Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:15 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa Eb - Aranyérmes a női csapat, bronzot nyert Kovács Sarolta
Alekszejev Tamara a negyedik, Földházi Zsófia a kilencedik, a döntő negyedik magyar résztvevője, Réti Kamilla a 14. helyen végzett. Győzött a francia Marie Oteiza, míg a második helyen a brit Kate French ért célba. Csapatban a magyarok mögött az írek érdemelték ki az ezüst-, a franciák pedig a bronzérmet.

A 2016-ban egyéni világbajnok, a tavalyi Eb-n második Kovács remekül kezdett, a 200 méteres úszásban a harmadik legjobb eredményt érte el, ráadásul faragott a selejtezős idején. A vívásával sem lehetett elégedetlen, mivel "erősen pozitívban zárt", 22 ellenfelét győzte le és csak 13 asszót vesztett el. Ezzel nyolcadik lett, két szám után pedig második volt tíz ponttal a már akkor is éllovas Oteiza mögött. A lovaglása viszont nem úgy sikerült, hogy reálisan versenyben maradjon akár a győzelemért is, sőt, az éremszerzéstől is távolabb került, mivel az 1-es, a 2-es, majd a 7-es akadályt, illetve a 10-es C elemét is leverte. Így a lehetséges 300 pontból csak 272-t szerzett, vagyis 28-at - ami futómásodpercben ugyanennyi - "otthagyott" a pályán.

A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásnak kilencedikként vághatott neki, igaz, csak tíz másodpercre volt a harmadik helytől. A kombinált szám nagy részében ő és a hatodikként startoló Alekszejev jórészt a harmadik-negyedik helyen haladt, de gyengébb lövészete után Alekszejev mindig visszaelőzte csapattársát, az utolsó 800 méteren pedig jócskán el is húzott tőle. A hajrára viszont nagyon elfáradt, a célegyenesbe érkezve azonban már így is ünnepelni kezdte a bronzérmet, amikor Kovács nagy sprinttel leelőzte őt.

Ezen a napon a vívás bizonyult magyar számnak, mert nemcsak Kovácsnak ment jól, hanem Réti és Alekszejev is remekelt. Előbbi 25/10-es eredménnyel második, utóbbi 24/11-gyel negyedik volt a második számban.

"Még versenyző koromból sem nagyon emlékszem olyan esetre, hogy akár a férfiaknál, akár a nőknél vívásban három magyar az első nyolc között volt. Lehet, hogy valaha előfordult ilyen, de ez nagyon ritka" - értékelt a második szám után elégedetten Kállai Ákos szövetségi kapitány.

Alekszejev és Réti az első számban, az úszásban a mezőny alsó harmadában végzett, de a lovaglás előtt már így is az ötödik, illetve tizedik helyen állt. Alekszejev az 5-ös akadály A elemét és a hatost verte le, így 14 pontot vesztett és hatodik volt három szám után. Réti a 3-ast, a 10-es C elemét és az utolsó akadályt húzta le egy olyan lóval, amelyik az első körben az orosz Anna Burjakkal nem tudott végigmenni a pályán. A 21 pontos veszteséggel Réti a 12. helyre került a kombinált szám előtt. Alekszejev nagyszerűen küzdött a lövészetes futásban, és egy szinte már megnyert bronzot engedett ki a kezéből. Jól teljesített Réti is, aki csak két pozíciót csúszott vissza.

A harmadik csapattag viszont végül nem ő lett, hanem Földházi, aki lentről kapaszkodott vissza. A tavalyi év egyéni vb-ezüstérmese, 2013 Európa-bajnoka kilencedik volt úszásban, vívásban pedig 15/20-szal a mezőny második felében végzett, így az első két számot követően a 19. helyen állt. A lovaglása viszont neki sikerült a legjobban a magyarok közül a Bregyó Szabadidő Központban, ahol a lelátók a tűző nap ellenére is megteltek. Az első forduló utolsójaként lovagolt a pályára, szinte végig jól teljesített, csak az utolsó előtti akadályon hibázott. A 293 pontos teljesítményével előrelépett, s a lövészetes futást tizenötödikként kezdhette meg, innen pedig végül még hat helyet javított.

(FOTÓ)

Nu Skin Eb, eredmények:

női hagyományos egyéni verseny, Európa-bajnok:

---------------------------------------------

Marie Oteiza (Franciaország) 1366 pont2. Kate French (Nagy-Britannia) 13573. Kovács Sarolta 1348 (úszás: 2:10.28 perc/290 pont, vívás: 22 győzelem/13 vereség/232 pont, lovaglás: 272 pont, lövészet-futás: 12:26.54 perc/554 pont)4. Alekszejev Tamara 1348 (2:22.12/266, 24/11/245, 286, 12:29.57/551) ...9. Földházi Zsófia 1330 (2:15.07/280, 15/20/192, 293, 12:15.05/565)...14. Réti Kamilla 1320 (2:33.48/244, 25/10/250, 279, 12:33.89/547)

női hagyományos csapatverseny, Európa-bajnok:

---------------------------------------------

Magyarország (Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia) 4026 pont2. Írország (Natalya Coyle, Eilidh Prise, Sive Brassil) 39753. Franciaország (Marie Oteiza, Julie Belhamri, Manon Barbaza) 3969

Vasárnap a férfiak hagyományos versenyének döntőjét rendezik, hétfőn pedig a vegyesváltóval ér véget az Európa-bajnokság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 20:19
Címkék: Öttusa Eb, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Réti Kamilla, Marie Oteiza,
Kommentek
Öttusa-vb - Kasza állapota javul, Marosi nem indul
Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tavaly egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza combhajlító-izmának állapota injekciózás hatására javult, csütörtökön már futni is tudott a válogatott alapembere. A londoni olimpián bronzérmes Marosi azonban nem vállalja a vb-szereplést.

"Ádám hivatásos katona, és mivel a világbajnokság után nem sokkal, mindössze másfél héttel kerül sor a katonai világbajnokságra, ráadásul Budapesten, számára fontos, hogy azon jól szerepeljen. Mivel idősebb versenyzőről van szó, csütörtökön ünnepelte 34. születésnapját, nehéz lenne ilyen rövid idő alatt többször is csúcsformába kerülnie, ezért mondta le a mexikói indulást" - mondta a kapitány.

Martinek János a hétfőn zárult Eb után úgy fogalmazott, hogy a világbajnokság hagyományos versenyében Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely és Kasza indulását tervezi, de ez függ Kasza felépülésétől, és attól is, hogy Marosi vállalja-e az indulást. Most annyi változott, hogy utóbbi
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:39
Öttusa Eb - Öt éremmel sikeres hazai szereplés
Már csak azért is, mert magyar győztest is avattak, ráadásul az előző, 2014-es székesfehérvári Eb-n hazai versenyzők csak egyszer állhattak dobogóra.

Ezúttal a női és férfi szakág is egy-egy egyéni és csapatérmet szerzett: Kovács Sarolta harmadik, a Kovács, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összetételű csapat pedig első lett, míg másodikként végzett Marosi Ádám és a Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely trió. Az eredménysort Kovács, Demeter páros tette teljessé a vegyesváltóban kiharcolt harmadik helyével.

"Eredményesség szempontjából a lányok megvalósították az előzetes tervet, sőt, volt, aki túl is teljesítette" - értékelte a kontinensbajnokságot Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya, majd ki is tért rá, hogy a "túlteljesítő" Alekszejev Tamara volt. Mint mondta, az utolsó hetek edzéseredményei nem jelezték, hogy ilyen produkcióra lesz képes, inkább a szíve vitte őt, illetve azt hozta ki magából, amit az idény elején edzésből tudott. "Buta hiba miatt vesztette el a bronzérmet, ám ebből az
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 11:21
Öttusa Eb - Bronzérmes a Kovács, Demeter páros vegyesváltóban
Tíz kettős küzdött az érmekért hétfőn, köztük a világkupában ebben a számban már többször is győztes magyar duó. A székesfehérváriként ténylegesen hazai környezetben versenyző magyarok a várakozásnak megfelelően jól kezdtek, a 2x100 méteres úszást a második legjobb idővel, 1:57.21 perccel teljesítették, de csak minimális, egy pontnyi különbséggel szorultak az oroszok mögé, igaz, a litvánok és a franciák is ugyanannyit szereztek, mint ők.

Vívásban 21 győzelmet arattak és 15 vereséget szenvedtek, ezzel az oroszokkal holtversenyben harmadikként zárták ezt a számot, és összetettben is ezen a helyen álltak. A 27/9-cel élen végző franciák - az egyéni győztes Marie Oteiza és Valentin Prades - ugyanakkor 35 ponttal többet hoztak össze, ami azért nagy előny, mert a verseny végén, a kombinált számban az adott pontelőny ugyanannyi másodperc különbségnek felel meg a rajtnál.

Lovaglásban Kovács hibátlanul ment végig a pályán, Demeter lova viszont az 1-es, a 2-es és a 4-es akadályt lehúzta és ehhez jött
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 18:32
Öttusa Eb - Edzőként, szervezőként, apaként jutott szerep a sportág első Európa-bajnokának
Az 1987-es egyéni aranyérmes a Volán Fehérvár vívóedzőjeként és technikai igazgatójaként, a szervezőcsapat tagjaként, valamint az egyéniben, csapatban és vegyesváltóban is szerephez jutó Demeter Bence édesapjaként izgulta-élte végig az elmúlt egy hetet.

"A szövetséggel közös lebonyolításban a mi feladatunk a helyi létesítmények, felszerelések, eszközök biztosítása, valamint a csapatok helyi szállítása volt, amit Vörös Zsuzsával együtt koordináltunk, irányítottunk. Rutinos rendezőnek számítunk, és a küldöttségek visszajelzése alapján most is színvonalas Eb-nek adtunk otthont, dicsérték a lebonyolítást. A 2014-eshez képest új helyszín, a vívásnak otthont adó sportcsarnok is jól bevált" - mondta az MTI-nek Demeter József, aki bevallotta, hogy a kontinensviadal végére kissé elfáradt, de a sikerek feledtetik az elvégzett munkát.

Apaként úgy vélekedett, fia már megérett arra, hogy egyéni érmet nyerjen Eb-n vagy világbajnokságon, és ettől most nem sokkal maradt el.

"A lovaglásban lehettünk volna
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 17:22
Öttusa Eb - Ezüstérmes Marosi és a férfi csapat
Demeter ötödik, Regős 27. helyen végzett. Győzött a francia Valentin Prades, míg harmadikként a brit Joseph Choong zárt. Csapatban a franciák voltak a legjobbak, a bronzérmet pedig az ukránok harcolták ki.

Marosi a tizedik legjobb eredményt érte el a 200 méteres úszásban, a vívása azonban nagyszerűen sikerült, erős pluszban zárt, 23 ellenfelét győzte le és csak 11-től kapott ki. Ezzel ebben a számban második volt és összetettben is ebbe a pozícióba zárkózott fel. Lovaglása során csak egy akadályt vert le - a 6-osnál esett le a rúd -, így a maximálisan megszerezhető 300-ból 293 pontot szerzett és őrizte második helyét. Teljesítményét a lovaspálya melletti lelátóról lélegzetvisszafojtva figyelte a közönség, amely azután nagy tapssal jutalmazta produkcióját.

A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásban a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, 2013-ban Eb-győztes Marosi az első két lövészet után az élen haladt, aztán a harmadik, gyengébben sikerült sorozatát követően
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 20:05
Öttusa Eb - Vörös Zsuzsanna: szinte az egész szakosztály benne van a szervezésben
"Szinte az egész szakosztály benne van az Eb-ben a pályaépítéstől a szendvicskészítésen át a versenyzők szállításáig, sőt, a szülők hozzák a gyerekeket szurkolni" - mondta az MTI-nek a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának vezetője, a magyar szövetség általános alelnöke, aki szerint a szervezői csapat rutinosan végzi a feladatát, mivel ez már a "sokadik öttusa-világversenye a városnak". Hozzátette ugyanakkor: nem szereti, ha valaki teljesen a rutinra hagyatkozik, mert ilyenkor könnyebben becsúszik egy-egy hiba.

"A rutin arra jó, hogy tudjuk, kitől kell segítséget kérni, ha mégis baj van" - vélekedett.

A magyar női öttusázás és Székesfehérvár egyetlen olimpiai bajnoka büszke arra, hogy ezt az Eb-t már kifejezetten a város kapta (és nem a szövetség) az eddigi sikeres rendezések eredményeként. Tavaly a fehérvári junior vb a nemzetközi szövetség szerint az év legjobban rendezett versenye volt. Az az elismerés egyébként Vörös Zsuzsanna szerint általában a magyar szervezőket illeti, és már kijárt
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 14:45
Öttusa Eb - Mojszejev vezetőedzőként küzd az érmekért
A férfi öttusázás 1912 óta íródó ötkarikás történetében mindössze két sportembernek sikerült a duplázás, a svéd Lars Hallnak (1952, 1956) és neki (2004, 2008).

"A londoni olimpia után az orosz szövetség felajánlotta a vezetőedzői posztot, ami nem gyakorlati edzősködést jelent, mert elsősorban szervezéssel foglalkozom" - mondta a 39 éves Mojszejev az MTI érdeklődésére. - "Kidolgozom a válogatási elveket, megtervezem az edzőtáborokat, mikor, hol és kivel készüljenek a válogatottak, összeállítom az edzői stábot" - mesélte, hozzátéve, hogy a versenyzés nem hiányzik már neki, sportolóként elérte a célját.

Elárulta, hogy bár nosztalgiája nincs, azért a korábbi korszakot jobban szerette, mert az változatosabb, érdekesebb volt, többféle élményt nyújtott neki. Most viszont jobban izgul az utódok szereplése miatt, mint egykor saját maga miatt, de összességében elégedett, mert megtalálta új helyét a sportágban és élvezi a munkáját.

Arra a kérdésre, hogy mi a konkrét célkitűzés a mostani
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 12:55
Képek, videók
öttusa-Omarés Amro El Gez
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:45
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
20110919ottusa.jpg
agica2004
2011. szeptember 30. péntek, 15:01
Diana és Sarolta hasonlít
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:47
Vilmosék kislánya-Sarolta
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:14
katalin-sarolta.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:06
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
sárga-Sarolta-jolcsile c.j
53ilona
2017. augusztus 31. csütörtök, 15:22
Szőcs Sarolta - Reményem
egrilany51
2017. július 07. péntek, 16:08
Vilmosék kislánya Sarolta
agica2004
2017. május 06. szombat, 21:57
Sarolta-ildikó l.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:18
Diana- Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:53
Erzsébet és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:31
Erzsébet--és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.