Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc


baratha, 2017. március 20. hétfő, 23:37
Címkék: MEGGLE Mesterkrém, gyors tészta, fantasztikus fogás, csomagoláson feltüntetettek, tészta készül, csirkemellet felkockázom,
Kommentek
Te tudod, mikor kell sütőpor és mikor szódabikarbóna a sütib
Te tudod, mikor kell sütőpor és mikor szódabikarbóna a sütibe? Íme a magyarázat, amit neked is ismerned kell!

Legtöbbször akkor jön elő ez a probléma, ha fejből sütünk, de sokszor még a profi receptek sem mindig helytállóak. Eláruljuk, mikor, melyiket és hogyan alkalmazd, hogy magas legyen a sütid.

Mindkét szer csodás térfogatnövelő, e nem mindegy, mikor és mibe keverjük.

A szódabikarbónától szép magasra nő a sütemény - lúgos kémhatású vegyület, a meleg hatására szén-dioxid (légbuborékok) keletkezik, ezáltal a süti magasabbra nő.

Mihez adjuk? Olyan recepteknél használjuk, ahol adott a savas kémhatás, azaz citrom, tejföl, ecet, méz vagy egyéb más savas anyag van még a tésztában.

De a szódabikarbónával készült sütiket soha ne tároljuk szabadon a hűtőben, mert magába szívja a kellemetlen szagokat.

Sütőpor

A legfontosabb, hogy a sütőporral készített sütik tésztáját mindig csak közvetlenül a sütőbe tevés előtt készítsük
suzymama, 2017. július 20. csütörtök, 15:40
Marlenka
Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta
suzymama, 2017. július 13. csütörtök, 22:44
Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül
dl)
- 1 kocka friss élesztő (5dkg)
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 bögre 2,8 %-os tehéntej (5 dl)

Töltelék:

- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 3 tojás
- 1 evőkanál só

+ egy tojás a kenéshez
+ kevés szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverjük.

2. A felfutott élesztőt a tészta többi hozzávalójával sima tésztává gyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként fél centi vastagságú téglalapokká nyújtjuk őket, amiket megkenünk a krém negyed-negyed részével, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Ezután jön egy fontos lépés: a rudakat egy nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk. Ez azért fontos, mert így formásabbak lesznek, és nem fognak kinyílni sülés közben!

3. A rudakat megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, esetleg sajttal,
nanoka72, 2017. július 11. kedd, 07:39
Étel - mesék - Egy hercegnek készült , világhírű lett !
elkészítése után - az Esterházy családhoz szegődött
cukrásznak .
A birodalom nagyobb városaiba tartó út során a recept fejlődött ,
változott , alakult , így ma már többféle Esterházy tortával is
találkozhatunk . Alapvetően négy vagy öt - itt jelentkezik az első
különbség - diós piskótaalapból áll , amiket vajas krémmel kennek
meg . A sütemény tetejét fondant - nal és csokoládéval vonják be ,
majd mielőtt megdermed , kialakítják a jól ismert mintát .
A tészta töltelékéül szolgáló krémnek is több változata ismert .
Leggyakrabban vajas krémmel készítik , amelyhez sokszor adnak
brandyt vagy másféle alkoholt , például rumot , amarettót ,
diólikőrt , esetleg valamilyen ízben harmonizáló krémlikőrt , vagy kávét .
A vajas krém készíthető csokoládés változatban is , illetve a modern
kor ízlésének engedve könnyebb tejszínes , esetleg mascarpone -
krémmel is megtölthető az Esterházy - torta .
A torta tetejét
bedmarika47, 2017. július 02. vasárnap, 13:10
így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a...

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 18:05
Így hatnak szervezetünkre a szénhidrátmentes ételek!
esznek, kétszer nagyobb eséllyel lesznek szívbetegek. Ezeknek az ételeknek magas a glikémiás indexük (GI), ami azt jelenti, hogy gyorsan bocsátják ki az energiát és emelik a vércukorszintet. Az eredmények az Archives of Internal Medicine című folyóiratban jelentek meg.
A szakértők szerint sokkal több kutatásra van szükség, hogy meg lehessen érteni, hogy miért a magas GI-ű ételek jelentenek kockázatot, és ez miért a nőkre vonatkozik, a férfiakra meg nem. Az alacsony GI-ű szénhidrátok, mint például a tészta, melyek lassan bocsátják ki az energiát és emelik a vércukorszintet, nincsenek kapcsolatban a szívbetegségekkel.
Glikémiás index
A jelentést készítő orvosok 15 171 férfit és 32 578 nőt tanulmányoztak, akik étrenddel kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki sok éven át. Ennek segítségével a kutatók ki tudták számítani a teljes szénhidrátbevitelt, az átlagos glikémiás indexet és az étrendek glikémiás terhelését. A glikémiás index (GI) azt mutatja, hogy az étel mennyire emeli a vércukorszintet
donmolnarmeister, 2017. június 08. csütörtök, 03:43
Ezt a receptet
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal,
horvathnemagdi, 2017. június 02. péntek, 04:37
Meggyes-mákos
Hozzávalók:
Fehér tésztához: 30 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1/2 dl tej.
Mákos tésztához: 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 20 dkg mák, 2 dl tej, 14 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojásfehérje felvert habja; ezenkívül, lekvár, magozott meggy.
Máz: 8 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál kakaó, 2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor.
Elkészítés:

A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.

Megszurkáljuk, és sütjük.

A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és
bkisseva, 2017. június 01. csütörtök, 15:33
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
673_gyors_pizza_teszta _re
baratha
2012. február 26. vasárnap, 08:26
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. június 28. vasárnap, 10:14
Szép fantasztikus táj.jpg
pacsakute
2015. május 10. vasárnap, 09:28
fantasztikus ház.jpg
ildikocsorbane2
2015. május 06. szerda, 17:51
Fantasztikus reflex.gif
pacsakute
2015. február 20. péntek, 12:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.