Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:40 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rjabkov: az atomfegyver-korlátozási rendszer kritikus elemeit veszélyezteti az orosz-amerikai feszültség
Rjabkov a Financial Timesnak adott, a londoni üzleti napilap online kiadásán szerdán megjelent interjúban kijelentette: az amerikai politikai mechanizmus "teljes működésképtelensége" miatt szerződések járhatnak le, és a fegyverzetkorlátozási infrastruktúra több eleme is elveszhet. "Az egész építmény ingatag" - fogalmazott az orosz politikus.

A brit lap felidézi, hogy a NATO és az Egyesült Államok az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) 1987-ben kötött egyezmény megsértésével vádolja Oroszországot, Moszkva szerint ugyanakkor az európai telepítésű amerikai szárazföldi rakétavédelmi rendszerekkel Oroszország is célba vehető.

Rjabkov szerint a júliusban Helsinkiben tartott orosz-amerikai csúcsértekezlet után igen hamar "elpárologtak" az arra utaló jelek is, hogy nyitást lehet elérni az Egyesült Államokkal fenntartott viszonyban.

"Még a folyamatos párbeszéd legkezdetibb, kifejletlen kilátásait is azonnal megtorpedózták azok, akik semmiféle jövőbeni amerikai-orosz kapcsolatrendszerben nem hisznek" - fogalmazott az orosz külügyminiszter-helyettes.

Szergej Rjabkov szerint a mára kialakult helyzet "sokkal-sokkal rosszabb a legforróbb, vagy inkább a leghidegebb múltbeli epizódoknál is".

Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok megromlása veszélyezteti az előrelépést a nukleáris fegyverzetkorlátozási szerződések megerősítésében, mivel az amerikai kormány nem hajlandó érdemi tárgyalásokra.

Rjabkov szerint ebben a helyzetben "nem mondható ki könnyű szívvel", hogy a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló Új START-szerződés "ragyogó jövő előtt áll", mivel Oroszország semmiféle jelét nem látja, hogy az Egyesült Államok tárgyalásokat akarna kezdeni az egyezmény Moszkva által javasolt meghosszabbításáról.

Az orosz külügyminiszter-helyettes elutasította azt a felvetést, hogy Oroszország nyugati megítélésének ártott a Szkripal-ügy.

Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija Szkripal márciusban szenvedett súlyos mérgezést a délnyugat-angliai Salisbury városában, Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyagtól. A brit kormány Moszkvát tartja felelősnek az incidensért, az orosz kormány azonban folyamatosan tagadja, hogy közte lenne az ügyhöz.

Rjabkov a Financial Timesnak kijelentette: Oroszország nem hiszi, hogy a szélesebb értelemben vettn Nyugat a barátja lenne. "A Nyugatot mi inkább olyan ellenfélnek tartjuk, amely Oroszország pozíciójának és normális fejlődési kilátásainak aláásásán dolgozik, miért kellene tehát olyan sokat törődnünk azzal, hogy milyen a megítélésünk ellenfeleink körében?" - fogalmazott az orosz külügyminiszter-helyettes.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:31
Címkék: Financial Timesnak, Egyesült Államok, Egyesült Államokkal, Szergej Rjabkov, Szergej Szkripal, Julija Szkripal,
Kommentek
Birkózó-vb - Olejnik nem bírt a címvédővel, bronzért mérkőzhet
az elődöntőt megelőzően, délelőtt ugyanis mindössze másfél perc birkózás elég volt neki a négy közé kerüléshez. Az első meccsén ugyanis argentin riválisa nem állt ki ellene, majd a nyolc között a kanadai Jordan Steen ellen villámgyors, technikai tus győzelmet aratott.

Olejnik riválisa lényegesen több időt töltött a szőnyegen hétfőn, hiszen már a selejtezőben is mérkőznie kellett, így összességében három találkozón át vezetett az útja a legjobb négyig. Mindezek ellenére még így is egyértelműen az amerikaiak klasszisa, a riói olimpia és a legutóbbi két vb győztese számított a meccs esélyesének még úgy is, hogy Olejnik sem kis név a birkózásban, még ukrán színekben Európa-bajnokságot nyert, s kétszer volt vb-harmadik.

A csata első felében egyértelműen Snyder volt a kezdeményezőbb, többször is megpróbált lábra támadni, ám Olejnik minden esetben védeni tudta próbálkozásait. Ennek ellenére a szünetre Snyder mehetett 1-0-ás előnnyel, mivel a passzív Olejnik nem tudott akciót csinálni a figyelmeztetés 30
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 17:32
Az EU amerikai-orosz tárgyalásokat sürget az INF-szerződés megőrzése érdekében
"A két félnek konstruktív párbeszédet kell folytatnia a szerződés fenntartása és annak biztosítása érdekében, hogy a megállapodás rendelkezéseit teljes mértékben és igazolhatóan betartsák" - szögezte le Maja Kocijancic uniós külügyi szóvivő, aki szerint ez kulcsfontosságú az európai és a globális biztonság szempontjából.

Az amerikai elnök szombaton bejelentette, hogy felmondja az 1987-ben aláírt nemzetközi szerződést, mivel Oroszország megsérti annak előírásait. Mint Donald Trump közölte, az Egyesült Államok új fegyverek fejlesztésébe kezd, hacsak Moszkva és Peking nem egyezik bele egy új megállapodásba.

Az EU külügyi szolgálata rámutatott, hogy a szerződés hozzájárult a hidegháború lezárásához és fontos pillér Európa biztonságának garantálásában, amelynek nyomán közel háromezer - nukleáris és hagyományos robbanófejjel rendelkező - rakétát semmisítettek meg az elmúlt harminc évben.

"Azt várjuk Oroszországtól, hogy érdemben és átláthatóan reagáljon az INF-szerződés betartásával kapcsolatos
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 16:32
Lavrov: Moszkva magyarázatot vár Washingtontól az INF-szerződés jövőjével kapcsolatban
Trump szombaton a nevadai Elkóban tett kampánylátogatása után jelentette be, hogy fel szándékozik mondani a nemzetközi szerződést. Hétfőn és kedden egyébként Moszkvában tárgyal Richard Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó, akinek tárgyalópartnerei Lavrov és Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára. A tervek között szerepel, hogy Boltont fogadja Vlagyimir Putyin elnök is.

Lavrov hétfőn közölte, hogy eddig csak az amerikai elnök szándéka felől hallott, arról nem tud, hogy Trump fel is mondta volna az INF-szerződést, vagy hogy Washington elindította volna a paktumból való kilépés eljárását. Hangsúlyozta, hogy Moszkva bármilyen csatornán keresztül kész a kapcsolatfelvételre Washingtonnal a helyzet tisztázása érdekében, és hogy Oroszország nem az amerikai szándékokból, hanem a döntésekből kiindulva fogja kialakítani álláspontját.

Lavrov kifejezte reményét, hogy az Egyesült Államok nem lép vissza az INF-szerződésben és a hadászati nukleáris fegyverek csökkentéséről megkötött
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 13:41
Október 23. - Szilágyi Péter: a mai nap örömüzenete, hogy az amerikai magyarok visszatértek a magyarság közössé
kérdése". Leszögezte: ez ma sincs másként.

"Cleveland magyarsága azért tudott megmaradni évtizedeken keresztül, mert ragaszkodott magyarságához" - fogalmazott. Utalt arra, hogy e ragaszkodás jelképe éppen a Szent Imre-templom, amelynek kapuit 2012-ben az ottani magyarok elszántságának köszönhetően sikerült újranyitni. "A közösség életerejét bizonyítja az is, hogy az idén, régi hagyományt felélesztve, Kossuth-emléknapot is szerveztek" - tette hozzá Szilágyi Péter.

"A mai nap örömüzenete az, hogy az amerikai magyarok visszatértek a magyarság érhálózatába, megtapasztalhatták azt, hogy Magyarországon újra otthon vannak" - hangsúlyozta beszédben Szilágyi Péter, aki ennek alátámasztására a diaszpóra magyarságát támogató programokat és a nemzet sorsát érintő legfontosabb kérdésekben hozott közös döntéseket említette. A magyar parlamenti választásra utalva hozzátette: "köszönjük, hogy az idén áprilisban is számíthattunk az amerikai magyarokra, köszönjük, hogy ismételten kiálltak a magyar szabadság
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 09:01
Birkózó-vb - Kubai, orosz, amerikai és georgiai aranyérmek vasárnap
A helyosztókat látványos műsor vezette fel, melyen Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség (UWW) elnöke hivatalosan is megnyitotta a vb-t.

A nap végén egyértelműen az amerikai válogatott örülhetett a legjobban, ugyanis a 86 kilóban David Morris Taylor győzött, míg a másik három kategóriában egyaránt bronzérmet szereztek a csapat versenyzői.

Az esti mérkőzések többségükben élvezetes csatát hoztak, ugyanakkor a nap első döntője szinte példátlan sportszerűtlenséggel zárult. Miután a kubai Yowlys Bonne Rodriguez 6-5-re legyőzte az orosz Gadzimurad Rasidovot az orosz szövetségi kapitány hevesen reklamálva felment a szőnyegre és összeszólalkozott a mérkőzésvezetővel, akit a vállával meglökött. Tettét a telt házas aréna nézőinek hangos füttye követte, a bírótól pedig piros lapot kapott.

Hétfőn öt magyar lép majd szőnyegre. A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Asarin Roman a vigaszágon lesz érdekelt, míg Lukács Norbert (70 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), illetve Galambos Ramóna (55
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 22:02
Birkózó-vb - Asarin vigaszágon
A 21 éves honosított magyar versenyzőt a selejtezőben 9-4-re győzte le Bajrang Bajrang, aki ezt követően szebbnél szebb sikerekkel a vasárnap esti elődöntőbe jutott, ott pedig 4-3-re verte kubai riválisát.

Asarin hétfőn délelőtt a vigaszág első körében a dél-koreai Li Szeung Csul ellen lép majd szőnyegre.

A hétfői döntők párosítása:

szabadfogás 57 kg:Nuriszlam Szanajev (kazah)-Zavur Ugujev (orosz)

szabadfogás 65 kg:Bajrang Bajrang (indiai)-Otoguro Takuto (japán)

szabadfogás 79 kg:Kyle Douglas (amerikai)-Jabrayil Hasanov (azeri)

szabadfogás 92 kg:Ivan Jankuszki (fehérorosz)-J'Den Cox (amerikai)
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 18:52
Birkózó-vb - Ligeti Dániel vigaszágas
A Papp László Sportarénában zajló vb első napi elődöntőire szép számú, több ezres nézősereg gyűlt össze, és a kilátogatók élvezetes csatákat láthattak. A legeredményesebb napot az orosz és a georgiai csapat zárta, egyaránt két kategóriában jutottak döntőbe versenyzőik.

Magyar szempontból Petriasvili szereplése volt lényeges, mivel ő a nyolcaddöntőben Ligetit verte. A 24 éves georgiai óriás nem okozott csalódást a magyar szurkolóknak, látványos akciókkal 13-5-re legyőzte az iráni Parviz Khodavirdi Hadibasmanit, így bejutott a döntőbe és vigaszágra segítette a szombathelyi nehézsúlyút.

Ligeti vasárnap délelőtt az orosz bajnok Anzor Hizrijevvel csap majd össze, s ha nyer, a bronzéremért mérkőzhet az esti helyosztók keretében az iráni sportolóval.

Mellette négy másik magyar lesz majd érdekelt a második napon: Farkas Rajmund (57 kg), Asarin Roman (65 kg), Nagy Mihály (79 kg) és Hatos Gábor (92 kg) vasárnap kezdi meg szereplését.

Szombaton Molnár József (61 kg), Gulyás Zsombor (74 kg) és
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 18:38
NYT: Washington felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris rakétákról kötött megállapodást
Bolton péntek este Twitter-bejegyzésben erősítette meg az eddig csak Moszkvában bejelentett hírt, miszerint szombaton Oroszországba utazik. Jelezte: Moszkvában tárgyalásokat folytat majd Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Nyikolaj Patrusevvel, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának titkárával. A tárgyalások célja - írta Bolton - a két ország vezetői között Helsinkiben megkezdett párbeszéd folytatása. Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozójára az idén július közepén került sor a finn fővárosban.

A The New York Times című napilap értesülései szerint John Bolton Moszkvában várhatóan bejelenti majd orosz partnereinek, hogy Washington felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris rakétákról kötött megállapodást (INF). A lap emlékeztetett arra: a Trump-kormányzat régi szándéka a kilépés e szerződésből, részben mert Oroszország szerinte megsérti az egyezményt, részben pedig azért, mert az egyezmény betartása megakadályozza Washingtont olyan új fegyverzetek
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:47
Képek, videók
Zheneveva orosz amerikai
charlotteani
2008. január 27. vasárnap, 21:55
A MUNKA veszélyezteti az
csalogany13
2009. július 29. szerda, 11:20
The_financial_crisis_W all
orsi1
2013. január 15. kedd, 05:30
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.