Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:09 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luigi Di Maio: az Öt Csillag Mozgalom nem lép ki az EU-ból, de Olaszország érdekeit akarja védeni
Luigi di Maio kijelentette: az M5S nem akarja, hogy Olaszország kilépjen az EU-ból, a NATO-ból vagy a nyugati államok közösségéből. Az M5S felelősségteljes erő, amely stabilitást kíván adni Olaszországnak, ezt üzenjük a külföldnek - hangoztatta az M5S miniszterelnök-jelöltje a külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatón.

"Semmi közünk egyes európai szélsőséges erőkhöz, az M5S az európai kormányokkal akar egyeztetni és nem keresi a Brüsszellel való összecsapást. Ezzel egy időben azonban Olaszország gazdasági és más érdekeit kívánjuk képviselni az EU-ban" - mondta Luigi Di Maio. Hozzátette, ha az M5S kormányra kerül, első útja Brüsszelbe vezet "bizonyos paraméterek" felülvizsgálására.

Arra a felvetésre, hogy néhány évvel ezelőtt az M5S még erőteljesen EU-ellenes volt, Luigi Di Maio úgy reagált, azóta változott az európai politikai helyzet és az EU-ban jelenleg nagyobb a mozgástér az esetleges változtatásokra.

Luigi Di Maio kijelentette, semmilyen más kormányt nem tud elképzelni Olaszországban, mint amilyet az olasz népakarat megszavazott a március 4-i parlamenti választásokon, amelyeken a legtöbb szavazatot az M5S kapta több mint 32 százalékkal.

Az M5S miniszterelnök-jelöltje kizárta egy szakértői kormány vagy újabb választások lehetőségét. Megjegyezte, ha újabb választások lennének Olaszországban, az M5S még tovább növelné támogatottságát. Emlékeztetett, a civil mozgalomból lett pártot tévesen már a 2013-as választásokon is "szalmalánghoz" hasonlították.

Most mintegy tizenegy millió olasz voksolt az M5S-re, amely nem baloldali és nem jobboldali, hanem minden ideológia felett álló erő, amely új politikai megoldást javasol a kormányzásra is: közös országvezetési programot az ezt támogatni kész pártokkal - hangsúlyozta Luigi Di Maio, aki ezzel a balközépnek és a jobbközépnek is felajánlotta a közös kormányalakítás lehetőségét.

Ami az M5S egyik választási ígéretét, az állampolgári jogon járó alapjövedelmet illeti, Luigi Di Maio elmondta, ez nem azt jelenti, hogy "annak adnak, aki nem csinál semmit". Elmagyarázta, hogy az M5S a szociális segélyrendszer reformját tervezi Olaszországban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:09
Címkék: Luigi Di Maio, Csillag Mozgalom, nyugati államok, külföldi újságíróknak, európai kormányokkal, időben azonban,
Kommentek
Olasz választások - Olasz sajtó: az olaszok haragja érvényesült a parlamenti választásokon
képest a Liga a szövetséges Hajrá Olaszországtól (FI) a szavazatok több mint 22 százalékát szedte el.

Politikai korszakváltásról írt a Corriere della Sera, amely szerint március 4-én véget ért a második olasz köztársaság, ahogyan az első végét 1994-ben Silvio Berlusconi akkori politikai színre lépése jelentette.

A pártvezetők első sajtótájékoztatói alapján a már a Matteo Salvini irányította Liga vezette jobboldal kevésbé hajlik a koalíciós megoldásokra. Ezzel szemben a M5S miniszterelnök-jelöltje Luigi Di Maio sajtóértesülések szerint máris a PD-nek ajánlotta fel a képviselőház elnöki tisztségét, ami egy M5S-balközép kormányra utalhat.

Az Il Fatto Quotidiano úgy véli, sokatmondó lesz a március 23-án felálló olasz szenátus és képviselőház elnökének megválasztása, hiszen ez elárulja majd a frakciók közötti szövetségeket. A parlamenti elnökök megválasztása után Paolo Gentiloni kormányfő benyújtja lemondását, az egyelőre "sötétben tapogatózó" Sergio Mattarella államfő pedig április 2-án megkezdi
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 13:44
Olasz választások - Macron: az erős migrációs nyomással magyarázható az eredmény
képviselhetünk szép gondolatokat, de nem képviselhetjük őket úgy, hogy közben nem veszünk tudomást a durva körülményekről. Olaszország tagadhatatlanul elszenvedett egy erős migrációs nyomású helyzetet, amelyben hónapok és évek óta él" - fogalmazott Emmanuel Macron.

"Ami Franciaországot illeti, továbbra is a védelmező Európát fogjuk képviselni, az azt ambiciózus Európát, amelyet megválasztásom óta hirdetek" - tette hozzá.

A római parlament legnagyobb önálló pártja a csaknem végleges eredmények szerint a Luigi Di Maio vezette euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom (M5S) lesz, amelynek a szavazatok több mint 32 százalékát sikerült megszereznie.

A Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség a szavazatok 37 százalékát szerezte meg a választásokon. A dél-olaszországi szavazatokra is számító, ezért a koalícióban magát pusztán Ligának nevező Északi Liga kapta a legnagyobb támogatást (csaknem 18 százalékot), mintegy 4 százalékponttal megelőzve Berlusconi pártját, a Hajrá Olaszországot (Forza
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 15:12
Az illegális bevándorlók kitoloncolásának esélyeiről ír az olasz sajtó
Silvio Berlusconi több mint 600 ezerrebecsülte az Olaszországban tartózkodó, de állandó lakhellyel és munkával nem rendelkező migránsok számát.

A politikus hozzátette, hogy ezeknek csupán 5 százaléka számít menekültnek. Silvio Berlusconi az illegális bevándorlók tömegét az olasz társadalom "időzített bombájának" nevezte. Hangsúlyozta, hogy ha a jobbközép kerül kormányra a március 4-i parlamenti választásokon, eltávolítják Olaszországból az illegális bevándorlókat.

Az olasz belügyminisztérium adatai alapján kevesebb mint 200 ezren vannak az olaszországi befogadó-központokban és migránstáborokban, de itt menedékkérelmük elbírálására vagy kiutasításra váró személyekről van szó. Az ISMU olasz migrációs kutatóintézet mintegy fél millióra teszi az olaszországi illegális bevándorlók számát, az IlSole24Ore gazdasági napilapban megjelent felmérések 600 ezernél is többre. Azokról van szó, akik az utóbbi években érkeztek Olaszországba: tavaly több mint 119 ezren érkeztek, 2016-ban több mint 181 ezren,
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 18:03
Az olasz választók 37 százaléka még nem tudja, kire voksol március 4-én
szerint. Elemzők hangsúlyozzák, hogy a bizonytalanok széles tábora döntheti el a március 4-én esedékes választások eredményét.

Az öt évvel ezelőtti parlamenti választásokon az urnákhoz várt olaszok 75,19 százaléka szavazott, ami akkor 35 millió választót jelentett.

Az affariitaliani.it politikai hírportál felmérései szerint a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció jelenleg 34 és 38,5 százalék között áll. A Matteo Renzi vezette balközép Demokrata Párt (PD) 23 és 27 százalék között mozog, a Luigi Di Maio irányította Öt Csillag Mozgalom (M5S) pedig 27 és 30 százalék között. Ezért a még bizonytalan választók szavazata elsősorban a jobbközép számára értékes: a számítások szerint ugyanis a jobbközép már 38-39 százalékkal biztos parlamenti többséget szerezhetne.

A La Repubblica balközép napilap úgy látja, a jelenlegi felmérések fényében a választásokat a jobbközép nyeri meg, a kérdés csak az, hogy Berlusconinak sikerül-e abszolút többséget szereznie vagy sem. Az újság számításai szerint a
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 18:53
Bemutatták hivatalos jelöltlistáikat az olasz pártok
Paolo Gentiloni a balközép Demokrata Párt (PD) színeiben pályázik a római parlament képviselőházi mandátumára. A politikussal szemben az M5S ellenzéki erő a "civil" Angelo Cirullit jelöli, aki a 2015-ben felszámolt Banca Etruria olasz pénzintézet megkárosított kisbefektetőinek egyike.

Luigi Di Maio az M5S miniszterelnök-jelöltje kijelentette, a párt mindek idők legjobb parlamenti jelöltcsoportját állította össze. "Az M5S készen áll a kormányzásra, és nagy dolgokat fog végrehajtani! - hangoztatta Luigi di Maio, aki szülőhelyén Campania tartományban indul jelöltként.

Matteo Renzi a PD volt miniszterelnöke szintén szülővárosa, Firenze egyik választókörzetéből próbál visszajutni a római parlamentbe.

Az Északi Ligát vezető Matteo Salvini Milánóban indul szenátusi mandátumért. A párt fellegvárának számító Varese-Como-Lecco körzetében Umberto Bossi az Északi Liga volt elnöke indul. Az Északi Liga jelöltjei között van az afrikai bevándorló Tony Iwobi is, aki a párt migrációs felelőse.

A
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 19:09
Több mint száz párt készül indulni az olasz parlamenti választásokon
Gentiloni is jelöltként indul a balközép Demokrata Párt (PD) színeiben a római belvárosi szavazókörzetben. A legfrissebb felmérések szerint Gentiloni a legnépszerűbb olasz politikus 33 százalékkal.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) tagjai és szavazói szokás szerint interneten jelölhették magukat a római szenátusi és képviselőházi helyekre. Több mint tízezren jelentkeztek és a jelöltekre szintén interneten lehetett szavazni. A végleges eredményeket a következő napokban közlik. Az M5S miniszter-elnökjelöltje Luigi Di Maio 27 százalékos támogatottságot élvez.

A friss közvélemény-kutatások szerint az M5S 30 százalék, a Matteo Renzi vezette PD pedig 25 százalék alatti eredményre számíthat, ugyanakkor a Silvio Berlusconi irányította jobbközép szövetség fokozatosan, 40 százalék közelébe erősödött. Berlusconi személyes támogatottsága 16 százalékról 24 százalék fölé nőtt egy év alatt.

Az adócsalás miatt jogerősen elítélt Berlusconi nem indulhat a választásokon. Bejelentése szerint hamarosan elárulja, ki
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:25
Már nem akar kilépni az euróból az olasz Öt Csillag Mozgalom
Luigi Di Maio kijelentette, az M5S szerint már nem aktuális az euróból való kilépés. A párt 31 éves miniszterelnök-jelöltje azt mondta, "Olaszország számára ez nem a kilépés pillanata".

Szavai szerint Olaszországnak azért érdemes az euróövezet tagjának maradnia, mivel a francia-német tengely jelenleg "már nem olyan erős mint korábban volt", és így Olaszországnak nagyobb szerep juthat az európai színtéren. Luigi Di Maio hozzátette, az euróból való kilépésről korábban tervezett népszavazást most "extrema rationak",vagyis végső megoldásnak tartja.

A 2009-ben civil mozgalomból párttá alakult M5S kezdettől fogva az euróból való kilépést szorgalmazta. 2014-ben a párt 200 ezer aláírást nyújtott be a római parlamentnek az euróból való kilépésről szóló népszavazást sürgetve. A referendumot nem írták ki, mivel alkotmányellenesnek számított. Európai kérdésekről ugyanis az olasz törvények értelmében nem lehet nemzeti referendumot indítani.

Luigi Di Maio kedd este a RAI olasz közszolgálati
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 20:12
Képek, videók
ponte st.luigi
lacipecsenye
2012. december 24. hétfő, 12:33
Luigi XIV. piccolo.bmp.jp
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Luigi cuoricini.bmp.jpg
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Enza piccolo Luigi XIV. .
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:07
Enza piccolo Luigi XIV .j
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Enza piccolo Luigi XIV ..
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Luigi Pastega - Velencei
mohini
2010. április 07. szerda, 15:51
Gin-Luigi.jpg
cocco
2009. július 26. vasárnap, 11:04
65luigi.jpg
mylo100
2009. március 02. hétfő, 18:23
Luigi Colani szuperkamio
csipike1
2008. június 09. hétfő, 19:57
Blossom_Luigi_Brasile_ Des
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 20:16
00luigi2szerelemhajnal anb
alex158
2007. szeptember 14. péntek, 21:19
30 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:54
40 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.