- Ha azt akarjuk, hogy a gyermek életben maradjon - fordult a szülésznőkhöz - , egyenletes hőmérsékletet kell biztosítanunk a számára.

De hát nem volt inkubátor, nem volt elektromosság! Az egyik nővér kerített valami dobozt, s a csecsemőt vattába bugyolálva beletette. A másik elsietett egy meleg vizes gumitömlőért. A harmadik pedig fűteni kezdett.

- Végtelenül sajnálom, doktor - jelentette a gyógyeszközökért felelős nővér -, megforrósítottam a vizet, s amikor beleöntöttem, a tömlő szétrepedt. Pedig ez volt az utolsó meleg vizes gumitömlőnk.

Gyógyszertár nem létezett, ahol másikat vehettek volna, így az orvos kiadta az
katalin_53, 2018. április 06. péntek, 12:38
2018.04.02 Húsvét hétfő
A jó Isten küldetését kell megtalálni a Nőnek és Férfinek. A hitünk tovább adásának hírnökei a Nő.
Károly atya a szentmisén részvevő Női híveknek megkente a kézfejét a Jeruzsálem/szentföldről származó Mirha olajjal.
,,A mirhaolaj közvetlenül útvonalon kapcsolatot teremt a gondolat, test és lélek között.
Nagy mennyiségben tartalmaz sesquiterpeneket, melyekkel stimulálja az agy érzelmeket szabályozó részét. Ettől kitisztulnak az apátia, depresszió, gyengeség, bizonytalanság, tehetetlenség érzései, míg beindítja a gondolkodás spirituális útvonalát.
Teljesen lezárja a szervezetet a beáramló negatív energiák elől, békés, nyugodt környezetet biztosít, amely elősegíti a magasabb öntudatot."

Alfa és Omega gyertya
maroka, 2018. április 02. hétfő, 18:27
Voltam már vesztes
Voltam már vesztes, de legyőzött sohasem! Akartak már a becsületembe tiporni, próbáltak már megaláztatni, volt, hogy sikerült is! Voltam én már lent, sőt még lejjebb is! Tapostak a szívembe, gázoltak a lelkembe. Nem szégyellem kimondani. Volt, hogy majdnem ordítottam a fájdalmaktól, a vágyaktól, a tehetetlenségtől, a haragtól, dühtől, bosszú vágytól. Volt, hogy sírtam. Sőt, zokogtam, mint egy kisgyerek. Volt, mikor úgy éreztem és gondoltam, hogy nem tudok fölállni és lent maradok, de mindig sikerült erőt merítenem még a legkilátástalanabb helyzetekből is és mindig fölálltam, fölállok és mindig is föl is fogok!!!
bordat, 2018. március 26. hétfő, 18:09
Orbán-kormány politikájának szimbóluma
Viktort. Ez lényegében azt jelenti, hogy olyan mély a bizalomvesztés, amit áthidalhatatlannak vél Faymann, és persze azt is, hogy a szlovákok, csehek és lengyelek kaphatnak valamit azért, ha mérsékeltebb hangot ütnek meg a menekültügyben, a magyarok viszont már nem is kérhetnek semmit cserébe.

Németország

Ami érvényes a magyar-osztrák viszonyra, az fokozottan érvényes Németországgal kapcsolatban. A menekültügyben olyannyira kiéleződtek az ellentétek, hogy Lázár János lényegében tehetetlenséggel és kétszínűséggel vádolta meg a német kormányt. Ami az eddigi pengeváltásokat nem jellemezte (például a médiatörvény és a botrányos világháborús emlékmű kapcsán), személyesen Angela Merkel kancellárnak címezte a miniszterelnökséget vezető miniszter a kritikáit, amit Orbán Viktor is megspékelt néhány otromba mondattal.

A magyar kormány kettős játékára jellemző, hogy amikor kiderült, hogy az általa épített kerítés nem ér semmit, elkezdett az általa bírált dublini megállapodásra
kirscha, 2018. március 20. kedd, 16:29
Választás 2018 - A Momentum három helyen visszalépteti jelöltjeit az ellenzék javára
A politikus közölte: Pestszentlőrincen Nagy Károly lép vissza a szocialista Kunhalmi Ágnes javára, Szekszárdon Rácz Norbert, az LMP-s Hadházy Ákos javára, Marcaliban pedig Fábián László a jobbikos Steinmetz Ádám javára.

Fekete-Győr András a visszalépéseket indokolva azt mondta: húsz nap van a választásokig, ezért nincs idő elhúzódó, eredménytelen, véget nem érő tárgyalássorozatokra és kommunikációs blöffökre, mert ennél sokkal többel tartoznak a magyar embereknek, így eljött a döntés ideje, tettekre van szükség. "Kutyakötelességünk" mindent megtenni a kormányváltásért, egy jövőbeli politikai generációváltásért és az azt követő politikai kultúraváltásért is - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Momentum részéről ez egy gesztus minden oldal felé, amellyel azt fejezik ki, hogy másokkal ellentétben "nem csak szövegelnek", hanem konkrét lépéseket tesznek.

Kijelentette: a "szekértábor logikán" felül kell emelkedni, mert teljes együttműködés nélkül nagyon kevés választókerület nyerhető meg
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 14:05
Lengyel László: Utolsó kör
kormányzása előző szereplőit. A vezetői bizalom sokadik körénél tartunk. Ha megnézzük a Fidesz kongresszusának képeit, nem az a fontos, hogy kik vannak rajtuk - senkik -, hanem hogy kik hiányoznak. Az egyetlen biztos, örök pont Orbán Viktor, a többiek fogyóeszközök.

Zombi politikusokAz ős-Fideszből a mindenki vérével táplálkozó, pirospozsgás Orbán mellett már csak két élő-halott, zombi-politikus maradt: Kövér László és Áder János. E kettőt minden nap megalázza a tehetetlenség és a befolyásnélküliség. Valaha egyenrangú, autonóm személyiségek voltak, mára eltérő szolgálatokat teljesítő árnyak: az egyiknek az a feladata, hogy madárijesztő legyen, a másiknak az, hogy a Nagy Némát játssza. A többiek, ahogy ők is, mindannyian víg és szabad, gondolkodó és vakmerő fiúkként indultak, nagy ígéretként, hogy sárban és szarban, pénzben és hatalomban megfürdött, megromlott emberekként végezzék. Valószínűleg jobban jártak azok, akik korábban kiestek, mint Fodor Gábor és emberei, vagy
kirscha, 2018. március 04. vasárnap, 18:29
Nem múlik el a szerelem
Pákolitz István: Nem múlik el a szerelem

Nem múlik el a szerelem
Csak fegyelmezett lesz.
Szavak nélkül is mindent tudó,
Pillantásból is értő
Messzeségből is megérző
A lélekrezdülést is fölfogó
Bizonyosság.

Nem múlik el a szerelem
Csak aggódás lesz.
Minden köhintést számontartó,
Mindenben betegséget szimatoló
Mindíg virrasztó, örök féltés
És bátorító ölelés.

Nem múlik el a szerelem
Csak ellenállás lesz.
Reszkető, fájdalmasan szép
Tiltakozás
A halványuló pipacs hullása
Ellen,
A ráncokban megbúvó nagy törvény
Ellen,
Minden sírba húzó emberi béklyóval
Szemben.

Nem múlik el a szerelem
Csak tüntetés lesz.
A mozdulatlanság..
A kimondhatatlan tehetetlenség
Ellen,
A keménykoporsó,..
A meredt szemű,..
Kibírhatatlan csönd,
A választ nem adó
Néma temető ellen.

Nem múlik el a szerelem
mrg1, 2018. február 24. szombat, 15:25
EU-csúcs - Tajani: meg kell fontolni a strukturális alapok feltételekhez kötésére vonatkozó javaslatot
a szolidaritási és a jogállamisági elvek betartásának is tükröződnie kellene.

Nyilatkozatában Tajani az uniós költségvetéssel kapcsolatban kijelentette: Európának változásra van szüksége, hogy hatékonyabb válaszokat tudjon adni a jelentkező kihívásokra. Ehhez olyan uniós költségvetésre van szükség, amely tükrözi Európai biztonságával, a migrációval és munkanélküliséggel kapcsolatos elképzeléseit. Egy elégtelen költségvetés pusztán a megoldások illúzióját jelentené - vélekedett. Ez az unió tehetetlenségét eredményezné a kulcsfontosságú feladatok végrehajtása tekintetében. Nem lehetséges a védelem, a terrorizmus elleni küzdelem, a határellenőrzés, a bevándorlási hullám kezelése az uniós finanszírozás egyetértésen alapuló növelése nélkül - mondta.

Alapvető fontosságú, hogy a jelenlegi összetételű parlamenttel, még a jövőben esedékes európai választások előtt le lehessen zárni a 2021-től érvényes, hét éves uniós költségvetés vitáját - húzta alá.

Tajani arra is emlékeztetett, az EP arról döntött,
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 19:13
Képek, videók
tehetetlenség.jpg
aranyibarbara
2009. június 28. vasárnap, 11:30
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
nézem _az embereket.jpg
2kovijuli
2017. május 20. szombat, 05:15
Ha az embereket...
borigit
2014. november 26. szerda, 08:27
Bizonyos embereket....jpg
pacsakute
2013. augusztus 29. csütörtök, 05:24
Az embereket....jpg
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:54
parasztozod az embereket
snbela44
2013. január 18. péntek, 13:52
Mivel az embereket.jpg
mester126mari
2010. november 19. péntek, 06:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.