Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:04 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Három év fogházra ítéltek egy halálos balesetet okozó lengyel kamionsofőrt
Tatár Tímea tájékoztatása szerint a bíróság a férfit öt évre a járművezetéstől is eltiltotta. Cz. R.-nek a 4 és félmilliós bűnügyi költségből 1,9 millió forintot is ki kell fizetnie, a fennmaradó rész - a 2,4 milliós tolmácsdíjjal - az államot terheli.

A vádirat szerint a férfi 2016. február 27-én a lengyelországi Torunból indult útnak 13 tonna áruval Romániába. Az általa vezetett pótkocsis szerelvényt kollégája egy hasonlóval követte. A második kamion azonban Debrecenben lemaradt, így a vádlott a városból kiérve megállt egy autóbuszöbölben.

Várakozás közben a járművet körbejárva a sofőr észrevette, hogy mozog a pótkocsi jobb hátsó tengelyén lévő dupla kerék külső kereke. Mivelbesötétedett, Cz. R. úgy döntött, meghúzza a kerékrögzítő csavarokat, majd egy megvilágított helyen alaposabban megvizsgálja a kereket. Ezután egy derecskei benzinkútnál állt meg és éppen hozzálátott a pótkocsi jobb hátsó pótkerekének leszereléséhez, amikor megérkezett a kollégája. A szerelést jórészt a vádlott végezte, társa csak kisebb részfeladatokat hajtott végre.

A szerelés után folytatták útjukat a 47-esen. Tizenkét kilométerrel később a pótkocsi jobb hátsó dupla kereke levált a tengelyről. A külső kerék jobbra, a szántóföldre gurult, a belső kerék viszont belevágódott egy szemből érkező autóba. A sofőr fékezés közben átment a másik sávba és nekiütközött a második lengyel járműnek. Az autó vezetője és két utasa a helyszínen életét vesztette. Az autó negyedik utasa súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot okoztak.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott hibás csavarokkal rögzítette a kerekeket, ráadásul a rozsdás csavarokat egy házilag készített kulccsal húzta meg. A bíró szerint a felhasznált csavarok még megfelelő eszközök esetén sem lettek volna alkalmasak a kerék biztonságos rögzítésére. Cz. R. a KRESZ szabályait megszegve nem fokozott óvatossággal haladt tovább: 80-90 km/h sebességgel közlekedett és útközben egy autót is megelőzött.

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését és nem ismerte el büntetőjogi felelősségét. A bíróság álláspontja szerint azonban többek között a tanúvallomások, a kamerafelvételek, valamint az igazságügyi mérnök és műszaki szakértők szakvéleményei is Cz. R. bűnösségét igazolták. A feltárt műszaki hibák alapján megállapították azt is, hogy a pótkocsi a kerékcserét megelőzően sem volt alkalmas a biztonságos közlekedésre, a sofőr nem is indulhatott volna útnak egy ilyen járművel. Az elindulást meg kellett volna tagadnia, de hogy ezt utasításra tette-e mégis, azt nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani. A sietség oka esetlegesen a kamionstop is lehetett, újabb egy óra késedelem ugyanis két napos kényszerű vesztegléssel járt volna - olvasható a bírósági közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 18:44
Címkék: Tatár Tímea, halálos balesetet, fennmaradó rész, államot terheli, vádirat szerint, férfi 2016,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Bakondi: mindennapossá váltak a migráció negatív hatásai
Bakondi György kifejtette, az elmúlt két évben csak Németországba két millióan érkeztek, Európában pedig 9 ezer terrorcselekményt akadályoztak meg, miközben összesen 27 terrortámadásban több mint 330-an vesztették életüket és 1300-an sérültek meg.

A migráció negatív hatásai Magyarországot is érintik - hangsúlyozta a főtanácsadó, példaként említve, hogy a közelmúltban két magyar kamionsofőrt is késsel fenyegettek, egy Mohács melletti autópálya-pihenőben pedig magyar fiatalokat támadtak meg.

Ezek közül a cselekmények közül egy is elegendő lenne ahhoz, hogy az Európai Bizottság felülvizsgálja eddigi migrációs politikáját - jelentette ki Bakondi György, hozzátéve, a magyar kormány eközben következetesen érvényesíti a biztonságot szolgáló intézkedéseket, jogszabályokat a magyar és európai polgárok védelme érdekében.

Kiemelte, a kabinet jelenleg a nemzeti konzultációval, vagyis a lakosság véleményének megkérdezésével próbálja megakadályozni azokat a beláthatatlan biztonsági kockázatokat,
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 18:06
Házi őrizetbe helyezték a miskolci halálos balesetet okozó kamionsofőrt
Gyurán Ildikó a baleset körülményeiről azt írta: indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem kellő gondossággal ellenőrizte.

A járműszerelvény kedden a Miskolcot elkerülő 306-os úton egy balra ívelő kanyarban szétkapcsolódott. A pótkocsi nem követte a vontatót, hanem egyenesen haladt tovább a szemből érkezők sávjába, ahol érintőlegesen egy autó oldalának ütközött. Ezután frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek három utasa a helyszínen meghalt.

A nehézgépjármű az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt - áll a közleményben.

Gyurán Ildikó hozzáfűzte: a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított körülményei rendezettek és 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító engedélye; több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Mérlegelték azt is, hogy a vontatmány "elszabadulására" vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el.

A körülmények alapján a bíróság álláspontja szerint a
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 14:42
Őrizetbe vették a Miskolc melletti halálos balesetet okozó kamionsofőrt
Janasócki Attila alezredes hozzátette: a baleset további körülményeit műszaki és rendőrhatósági szakértők vizsgálják. A személyautó a teherautó "elszabadult" vontatmányával ütközött össze a Miskolcot elkerülő úton. A baleset három áldozata a személyautóban utazott.

A járművezetőt halálos közúti baleset gondatlan okozása gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe.
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 13:32
Fidesz: egyre több magyar áldozata van migránsok által elkövetett támadásoknak
A kormánypárti politikus azt mondta: ahol az illegális bevándorlók megjelentek, ott rohamosan romlik a közbiztonság és nő a bűncselekmények, erőszakos támadások száma. Ezeknek egyre több magyar áldozatuk is van - jegyezte meg.

Halász János kifejtette, hogy a napokban ismét megtámadtak egy magyar kamionsofőrt migránsok, s néhány hónapja már volt ilyen eset, ahol az elmondások szerint vascsövekkel majdnem agyonverték az illetőt.

Nemrég magyar fiatalokat akartak kirángatni az autójukból, korábban Franciaországban magyar fiatalokkal teli kisbuszt dobáltak meg kövekkel, Németországban megvertek egy magyar férfit - sorolta.

A szóvivő azt is közölte: migránsok által elkövetett nemi erőszaknak is volt magyar áldozata Németországban és Máltán.

"Ezek után mindnyájan elképzelhetjük, hogy mit kell átélniük azoknak, akik kénytelenek együttélni a migránsokkal, és mit kellene átélni a magyar embereknek, ha ide betelepítenék őket" - fogalmazott, kiemelve: a Fidesz és a KDNP azért küzd, hogy ez ne
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 12:42
Szabadlábra helyezték a rendőrnőt elgázoló kamionsofőrt
Felidézték: a román állampolgárságú kamionsofőr február 13-án reggel a vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A férfi azonban nem a vezetésre figyelt, hanem a jármű rádióját próbálta beállítani, emiatt hajtott a leállósávba, ahol hátulról nekiütközött egy rendőri intézkedés alá vont személygépkocsinak és az előtte álló személyautónak. A kamion elsodorta a járművek mellett álló rendőröket, a balesetben az igazoltatott jármű vezetője és ez egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A végzés ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a fellebbezést alaposnak találta és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűncselekmény súlya nem alapozza meg a szökés, elrejtőzés veszélyét.

"A bírói tanács megvizsgálta a
velemenyezd, 2017. február 23. csütörtök, 11:41
Őrizetbe vették az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó kamionsofőrt
Hétfő reggel két személyautó és egy kamion ütközött össze az M5-ös autópálya 23-as kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A rendőrség délután közölte, hogy egy rendőrnő a halálos baleset áldozata, illetve a két sérült egyike is rendőr.

A rendőrség esti közleménye szerint közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán egy 47 éves román állampolgár ellen.

A balesettel összefüggésben a Pest megyei rendőrök a kamion vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.
velemenyezd, 2017. február 13. hétfő, 22:09
Veronai baleset - A reggeli órákban derül ki, hogy mikor indulhat haza a diákok első csoportja
volt, a baleset hirtelen történt, a tűz a busz elejében ütött ki.

Sárközy Júlia megerősítette, hogy az autóbusz roncsát szombaton elszállították, azt a hatóságok még többször átvizsgálják. Hozzátette, szombaton azért maradt el a rendőrségi sajtótájékoztató, mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nincs elég információ a baleset okairól.

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet, a hatóságok lefoglalták az autósztráda videokameráját, és szemtanúkat hallgatnak meg. Köztük egy szlovák kamionsofőrt, aki szerint a buszból füst szivárgott.

Veronát és egész Olaszországot megrázta a baleset, nagyon sokan ajánlották fel segítségüket. A tavalyi, spanyolországi buszbalesetben meghalt olasz diákok szülei részvétüket fejezték ki a magyar áldozatok hozzátartozóinak - tette hozzá a tudósító.

Major Eszter az M1 helyszínen lévő tudósítója beszámolt arról, hogy délutántól késő estig, éjfélig hallgatták ki a veronai szállodában lévő gyerekeket. A meghallgatásokat követően adhatják ki az olasz
velemenyezd, 2017. január 22. vasárnap, 07:20
Képek, videók
Tatár antilop.jpg
pacsakute
2016. május 26. csütörtök, 20:21
Egy tatár költönek.jpg
chillik
2016. február 05. péntek, 06:13
Tatár bifsztek
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:33
Szíjjártó-Tatár konzulátu
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:04
tatár iszalag
erzsikepuskas
2013. október 14. hétfő, 05:35
Marika üdvözlete Tatáról
csalogany13
2013. június 19. szerda, 23:02
Pihenő Tatára menet.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:00
Tatár Csilla
andomanyi
2012. június 15. péntek, 18:31
tatár pirítóson
soosistvan
2011. november 20. vasárnap, 22:19
tatár bifsztek
soosistvan
2011. november 20. vasárnap, 22:18
Tatár Csilla,müsorvezetö.
farkas1945
2010. november 05. péntek, 17:32
tatár.jpg
szidnifox
2009. december 01. kedd, 22:45
Germanwings-balesetet
sanci81
2015. szeptember 19. szombat, 12:51
A balesetet okozó fémdara
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.