Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 15:15 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az IMF a túlzott deficit veszélyére figyelmeztette Romániát
Az IMF csütörtökön tette közzé Romániára vonatkozó jelentését, amelyet a nemzetközi pénzintézet a vele együttműködő országok mindegyikéről szokott készíteni. A jelentést május elején véglegesítette a washingtoni pénzintézet romániai delegációja, és most hagyta jóvá az IMF igazgatótanácsa. E szerint 2018-ban a román államháztartási hiány GDP-arányosan elérheti a 3,9 százalékot.

A túlzott deficitre nézve a legnagyobb kockázatot, az IMF szerint, a román szenátus által a héten megszavazott, de még képviselőházi jóváhagyásra váró, úgynevezett egységes bértörvény jelenti, amely a közszférában dolgozóknak átlagban 56 százalékkal emeli a bérét a következő öt évben.

A román kormány 2018. január 1-jétől egy százalékponttal, 18 százalékra akarja mérsékelni az általános forgalmi adót, és csökkenteni akarja a társadalombiztosítási járulékokat.

Az IMF változatlanul 4,2 százalékos román gazdasági növekedést valószínűsített az idénre, miközben a román kormány 5,2 százalékos GDP-bővüléssel számol.

A román statisztikai intézet május közepén közölte, hogy az első negyedévben a román GDP 5,7 százalékkal bővült a tavalyi azonos időszakhoz mérten.

Az IMF igazgatótanácsa üdvözölte a román kormánynak a válság után tett intézkedéseit a makrogazdasági egyensúly megteremtése érdekében, ugyanakkor azt tanácsolta Bukarestnek, ne a belföldi fogyasztást serkentse, hanem a közberuházásokat ösztönözze az életszínvonal fenntartható növelése érdekében. Az IMF szerint az adópolitika enyhítése, a szerkezeti reformok lelassulása veszélybe sodorják az elmúlt évek eredményeit.

A román pénzügyminisztérium szintén csütörtökön kiadott közleményében kiemelte, az IMF szerint Romániát szilárd gazdasági növekedés, a munkahelyek számának bővülése és alacsony államadósság jellemzi. Bukarest közölte, hogy a 2017-ben a GDP 4,84 százalékát, 39,4 milliárd lejt (2 ezer 667 milliárd forint) irányoztak elő beruházásokra, ami 10 milliárd lejjel több, mint tavaly.

Bukarest szerint az egységes bértörvény nem jelent veszélyt az államháztartásra, mert a bérek fokozatosan fognak emelkedni, ami lehetővé teszi, hogy az idén Románia tartani tudja a vállalt 3 százalékos államháztartási hiányt - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 16:23
Címkék: túlzott deficit, nemzetközi pénzintézet, vele együttműködő, jelentést május, washingtoni pénzintézet, román államháztartási,
Kommentek
A ruszkik végül hazamentek
el, hogy elsősorban azért álltunk rossz oldalra a II. világháborúban, mert azt reméltük, hogy a hitleri hatalom helyreállítja a trianoni diktátummal elvett határainkat. Az pedig, hogy a diktátum megkötése előtt az antanthatalmak meg sem hallgatták véleményünket, nagyban köszönhető Kun Bélának és társainak, mert az 1919-es rémuralmuk egyértelműen bizonyította, hogy a kommunista csőcselékkel nem lehet tárgyalni.

Több mint két évtized múlva, William C. Bullitt moszkvai amerikai nagykövet figyelmeztette Franklin Delano Rooseveltet, hogy a ,,vörös amőba ráfolyik Európára". A II. világháború győztes hatalmai, Winston Churchillel az élen, jól tudták, hogy milyenek a kommunisták, de a jaltai paktumban lefektetett és a ki nem mondott érdekeik miatt 1945-ben odadobták Sztálinnak Kelet-Közép-Európát.

A ,,Ruszkik, haza!" kívánsága bizony negyvenhat éven át feszült a magyar társadalom legmélyebb rétegeiben, de hangosan kimondani csak Orbán Viktor merte, 1989. június
menusgabor, 2018. június 19. kedd, 22:14
Illegális bevándorlás - Frontex: csökkent az Európába érkezők száma a tavalyi évhez képest
A szervezet kedden közzétett értékelése szerint a múlt hónapban nagyjából 12 100-an érkeztek a négy fő migrációs útvonalon keresztül az EU-ba, ami 56 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, de 15 százalékos növekedést április óta.

Az Olaszországban tapasztalt visszaesés miatt a legfőbb belépési pont ezúttal Görögország volt, ahol májusban 4400 - többségében szíriai és iraki - menedékkérőt regisztráltak, 40 százalékkal kevesebbet, mint áprilisban, ugyanakkor lényegesen többet, mint előző évben. Ezen az útvonalon idén eddig 19 800 embert regisztráltak, s ez 90 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest.

Az olasz partokon nagyjából 4100 embert regisztráltak, ez 82 százalékkal alacsonyabb a tavalyi adatoknál, bár magasabb az áprilisi 2800-nál. Május végéig 13 450 embert vettek nyilvántartásba az olasz hatóságok, 77 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. Az érkezők között legtöbben a tunéziai és az eritreai állampolgárok voltak.

Spanyolországban
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 11:11
Illegális bevándorlás - Merkel: július elejéig európai tárgyalásokat kell folytatni a menedékkérők visszautasít
Elmondta, hogy a menedékkérők egyes csoportjainak visszafordításáról a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) folytatott vitában az előző héten tett javaslatának megfelelően most kétoldalú, kormányközi tárgyalások kezdődnek azzal a céllal, hogy Németország ne egyoldalúan, ne egyeztetések nélkül és ne mások kárára vezessen be határigazgatási szigorításokat.

Örömtelinek nevezte, hogy a CSU és elnöke, Horst Seehofer belügyminiszter elfogadta a javaslatot.

Kiemelte, hogy csak európai megoldással lehet megnyugtatóan rendezni az ügyet. Mint mondta, "negatív dominóhatás" keletkezne és akár az európai egyesülés eredményei is veszélybe kerülnének, ha Németország unilaterális alapon, az európai társországoktól függetlenül tagadná meg a belépést menedékkérőktől.

Hozzátette, hogy nemzeti szinten csak az európai egyeztetések után kell visszatérni az ügyre, és akkor sem érvényesülhet "automatizmus", vagyis nem törvényszerű, hogy megvalósítják a Horst Seehofer által tervezett
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 15:42
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
és
mások gondolataiba befurakodni, csak gyötrődött, kétségbeesve gondolt rád, és
baráti kart keresett, egy vállat, amelyre támaszkodhatott. Én a kezemet
nyújtottam neki, és odatartottam a vállamat. Eléd mentem.
Artyomban egymás után bukkantak fel és enyésztek el a gondolatok anélkül,
hogy szavakká formálódtak volna, nyelve szinte megdermedt, egyetlen szót sem
tudott kipréselni magából. Ez az ember vajon valóban előre tudott az
érkezéséről? Hunter valóban előre figyelmeztette valahogy? És él-e még
Hunter, vagy csak a testetlen árnyéka fordult hozzájuk? Akkor viszont hinnie
kell a túlvilági élet Kán által lefestett lidérces és képtelen képeiben, noha
sokkal kényelmesebb lenne azt gondolni, hogy Kán egyszerűen csak őrült. S ami
a legfőbb, Kán arról a feladatról is tud valamit, melyet Artyomnak el kell
végeznie, küldetésnek nevezte, s még ha az értelmét nem látja is át, felfogja a
súlyosságát és fontosságát, együtt érez Artyommal, és szeretné
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Keresztény vers- Ezékiel
Ezékiel

Hányszor elmondtad nekik Ezékiel,
az intéseid, próféciáid ki hiszi el?
Kemény nyakú nép ez,
nem ért példázatot, beszédet,
a füle süket, a szeme vak,
minek is töröd itt magadat?
Ki ad neked jutalmat ezért?
Hiábavaló az intés, a beszéd.
Azt mondod nekik, válasszanak,
aki megtér Istenhez, életben marad.
Az áldozóhalmokon vár a halál,
a halál mögött a kín,
a sötétség fejedelme áll.
Ezékiel, te figyelmeztetted őket,
a hűtleneket, a pártütőket,
mocskos dolgaikat felemlegetted
- csak nevettek rajtad
és folytatták pontosan ott,
amit velük a kíváncsiság abbahagyatott
mert mégiscsak megnézték
mit mond megint a bolond
- csak a bolond az megint, gondolták,
nem értették soha, hogy Isten
adja magát egyre elébük.
Mert megpróbálja elérni őket,
a hitetleneket, a pártütőket,
akik pöffeszkednek vidáman,
özvegyek, árvák nyomorult honában,
ahol csak az ártatlanok
katalin_53, 2018. június 15. péntek, 09:07
10. évközi hét csütörtök 06.14
menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,20-26

OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta imádságára az Úr esőt ad.
A Kármel-hegyi áldozat után Illés próféta figyelmeztette Ácháb királyt: ,,Menj fel, egyél és igyál, mert nagy eső zuhogása hallatszik." Fölment Ácháb, hogy egyék és igyék, Illés pedig fölment a Kármel csúcsára, lekuporodott a földre, arcát térdei közé tette, és azt mondta szolgájának: ,,Menj föl és nézz a tenger felé." A szolga, miután felment és arrafelé tekintett, azt mondta: ,,Nincs ott semmi sem." Erre Illés ismét szólt neki: ,,Menj vissza hétszer." Hetedik alkalommal aztán íme, egy kis felhőcske szállt fel a tengerből, akkora, mint
maroka, 2018. június 14. csütörtök, 16:31
Az ukrán falvak még mindig szenvednek Csernobil örökségétől
Az Exeteri Egyetem Greenpeace Kutatólaboratóriumai és az Ukrán Mezőgazdasági Radiológiai Intézet kutatói falvak magángazdaságaiból és falusiak otthonaiból gyűjtöttek tejmintákat Rivne térségében, amely mintegy 200 kilométerre van az 1986-ben felrobbant csernobili atomerőműtől.

Kimutatták, hogy a 14 település közül hat esetében a tejben a radioaktív cézium szintje a felnőttek számára megszabott ukrán határérték (literenként száz becquerel) fölött van, és nyolc településen tapasztaltak hasonlót a gyermekek számára megszabott határérték (literenként 40 becquerel) esetében.

A legmagasabb mért adat literenként 500 becquerel volt, ami ötszöröse a felnőttek és több mint tizenkétszerese a gyermeke számára megszabott határértéknek - olvasható az Exeteri Egyetem közleményében.

"Több mint 30 évvel a csernobili katasztrófa után az embereket még mindig mérgezi a radioaktív cézium, amikor helyben termelt élelmiszert, köztük tejet fogyasztanak Ukrajnának a csernobili katasztrófa által érintett
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 18:27
Menedékkérőknek járó segélyekkel csaltak nyugat-szaharaiak Franciaországban
Három, a nyugat-szaharai nomád néphez tartozó embert két hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt csütörtök este egy bíróság Bayonne városában, és további öt ellen folyik eljárás abban az ügyben, amelyben azzal vádolnak nyugat-szaharaiakat, hogy jogtalanul vettek fel menedékkérőknek járó segélyeket Franciaországban, miután időközben Spanyolországban már megkapták a menekültstátuszt.

A francia hatóságok szerint a csalás kezdete, 2017 eleje óta a spanyol-francia határon mintegy 3 ezer nyugat-szaharai lépett át, akik a francia bevándorlási és integrációs hivatalnak (OFII) a becslések szerint több mint 200 ezer eurós kárt okoztak Bordeaux-ban. A menedékkérőknek és a menekülteknek havi 340 eurós segély jár Franciaországban.

A vizsgálat keretében hétfőn 41 nyugat-szaharait vettek őrizetbe a francia határőrök. Az afrikaiak nyolc gépjárművel lépték át a spanyol-francia határt. Közülük hármat gyorsított eljárásban csütörtökön bíróság elé állították, őket bűnszövetkezetben elkövetett csalásban mondták
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 14:16
Képek, videók
Figyelmeztetés
sacimama
2017. október 28. szombat, 22:06
baby-figyelmeztetés.jp g
agica2004
2014. június 22. vasárnap, 19:35
Udvarias figyelmeztetés.j
snbela44
2013. február 25. hétfő, 13:31
figyelmeztetés.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:26
1.Az ész figyelmeztet....
anci-ani
2012. december 04. kedd, 11:49
figyelmeztetek mindenkit.
sarkadykati
2012. november 27. kedd, 03:25
figyelmeztető táblák
lacipecsenye
2012. október 21. vasárnap, 20:00
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
főoszt.vez.figyelmezte tés
lacipecsenye
2012. szeptember 23. vasárnap, 21:29
Figyelmeztetés.jpg
basikele
2012. szeptember 03. hétfő, 00:17
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 06.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 05-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 04.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.