Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsgolyókat készített
Húsgolyókat készített, majd reszelt zöldségeket tett a tepsibe,
káprázatos mi lett belőle!

A rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal készítve nagyon jó választás, ha laktató ételt szeretnénk feltálalni ebédre, vagy vacsorára. Ez a finomság rövid idő alatt elkészíthető, minden hozzávalót előkészítünk, tepsibe rakjuk, a többi már a sütő dolga.

Hozzávalók:

500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
1 kg burgonya,
200-300 g koktélparadicsom,
2 db tojás,
1 db nagyobb hagyma,
1 db répa,
3 gerezd fokhagyma,
3 kanál gríz,
5 kanál majonéz,
1 kiskanál kurkuma,
2 kiskanál mustár,
só,
bors ízlés szerint,
egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:

Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.

Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze.

A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle.

Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.

Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot.

Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk, jó étvágyat!
horvathnemagdi, 2017. június 17. szombat, 05:54
Címkék: rakott krumpli, finomság rövid, sütő dolga, kisebb köteg, kockára vágott, zúzott fokhagymát,
Kommentek
Darált húsból készült rántott szelet
liszt
zsemlemorzsa

A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjuk alaposan össze.

Az összegyúrt masszát ezután osszuk el nyolc egyenlő részre, majd formázzunk golyókat.

Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, így könnyebben tudunk majd bánni vele. (én előző este összegyúrtam, és megformáztam, majd fóliával letakarva betettem a hűtőbe a másnapi sütésig)

Közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből a húsgolyókat, majd egyesével helyezzük liszttel bőven megszórt felületre. Ezután először tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd egy sodrófával nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra. (nyújtás közben fordítsuk át, hogy mindkét oldala kellően lisztes legyen, így már nem kell a panírozásnál külön lisztbe beleforgatni)

Ezután tegyük a felvert tojásba, majd pl. egy húsvillával alányúlva tegyük át a zsemlemorzsába, és panírozzuk be. (a villa segítségével könnyebben tudjuk áttenni, így biztosan nem esik szét a
bkisseva, 2017. február 27. hétfő, 10:56
Tejszínes sajtos húsgolyók
főzőtejszín
150 g reszelt sajt

bors
aprított petrezselyem
liszt

Elkészítése:
A darált húst tedd egy tálba a felaprított hagymával, a petrezselyemmel és a tojással együtt. Fűszerezd tetszés szerint. Ha a massza nagyon lágynak tűnik, adhatsz hozzá egy kevés lisztet. Formázz belőle apró golyókat és forgasd bele lisztbe, tedd egy hőálló tálba. Melegítsd elő a sütőt és 180 fokon süsd 15 percig. A főzőtejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával. Vedd ki a sütőből a húsgolyókat és öntsd rá a tejszínes keveréket, szórd meg reszelt sajttal és süsd 20 percig.

Ezeket olvastad már?
Csirkemáj olasz módra, könnyű de nagyon finom étel!
Tejben sült hentespecsenye, a régi recept szerint!
Tormás sertéscsülök, a hús omlós és finom, a szósz fergeteges!
Csirkemájjal töltött csirkemell, fenséges ízköltemény!
Paradicsomos kolbászleves, a nagyi bevált receptje
tinka1951, 2017. február 09. csütörtök, 09:10
Húsgombóc recept
Húsgombóc recept

Hozzávalók 4 főre
» Egy marék apróra vágott friss
» fűszernövény, ízlés szerint (kapor,petrezselyem,
» oregánó, bazsalikom)
» 30 dkg darált sertés és ugyanennyi darált marhahús
» 1 tojás
» 1 dl tej
» 7,5 dkg zsemlemorzsa
» szegfűbors, só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

Egy tálban keverjük el a hozzávalókat, formázzunk belőle dió nagyságú golyókat. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd süssük meg a húsgolyókat.

Készítsük el a jellegzetes szószt is. Miután kivettük a gombócokat a serpenyőből, tegyünk bele egy evőkanál vajat, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Keverjünk hozzá két evőkanál lisztet, és addig kavargassuk, míg csomómentes lesz.

Ezután fokozatosan adjunk hozzá 400 ml marha alaplevet. Kavargassuk míg besűrűsödik, és tegyük bele a gombócokat.
zsokanita, 2016. március 12. szombat, 18:12
Húsgombóc
Egy marék apróra vágott friss
fűszernövény, ízlés szerint (kapor,petrezselyem,
oregánó, bazsalikom)
30 dkg darált sertés és ugyanennyi darált marhahús
1 tojás
1 dl tej
7,5 dkg zsemlemorzsa
szegfűbors, só, bors, olívaolaj

Egy tálban keverjük el a hozzávalókat, formázzunk belőle dió nagyságú golyókat. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd süssük meg a húsgolyókat.

Készítsük el a jellegzetes szószt is. Miután kivettük a gombócokat a serpenyőből, tegyünk bele egy evőkanál vajat, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Keverjünk hozzá két evőkanál lisztet, és addig kavargassuk, míg csomómentes lesz.

Ezután fokozatosan adjunk hozzá 400 ml marha alaplevet. Kavargassuk míg besűrűsödik, és tegyük bele a gombócokat. Tálalás előtt még szórhatunk a szószhoz egy kevés friss zöld fűszert.

Kínáljunk hozzá áfonyalekvárt
jolika66, 2015. november 01. vasárnap, 15:29
Bakonyi betyárgombóc
Bakonyi betyárgombóc

hozzávalók:
50 dkg gomba
1 közepes db zöldpaprika
1 közepes db paradicsom
2 dl tejföl
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint

1 teáskanál fűszerpaprika
50 dkg darált sertéshús, vagy pulykahús
1 közepes db vöröshagyma
olaj

elkészítés
A húst összekeverjük a fűszerekkel, majd gombócokat formázunk a masszából.
Kevés olajat hevítünk, és az apró kockákra vágott vöröshagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát üvegesre dinszteljük. Beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket egy-két percig rázogatjuk az edényt.

Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, köménnyel, és sózzuk majd beletesszük az összevágott paradicsomot.

3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva puhára főzzük a húsgolyókat.

Ha a gombócok jól átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt
reifregina, 2015. szeptember 28. hétfő, 14:11
Parmezános marhahús golyók
25 dkg darált marhahús
egy kevés olívaolaj
1 csokor petrezselyem
parmezán

A darált marhahúshoz adunk egy evőkanálnyi olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
Belekeverünk egy maréknyi reszelt parmezánt. Kis gombócokat formázunk,
amiket egy kevés olíva olajban kisütünk. A megsült húsgolyókat az elkészült
rizottó tetejére tálaljuk.
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:52
Svéd húsgolyók
Svéd húsgolyók

Küldte: Ági

Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:

50 dkg darált sertéshús
50 dkg darált marhahús
2 tojás
6 kanál zsemlemorzsa
1 dl tejszín
2 szem főtt krumpli
2 fej hagyma
1 kanál vaj
petrezselyem
1/2 kávéskanál aprított chili

bors
3 kanál vaj
3 kanál olaj

A mártáshoz:

1 kanál liszt
2 dl tejszín
1 húsleveskocka

bors

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát a vajon megpároljuk. A darált húst, ha nem elég finomra van darálva, újra átdaráljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejszínt, a tört főtt krumplit, a felaprított petrezselymet, a chilit, és ízesítjük sóval, borssal. Jól eldolgozzuk, majd nedves kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, amit tálcára teszünk. 1 órán át hideg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a
horvathnemagdi, 2015. január 23. péntek, 18:20
Képek, videók
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
HÚSGOLYÓK.png
1951anna
2014. augusztus 12. kedd, 07:51
12158_husgolyokkal-rak ott
erzsikepuskas
2014. március 20. csütörtök, 09:20
Svéd húsgolyók ananásszal
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:47
Rakott krumpli
irmus
2017. június 06. kedd, 17:32
Rakott krumpli sütés előt
irmus
2015. szeptember 04. péntek, 07:34
Rakott krumpli sütés után
irmus
2015. augusztus 05. szerda, 20:39
Jé, finomság
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:16
Finomság.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:13
Finomságok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:47
Őszi finomságok.jpg
borigit
2016. november 17. csütörtök, 10:13
lágyság és finomság.png
cady89
2016. szeptember 15. csütörtök, 15:46
Finomság-KENYÉR
1vargaildyko
2016. április 14. csütörtök, 06:05
Finomság, szépség.jpg
cady89
2015. február 07. szombat, 05:34
finomság
lenke1964
2014. december 26. péntek, 14:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.