Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:48 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Betyárszelet
Hozzávalók: 40 dkg cukor, 25 dkg durvára vágott dió, 6 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 3 db ostyalap.
A tojások sárgáját egyenként a puha vajhoz adagoljuk, és jó alaposan kikeverjük.
Egy lábasba beleöntjük a cukrot, majd kevergetve karamellé olvasztjuk. Amikor egy kicsit barnás színe lesz, hozzáadjuk a durvára darált diót, és azzal is összesütjük. Ezután kerül bele a tojásos vaj. Addig kevergetjük, amíg a leve elpárolog, és jó sűrű masszát kapunk.
Ezt kb. húsz percig hűlni hagyjuk, hogy kenhető állagot kapjunk.
Az egyik ostyalapot hosszában ketté vágjuk. Másfelet tálcára helyezünk, és elegyengetjük rajta a pörkölt cukros tölteléket. A tetejére is ostyalapot teszünk, majd egy deszkával lenyomjuk, nehogy száradás közben felperdüljön az ostya. Egy éjszakán át így pihentetjük, utána könnyen szeletelhető.
Hetekig elálló, finom sütemény.
Készíthetjük napraforgó maggal is, ebből 30 dkg szükséges hozzá.
Link
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:59
Címkék: tojások sárgáját, puha vajhoz, lábasba beleöntjük, kicsit barnás, durvára darált, leve elpárolog,
Kommentek
Kráter sütemény
cukor



Elkészítés

Elkészítés: A pudingot elkészítem a tejjel és a cukorral, majd lehűtöm.(Hideg vízbe tettem a lábast, így gyorsabban hűlt.)

A sütőt bekapcsolom 180 fokra (légkevereséssel sütöttem kb. 25 perc alatt sült meg, ha simán 180 fokon, akkor kb. 40 perc kell neki), majd a tepsit kikenem vékonyan olajjal, kilisztezem.

A tojásokat kettéveszem. A tojás fehérjét felverem, majd a tojás sárgáját habosra keverem a porcukororral és az olajjal. Hozzáadom ezután a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejet is. Ezzel alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojás habot.

A tepsibe beleöntöm, majd vizes evőkanállal beleszaggatom a langyosra hűlt pudingot. Kb. minden második-harmadik szaggatás után újra kell mártani a kanalat a vízbe, hogy ne tapadjon rá a puding.

Ha megsült,
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
Mákos lepény
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:40
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
Meggyes, zselés kocka
porcukor
10 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej

A meggyeket kettőbe vágtam, a zseléport forrásig kevertem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöttem a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítettem. Egy 20x30 cm-es tepsit kibéleltem folpack fóliával, így öntöttem bele a meggyzselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Másnapra megdermedt, lehűt, kiborítottam egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöttem meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm. Miután a piskóta kihűlt kettévágtam, megkentem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztattam a zselét, amit előtte középen kettévágtam és két darabban tettem rá a krémre, mert így könnyebb volt vele bánni. Arra került a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húztam a krémbe.

Vaníliakrém: 2
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:28
Diós-meggyes csodasütemény
A tésztájához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
2 ek kakaó
1 kk sütőpor

A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
3 ek liszt
3 tojássárga
2 csom. vaníliás cukor
1 rum aroma (dr. Oetker)
5 dkg darált dió
1/2 üveg magozott meggy (nálam a fagyasztóból)

A tojások sárgáját a cukorral kikavartam, a fehérjét habbá vertem, majd felváltva a sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet a sárgákhoz kavartam. Előmelegített sütőben, 30x21-es tepsiben megsütöttem a piskótát, hagytam kihűlni.
A krémhez a puha margarint habosra kavartam a porcukorral.
A tejet odatettem főni, a tojássárgákat kikavartam a liszttel, pici tejjel és az egészet a már forró tejbe öntöttem, végig kavargatva, amíg sűrű krémet kaptam. Többször belekavarva hagytam kihűlni, majd összekavartam a margarinos krémmel. Hozzáadtam a vaníliás cukrokat, a rumot, 5 dkg darált diót és utoljára beleforgattam a meggyet. Ezt a krémet kentem a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:11
Méteres kalács
piskótához)
1 evőkanál melegvíz (a csokis piskótához)
1 csomag puncs pudingpor (a krémhez)
2 dl tej (a krémhez)
25 dkg vaj (a krémhez)
20 dkg porcukor (a krémhez)
0,5 dl rumaroma (a krémhez)
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor (mázhoz)
5 evőkanál kristálycukor (mázhoz)
5 evőkanál víz (mázhoz)
10 dkg fagyos vaj (mázhoz)
Az étel elkészítésének leírása

Lépés 1
Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés 2
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.

Lépés 3
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

Lépés 4
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt,
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:30
Diókrémes csoki kocka
Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 dlolaj
200 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
100 gdarált dió
Öntethez:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.

A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.

A megsült korpuszt
koszegimarika, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
Vajh mi lesz a sorsom2.jp
kohlinka
2015. június 26. péntek, 23:57
párolt vajhal
soosistvan
2012. február 04. szombat, 20:10
vajhal,lazac,sült tök,bur
soosistvan
2011. november 20. vasárnap, 22:21
vajhal-steak.jpg
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 19:16
Kóborolok, vajh meddig...
caris11935
2010. május 15. szombat, 10:44
vajh ki lehet??
kisvirag42
2008. február 18. hétfő, 20:03
vajh ki..?
feketebari13
2006. szeptember 24. vasárnap, 00:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.