Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:14 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Moszkva: nem maradnak válasz nélkül London szankciófenyegetései
Az orosz diplomáciai tárca a nap folyamán bekérette a brit nagykövetet, Laurie Bristow-t, akinek Vlagyimir Tyitov külügyminiszter-helyettes tiltakozó jegyzéket nyújtott át, és akivel közölte, hogy Moszkva mindaddig nem válaszol a brit ultimátumra, amíg nem kap mintát abból a vegyszerből, amellyel Szkripalt és a lányát Angliában a brit vizsgálat szerint megmérgezték, és amíg Nagy-Britannia nem kezd a vegyi fegyverek betiltásáról szóló egyezménnyel összhangban cselekedni. Mint mondta, a nemzetközi szerződés közösen lefolytatott vizsgálatot feltételez, amelyre Moszkva készen áll.

Tyitov közölte Bristow-val, hogy a brit hatóságok fellépése "nyíltan provokatív jellegű", és hogy Oroszországnak nem volt része a március 4-én Salisburyben történt incidensben.

Boris Johnson brit külügyminiszter kedd estig kért választ Moszkvától arra a brit állításra, amely szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország áll Szkripal és lánya angliai megmérgezése mögött. Theresa May miniszterelnök kijelentette: London szerdán tekinti át részleteiben az orosz kormány válaszát, de ha az nem lesz hiteles, akkor a brit kormány azt a következtetést fogja levonni, hogy az orosz állam törvénysértő módon erőt alkalmazott az Egyesült Királyság ellen.

Bristow, aki a moszkvai külügyminisztériumnál a RIA Novosztyi hírügynökség szerint nem kívánt az orosz sajtónak nyilatkozni, a Reuters hírügynökségnek a Tyitovval folytatott megbeszélését megelőzően megerősítette, hogy London a nap végéig továbbra is magyarázatot vár Moszkvától arra, hogy hogyan jutott el az ideggáz a mérgezés helyszínére, az angliai Salisburybe. A diplomata kijelentette, hogy May miniszterelnök szerdán tesz majd bejelentést arról, hogy kit tart felelősnek az incidensért.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke úgy vélekedett, hogy a Szkripal-ügy "a legcinikusabb formában történő" beavatkozási kísérlet a vasárnap rendezendő orosz elnökválasztásba, mert Oroszország nemzetközi lejáratását célozza. Valentyina Matvijenko, a felsőház elnöke szerint a Moszkva irányában nyíltan megfogalmazott "igazolatlan" vádakkal London nyomást kíván gyakorolni a nyomozásra és egyúttal az orosz választásra is.

Nyikolaj Kovaljov parlamenti képviselő, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt igazgatója a RIA Novosztyinak elmondta, hogy a volt Szovjetunióban kifejlesztett, a szerves foszfor alapú idegmérgek kategóriájához tartozó Novicsok hatóanyagcsoport összetevőit a Szovjetunió bármelyik volt köztársaságának területén tárolhatták. Mint mondta, nem kizárható az ukrán nyom sem. Úgy vélekedett, hogy Szkripal megmérgezéséből Oroszországnak csak kára, Nagy-Britanniának, az Egyesült Államoknak, valamint - közvetve - az Oroszország agresszorként való nemzetközi megbélyegzését szorgalmazó Ukrajnának viszont haszna származott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 18:49
Címkék: Laurie Bristow-t, Vlagyimir Tyitov, Boris Johnson, Theresa May, Egyesült Királyság, Vjacseszlav Vologyin,
Kommentek
Szkripal-ügy - A Kreml sajnálja az EU-nagykövet visszarendelését
több nyugati államban propaganda-televíziónak bélyegzett állami RT csatornának nyilatkozva kijelentette, hogy Oroszország Nagy-Britannia részéről "nagyon ellenséges politikát tükröző", felelőtlen nyilatkozatokba ütközik. Úgy vélekedett, hogy Moszkvának a saját belső céljai elérése érdekében minimalizálnia kell ennek a "szerencsétlen realitásnak" a következményeit.

Artyom Kozsin, az orosz külügyminisztérium sajtóosztályának igazgató-helyettese pénteken sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az EU Szkripal-ügyben Nagy-Britannia és az Egyesült Államok oroszellenes kampányának "farvizein halad".

Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök és lánya súlyos március 4-én mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzés (MI6) ügynöke volt, ami miatt hazájában elítélték, de ügynökcsere keretében elengedték. London a merénylettel az orosz vezetést gyanúsította meg, amit Moszkva
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:11
EU-csúcs - Liberálisok: Orbán becsapták, nem volt napirenden a bevándorlás
Az ellenzéki politikus azt mondta: ugyan Orbán Viktor miniszterelnök az EU-csúcs előtt úgy nyilatkozott, hogy megy megvédeni Magyarország bevándorláspolitikáját, azonban becsapták munkatársai, hiszen a menekültügy és a bevándorlás semmilyen módon nem szerepelt a találkozó napirendjén.

"Arra gondolni sem merek, hogy a magyar miniszterelnök esetleg szerette volna megtéveszteni a magyar közvéleményt" - jegyezte meg Szent-Iványi István.

A liberális politikus üdvözölte, hogy a Szkripal-ügyben az EU-csúcs egységes volt és egyértelműen kimondta, hogy elfogadhatatlan Oroszország beavatkozása az EU területén bármilyen ügyben. Hozzátette: elterjedt a csúcstalálkozón, hogy Magyarország gátolni próbálta a nyilatkozatot, de a magyar fél ezt cáfolta. Remélhetőleg ez így is volt, nagy hiba lett volna ha gátolta volna - fogalmazott.

Fontosnak tartotta, hogy az Egyesült Államokkal való kereskedelmi kapcsolat és a brexit ügyében is egységes volt az Európai Unió.

Szent-Iványi István pozitívnak
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:01
EU-csúcs - Merkel: további intézkedések is elképzelhetőek az angliai mérgezés ügyében
Salisburyben elkövetett bűncselekmény ügyében. Örömét fejezte ki, hogy az Európai Tanács egyetértett az Egyesült Királyság kormányának értékelésével, amely szerint nagyon valószínű, hogy Oroszország tehető felelőssé az idegméreg használatáért.

Oroszország fenyegetése nem ismer határokat, ami veszélyt jelent az európai értékekre nézve. Helyénvaló, hogy az uniós tagországok egységet mutatva lépjenek fel a közös értékek megőrzése érdekében - tette hozzá a brit kormányfő.

Március 4-én Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. A férfi korábban az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, s tíz éven át dolgozott a brit külső hírszerzésnek. Brit álláspont szerint Szkripalt és lányát idegméreggel próbálták meggyilkolni, amiért Oroszország felelős. A moszkvai vezetés ezt visszautasította. Az ügy egyre inkább elmérgesedett, a vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát. A
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:04
EU-csúcs - Uniós vezetők: "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős az angliai mérgezésért - BŐVÍTETT (új:
külügyminiszterek által hétfőn elfogadott álláspont, amelyben az állt, hogy az EU "rendkívül komolyan veszi a brit kormány értékelését, miszerint valószínűleg Oroszország felelős a történtekért".

A Politico brüsszeli hírportál értesülései szerint az állam- és kormányfők abban is megegyeztek, hogy egyfajta jelképes gesztusként hazarendelik konzultációra az uniós nagykövetet Moszkvából. Sajtóhírek szerint emellett az EU több tagországa is fontolgatja orosz diplomaták kiutasítását a történtek miatt.

Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. A férfi korábban az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, és tíz éven át dolgozott a brit külső hírszerzésnek. Az Egyesült Királyság álláspontja szerint Szkripalt és lányát idegméreggel próbálták meggyilkolni, amiért Oroszország a felelős. A moszkvai vezetés ezt visszautasította. Az ügy egyre inkább elmérgesedett, mígnem a vádak és viszontvádak nyomán a két ország
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:03
EU-csúcs - Uniós vezetők: "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős az angliai mérgezésért
nyilatkozata szerint az "egyetlen észszerű magyarázat", hogy az orosz vezetés áll az idegméreggel elkövetett, március 4-i támadás mögött - írta Tusk a Twitteren.

A közös nyilatkozatot még nem tették közzé, ezen információk alapján azonban az elfogadott szöveg jóval "keményebb", mint az európai uniós külügyminiszterek által hétfőn elfogadott álláspont, amelyben az állt, hogy az EU "rendkívül komolyan veszi a brit kormány értékelését, miszerint valószínűleg Oroszország felelős a történtekért".

Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. A férfi korábban az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, és tíz éven át dolgozott a brit külső hírszerzésnek. Az Egyesült Királyság álláspontja szerint Szkripalt és lányát idegméreggel próbálták meggyilkolni, amiért Oroszország a felelős. A moszkvai vezetés ezt visszautasította. Az ügy egyre inkább elmérgesedett, a vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 23:43
Szkripal-ügy - Vérmintát kaphatnak Szkripaltól és lányától a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet szakértői, hazaenge
Csütörtökön hazaengedték a kórházból azt a rendőrt, aki a sürgősségi szolgálatok tagjai közül elsőként ért az incidens helyszínére, és szintén súlyos mérgezést szenvedett.

A vérmintáról szóló döntést a londoni felsőbíróság azon tanácsa hozta, amely a cselekvés- és döntésképtelenné vált emberek ügyében folyó hatósági vizsgálatok elvégzéséhez szükséges határozatokra szakosodott.

A 18 oldalas végzés részletes jogi levezetés eredményeként megállapítja, hogy sem Szergej Szkripal, sem lánya állapota nem teszi lehetővé önálló döntésüket a vérminta vételéről és átadásáról az OPCW szakértőinek.

Az eljáró bíró ugyanakkor arra a véleményre jutott, hogy mindkettőjük érdekeit az szolgálná a legjobban, ha az OPCW által igényelt vérmintát a kezelőorvosok levennék és átadnák a szervezet szakértőinek.

Az OPCW szakemberei a brit kormány meghívására hétfőn érkeztek Nagy-Britanniába, és irányításukkal több külföldi laboratóriumban párhuzamosan vizsgálják a Salisburyben használt hatóanyagot.

Az
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 19:43
EU-csúcs - A cseh ügyvezető miniszterelnök közös uniós stratégiát sürget a Szkripal-ügyben
Információk szerint Babis az uniós állam, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója egyik napirendi pontjának, Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök angliai megmérgezésének ügyének tárgyalása folyamán azért sürgeti a közös álláspont kialakítását, mert Oroszország szerint a Novicsok néven emlegetett mérgező anyag a legnagyobb valószínűséggel Csehországból, esetleg Szlovákiából, Nagy-Britanniából vagy Svédországból származhat.

Babis csütörtökön, a NATO brüsszeli székházában folytatott megbeszélését követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a leghatározottabban elutasítja a Novicsok eredetéről megjelent állításokat, azokat semmivel sem lehet bizonyítani. "Ez valóságos hazugság" - tette hozzá.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, nincs oka kétségbe vonni Nagy-Britannia azon véleményét, hogy a gyilkossági kísérletért feltehetően Moszkva tehető felelőssé.

"Határozottan és teljes mértékben elutasítjuk azt a feltételezést, hogy Csehországban állították
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 19:33
EU-csúcs - Tajani: nincs vesztegetni való idő a migráció kezelésének kérdésében
Az uniós parlament elnöke aláhúzta, közös európai szabályokra van szükség a múlt években tapasztalthoz hasonló migrációs beáramlás megelőzésére, a polgárok ugyanis túl sokat vártak az uniós intézmények válaszára.

A migráció kezelésének problémájára eddig csak részleges válaszok érkeztek. A megfelelő uniós stratégia meglétének hiánya továbbra is a populisták malmára hajtja a vizet - szögezte le Tajani.

Mintfogalmazott, az Európáról közvetített üzenet az, hogy az uniós országok lezárják a határaikat, határozottan ellenziknéhány ezer menekült elosztását. "Ez nagyban befolyásolja az egyes választások eredményét" - húzta alá.

Véleménye szerint a balkáni migrációs útvonal lezárása érdekében tett erőfeszítésekhez hasonló fellépésekre van szükség a földközi-tengeri útvonal esetében is, amelyeken keresztül akár már a közeljövőben további több millió bevándorló érkezhet.

Az uniós parlament már tavaly novemberben elfogadta a menekültügyi rendszer reformjára vonatkozó javaslatát annak
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 17:53
Képek, videók
ha úgy élsz.jpg
sz719eszter
2018. március 22. csütörtök, 09:48
van úgy.jpg
sz719eszter
2018. március 20. kedd, 10:11
Ha úgy érzed....jpg
pacsakute
2018. március 03. szombat, 17:47
Julius Fucsik - Ha úgy hi
sanci81
2018. február 21. szerda, 17:38
Julia Quinn - Van úgy
sanci81
2018. február 20. kedd, 16:04
Én úgy lógok ki a sorból
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:09
Én úgy lógok ki a soból
sanci81
2018. január 17. szerda, 14:56
Akkoriban úgy gondoltam
sanci81
2018. január 13. szombat, 16:55
Az ember ébred úgy...
cuppika59
2018. január 08. hétfő, 23:51
úgy sose ....jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 21:13
Bízd rá magad csak úgy mi
irmus
2017. december 27. szerda, 14:13
Szeged-Bristol szálloda -
agica2004
2016. március 03. csütörtök, 21:20
Bristol Blenheim 3S (2002
farkas1945
2012. április 17. kedd, 13:20
Bristol Blenheim 3G (2001
farkas1945
2012. április 17. kedd, 13:20
Bristol Blenheim 3G (1977
farkas1945
2012. április 17. kedd, 13:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.