Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:22 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
Ez nem lesz gyors, de finom.
Húsleves
Az igazán jó húsleves titka, hogy többféle húst és többféle zöldséget kell bele főzni.
Lassan kell főzni!
Hozzá valók: kinek-kinek kedve szerint változtatható:
Pld. A húsok lehetnek: 1 db marhaszegy, vagy marha könyök csont (ezt, ha nagytermetű kutyánk van, adjuk oda és kezet csókol érte), 4 db csirke szárny, 2 db farhát, kacsa-liba- vagy pulyka nyak-szárny - vagy szárnytő, vagy farhát, végül egy karaj vagy tarja csontja, megfelelő méretre vágva. Aki szereti az velős csontot, belsőségeket, mint zúza, stb. azt is tehet bele.
A húsokat mindig hidegvízben a fűszerekkel együtt tesszük fel főni. A fűszereket eleinte egy teatojásban később nagyobb méretű leves tojásban helyezem el, hogy ne kelljen a húsokból, zöldségekből egyenként kiszedetni azokat a fűszereket, amelyekre nem szívesen harapnánk rá. (lustaság = fél egészség alapon). Egy kis fej vöröshagymát héjával együtt, persze a bajuszkája nélkül, 4-5 gerezd fokhagymát - nem fontos
botka_eva, 2017. november 04. szombat, 19:57
Gluténmentes kakaós-citromos kuglóf
Tegnap a családom valami édeset szeretett volna nassolni, hirtelen egy kuglófot hoztam össze, minden hozzávaló volt otthon, így nem kellett kimozdulni a lakásból. Egyszerű, tapasztalatot nem igénylő, gyorsan elkészíthető kevert tésztás sütemény. Mindenki odáig volt érte!

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék (Mester család)
1,5 dl kókuszolaj
13 dkg nyírfacukor (por állagú)
1 tk szódabikarbóna
1/2 vaníliás rúd kakapart magja
2 db citrom reszelt héja, 1 citrom leve
1 púpozott tk GM kakaópor
1 ek víz
csipetnyi só
margarin/ vaj forma kikenéséhez
A tojásokat megmosom, szétválasztom. A sárgáját a nyírfacukorral kézi mixer segítségével felverem, hozzáadom a puha vajat és a vanília rudat. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A száraz alapanyagokat vegyítem, kanalanként
bordat, 2017. november 03. péntek, 22:46
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
A zöldségkrém levesekhez és a rántott leveshez (galuska helyett) lehet vásárolni levesgyöngyöt, vagy fokhagymás pirítós kockákat a boltban. A hagyma, fokhagyma leves is egészen hamar megvan, meg a paradicsom is konzerv paradicsompüréből, az is nagyon finom, nézz utána a neten. A sárgaborsó leves is finom, jó sok fokhagyma a titka, meg belefőzni kiskocka tésztát.

Kedvenc családi receptem a töltelékes leves. Zöldséget és hagymát puhítok meg fedő alatt, addig kis fej vöröshagymát megfonnyasztok kevés olajban, leveszem a tűzről, hozzányomok kb. 3 cikk fokhagymát, beleteszem az aprított zöldpetrezselymet, 3 tojást, sót, borsot, jól elkeverem és annyi liszttel keverem össze, amennyit felvesz. Ezt szaggatom bele a megpuhult és vízzel felöntött zöldséglevesbe. Nagyon finom, gyors és laktató!
katalinkohut, 2017. október 30. hétfő, 18:45
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
Nekem minden leves kedvencem. Elég gyakran készítek zöldségekből krémlevest, mint sárgarépa, zeller, brokkoli, gomba, karfiol. Csak oda kell tenni a zöldségeket sós vízben, fedő alatt hamar megpuhulnak, utána kevés hideg vízzel felöntve botturmixszal összeturmixolni, víz és sópótlás után főzőtejszínnel felforralni. Ennyi.

Mikor mentem a gyerekeimmel reggel valahová, s kérdeztem az úton tőlük, mit főzzel, azt felelték, hogy hamarkrumpli levest. Habartkrumpli akart ez lenni, a leggyorsabb módon.

Pár darab burgonyát meg kell tisztítani, odavágni kockákra egy kisebb fazékba, melyet felöntök vízzel és megsózom. Ha van otthon házikolbász, pár karikát lehet belevágni. Teszek bele 2-3 kisebb babérlevelet, ezt nem szabad kihagyni. Mikor megfőtt a krumpli, egy kanál liszttel összekevert tejfölllel behabarom, ha kell utánasózom, borsozom.

Modt kitaláltam egy még gyorsabb és finom levest. Rántott leves:

Egy kisebb fazékban másfél kanál lisztet kevés olajon zsemleszínűre
katalinkohut, 2017. október 30. hétfő, 16:58
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
megpároljuk, egy kevés vízzel, kb.10 perc alatt puha lesz. Ekkor megszórjuk 1-2 evőkanál liszttel és átforgatjuk, 1-2 percig. Hideg tejjel simára keverjük és ráöntjük a zöldborsót a levével együtt. Ízlés szerint sóval és cukorral valamint apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem elég híg, tejjel, vízzel, húslével hígítható. Felforraljuk, de fedő nélkül, olykor kevergetve. Ha levesbetéttel szoktad készíteni, akkor külön főzöl egy maréknyi tésztát. Ez lehet, eperlevél, kis rombusz vagy sodort csigatészta.
Zöldbableves expressz gyorsan.
1 üveg zöldbab, 1-1 szál répa, egy ½ fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz tejföl, de ha nincs, akkor a tej is megteszi. Egy csipet cukor és egy pár csepp ecet.
A vöröshagymát zsíron üvegesre pároljuk, rádobjuk a felkarikázott zöldségeket. Megdinszteljük, ekkor rádobjuk az elkapart fokhagymát, átforgatjuk. Ezután 1-2 evőkanál liszttel megszórjuk és világosra pirítjuk. Félrehúzzuk és fűszerezzük, egy kávéskanál pirospaprika, egy kis őrölt
botka_eva, 2017. október 30. hétfő, 07:45
Tuti sajtos rúd
egy régebbi receptemet, és átvariáltam azokra az alapanyagokra, amit a hűtőben találtam. Finom lett a végeredmény.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem mosst egy doboz háromszög sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor

a tetejére:

1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag

A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)

Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre
nanoka72, 2017. október 29. vasárnap, 05:55
Bögrés Raffaello
1 bögre = 3 dl

Hozzávalók : 2 tojás, 1 bögre tej, 2 bögre rétesliszt, ½ bögre olvasztott vaj, 1 csomag sütőpor, 1 bögre porcukor

A tetejére : 1 / 2 bögre porcukor ( de lehet kevesebb is ), 1 / 2 bögre kókuszreszelék, 1 bögre folyékony habtejszín

Elkészítés : a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet.

Egy 32 * 24 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítsuk a masszát, szitáljuk rá a 1 / 2 bögre porcukrot, és szórjuk rá a fél bögre kókuszreszeléket is.

Előmelegített sütőben , kb. 180 fokon 15 - 20 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát. A megsült forró sütire locsoljuk rá az 1 bögre tejszínt, és hagyjuk kihűlni a sütit! A tészta szépen magába fogja szívni a tejszínt.

Ha kihűlt nagyon vékonyan szórjuk meg porcukorral, és kókuszreszelékkel.

Nem ajánlom kisebb tepsiben sütni, mert akkor magas lesz a
bkisseva, 2017. október 26. csütörtök, 20:49
Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az
- Ez az egyik specialitása

A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.

A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.

Hozzávalók 16 személyre:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
30 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukorszegfűszeg

BIRSALMÁS KEVERÉKHEZ
3 db birsalma
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukorszegfűszeg

Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd
suzymama, 2017. október 25. szerda, 17:02
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.