Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:30 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Programozható álcabőrt fejlesztettek ki amerikai tudósok
A polip és a tintahal álcázási képességeinek csak egyike a színváltás, ezek a puhatestűek gyorsan és visszafordíthatóan változtatják bőrük felületét olyan struktúrájúvá is, mint a környezetükben lévő hínár, korall vagy bármilyen tárgy, ami a rejtőzéshez rendelkezésükre áll - számolt be a Science tudományos lap pénteki számában megjelent tanulmányról a Phys.org.

A Cornelli Egyetem mérnökei olyan anyagot fejlesztettek ki, amelynek textúrája programozható, így a polipéhoz és a tintahaléhoz hasonló "álcabőrré" válhat.

A tudósok a lábasfejűek titkainak feltárásához Roger Halton biológus, a Woods Hole-i Tengerbiológiai Laboratórium munkatársa segítségét kérték.

James Pikul és Robert Shepherd kutatócsoportja a lábasfejűek bőrének "szemölcseit" vette alapul, amelyek a másodperc egyötöde alatt dudorodnak ki veszély esetén, majd simulnak el, amikor az állat elúszik a helyszínről, hogy ne növelje a víz ellenállását.

"Szemölcsei, mirigyei sok állatnak vannak, de nem tudják őket hirtelen kimereszteni és visszahúzni, mint a polip vagy a tintahal. Ezeknek a puhatestűeknek nincs háza, kagylója, elsődleges védekezésük az alak- és színváltó bőr" - mondta Hanlon, akinek kutatócsoportja elsőként írta le ezeknek a szemölcsöknek a szerkezetét és működését.

"A mérnökök a lágy, rugalmas anyagok felületváltoztatásának sokféle izgalmas módját dolgozták ki, ám mi olyan módszert akartunk, ami gyors, erőteljes és egyszerű. Lenyűgözött bennünket, milyen jól működik a lábasfejűek álcabőre: az ő izmaik inspirálták a mi fejlesztésünket" - magyarázta James Pikul.

Hanlon szerint a biológia inspirálta technológia klasszikus példája a szintetikus álcabőr.

Az új technológia például arra használható, hogy egy anyag hőmérsékletét befolyásolják: "kétdimenziósan" visszaverheti a fényt, háromdimenziós formájában elnyelheti azt - mutatott rá a biológus.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 13:33
Címkék: Cornelli Egyetem, Roger Halton, Woods Hole-i Tengerbiológiai Laboratórium, James Pikul, Robert Shepherd, tintahal álcázási,
Kommentek
A három mestergyógyító karkötő
rendszert. Jótékonyan hat a mellkas és a tüdő problémáira. Gyógyítja a veséket és a mellékveséket,enyhíti a szédülést. Fokozza a termékenységet. Megfelelő testrészen vagy szív fölött viseljük.

Hegyikristály
A leghatékonyabb gyógyító és energiafeltöltő kristály. Elnyeli,tárolja,felszabadítja és szabályozza az energiát. Az energiákat a legtökéletesebb állapotban hasznosítja. Tisztítja és erősíti a szerveket. A létezés minden szintjén kifejti hatását. Tárolja az információkat,a legjobban programozható kristály. Fokozza a spirituális képességeket. Felszabadítja az elménket. A hegyikristály mestergyógyító. Bármilyen betegségre használható. Élénkíti az immunrendszert,egyensúlyba hozza a szervezetet. Csillapítja az égéseket,kiegyenlíti az összes csakrát. Tegyük a kezelni kívánt testrészre.

Ametiszt
Rendkívül hatékony védelmező kő,magas spirituális rezgéssel. Véd az asztrális támadás ellen. Az energiákat szeretetteljessé változtatja. Nyugtató kő,stressz ellen kitűnő. Erős tisztító
etusmama, 2017. március 03. péntek, 01:13
11 ma is használt eszköz, a kezdetekben.
első fűnyírógép, melyet 1906-ban használtak először a St. Louis-i botanikuskertben. Érdességképpen: ez a szerkezet még olyan hangos volt, hogy nem tudták befejezni miatta a munkát. A csendes változata egy évvel később jelent meg.

Az első mechanikus nyomtató, mely valódi úttörést jelentett a nyomatás világában. Ebből vette az ötletet 1834-ben Charles Babbage angol matematikus a programozható számítógépéhez.

Hanglokátor a 20-as évekből. Az amerikai hadsereg ennek segítségével pásztázta és ellenőrizte a légteret a múlt század elején.

Gustav Zander svéd orvos által feltalált ortopédiai eszközök a 19.
schuro, 2017. február 26. vasárnap, 21:35
Oracle: az ügyintézés is egyre inkább a virtuális valóságban történik
A felmérésben négy ország 800 értékesítési és marketingvezetőjét kérdezték meg. A válaszadók 78 százaléka számít 2020-ra a virtuális valóság ügyfélszolgálati célú használatára, 80 százalékuk pedig a tervek szerint chatbotokkal bonyolítja majd le az ügyintézést.

A vállalatok ugyanis meg akarnak felelni a gyorsan növekvő és változó fogyasztói elvárásoknak, ezért a jövőt a virtuális valóságban és a programozható chatbotokban látják.

Napjainkban az ügyfélszolgálati feladatokat élő emberek látják el, de egyre több fogyasztó intézné vásárlásait vagy oldaná meg felmerülő problémáját az értékesítési, vagy ügyfélszolgálati munkatársakkal való beszélgetés nélkül.

A felmérés során a vezetők 60 százaléka elismerte, hogy a fogyasztói profilok még nem tökéletesek, a hiányos adatokkal működő chatbotokat még jelentős mértékben fejleszteni kell ahhoz, hogy fogyasztók elégedettek legyenek a virtuális valóságban történő ügyintézéssel.

Az Oracle felmérésben négy ország vett részt: Franciaország,
velemenyezd, 2016. december 24. szombat, 07:04
A Galya-kilátó
A Galya-kilátó (korábbi nevén Péter-hegyese kilátó) a Galya-tető legmagasabb csúcsán, a 955 méter magas Péter hegyesén álló, az Országos Kéktúra útvonalán található kilátó. Az ország legmagasabban álló, kifejezetten e célból épült kilátója; ettől magasabban fekvő építmény csak egy van az országban, a Kékestetőn álló TV-torony és kilátó.

A kilátó

A kilátó 1934 óta áll, öt évvel a Galyatetői Nagyszálló átadását megelőzően építették. Már kezdettől fogva nagyon népszerű látványosság volt; a híres zeneszerző, Kodály Zoltán is számtalanszor megmászta lépcsőit. Eredeti magassága 17 méter volt, a torony tetejét belső csigalépcsőn keresztül közelítették meg a turisták, a tetőn vasketrec óvta őket a leeséstől.

A kilátó régi teteje antennákkal

A 2000-es évekre a
schuro, 2016. augusztus 14. vasárnap, 20:52
Ruhák hamisítására berendezett raktárakat talált a NAV Nyíregyházán
Suller György Attila alezredes elmondta, a NAV munkatársai láttán a raktárak előtt csoportosulók azonnal futásnak eredtek, azonban két vietnami és egy mongol állampolgárt sikerült elfogni.

A helyszínen szitanyomó eszközöket, programozható varrógépeket, valamint ismert világmárkák címkéit találták meg a pénzügyőrök. A profi hamisítók által használt varrógépekben lévő programkártyák a különböző márkajelzések speciális varrását is tartalmazták - ismertette a sajtófőnök.

Az egyenként 90 négyzetméteres raktárakból mintegy ötezer darab hamis ruhanemű és cipő került elő. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - tette hozzá Suller György Attila.
velemenyezd, 2016. július 18. hétfő, 09:51
A mai világban van még olyan, aki igazi ébresztöórára ébred, és nem a telefonjára?
'jn'-nek jelentem: a SUUNTO Ambit 3 Peak Sapphire az egy OKOSÓRA!
iPhon-nal is tud kommunikálni, és 'emileket' is lehet rajta silabizálni!
Programozható, és alapból 6 funkciója van, de bővíthető! Az óra-funkción kívül van benne kompasz, stopper, visszaszámláló, timer, magasságmérő, hely-koordináta regiszter, útvonaltervező etc, etc, etc.!... Kiírja, mikor kel, és mikor nyugszik a Nap, és figyeli a napi aktivitást is, és egy hozzá kapott övvel együtt, szív-ritmus figyelésre is alkalmas! És egy vagon sporthoz tartalmaz specifikus regisztereket. (Ja, és persze, nem lehet túlaludni, pedig nem is túl hangosan ébreszt, csak annyira jól tervezett hangképű az ébresztő-'zenéje', hogy ha 1 méternél közelebb van a fejhez, FEL KELL RÁ ÉBREDNI!)
foxworkinspace, 2016. március 02. szerda, 20:35
Elképzelhető-e a pénz nélküli társadalom kialakulása a nano-technológia révén?
belül MŰKÖDÉSBE FOG LÉPNI Franciaországban az első, kísérleti magfúziós erőmű! Úgyhogy, le vagy maradva egy kissé, 'Decotext'! (Meglehet, a kék-fehér-piros trikolór-zászlójúakat is megelőzik, mondjuk a jenkik, vagy az oroszok (esetleg a kínaiak...), az elkövetkező években...)

Most nincs kedvem utána böngészni, hogy ide plántáljak egy bizonyító linket, de ha kétségeid vannak, tedd meg te, hogy rákeresel!...

● 'Donaldduck' félig-meddig humorosnak szánta a nano-robotok programozhatóságát, azonban ALAPOSAN BELETRAFÁLT! Merthogy valóban! Akár programozhatók is lehetnek!

Visszatérve 'Decotext' balsejtelmeire, miszerint drága lenne a 'játék'... Éppen az a lényege, hogy mennél inkább elterjednek, annál olcsóbbak lesznek! Másként érételmét vesztené az általuk kínált lehetőségek határtalan száma! Hiszen, pontosan az a lényegük, hogy nagy tömegben, célirányosan 'bevetve' őket, MINDEN, JELENLEGI KÖRNYEZETVÉDELMI PROBLÉMÁT KÉPESEK KIKÜSZÖBÖLNI!
És akkor ez csak egyetlen opció a
foxworkinspace, 2016. február 27. szombat, 21:52
Képek, videók
Művészetté fejlesztette
joakaratnet
2007. szeptember 14. péntek, 13:24
Cake%20Cornelli%20Drap es%
gizellalapu
2012. augusztus 12. vasárnap, 09:09
mary halton.png
chillik
2017. február 03. péntek, 18:22
Halton Nagyváradon 01.jpg
chillik
2016. november 26. szombat, 05:22
Halton Nagyváradon 02.jpg
chillik
2016. november 26. szombat, 05:22
laboratoriumban.gif
ibolya1964
2007. január 02. kedd, 18:20
james-mcavoy-wallpaper -20
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper -17
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper .jp
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy-plays-kid nap
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy.jpg
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
2017-James-McAvoy-4K-W all
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:26
Mick Jagger-James Brown 1
agica2004
2016. szeptember 29. csütörtök, 18:41
Harry-James Hewitt.jpg
agica2004
2016. június 08. szerda, 20:21
St James Park
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.