Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 18:50 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luigi Di Maio: az Öt Csillag Mozgalom nem lép ki az EU-ból, de Olaszország érdekeit akarja védeni
Luigi di Maio kijelentette: az M5S nem akarja, hogy Olaszország kilépjen az EU-ból, a NATO-ból vagy a nyugati államok közösségéből. Az M5S felelősségteljes erő, amely stabilitást kíván adni Olaszországnak, ezt üzenjük a külföldnek - hangoztatta az M5S miniszterelnök-jelöltje a külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatón.

"Semmi közünk egyes európai szélsőséges erőkhöz, az M5S az európai kormányokkal akar egyeztetni és nem keresi a Brüsszellel való összecsapást. Ezzel egy időben azonban Olaszország gazdasági és más érdekeit kívánjuk képviselni az EU-ban" - mondta Luigi Di Maio. Hozzátette, ha az M5S kormányra kerül, első útja Brüsszelbe vezet "bizonyos paraméterek" felülvizsgálására.

Arra a felvetésre, hogy néhány évvel ezelőtt az M5S még erőteljesen EU-ellenes volt, Luigi Di Maio úgy reagált, azóta változott az európai politikai helyzet és az EU-ban jelenleg nagyobb a mozgástér az esetleges változtatásokra.

Luigi Di Maio kijelentette, semmilyen más kormányt nem tud elképzelni Olaszországban, mint amilyet az olasz népakarat megszavazott a március 4-i parlamenti választásokon, amelyeken a legtöbb szavazatot az M5S kapta több mint 32 százalékkal.

Az M5S miniszterelnök-jelöltje kizárta egy szakértői kormány vagy újabb választások lehetőségét. Megjegyezte, ha újabb választások lennének Olaszországban, az M5S még tovább növelné támogatottságát. Emlékeztetett, a civil mozgalomból lett pártot tévesen már a 2013-as választásokon is "szalmalánghoz" hasonlították.

Most mintegy tizenegy millió olasz voksolt az M5S-re, amely nem baloldali és nem jobboldali, hanem minden ideológia felett álló erő, amely új politikai megoldást javasol a kormányzásra is: közös országvezetési programot az ezt támogatni kész pártokkal - hangsúlyozta Luigi Di Maio, aki ezzel a balközépnek és a jobbközépnek is felajánlotta a közös kormányalakítás lehetőségét.

Ami az M5S egyik választási ígéretét, az állampolgári jogon járó alapjövedelmet illeti, Luigi Di Maio elmondta, ez nem azt jelenti, hogy "annak adnak, aki nem csinál semmit". Elmagyarázta, hogy az M5S a szociális segélyrendszer reformját tervezi Olaszországban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:09
Címkék: Luigi Di Maio, Csillag Mozgalom, nyugati államok, külföldi újságíróknak, európai kormányokkal, időben azonban,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Di Maio kiállt a belügyminiszter mellett
A közösségi hálózatokon vasárnap közzétett videóban Luigi di Maio hangsúlyozta, a belügyminiszter a kormánnyal egyetértésben döntött úgy, hogy a Diciotti hajóval érkezett migránsok nem léphetnek partra. Közös vele a politikai felelősségünk - mondta az M5S vezetője cáfolva, hogy a római kormányban törést okozott a Diciotti-ügy.

Az olasz parti őrség hajója hétfőn kötött ki a szicíliai Catania kikötőjében. Fedélzetéről csak a vasárnapra virradó éjszaka szállhattak le a migránsok, akik közül százat az olasz püspöki kar (Cei), 20-20 főt pedig Albánia és Írország fogad be. További 25 migránst olasz kórházakban ápolnak. A migránsokat először a szicíliai Messina regisztrációs központjába (hot spot) vitték, innen osztják szét őket.

Luigi Di Maio úgy fogalmazott, hogy Európa nem segített Olaszországnak.

"Macron és Merkel a szolidaritásról prédikált Itáliának, és aztán nem is válaszoltak a segítségkérésünkre" - hangoztatta az olasz miniszterelnök-helyettes. Leszögezte, Olaszország a partjaira
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 18:22
Illegális bevándorlás - Olasz kormányfő: Európa lehetőséget szalasztott el, Olaszország levonja a következtetés
hiányának a megszüntetését következetes és határozott fellépéssel minden olyan kérdésben, amellyel Európában szembesülnie kell"- írta Giuseppe Conte.

Az olasz belügyminisztérium közleményben szögezte le, hogy a brüsszeli találkozó eredménytelenül zárult, ami "újabb bizonyítéka, hogy Európa nem létezik. (.) Mivel Olaszország az utóbbi években 700 ezer külföldi állampolgárt fogadott be, a belügyminisztérium állásfoglalása nem változik, a Dicottiról nem száll le senki, ebben a kormány egységes".

Luigi Di Maio olasz kormányfő.-helyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét az olasz parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Róma leállítja befizetéseit az uniós kasszába.

Enzo Moavero Milanesi olasz külügyminiszter azonban jogi kötelességnek nevezte a befizetések teljesítését.

A Diciotti hajón a migránsok egy része éhségsztrájkba kezdett Matteo Salvini belügyminiszter erre úgy reagált,
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 20:31
Illegális bevándorlás - Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében a brüsszeli migrációs találkozón
hogy sikerül hamar megoldásra jutni.

A korábbi sajtójelentések szerint a megbeszélésen Ausztria, Belgium, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Spanyolország és Portugália tervezett részt venni, de azt egyelőre nem tudni, hogy mely országok képviselői voltak végül jelen. Ezen államok vagy különösen érintettek vagy pedig az elmúlt hónapokban hasonló helyzetben befogadtak migránsokat, azonban az ülés minden más EU-tag számára nyitott volt.

Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajóján tartózkodó menedékkérőket a tagországok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába. A bizottság illetékes szóvivője ezzel kapcsolatosan arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől.

A Diciotti fedélzetén levő bevándorlók egyre türelmetlenebbek, többen éhségsztrájkba is kezdtek, miután már csaknem
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 17:21
Illegális bevándorlás - Az Európai Bizottság bírálta az olasz kormány fenyegetőzését
Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében veszteglő hajóján tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába.

A brüsszeli testület illetékes szóvivője ezzel kapcsolatban arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől, az ujjal mutogatástól.

"Nem segítenek, nem visznek közelebb a megoldáshoz a nem konstruktív kijelentések, pláne nem a fenyegetések" - szögezte le Alexander Winterstein.

"Az EU egy szabályközösség, működése szabályokon alapul, nem fenyegetéseken" - tette hozzá.

A bizottság kezdeményezésére tizenkét uniós tagállam kormányának képviselői pénteken rendkívüli egyeztetést folytatnak a migrációs helyzet hosszú távú megoldása érdekében. A brüsszeli megbeszélésen sajtóhírek szerint Ausztria, Belgium, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország,
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 16:21
Illegális bevándorlás - Az uniós befizetések leállításával fenyegetőzik az olasz kormányfőhelyettes
Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa a Cataniában veszteglő migránscsoportra utalva az olasz közmédiának nyilatkozva pénteken azt mondta: "Az Európai Unióban problémák vannak, ha nem sikerül megoldást találni 170 ember befogadására. Ne szórakozzanak velünk", hozzanak döntést.

Luigi di Maio felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság egy hét alatt egyszer sem nyilatkozott a szicíliai város kikötőjében veszteglő migránscsoport sorsáról. Hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy Olaszország indokot keres a "veszekedésre" az Európai Unióval. Reméli, hogy az EU pénteken döntést hoz - mondta, arra az informális találkozóra utalva, amelyet Brüsszelben tartanak.

Luigi Di Maio megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint, ha az EU nem lép és nem osztja szét a Diciotti hajó fedélzetén tartózkodó migránsokat a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az európai uniós kasszákba. "Tudni fogjuk, mire költsük ezt a pénzt" - mondta.

Az M5S vezetője évi 20 milliárd euróról beszélt,
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:21
Illegális bevándorlás - Salvini: illegális bevándorlók vannak a hajón
rádióinterjúban hangsúlyozta: a célja az ausztráliai migrációs modell megvalósítása, vagyis egyetlen tengeren fedélzetre vett migráns sem érhet partot Olaszországban.

Olaszország nem válhat hatalmas migránstáborrá - hangoztatta. A belügyi tárca vezetője kijelentette, nem tart az olasz államfő beavatkozásától, hogy Sergio Mattarella esetleg engedélyezi a mingránsok leszállását a Diciotti hajóról. "Nem tartok semmitől, lelkiismeretem rendben van, nagyon jól dolgozom együtt Conte miniszterelnökkel és Luigi Di Maióval is" - mondta Matteo Salvini az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusaira utalva.

Ami a szintén a kormánypárt M5S-höz tartozó Roberto Fico a képviselőház elnökének korábbi felszólítását illeti, hogy a belügyminiszter haladéktalanul engedélyezze a mingránsok partraszállását, Matteo Salvini úgy válaszolt, Ficónak "túl sok ideje van arra, hogy beszéljen (.) Fico az M5S problémája, mivel pártjával teljesen ellentétes állásponton van".

Az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója csütörtökön
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:46
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén:
helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.
Az áldozatok száma jelenleg 42-re emelkedett, a tűzoltók tovább folytatják a kutatást a romok között. Szombaton délelőtt a genovai vásár területén lévő Jean Nouvel pavilonban megtartott gyászszertartás főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek volt. Jelen volt Sergio Mattarella államfő, a kormány képviselői, Giuseppe Conte miniszterelnök, Matteo Salvini belügyminiszter, Luigi Di Maio munkaügyi miniszter és Danilo Toninelli közlekedésügyi miniszter, valamint az Itáliai Autósztrádát kezelő társaság vezetősége. A legfiatalabb áldozat a nyolcéves Samuele volt, aki szüleivel együtt veszítette életét. A temetésen tapsvihar köszöntötte a mentésben résztvevőket, a hősiesen helyt álló tűzoltókat.
- ,,A Morandi-híd összeomlása a Polcevara folyó fölött kettéhasította Genova szívét. A seb mély, főleg a végtelen fájdalom miatt, amelyet azokért érzünk, akik életüket
maroka, 2018. augusztus 18. szombat, 20:28
Az olaszok 61 százaléka elégedett az Öt Csillag-Liga kormánnyal
legnépszerűbb: egyetlen korábbi kormány sem tudott ekkora támogatást felmutatni az első két hónap után.

Az M5S-Liga népszerűsége a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) és a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) szavazói táborában is magas, 75 százalékos. A balközép választók egyötödének is tetszik az új római vezetés.

A kormánypolitikusok népszerűségi listáját a miniszterelnök Giuseppe Conte vezeti 69 százalékkal. Megelőzi mindkét helyettesét: a belügyminiszter Matteo Salvini a Liga vezetője 60 százalékon áll, Luigi Di Maio az M5S vezetője, munkaügyi miniszter 58 százalékot kapott.

A Corriere della Sera olasz napilap által közölt adatok szerint az utóbbi időszakban megváltozott az olaszok ítélete is a populista politikáról: tavaly decemberben az olaszok 58 százaléka negatívan nyilatkozott a populizmusról, arányuk azóta 43 százalékra csökkent.

A pártok támogatottságát mérő felmérések szerint az M5S és a Liga fej-fej mellett halad. A március 4-i választásokon 17,4 százalékot szerzett Liga
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 16:59
Képek, videók
ponte st.luigi
lacipecsenye
2012. december 24. hétfő, 12:33
Luigi XIV. piccolo.bmp.jp
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Luigi cuoricini.bmp.jpg
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Enza piccolo Luigi XIV. .
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:07
Enza piccolo Luigi XIV .j
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Enza piccolo Luigi XIV ..
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Luigi Pastega - Velencei
mohini
2010. április 07. szerda, 15:51
Gin-Luigi.jpg
cocco
2009. július 26. vasárnap, 11:04
65luigi.jpg
mylo100
2009. március 02. hétfő, 18:23
Luigi Colani szuperkamio
csipike1
2008. június 09. hétfő, 19:57
Blossom_Luigi_Brasile_ Des
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 20:16
00luigi2szerelemhajnal anb
alex158
2007. szeptember 14. péntek, 21:19
30 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:54
40 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.