Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:01 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket
Brüsszeli sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hatékony uniós cselekvés hiánya "azokat is veszélybe sodorja, akik nap mint nap lélekvesztőre szállnak a Földközi-tengeren, és azokat is, akik pedig itt élnek Európában, és nem akarnak újabb terrorveszélyt a nyakukba kapni".

Leszögezte: ha az Európai Unió végre úgy dönt, hogy missziót indít Líbia déli határának védelme vagy a líbiai parti őrség megerősítése érdekében, akkor a kormány kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a magyar hozzájárulásról. Ebben a kérdésben azonos a visegrádi országok álláspontja - mondta.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy konzervatív becslések szerint Líbia déli határát naponta közel ezer Európába tartó bevándorló lépi át, a Földközi-tengeren pedig szervezett embercsempészet zajlik, amelyben bizonyos esetekben a tengeri mentéssel foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k) segítségét is "felfedezni vélik".

Hozzátette, a tengeren emberéletek tízezrei kerülnek veszélybe napi szinten, Olaszország elérte kapacitása és türelme legvégét, a válság nyomán ráadásul súlyosan romlik Európa biztonsága a növekvő terrorfenyegetettség miatt.

A tárcavezető ismertette a kormány megoldási javaslatát, amelynek értelmében először is el kell törölni a kötelező uniós kvótarendszert, amely "alkalmatlan arra, amire létrehozták, csak tovább súlyosbítja a helyzetet", szét kell verni az embercsempész-hálózatokat, valamint meg kell akadályozni, hogy az NGO-k "akarva-akaratlanul az embercsempészek céljait segítsék". Emellett mindenképp meg kell gátolni, hogy az illegális bevándorlókat szállító hajók elhagyják Líbia partjait, vagy legalábbis az ország felségvizeit - hangsúlyozta.

A miniszter rámutatott, hogy jelentősen javítani lehetne Európa biztonságát, ha az unió műveletet indítana a líbiai parti őrség támogatására, segítené Líbia déli határának megvédését a korábbi német-olasz javaslatra építve, illetve befogadóközpontokat hozna létre az észak-afrikai országban, melyekben európai körülmények között, európai jog szerint eldönthetnék, hogy ki jogosult menekültstátusra és ki nem.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:52
Címkék: Európai Unió, Szijjártó Péter, brüsszeli tehetetlenség, hatékony uniós, nyakukba kapni, líbiai parti,
Kommentek
Levi gát
látjuk mi van. Nem látják, mert egyszerűen csak be vannak kávézva. Bizonyos szebb jövőben gondolkodó és szebb jövőt építő egyének viszont látják de minél jobban látják annál inkább alátámasztják, igen így kell, ez a HALADÁS. Szerintük, ezek a szoba, fotel, szalon írók, költők, forradalmárok, politikusok, akik nem dugják ki az orrukat a házaikból, irodáikból. Villáikból, jachtjaikból stb, elvannak magukban odabent, látszólag jól vannak, valójában be vannak szorulva a tudatlanságba, vakságba és tehetetlenségbe..Egy Márai Sándor nevezetű ilyen fotel őst idéznék fel aki szerint naponta fél órát kell sétálni a szabadban, -nahát ilyen a mai vezető réteg, az ilyeneknek teljesen be van csukódva a szemük, semmit nem látnak, vakok. Mind ki kell rúgni költőtől óriásig politikusig, és reggelire kávé helyett egy csésze ilyen "levigát"-ot, az a szenny lé ami itt szétömlik..ezt minden reggel felszolgálni nekik szépen és éhgyomorra lenyomni a
artforwho, 2017. november 12. vasárnap, 03:15
A tehetetlenség érzése a legrosszabb...
A tehetetlenség érzése a legrosszabb... Mikor annyira segítenél, hogy majd belepusztulsz... Mikor átvállalnál a fájdalomból, ám ez nem lehetséges... Mikor a másik szenvedése beléd-hasít és a leghosszabb éjszakádat éled át... Mikor álmatlan fetrengésből ébredsz a valóságra... És átértékelődik minden...
Figyeljünk egymás minden rezdülésére és használjunk ki minden együtt töltött időt, érdemes...
Mikó Zsolt
koszegimarika, 2017. november 09. csütörtök, 08:58
Vágy...
Kálmán Ilona:

Vágy...

Csak egy kis boldogságra vágyik a lélek
szeretne elégni a szeretet tüzében
az édes élmények tengerébe úszva
rossz emlékeitől,bánatától elbúcsúzva.

Csak egy kis boldogsága vágyik a szív
ki már rengeteg csalódást kibírt
viszonzott tiszta őszinte szenvedélyt óhajt
gyengéd öleléssel ,sok forró csókkal

Csak egy kis boldogsága vágyik a szív s a lélek
s arra lehetőleg oly hamar ne érjen véget
mert néha úgy kell a boldogság ,mint egy falat kenyér
a fájdalom a tehetetlenség szigetén.!
aranyoslila, 2017. október 18. szerda, 21:40
Keresztyén felelősség
és tehetetlennek érzik magukat. Ez az elidegenedés érzése, melyet először Marx fogalmazott meg, napjainkban pedig általánosan elterjedt jelenség az egész világon.
Vajon mit üzenünk ezeknek az embereknek, akiket a fennálló 'rend' agyonnyom, a modern technokrácia gépezete felőröl, akik olyan politikai, társadalmi és gazdasági erők uralma alatt állnak, amelyeket sohasem lesznek képesek uralni? Egy adott helyzet kiszolgáltatott áldozatai, akiknek nincs erejük változtatni. Vajon mit tehetnek? A tehetetlenségnek ez a kétségbeesett érzése hozza létre a forradalmárokat, akik a rendszer erőszakos megdöntésével próbálnak változtatni helyzetükön. Ugyanennek az életérzésnek talaján születnek meg Krisztus katonái is, akik ugyanannyira, sőt, ha lehet, még sokkal inkább elhívatottnak érzik magukat arra, hogy megvívják a szeretet, a béke és az öröm forradalmát. Ez a békés forradalom sokkal gyökeresebb átalakulást idéz elő, mint bármely más radikális erőszakprogram, mert követelményei megmásíthatatlanok, és mert nemcsak
kalmanpiroska, 2017. október 18. szerda, 18:13
Arany János – Erdély
Arany János - Erdély


I
Megtörtént. Nem mondom, amit érdemeltél -
Amit a sors mért rád, szegény, szegény Erdély!

Nyomorúvá gyötre százados rabságod,
Tört erőd nem bírja meg a szabadságot.

Láncaid lehulltak s im azontúl soká
Félve lépdel lábad, amikép megszoká.

Gazdagon sütött rád a szabad nap fénye,
S még mindig szemedben börtönödnek éje.

Kialudt, kiégett vulkán vagy ma, - benned
Ama régi lángból egy szikra sem gerjed.

És ha tán gerjedne, és ha tán gyuladna,
Azt elfojtja kebled tehetetlen hamva.

Megesett, - ha nem is, amit érdemeltél, -
Aminek szükségkép esni kellett, Erdély.


II
Avagy a történet nincsen-e megirva,
És nem emlékeznél régi napjaidra?
Elfeledted volna multad annyi hősét, -
Míg szerencse pártolt s még inkább dicsőség?
Elfeledted volna - hiszen
chillik, 2017. október 15. vasárnap, 04:40
Isten
az értelem és a szív minden erőfeszítése elől? És miként vonhatnak minket felelősségre annak megismeréséért, ami megismerhetetlen?
A naamai Cófár kérdezte: " Ki tudod-e találni, mi az Isten titka? A Mindenható tökéletességéig eljuthatsz-e? Magasabb az az égnél. Mit tehetsz? Mélyebb a holtak hazájánál. Mit tudhatsz róla?" (Jób 11:7-8). Az Úr meg így szólt: "Az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni" (Máté 11:27). János evangéliuma leírja az emberi értelem tehetetlenségét az Isten nagy titka előtt, és Pál a Korinthusi levélben tanítja, hogy Isten csak úgy ismerhető meg, ahogy a kereső szívben a Szentlélek bemutatja Őt az önmagát leleplező cselekedet által.
Az a vágyakozás, hogy megismerjük a Megismerhetetlent, fölfogjuk a Fölfoghatatlant, megérintsük és megízleljük a Megközelíthetetlent, az emberi természetben levő Isten-képből fakad. "Örvény örvényednek kiált"(Zsoltárok 42:8), és bár a lélek szennyezett és körülzárt a teológusok által bukásnak nevezett hatalmas
kalmanpiroska, 2017. október 13. péntek, 19:08
Pákolitz István
Pákolitz István

Nem múlik el a szerelem

Nem múlik el a szerelem
Csak fegyelmezett lesz.
Szavak nélkül is mindent tudó
Pillantásból is értő
Messzeségből is megérző
A lélekrezdülést is fölfogó
Bizonyosság.

Nem múlik el a szerelem
Csak aggódás lesz.
Minden köhintést számontartó
Mindenben betegséget szimatoló
Mindíg virrasztó, örök féltés
És bátorító ölelés.

Nem múlik el a szerelem
Csak ellenállás lesz.
Reszkető, fájdalmasan szép tiltakozás
A halványuló pipacs hullása ellen
A ráncokban megbúvó nagy törvény ellen
Minden sírba húzó emberi béklyóval
Szemben.

Nem múlik el a szerelem
Csak tüntetés lesz.
A mozdulatlanság..
A kimondhatatlan tehetetlenség ellen
A keménykoporsó,..
A meredt szemű,..
Kibírhatatlan csönd
A választ nem adó
Néma temető ellen.

Nem múlik el a szerelem...
horvathzsoka, 2017. október 11. szerda, 09:46
Október 8. SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 17.VASÁRNAP
akadályozza ezt, hanem a kicsinyes törvénymagyarázat.

Jézus - miután kérdésére ellenfelei nem válaszoltak - áldó kezével és gyógyító szavával meggyógyította a beteget. Felszólította: "Nyújtsd ki a kezedet!" Tulajdonképpen azt kellett tennie, amire addig nem volt képes. De hát ezt Jézus mondta neki. S az ő szava teremtő szó. Amit mond, megtörténik. Nekünk pedig, "sorvadt kezűeknek", a jóra nehezen mozdulóknak tennünk kell azt, amit mond. Ha gyávaságból, hitetlenségből vagy megrögzött tehetetlenségből nem tennénk, azt mondva: "De hiszen nem mozdul a kezem, Uram!" - megakadályoznánk gyógyító hatalmát.

Jézus szava ma is teremtő és gyógyító szó. Áldottak, akik meghallják, és hallgatnak rá. Keze pedig hatalmas és erős. Áldottak, akik a zsoltárossal együtt vallják: "Kezedben van sorsom [...]." (Zsolt 31,16)

Uram!

Jó nekem a Te kezedbe esnem,
Soha ne engedj más helyet keresnem! (Sík Sándor: Jó nekem, Uram)
Ámen.
A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó
ronix, 2017. október 08. vasárnap, 19:29
Képek, videók
tehetetlenség.jpg
aranyibarbara
2009. június 28. vasárnap, 11:30
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
nézem _az embereket.jpg
2kovijuli
2017. május 20. szombat, 05:15
Ha az embereket...
borigit
2014. november 26. szerda, 08:27
Bizonyos embereket....jpg
pacsakute
2013. augusztus 29. csütörtök, 05:24
Az embereket....jpg
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:54
parasztozod az embereket
snbela44
2013. január 18. péntek, 13:52
Mivel az embereket.jpg
mester126mari
2010. november 19. péntek, 06:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.