Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:19 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gesztenyés krémes sütés nélkül



Gesztenyés krémes sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:56
Címkék: pudingot elkészítjük, margarint habosra, kekszet eldolgozzuk, sütőpapírral bélelt, pudingos krémet, habbá vert,
Kommentek
Karácsonyi receptek
vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Elkezdődött az 5. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés kertben
A háromnapos programsorozaton a hagyományos ízek mellett például kapucsínós és vadáfonyás változat is kapható lesz a hungarikummá vált édességből - hangzott el a fesztivál helyszínén tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja felidézte, hogy a testület 2015. december 3-án adta meg a hungarikum minősítést a kürtős kalácsnak. "Bízom abban, hogy ez az elismerés növeli a kürtőskalács népszerűségét és elismertségét nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világon" - tette hozzá. Lezsák Sándor azt is elárulta, hogy bár a fesztivál bővelkedik a kreatív ízekben, az ő személyes kedvence a teljesen natúr kürtős kalács marad.

A fesztiválon Kürtős Kaland elnevezéssel jótékonysági közösségi sütést is rendeznek, amelyen 50 csapat süti majd egyszerre a kürtőskalácsot. A fesztivál háziasszonya, Wossala Rozina elmondta: a már hagyományossá vált versenyt idén azzal egészítik ki, hogy a résztvevő csapatok a tésztát is maguk gyúrják meg és legalább
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 18:22
Krémes sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével
eva0817, 2016. november 25. péntek, 18:33
Gesztenyés krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók:

Az alaphoz:
50 dkg Mr Chefe konzerv gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal
bkisseva, 2016. január 15. péntek, 08:08
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
Adventi mákos/diós koszorú
Angol karácsonyi sütemény
Ánizsos szív
Bejgli omlós-élesztős
Citromos kókuszkarika
Citromos szívek
Csokoládés függeszték
Csokoládés karácsonyfadísz
Csokoládés koszorúk
Diós barackos desszert
Diós-barackos praliné
Diós-mákos bejgli
Egyszerű mézeskalács
Fahéjas torta
Fenyőfatorta
Fűszeres mézeskalács
Gesztenyés bejgli (3 rúdra való)
Gesztenyés kifli
Gyufa süti
Gyümölcskenyér szentestére
Hájas kalács
Havas fenyők
Havas házikó
Hótallér
Karácsonyfa
Karácsonyfadísz
Karácsonyi angyalka
Karácsonyi bejgli Frank Júlától
Karácsonyi copf
Karácsonyi fatörzs
Karácsonyi felköszöntő puncs
Karácsonyi gyümölcskenyér
Karácsonyi habkarika
Karácsonyi hablánc
Karácsonyi kalács
Karácsonyi kalácsfigurák
Karácsonyi mákos guba
Karácsonyi mézes
Karácsonyi rétes
Karácsonyi sütemény
Kiadós mézes
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Karácsonyra-3
megkeverjük. Végül a gyümölcs felét üvegtálba terítjük, krumplinyomóval rányomunk 25 deka gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és a tetejét vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot, amely rádermed a tetejére. (Az almahabhoz megfőzünk vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük, kevés porcukorral édesítjük. és 2 tojás fehérjével addig verjük, míg könnyű, habos, fehér nem lesz. Ajánlatos néhány csepp citromlével is ízesíteni.)

Gesztenyés bejgli (3 rúdra való)
1 doboz mirelit pozsonyi tészta, 50 dkg mirelit gesztenyemassza, 2 dl kimagozott meggybefőtt, 1 dl tej, 1 dl meggybefőttlé, 2 tojásfehérje, kevés liszt.
A felengedett tésztát három egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik darabot, és megkenjük a töltelék egyharmadával, majd szorosan feltekerjük. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Sütőlemezre rakjuk. A másik két rudat ugyanígy készítjük el. A töltelékhez
reifregina, 2015. október 14. szerda, 12:50
Gesztenyés krémes sütés nélkül recept
Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

Hozzávalók 4 főre
Tésztához:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 ek tej
2 ek rum

A krémhez:

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 11:42
Képek, videók
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
gesztenyés krémes,.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:04
gesztenyés krémes.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:56
Gesztenyés-krémes-süté s-n
feviroza
2014. december 12. péntek, 09:58
gesztenyés krémes0717.jpg
maroka
2013. július 18. csütörtök, 09:18
gesztenyés krémes
borcsamama
2013. január 19. szombat, 13:53
Gesztenyés krémes...
eckerkata
2011. december 31. szombat, 17:14
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
enni ehesnek en elkészit
csilla663
2009. április 18. szombat, 22:37
az elkészítés menete 1
borcsamama
2009. március 10. kedd, 10:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.