Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 04:37 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az IMF a túlzott deficit veszélyére figyelmeztette Romániát
Az IMF csütörtökön tette közzé Romániára vonatkozó jelentését, amelyet a nemzetközi pénzintézet a vele együttműködő országok mindegyikéről szokott készíteni. A jelentést május elején véglegesítette a washingtoni pénzintézet romániai delegációja, és most hagyta jóvá az IMF igazgatótanácsa. E szerint 2018-ban a román államháztartási hiány GDP-arányosan elérheti a 3,9 százalékot.

A túlzott deficitre nézve a legnagyobb kockázatot, az IMF szerint, a román szenátus által a héten megszavazott, de még képviselőházi jóváhagyásra váró, úgynevezett egységes bértörvény jelenti, amely a közszférában dolgozóknak átlagban 56 százalékkal emeli a bérét a következő öt évben.

A román kormány 2018. január 1-jétől egy százalékponttal, 18 százalékra akarja mérsékelni az általános forgalmi adót, és csökkenteni akarja a társadalombiztosítási járulékokat.

Az IMF változatlanul 4,2 százalékos román gazdasági növekedést valószínűsített az idénre, miközben a román kormány 5,2 százalékos GDP-bővüléssel számol.

A román statisztikai intézet május közepén közölte, hogy az első negyedévben a román GDP 5,7 százalékkal bővült a tavalyi azonos időszakhoz mérten.

Az IMF igazgatótanácsa üdvözölte a román kormánynak a válság után tett intézkedéseit a makrogazdasági egyensúly megteremtése érdekében, ugyanakkor azt tanácsolta Bukarestnek, ne a belföldi fogyasztást serkentse, hanem a közberuházásokat ösztönözze az életszínvonal fenntartható növelése érdekében. Az IMF szerint az adópolitika enyhítése, a szerkezeti reformok lelassulása veszélybe sodorják az elmúlt évek eredményeit.

A román pénzügyminisztérium szintén csütörtökön kiadott közleményében kiemelte, az IMF szerint Romániát szilárd gazdasági növekedés, a munkahelyek számának bővülése és alacsony államadósság jellemzi. Bukarest közölte, hogy a 2017-ben a GDP 4,84 százalékát, 39,4 milliárd lejt (2 ezer 667 milliárd forint) irányoztak elő beruházásokra, ami 10 milliárd lejjel több, mint tavaly.

Bukarest szerint az egységes bértörvény nem jelent veszélyt az államháztartásra, mert a bérek fokozatosan fognak emelkedni, ami lehetővé teszi, hogy az idén Románia tartani tudja a vállalt 3 százalékos államháztartási hiányt - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 16:23
Címkék: túlzott deficit, nemzetközi pénzintézet, vele együttműködő, jelentést május, washingtoni pénzintézet, román államháztartási,
Kommentek
2018. április 21., szombati Napiszöveg
,,Hit által volt Noé istenfélő, és készített bárkát a
családja megmentésére, miután Isten olyasmire
figyelmeztette, amit még senki sem látott"
(Héberek 11:7NW Hit által volt Noé istenfélő, és készített bárkát a családja megmentésére, miután Isten olyasmire figyelmeztette, amit még senki sem látott. És a hite által ítélte el a világot, és lett örököse az igazságosságnak, mely hitből fakad.).

Noétól a környezetében élő
emberek nyilván megkérdezték,
hogy miért fogott ekkora munkába.
Vajon eltitkolta előlük, és azt
felelte, hogy semmi közük hozzá?
Ez elképzelhetetlen. A hite arra
indította, hogy bátran figyelmez-
tesse a kortársait Isten közelgő
ítéletére. Feltételezhetjük, hogy
elismételte nekik Jehova szavait:
,,Minden test vége elérkezett
előttem, mert a föld megtelt erő-
szakossággal miattuk".,,Vízözönt
hozok a földre, hogy elpusztítsak
az ég alatt minden testet,
charlotteani, 2018. április 21. szombat, 20:38
Valaki vagy valami
negatívan befolyásolná az emberek többségének egészségi állapotát, azonban bizonyos emberek különösen érzékenyek lehetnek a magas koffeintartalmú energiaitalok élettani hatásaira" - jegyezte meg Dr. C. Michael White, a Connecticuti Egyetem gyógyszerész professzora, a tanulmány szerzője.

Az energiaitalokkal kapcsolatban az egyik legfőbb kockázat, hogy a koffein mellett számos más stimulánst, például cukrot vagy gyógynövényeket is tartalmaznak, melyek együttesen problémákat okozhatnak, figyelmeztettek az egészségügyi szakértők. Az energiaitalok márkaképviselői rendszerint azzal védekeznek, hogy az energiaitalok nem tartalmaznak több koffeint, mint a kávé, csak éppen arról feledkeznek meg, hogy rendszerint az emberek egy-egy esetben sokkal nagyobb mennyiségben fogyasztanak energiaitalt, mint kávét.

Dr. White tanulmányában összesen hét korábbi kutatás eredményeit hasonlították össze, melyekben 93 résztvevő QT intervallumát mérték meg, miután energiaitalokat ittak. A QT intervallum az
eposz, 2018. április 16. hétfő, 20:35
Olvasási gyakorlat
felismeréshez.
Példa erre a Braille írás, vagyis a papiros síkjából kidomborodó
pontírás, melyet a vak ember ujjaival kitapint és úgy olvas el.
Ez pedig ismét csak azt bizonyítja, hogy olvasás közben az agy működése
döntően fontos, tehát a fixációk számának csökkentéséhez is éppen
úgy hozzá kell szoktatnunk az agyunkat, mint a szemünket.
A gyakori fixációkhoz nemcsak szemünk szokott hozzá, hanem
agyunk is, hiszen gyerekkorunkban, amikor olvasni tanultunk, állandóan
arra figyelmeztettek, hogy szépen, lassan, gondosan olvassunk.
Ez igen hasznos tanács kezdők számára, de később már elmulasztottak
arra is figyelmeztetni, hogy ideje lenne áttérni egy fejlettebb olvasási
formára. Így, most kell szemünket és agyunkat rászoktatni arra, hogy
egész szócsoportokat fogjon fel egyszerre. Mint ahogy a ritmikus szemmozgásnak
sem célja, hogy a fixációk állandó helyét megszabja, éppen
úgy azt sem írhatjuk elő, hány szót fogjon fel egyszerre egy-egy
eposz, 2018. április 13. péntek, 22:34
F Szabó Mihály: FIGYELMEZTETETT A SZÍVEM..
F Szabó Mihály:
FIGYELMEZTETETT A SZÍVEM..

Elszédültem néhány másodpercre.
Az is lehet, hogy sokkal többre..ó
Nem tudom pontosan, hogyan történt,
De sejteni vélem azt, hogy miért.
A Szívem figyelmeztetett talán,
Hogy jobban vigyázzak ezután.

Sok milliószor dobbantam benned,
Míg a mai korodat elérted.
Minden dobbanás fáraszt egy kicsit,
Tudd hát, hogy elfáradok én is.
És, ha egyszer végleg elfáradok,
Nem éred meg a következő napot.

Köszönöm hogy most figyelmeztettél,
Hogy minden ember csak addig él,
Amíg szíve dobogni képes,
Vigyázni kell rá, amíg csak lehet,
Mivel én, szeretem az Életet,
Kérlek, hogy kössünk egyességet.

Én, megígérem, hogy vigyázok Rád,
Te, meg úgy, mint eddig, dobogsz tovább.
Kérlek, hosszú ideig tarts ki még,
Hogy élvezzem az Élet szépségét.
Én, betartom majd ígéretemet,
Ezért, többé ne is figyelmeztess.
szabomihalyf, 2018. április 11. szerda, 18:17
macska
Ez történik, ha macskát viszel az ágyba. Eddig csak gyanítottam, de a tudomány bebizonyította

A macska szerelmesei mindig is tudták: a macskák nem csak boldogabbá és lazábbá tesznek, de akár az egészségünkre is jó hatással lehetnek. És amit már mindannyian ösztönösen tudtunk, azt a tudomány most alá is támasztja. Íme néhány bizonyított ok, amiért jó egy macska az életedben ...
1. Egészségesebb marad a szív

Simogatni a macskát megnyugtató, és csökkenti a szorongást. A macskák szintén segítenek csökkenteni az emberek stresszszintjét.

2. A macskák érzelmi támogatást nyújtanak

A nehéz időkben a macskák segítenek bennünket olyan erős érzelmek kezelésében, mint a bánat, gyász. Minden megkérdezett ember egyetértett abban, hogy a macskák nagyon jó hallgatók.

3. Segítenek a társkeresésben

A megkérdezett nők 90% -a
lebo, 2018. április 01. vasárnap, 00:06
Az NMHH Médiatanácsa meghirdette az idei Huszárik-pályázatot kisfilmek készítésére
olvasható. A pályázati ajánlatokat május 2-án lehet benyújtani a hatósághoz.

A médiafelügyeleti döntésekről azt írták, nem jelölte a tévéműsorok korhatári besorolásait internetes műsorújságjában, a Tiszapart.hu-n a TISZApART MÉDIA Kft. egy januári napot vizsgáló ellenőrzés szerint. Figyelembe véve, hogy a szolgáltató korábban már követett el ilyen jogsértést, a tanács 25 ezer forintos bírságot rótt ki a vállalkozásra.

A Forrás Rádió médiaszolgáltatóját pedig - pénzbírság kiszabása nélkül - figyelmeztette a Médiatanács egy támogatói üzenetben közzétett burkolt reklámozása miatt. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

A tanács lezárta azokat a hatósági eljárásokat, amelyek a médiaszolgáltatók adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését ellenőrizték a 2017 júniusa és decembere közötti időszakban. A médiatörvény alapján ugyanis a
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 13:31
Ki ölte meg valójában Jézust ?
golgotai kereszten, ahogy ez meg is történt.

Isten elküldte Jézust, hogy éljen a Földön a bűnösök között, úgy, mint egy ember; de ugyanakkor meg is láttassa velünk:

Szükségünk van egy Megváltóra, olyas valakire, aki Isten létére emberként, az Ő vére által meg tud (és meg is akar) minket váltani a sátán kezéből és képes végérvényesen megmenteni a bűneink következményétől, a haláltól.

Mivel Jézust az Atya küldte a Földre, Ő tudta, hogy meg fogják ölni. Ezért előre figyelmeztette a tanítványait, mondván:

"... az Ember Fiát át fogják adni a főpapoknak és az írástudóknak, akik halálra ítélik és átadják Őt a pogányoknak, hogy megcsúfolják és megostorozzák és keresztre feszítsék.
De a harmadik napon feltámad... "(Máté 20: 18-19, NKJV).

Jézus önként áldozta életét. A kereszten maradt, hogy bebizonyítsa Isten szeretetét számunkra. Ezután az Atya mindenek felett való hatalmának demonstrálásaként a harmadik nap felemelkedett a pokolból, feltámadt a halálból,
dandej, 2018. március 30. péntek, 23:53
Kemerovói tűzvész - Engedély nélkül építették meg a leégett plázát
Az SZK szerint a hatóságot az építkezés idején irányító Tanzilja Komkova nem tett lépéseket annak érdekében, hogy leállíttassa az önkényesen felhúzott üzletközpont működését. Az ellene indított nyomozás célja feltárni azt is, hogy az ügynek van-e korrupciós háttere.

Őrizetbe vették Julija Bogdanovát, a bevásárlóközpontot birtokló Kemerovói Édesipari Kombinát vezérigazgatóját is, mert szemet hunyt a tűzvédelmi rendszer hiányosságai felett, noha beosztottjai azokra többször figyelmeztették.

A tragédiával kapcsolatban eddig hét embert vettek őrizetbe, akik az épület üzemeltetéséért és biztonságáért voltak felelősek. A plázát 2013-ban alakították ki a város központjában, egy 1968-ban épült édesipari gyár egyes épületelemeinek felhasználásával.

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban kitört tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyermek vesztette életét és 79-en megsérültek.
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 15:42
Képek, videók
Figyelmeztetés
sacimama
2017. október 28. szombat, 22:06
baby-figyelmeztetés.jp g
agica2004
2014. június 22. vasárnap, 19:35
Udvarias figyelmeztetés.j
snbela44
2013. február 25. hétfő, 13:31
figyelmeztetés.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:26
1.Az ész figyelmeztet....
anci-ani
2012. december 04. kedd, 11:49
figyelmeztetek mindenkit.
sarkadykati
2012. november 27. kedd, 03:25
figyelmeztető táblák
lacipecsenye
2012. október 21. vasárnap, 20:00
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
főoszt.vez.figyelmezte tés
lacipecsenye
2012. szeptember 23. vasárnap, 21:29
Figyelmeztetés.jpg
basikele
2012. szeptember 03. hétfő, 00:17
O.V.Romániában.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 21:08
Borosjenő Romania
monikazoli
2017. július 22. szombat, 21:45
Arad Romania
monikazoli
2017. július 22. szombat, 21:44
radóc románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:23
moldvahosszúmező románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.