Regisztráció  Belépés
2017. március 28. kedd | 13. hét | 87. nap | 06:11 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Puha kefires lepény - soha többé nem veszel kenyeret
Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre
bkisseva, 2017. március 21. kedd, 18:26
Kefires lepény töltelékkel – recept
Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk
eva0817, 2017. március 20. hétfő, 12:40
Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom
Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret!

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.

Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott
suzymama, 2017. március 18. szombat, 13:29
Sajtos stangli
Sós stangli

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
4 evőkanál tejföl
1 tojás
fél csomag sütőpor

A lisztbe szitáld bele a sütőport. Add hozzá a vajat és a tejfölt.

Ízlésed szerint sózd meg, és gyúrd össze a tésztát, majd hajtogasd össze, és pihentesd kicsit. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és vágd nagyobb csíkokra.

Kend meg a tetejét tojással, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.


SAJTOS STANGLI
Hozzávalók:

20 dkg vaj
15 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
5 dkg reszelt sajt
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 teáskanál só
A lisztbe morzsold bele a vajat, és szórd bele a sót. Add hozzá a tejfölt, és gyúrd össze. Pihentesd kicsit, majd nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra.
Tojással kend meg a tetejét, majd szórd meg a lereszelt sajttal. Vágd fel nagyobb csíkokra, és
koszegimarika, 2017. március 17. péntek, 21:02
Pudingos-málnás reszelt sütemény
Hozzávalók
Tészta:
350 gbúzafinomliszt
5 dbtojás sárgája
250 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
3 ev. kanálkristálycukor
Töltelék:
5 dbtojásfehérje
2 csomagvaníliapuding
240 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
50 mlnövényi olaj
500 gmálna
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor szóráshoz


Elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült, két egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Két darab, 30 x 22 cm-es tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk őket.
A tésztákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd mindegyiket egy-egy tepsibe tesszük. A tésztát kicsit kezünkkel lenyomkodjuk, majd 190 fokon 20 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kihűtjük.
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:41
Fahéjas szilvás pite (bármilyen más gyümölccsel)
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

1 kg szilva
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 teáskanálnyi őrült fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagvazzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjt összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk. Beborítjuk a másik tésztával és megszórjuk fahéjas cukorral. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük és már szeletelhetjük is.
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:10
Bosnyák szelet
Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
1 csipet só
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
10 dkg margarin
1 nagyobb tojás
1 csapott ek tejföl

Golyókhoz:

10 dkg liszt
5 dkg darált dió
5 dkg cukor
10 dkg margarin

Továbbá:

pár ek Extra Jam (szilvalekvár)

Elkészítése

Egy 20*30 cm nagyságú tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.

A tésztához a lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral, cukrokkal, reszelt citrom héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással és a tejföllel lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A sodrófa segítségével az előkészített tepsibe simítjuk. Megkenjük kb. 4-5 mm vastagon lekvárral.

A sütőt előmelegítjük. Majd a lisztet elkeverjük
bkisseva, 2017. március 09. csütörtök, 13:38
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
Szép fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. május 10. vasárnap, 09:28
fantasztikus ház.jpg
ildikocsorbane2
2015. május 06. szerda, 17:51
Fantasztikus reflex.gif
pacsakute
2015. február 20. péntek, 12:55
10103_fantasztikus-tur os-
feviroza
2015. január 12. hétfő, 14:26
Fantasztikus
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.