Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:33 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Sajtos stangli vagy pogácsa:
Sajtos stangli vagy pogácsa

50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
25 dkg margarin,
10 dkg reszelt sajt,
3 db tojás sárgája,
2 dl tejföl,
1 teáskanál só,
1 kempingsajt
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel majd a margarint is elmorzsoljuk velük. Hozzá adjuk a többi hozzávalót és gyorsan összegyúrjuk. Nem kel dagasztgatni, ha össze áll már tökély.
Mehet egy nagy zacskóba vagy tálba teljesen mindegy, mert megy a hűtőbe. Télen elég a jó hideg spejz is hozzá. Reggel kivenni, nyújtani ujjnyi vastagra lekenni a fehérjével, sajttal szórni és szaggatni.
A sajtkrémeshez vékonyra nyújtjuk a tésztát, korongokat szaggatunk belőlük. Majd mindegyik felébe teszünk egy kávéskanálnyi sajtkrémet. Félbe hajtjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben szép pirosra sütni. Hihetetlenül omlós és finom lesz. Figyelmeztetés! Ez a mennyiség nagyon-de nagyon gyorsan elfogy! Ajánlatos a dupla mennyiség belőle.
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 13:52
Gyors kelt kalács
hozzávalók:
50dkg liszt
1tojás+1sárgája
Fél élesztő 2kanál cukorral felfuttatva+liszt
1pohár habtejszín
5dkg vaj
10dkg cukor
Tej kb1dl
Dagasztani,kétrészre osztani
Az egyik felebe kakaóport(és egy pici rumot is)gyúrni
30-40percig keleszteni,a két tésztát egymasra rakni és együtt kinyújtani,feltekerni és tepsibe tenni.
Még fél órát állni hagyni,tejjel lekenni és 200fokos sütőben kb.30-40percig sütni(tűpróba)
Sütés közben még 1x megkenni(facebook)
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 13:24
100 éve halt meg Dr. Oetker
6-án született Obernkirchenben. Gyógyszerésznek tanult, 1891-ben Bielefeldben nyitott patikát. Két év múlva kezdte forgalmazni az általa kifejlesztett sütőport Backin néven, a vevők a kis csomaghoz ingyenes receptet is kaptak. A feltaláló nem kis önbizalomról tanúságot téve garantálta, hogy a háziasszonyok nem fognak elrontani süteményt, "A minőség a legjobb recept" mottót a cég ma is alkalmazza.
A sütőpornak köszönhetően lesz a tészta - már ha jól el van dolgozva - laza, nő meg a sütemények térfogata. Vegyi összetételét tekintve nátrium-hidrokarbonátot és a foszforsav savanyú sóját vagy dinátrium-dihidrogén-difoszfátot tartalmaz, ezek szabályozzák a sütéskor a vegyület elbomlásakor keletkező szén-dioxid gyors vagy lassú felszabadulását. Az Oetker-sütőpornak durván egyharmada nátrium-hidrokarbonát, a recept lényegében a mai napig változatlan. Az igazsághoz tartozik, hogy a sütőport már korábban felfedezte a német Justus von Liebig,
bordat, 2018. január 14. vasárnap, 16:23
Rántásos rétes (gyors rétes)
Hozzávalók:
Tészta:

2 dl tejföl
1 egész tojás
25-30 dkg finomliszt

Rántás:

10 dkg finomliszt
10 dkg (sertés)zsír

Almás töltelék:

5-6 alma
fehéj ízlés szerint

Túrós töltelék:

50 dkg tehéntúró
2 tojás
2-3 ek búzadara
cukor ízés szerint
2 cs vaníliás cukor
1 citrom héja
kevés citromlé
mazsola ízlés szerint (ha nem szeretjük, akkor el is hagyható)

Meggyes töltelék:

2 ü magozott meggybefőtt
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

Először a töltelékeket készítjük el. Nekünk ebből a tészta és töltelék mennyiségből 1 szál almás és 2-2 szál túrós és meggyes rétesünk lett.
Almás töltelék:

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy edényben addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben, ha szükséges adjunk hozzá cukrot és
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:15
Repülő krémes
Tészta hozzávalói:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás (nagy)
1 tk. szalalkáli (púpozott)
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta (0,5-1 dl között)

A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)

Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát.

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes
ametiszt54, 2018. január 09. kedd, 11:42
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
sütőből kivéve, egy lapos fém szedőlapáttal tudjuk a legkönnyebben kiemelni a forró edényeket a vízfürdőből. Azonnal tálaljuk a pirítósokkal.

Tipp: Nagyon finom szarvasgombával, szarvasgombaolajjal tálalva is.
Sajtos-baconös lepény

Hozzávalók:

5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt

A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöld fűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütjük.
Ham and
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Előszilveszter? vagy szilveszter előtt :-)
MA már kipihenten , időben ébredtem. Mindent sikerült tegnap megcsinálni a terveim szerint. Még a tv nézésre is maradt néhány üres perc.
Ma volt még elintézni való , és kutyatápot is vettünk Moncsival. Beszaladtunk a CBA-ba, egy kis hús és fűszerek. Nekiláttam a reggeli készítésének, és az estebédhez is :-) Hidegtálakat csináltunk a kisasszonnyal. Burgonya sali, sajtos kukorica sali, ecetes burgonya sali, miattam. Felszeleteltem a tegnap megsütött kolbászos karajt, és már sül a holnapi adag belőle :-) Eddig a pácban állt. Felbontottam az én kis joghurtjaimat, és elképedtem, hiszen hiába savanyú, de éds, így ezt nem lehet főzelékbe , salátákba tenni, hiszen a mandulás is, és a kókuszos készítmény is édes, de nem kicsit. Olyannyira, hogy aa finom kis joghurt, paleo szerű tortát édesíteni nem is kellett. A tetején lévő gyümölcskocsonyában van cukor, így abba sem kellett tenni semmit.
Begyúrtam egy pogi tésztát, ha lesz kedvünk kisütjük, a szakállas pogikhoz, én sajnos azt sem ehetem :-( Még egy paleo
dundulino, 2017. december 30. szombat, 14:29
Dédapáink öröksége:
Marikától kaptam....

Dédapáink öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül



A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt
gabfe, 2017. december 29. péntek, 13:31
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.