Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 13:55 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kecskeméti Bohém Fesztivált 27. alkalommal rendezik meg
A közönség pénteken a főszervező Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője által komponált A Lutherek című operát hallhatja, amelynek különlegességét az adja, hogy ez a világ második ragtime operája.

Szombaton játszik a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, az esti fő produkció az osztrák Marsall Quartet fellépése lesz, zárásként pedig a Bohém Ragtime Jazz Band zenél majd Ben Cummings angol trombitással. A vasárnap az örömzenélésé: a záró napon a fesztivál valamennyi előadója részt vesz.

A programoknak a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ad otthont - fűzte hozzá Dániel Balázs.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 16:21
Címkék: Bohém Fesztivált, Ittzés Tamás, Bohém Ragtime Jazz Band, Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Hírös Agóra Kulturális, Ifjúsági Központ,
Kommentek
Utcazenei fesztivált tartanak péntektől vasárnapig Szatmárnémetiben
A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény keretében olasz, angol, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek állnak a szatmárnémeti közönség, és a szakmai zsűri elé, mely a fesztivál végén 3000 euró (930 ezer forint) értékben oszt ki díjakat. A zsűri elnöki tisztségét Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztivál programigazgatója látja el. Az előadók között lesz az El Bechin, Lorenzo Galli, a Social Salto, a Vodoo Papa Duo, a CeZar, Alex Torres, a ToSoda Project, valamint a tatabányai Bohemian Acoustic is.

A 25 fellépő közül 15-öt egy szakmai zsűri választott ki a jelentkezők sorából. Mellettük helyi zenészek, együttesek és meghívott előadók kapnak lehetőséget a szatmárnémeti utcai zenélésre.

A fesztivál közleménye szerint az elkövetkező három napban a "streetháromság jegyében" biztosítanak bemutatkozási alkalmat a street art és a street food képviselőinek is. Így a fesztivál vendégei a zeneiek mellett
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 17:23
Tóth Vera, a 30Y és a Belmondo is fellép az őszi Kerekdomb Fesztiválon
A tokaji borvidéken található településen a tavaszi után idén második alkalommal rendezik meg a Kerekdomb összművészeti fesztivált - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Vincellér Ház udvarán felállított nagyszínpadon fellép a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, valamint a Zűrös Banda, Tóth Vera pedig a Random Trip zenekarral ad koncertet.

A gyerekprogramok helyszíne a Maillot-kastély lesz, ahol minden nap Ringató várja a gyerekeket. Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekese a zenekar akusztikus koncertje mellett ezúttal gyerekprodukciójával, a Czutorborsók formációval is fellép.

A komolyzene iránt érdeklődő közönséget a Maillot-kastély kupolás termében várják, ahol mások mellett fellép Szirtes Edina Mókus is, aki zenésztársaival kortárs zeneszerzők műveit, valamint magyar költők megzenésített verseit adja elő zenésztársaival.

Irodalmi programokkal, például Lackfi János és Kárász Eszter
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 16:33
Augusztus elején rendezik a kecskeméti dzsesszfesztivált
Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

A fesztivált augusztus 3-án, csütörtökön a Bolyki Brothers, a ragtime zongora kanadai királynője, Mimi Blais és a svájci Marco Marchi & the Mojo Workers koncertjei nyitják. A fellépők között olyan világsztár is megtalálható, mint a világ legjobb bendzsósaként számon tartott japán Ken Aoki. A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett színpadra lép a Kecskemét Jazz Orchestra és a Hot Jazz Band is.

A főszervező kiemelte, hogy a Kecskeméten található mesterséges tó partján tartják a rendezvényt, amelyet "úgy aposztrofálunk, hogy családi fesztivál a vízparton".

Ittzés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a sokszínű zenei program mellett számos más kísérőrendezvény is lesz: a gyerekeknek akár egész napos elfoglaltságot biztosító játéksziget mellett a fesztiválon rendezik meg az országos dzsessz műveltségi vetélkedő döntőjét, de lesz
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 11:01
Több mint 140 civil és kulturális program a Bánkitó Fesztiválon
be Bánkitó Fesztiválon. Csehországot a DIV I DED zenekar képviseli. Fellép a magyar Bohemian Betyars, az Anima Sound System az új albumukkal, a Zagar és a Panel Surfers is.

Az idei Bánkitó legmeglepőbb zenekara az izraeli A-WA lesz; három jemeni felmenőkkel rendelkező zsidó nővér, akik Habib Galbi című slágerükkel végigsöpörtek a Közel-Keleten.

A Déli Színpadon a legjobb pesti és vidéki buliszervező csapatok képviseltetik majd magukat a Deepfieldstől a Technokunston át a LavaLava-ig. A fesztivált a minden évben visszatérő Bernáthy Zsiga zárja majd.

A Bánkitó színházi fesztiválján lesznek kifejezetten a fesztiválra készülő produkciók. Hajdu Szabolcs a Látókép Ensemble-lal a számos díjat nyert Ernelláék farkaséknál című film színdarabváltozatát és a következő részt, a Kálmán napot is bemutatja. Mellettük ott lesz még a Tünet Együttes, a Táp Színház, a Dollár Papa Gyermekei, a Mentőcsónak Egység és a Stereo Akt is, Papp Réka Kinga és Darvas Kristóf pedig stand-uppal készül.

A négynapos
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 18:03
Március végéig tart a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál
Bak Lajos elmondta, hogy a fesztivált 32. alkalommal rendezik meg, március 31-ig 14 helyszínen csaknem 60 kulturális rendezvényre várják a város lakói mellett az oda látogató érdeklődőket is. Kiemelte, hogy összművészeti fesztiválról van szó, amelyen a hangversenyek és koncertek mellett kiállításokat, színházi találkozót, ifjúsági és dzsesszfesztivált, valamint kulturális egyesületek részvételével zajló konferenciát is rendeznek.

Bak Lajos a város 14 millió forintos támogatását jó befektetésnek nevezte, mert egy 30 millió forint költségvetésű kulturális programsorozat jön létre a támogatóknak, a társintézmények saját forrásainak, valamint a pályázatoknak köszönhetően. A három hétig tartó rendezvénysorozaton idén több mint húszezer látogatóra számítanak.

A programfüzet szerint pénteken két kiállítással és egy hangversennyel veszi kezdetét az idei Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bán Mariannak és a nevéhez fűződő Az agyag hangja elnevezésű szimpóziumoknak
velemenyezd, 2017. március 10. péntek, 10:21
Advent - Összesen 62 programmal várja a közönséget a Diótörő-fesztivál
Surdról érkezett és vízkeresztig áll az Ybl-palota előtt.

Az Operaház előtti házikókba települ az OperaShop, az OperaCafé forró italokkal és karácsonyi süteményekkel, az OpearFleur mézeskalácsokkal, adventi díszekkel és kézműves termékekkel készül. A forralt bor árusításban A diótörő előadások előtt az Operaház vezető énekesei és balettművészei - utóbbiak közt Felméry Lili, Pap Adrienn, Leblanc Gergely - segédkeznek. A bevétel egy részét idén is az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlják fel.

A fesztivált november 27-én, advent első vasárnapján a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának koncertje nyitja meg, majd Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója méri ki az első forralt borokat.

December 23-ig esténként, A diótörő előadások előtt iskolai, egyetemi és más amatőr kórusok énekelnek a Dalszínház utcai teraszon, miközben A diótörő szereplőit megformáló statiszták járják az Andrássy úti forgatagot.

Idén Bohém
velemenyezd, 2016. november 21. hétfő, 14:12
Száznegyven zenész lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon
A Benkó Zoltán Szabadidőparkban augusztus 4. és 7. között zajló fesztivál célja a rétegzenének számító klasszikus dzsessz népszerűsítése. Ebben a műfajban jól megfér egymás mellett a ragtime, a New Orleans-i dzsessz, a swing vagy éppen a blues - fogalmazott az ötletgazda, egyben a fesztivál házigazdája, a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarvezetője.

A Jazffőváros fergeteges hangulatáról negyvenkét külföldi és kilencvennyolc magyar zenész gondoskodik majd napi tizenöt órán keresztül. Ott lesz a ragtime királynője, a kanadai Mimi Blais, a francia trombitás Malo Mazurié, az olasz-amerikai zongorista-házaspár, Paolo Alderighi és Stephanie Trick, a legnépszerűbb svájci blues-csapat Marco Marchi vezetésével vagy éppen a 80-90 évvel ezelőtti Amerikát megidéző prágai big band, a Harlemania - sorolta a fellépőket Ittzés Tamás.

A magyarok közül a házigazda Bohém Ragtime Jazz Banden kívül fellép többek között a Hot Jazz Band, a Bolyki Brothers és Dániel Balázs triója.

A fesztiválon a szervezők nagy
velemenyezd, 2016. július 15. péntek, 14:01
Képek, videók
0 fesztiváli ruha 21a45.j
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:27
FESZTIVÁL37.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁL36.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁL35.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁl34.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL33.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL32.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL31.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
FESZTIVÁL30.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
fesztivál29.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
FESZTIVÁL28.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:25
FESZTIVÁL27.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:25
Kecskeméti Pirike
irmus
2017. december 29. péntek, 14:13
Kecskeméti Piroska
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:38
Kecskeméti zsibpiacról
rece-fice
2013. június 21. péntek, 20:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.