Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:27 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harmincegy fiatal sportolót díjazott Budapest
A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint a szakmai zsűri 110 jelölt közül választotta ki a nyerteseket, akik idén az iskolában és a sportpályán egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A hagyományos elismerést három kategóriában (általános iskola, középiskola, illetve sajátos nevelési igényű diákok és felsőfokú oktatás) lehetett elnyerni. A sikerhez az általános iskolásoknál legalább 4,7-es átlagot kellett elérni, a nagyobbaknak 4,4 volt a határ, míg a sportteljesítményeket a sportági szövetségek igazolták. A díj mellé minden győztes 30 ezer forint értékű kulturális utalványt is kapott.

"Természetesen sohasem titkoltam, mennyi áldozatot kell hoznom azért, hogy az iskolában és a sportban egyaránt helyt tudjak állni" - mondta a díj átvételét követően a már a riói olimpián is szerepelt, junior világ- és Európa-bajnok sportlövő, Péni István - "De ez sohasem volt fájdalmas vagy kellemetlen döntés a számomra. Tudtam, miért teszem, és mivel a sikerek engem igazoltak, nem maradt bennem soha olyan érzés, hogy kihagytam volna valamit az életemből."

A díjazottak:

általános iskolások: Hepp Marcell, Falcz Zsófia, Kátai Gréta, Kovács Ferenc Soma (atlétika), Takács Fanni, Szabó Viktória, Szekeres Tamara (triatlon), Muhari Eszter Barbara, Szalai Zorka (vívás), Gábor Áron Dániel, Pintér Bulcsú (cselgáncs), Hepp Marcell, Tóth Zita (alpesi sí), Szabó Bianka (fit-kid), Májer Zsófia (tájékozódási búvárúszás)

középiskolások: Benkő Regina (torna, fitnesz), Király Adél, Mógor Boglárka (atlétika), Kőhler Zsuzsanna (cselgáncs), Haffner Hanna (ritmikus gimnasztika), Lovass Kata (aerobik), Bánki Lilla (kajak-kenu), Szendrei Csilla (tánc), Takácsy Lilla Kata (szörf), Gulyás Michelle (öttusa), Péni István (sportlövészet)

sajátos nevelési igényűek és egyetemisták: Horváth Hunor, Kőmíves Tamás (úszás), Kalocsai Vera (curling), Polivka Dóra (evezés), Csorvási Soma László (torna)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 14:12
Címkék: Magyar Olimpiai Bizottság, Péni István, Hepp Marcell, Falcz Zsófia, Kátai Gréta, Kovács Ferenc Soma,
Kommentek
MOB - Kulcsár: az innsbrucki népszavazás után tárgyalhatunk a téli olimpiai szerepvállalásról
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Digi Sport hétfői Reggeli Start című műsorában kifejtette, a 2026-os téli játékokra az elmúlt héten küldte ki pályázati felhívását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), s eddig egyelőre Stockholm, Sion központtal négy svájci kanton és Innsbruck mutat érdeklődést a rendezés iránt.

"Mind a három helyen népszavazás lesz az ügyben, Innsbruckban október közepén"-jelentette ki Kulcsár Krisztián, aki elmondta, hogy szeptemberben a NOB limai kongresszusán már beszélt ebben a kérdésben az Osztrák Olimpiai Bizottság elnökével.

"Legyen világos, az osztrákok mindenfajta külső segítség nélkül meg tudják rendezni a játékokat, de gondolkodnak abban, hogy a gyorskorcsolya számokat máshová vigyék" - fogalmazott Kulcsár, aki szerint Innsbruck közelében két megfelelő csarnok jöhet szóba, az egyik Bajorországban, a másik, ha majd megépül, akkor Magyarországon. A MOB elnöke szerint ennek kapcsán érdemes egyeztetni az Osztrák Olimpiai Bizottsággal.

Kulcsár Krisztián
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 09:11
Már több mint 800 iskola jelentkezett az Európai Diáksport Napjára
Diáksport Szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán reggel jelezte, hogy 2016-ban 900 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, azaz 250 ezer diákot mozgatott meg a rendezvény. Hozzátette, az ideire továbbra is lehet regisztrálni, s szerinte elérik a 900-as számot.

A 11 éve Magyarországon életre hívott kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Balogh Gábor megjegyezte, hogy a rendezvényre az Európa Bizottság is felfigyelt idővel, az MDSZ pedig pályázatokon nyert pénzből kidolgozta a módszertanát annak, hogy miként lehetne Európa többi országában is megrendezni ezt a napot.

"Négy, különböző országokban lévő partnerünkkel közösen úgynevezett védjegyet alkottunk, mely az Európai Diáksport Napja névre hallgat és idén már 26 európai uniós tagállamban fog menni ez a rendezvény" - mondta Balogh Gábor, hozzátéve, hogy jövőre az Európa Sporthét egyik kiemelt eseménye lesz majd a sportnap.

Magyarországon
velemenyezd, 2017. szeptember 27. szerda, 09:51
Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát
Papp Károly a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság turisztikai idényzáró rendezvényén, valamint az azt követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem véletlenül értékelte nemrég egy nemzetközi szervezet Magyarországot több mint száz ország közül a tíz legbiztonságosabb állam egyikekének, ennek egyik hangsúlyos eleme ugyanis a közbiztonság.

Az általános európai terrorfenyegetettség miatt a nyári idegenforgalmi szezonra a magyar rendőrségnek is új metodikával kellett készülnie. A Balaton és a Velencei-tó mellett az ország szinte egészét érintették a nyári, nagy tömegeket vonzó fesztiválok - jegyezte meg az országos rendőrfőkapitány, utalva a májusi manchesteri, egy koncertet követő robbantásos merényletre.

Hozzátette, a Balaton és a Velencei-tó mellett más turisztikai és fesztiválközpontok, valamint a vizes világbajnokság, a Forma-1, a győri európai ifjúsági olimpiai fesztivál, a visegrádi négyek (V4) találkozói és az izraeli miniszterelnök budapesti látogatása jelentette a legnagyobb
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 12:50
Magyar világbajnoki cím állva evezésben
A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a SUP, azaz a stand up paddle a hullámlovaglás egyik változata, amelyben a versenyzők állnak a szörfdeszkán, és egy lapáttal segítik az előrejutást. A SUP szakágakban a Nemzetközi Szörf Szövetség, az ISA 2012 óta rendez vb-ket.

Magyar részről a Budapesten született, de Ázsiában élő két testvér tartozik a világ élvonalába. A 23 éves Bruno mostanáig 12., 26 esztendős bátyja pedig 30. volt a világranglistán. A két fiatalembernek a TF-en végzett szüleik az edzőik.

"Ez a magyar szörf történetének eddigi legnagyobb sikere" - mondta Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője. A szakember arra is kitért, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében a sportág hullámlovas szakága ott lesz a 2020-as tokiói ötkarikás játékok műsorán, és tárgyalások folynak arról is, hogy a későbbiekben a SUP-kategóriák is bemutatkozhassanak az olimpián.
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 14:02
Cselgáncs-vb - Az elnök szerint a budapesti vb jó reklámja volt a sportágnak
tőszomszédságban lévő Hotel Aréna miatt a versenyzőknek nem voltak utazási gondjaik - hasonló méretű világverseny esetében ez ritkaság -, a Papp László Sportaréna edzőtermében pedig a vitaminsarok felállításával extra újítással kedveskedtek a főszereplőknek.Tóth László kiemelte: az esemény rangját emelte, hogy sok VIP-vendég érkezett a versenyre - többek között Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere -, illetve soha korábban ennyi újságíró nem dolgozott még sportági vb-n.

A magyar válogatott szakmai irányítói egy érem és egy pontszerző hely megszerzését tűzték ki célul, ezzel szemben az elnök három érmet várt."Mindig optimistább vagyok a szakvezetésnél, és hiába nem szereztünk érmet, a három ötödik helyünk után sem vagyok csalódott" - fogalmazott. Hozzátette: számára az ötödik hely bizonyíték arra nézve, hogy abból bármikor lehet bronzérem, vagy akár végső győzelem
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 13:42
Cselgáncs-vb - Harminc olimpiai bajnok Budapesten
A Magyar Olimpiai Bizottság által készített összesítés szerint az akkreditációval rendelkező versenyzők, VIP-vendégek, kísérők, csapatvezetők, szövetségi elnökök és funkcionáriusok között 111 olyan személy található, aki érmet szerzett az ötkarikás játékokon.

Hazai részről a szövetség mind a kilenc olimpiai dobogóst meghívta, köztük a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnokát, a 25 éve Barcelonában diadalmaskodó Kovács Antalt - aki jelenleg a szövetség alelnöke -, továbbá versenyzőként jelen van a 2012-ben ezüstérmes Ungvári Miklós és a szintén Londonban harmadik Csernoviczki Éva. Az 1992-ben bronzérmes Csősz Imre a nemzetközi szövetség ellenőreként dolgozik a Papp László Arénában, s a listán szerepel a barcelonai második Csák József és Hajtós Bertalan is. A bronzérmesektől a vb-re várják az első magyar dzsúdós medált 1976-ban Montrealban megszerző Tuncsik Józsefet, illetve a két moszkvai hőst, Kincses Tibort és Ozsvár Andrást is.

Magyar származású a vb-vendégek közül a bajai születésű, de
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 15:22
Cselgáncs-vb/Paksi bővítés - Szijjártó: Budapest a világ egyik sportfővárosa
Az sem lehet kérdés - fűzte hozzá a miniszter -, hogy egy ország miniszterelnöke fogadja a nagy nemzetközi sporteseményekre Budapestre látogató vezetőket. Így van ez Vlagyimir Putyinnal, így lesz kedden a mongol elnökkel, valamint a nemzetközi dzsúdószövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével - fűzte hozzá. Jelezte: Vlagyimir Putyin meghívta a magyar miniszterelnököt a jövő évi, oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, a kormányfő elfogadta a meghívást.

Szijjártó Péter a megbeszélésről elmondta: új döntéseket nem hoztak, a korábban meghozott megállapodások végrehajtását tekintették át. Úgy látják, hogy "a korábban meghozott közös döntések gyümölcsei kezdenek beérni", pozitív eredményei, hatásai kezdenek látszani.

Kiemelte: hosszú évek visszaesését követően - amely az európai uniós szankciókból és egyéb világgazdasági hatásokból adódott - idén újra elkezdett jelentősen növekedni a két ország közötti kereskedelmi forgalom, május végéig 34 százalékkal. Ezen belül 30 százalékkal
velemenyezd, 2017. augusztus 28. hétfő, 22:04
Képek, videók
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Kovács István :Domboldali
maria_kadar_148
2017. október 01. vasárnap, 22:51
Szilágyi István nevenapjá
chillik
2017. szeptember 30. szombat, 03:41
unnamedszt István bazilik
snbela44
2017. szeptember 18. hétfő, 21:40
Emléklap Irányi Istvánnak
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 05:21
Polgár István Szeptemberi
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 10:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.