Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 15:19 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Toszkán csirkeragu
Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)

1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. Még 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet, a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még, végül adjuk hozzá a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:28
Rizsfelfújt / rizskoch
Hozzávalók:

200 g Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
1 liter tej
30 dkg rizs
8 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db friss tojás
1 kisebb vaníliarúd

Elkészítése:

A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.

Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!

Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.

A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.

Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.

Málnaszörppel
bkisseva, 2018. február 16. péntek, 07:45
Legényfogó leves recept
Hozzávalók:

30 dkg csirkecomb filé
40 dkg krumpli
25 dkg csirkemáj esetleg szív
20 dkg zöldborsó
20 dkg csemege kukorica
20 dkg erdei gomba vagy csiperke
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
kevés olaj

frissen őrölt bors
kevés tárkony és kapor
Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.

Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és a krumplit. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!).

A
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 17:02
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
Fantasztikus fa.jpg
pacsakute
2018. április 16. hétfő, 20:57
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.