Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:35 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Gyógyító ételek
Gyógyító ételek !

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is ? Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. ? savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.
Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós,
lovaszmarika, 2017. április 27. csütörtök, 13:13
Gyors bejgli kelesztés nélkül, megsütöttem
Receptek egyperces

Gyors bejgli kelesztés nélkül

HOZZÁVALÓK:
a tésztához: (6 rúdhoz)
4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
5 tojás (1 db a kenéshez)
6 ek cukor
2 kávéskanál só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj


a diótöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.
A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A
gabfe, 2017. április 20. csütörtök, 19:44
Egy csodás időszak
Nagyon szép volt az elmúlt hét. A szüleinkkel tudtunk találkozni, többször is, a gyerekek nagyszülőknél,volt egymásra időnk. Sétáltunk, kirándultunk, utaztunk, pihentünk, filmeztünk, ünnepeltünk, barátokkal találkoztunk, együtt volt a család, sütiztünk egy új és különleges helyen, olyan helyeken is jártunk ahol még sosem, és felfedeztünk új élményeket. Fantasztikus volt. Csodás idő is volt / néha/, bár mostanra beköszöntött egy komorabb időjárás, és ez a cserepes növénykéinket kicsit megviselte, így ma visszaköltöznek a lakásba egy kis időre.
Tudom, hogy hanyagoltam a blog írást, de annyira pihentető és jó dolgok történtek, és olyan nagyon későn értünk sokszor haza, hogy ez kimaradt kicsit.
Ma találkoztam egy új barátnőmmel. Fantasztikus nő, anya,és csodás természete van. Hihetetlen, hogy így egymásra találtunk. Nagyon aranyos gyerkőcei vannak, és olyan jó, hogy ő is azokat a dolgokat értékeket képviseli, mint én. Vácon beszéltük meg a főtéren. hideg volt, így beültünk egy cukiba. Nem volt
dundulino, 2017. április 18. kedd, 14:48
Kanonok lepény
Kanonok lepény - tényleg egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény
Kitűnő-Isteni finom! Épp ma kínáltak meg ilyen sütivel. Meg is sütöm a családnak!

Hozzávalók

1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz

Elkészítése

1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
nanoka72, 2017. április 13. csütörtök, 06:59
Ellenállhatatlan
Ellenállhatatlan sajtos finomság, ez felülmúlja az összes sós süteményt, amit eddig kóstoltál!

Azt hittem, a sajtosrudaknál és a pogácsánál nincs finomabb, utána megkóstoltam ezt a csodát és mostanában kétnaponta meg is sütöm!

Hozzávalók:

200 ml tej,
1,5 kávéskanál porélesztő,
170 g vaj,
1 egész tojás
fél teáskanál só,
fél teáskanál cukor,
350 g liszt,
200 g sajt
1 tojássárgája a tészta megkenéséhez

Elkészítés:

Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessük 40 -50 percig, szoba hőmérsékleten. Amikor a tészta megkelt, osszuk el 7 egyenlő részre. A sajtot reszeljük le, adjuk hozzá 120 g vajat és lassú tűzön folyamatosan kavargatva olvasszuk meg. Egy 20 x 25 cm-s tepsit, kivajazunk, kilisztezünk.

Nyújtsuk ki az első darab tésztát,
horvathnemagdi, 2017. április 12. szerda, 09:28
Integral Pizza - eva recept
összetevők

800 g liszt
200 g finom korpa hidratáltuk 300cc vízzel (1/2 óra)
20 g só
20 cm olaj
50 g élesztő
650 cm vízzel
Olajteknő
2 lukulluszparadicsomot
250 fény sajt
1 padlizsán
1 zuchinni
4 szelet sütőtök
Olívaolaj
Különböző fűszernövények (kakukkfű, metélőhagyma, oregánó)
1 gerezd fokhagyma
Só és bors

előkészítés

Egy mély tálba helyezzük a liszt, korpa és egyéb összetevők a recept szerint sorrendben, amíg a vizet ki kell menni tartalmazó fokozatosan, ahogy veszi a tésztát.

Gyúrjuk sima és homogén zsemle, körülbelül 10 perc alatt. Osszuk 5 tápalos zsemlét, és hagyjuk állni körülbelül 45 percig.

Közben előkészíti a zöldségeket ugrott; vágjuk vékony szeletekre, és egy tányér ointada bifes conaceitegrillalas körülbelül 2 vagy 3 perc, és a salpimienta foglalás.

Egy kikent serpenyőben penész, elhelyezett mindegyik bun, és ezen a szakaszon azt , hogy az élek. Hagyja ,
bkisseva, 2017. április 10. hétfő, 10:18
Gyors sajtos
Gyors sajtos

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg zsír
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
20 dkg sajt
1 cs sütőpor
1 kk só

Tetejére:

1 tojássárga
1 k tej
ízlés szerint: kömény, mák, sajt, szezámmag

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és zsírral, majd hozzáadjuk a tojásságákat, sütőport, sót, 10 dkg reszelt sajtot, majd a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ízlés szerint készülhet belőle pogácsa vagy rúd. Tojássárgával megkenjük a tetejét, megszórjuk a maradék sajttal vagy ízlés szerint magvakkal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük..
horvathnemagdi, 2017. április 09. vasárnap, 20:17
László szelet
hozzá)

Az összegyúrt tésztát ezután osszuk el kétfelé, majd először az egyik tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron nagyobb tepsi méretűre, majd a papírral együtt helyezzük rá a tepsire. ( én jó vékonyra nyújtottam ki, és egy gáztepsin sütöttem meg a lapokat)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 8 perc alatt süssük világos zsemleszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 7 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra a tésztalapot, majd hűtsük ki teljesen. (pár perc után óvatosan emeljük le a tésztát a papírról, és úgy hűtsük tovább)

A másik tésztával is így járjunk el.

Lekváros piskótatekercs hozzávalói:

12,5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (nagy)
12,5 dkg liszt
2 ek forró víz
4-5 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd keverjük jó
bkisseva, 2017. április 08. szombat, 21:57
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
Szép fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. május 10. vasárnap, 09:28
fantasztikus ház.jpg
ildikocsorbane2
2015. május 06. szerda, 17:51
Fantasztikus reflex.gif
pacsakute
2015. február 20. péntek, 12:55
10103_fantasztikus-tur os-
feviroza
2015. január 12. hétfő, 14:26
Fantasztikus
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.