Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:07 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az EP szakbizottsága április közepén tartja a Magyarországról szóló különjelentés vitáját
A tájékoztatás szerint az állampolgári jogi bizottság tagjai a plenáris felkérésére azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye. Ha a válasz igen, akkor az EP arra kérheti az Európai Unió Tanácsát, hogy tegye meg az ilyenkor szükséges lépéseket. "A demokrácia, jogállamiság és alapvető jogok helyzetének romlására" hivatkozva az Európai Unióról szóló szerződés 7-es cikkelye alapján a képviselők tavaly májusban arra utasították a LIBE bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról.

Mint elmondták, a szakbizottság szavazására júniusban kerül sor. A jelentéshez várhatóan az EP több bizottsága - az alkotmányügyi, a kulturális és oktatási, valamint a költségvetés-ellenőrzési szakbizottság - is csatolni fogja a véleményét. Az uniós parlament plenáris ülése a szövegről szeptemberben szavaz. A javaslat elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára és az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) lenne szükség az EP-ben. Ezután a miniszteri tanács négyötödös többséggel dönthet arról, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarországon csorbulnak az EU alapértékei.

A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az európai uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett ország szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi tagállam egyhangú támogatására van szükség.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:19
Címkék: Európai Unió Tanácsát, Európai Unióról, tájékoztatás szerint, állampolgári jogi, plenáris felkérésére, uniós alapértékek,
Kommentek
Grezsa István: egyértelmű és világos gesztus az ukrán háborús sebesültek segítése
utóbbi időben bekövetkezett jelentős romlás ellenére is folytatják - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az elmúlt két évben több mint 700, a háborúban megsebesült katona gyermeke üdülhetett Magyarországon.

Magyarországnak mindig is fontos volt, hogy egyértelműen rögzítse, kit támogat a kelet-ukrajnai harcokban - mondta a kormánybiztos, ugyanakkor megjegyezte: a két ország között súlyos politikai vita van, példáként hozta fel, hogy ez elmúlt héten több mint harminc negatív híradás jelent meg Magyarországról a kijevi sajtóban. "Egyik ország érdekeit sem szolgálja a jelenlegi viszony" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Ukrajna nyugati részén mintegy 150 ezer magyar él, a kelet-ukrajnai háború mihamarabbi befejezése nemzeti érdeke is Magyarországnak.

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete elmondta: a rehabilitációs program azt bizonyítja, hogy a vitás kérdések ellenére a jó cél érdekében képes összefogni a két ország, és mindkét félnek a bizalom visszaállítása, a jó szomszédi viszony fenntartása az
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 20:03
Faültetéssel ünnepli Izrael fennállásának 70. évfordulóját a Mazsihisz
után vele együtt ide települt fiatalok egy részének, kortársai közül sokan életüket áldozták új hazájukért az 1948-as első arab-izraeli (függetlenségi) háborúban. Arra is felhívta a figyelmet, hogy éppen ezen a helyen alapítottak parkot tizenöt évvel ezelőtt Scheiber Sándor, a Budapesti Rabbiképző Intézet egykori vezetője emlékére.

Roni Lusztig, a magyar ajkú zsidók cfáti emlékmúzeumának igazgatója arról emlékezett meg, hogy Izrael földjén már évszázadokkal ezelőtt kezdtek letelepedni a Magyarországról érkezők, akikről még Mikes Kelemen is megemlékezett leveleiben.

A modern Izrael alapításából is kivették részüket a több hullámban érkezett magyar ajkúak, kezdve a szigorúan vallásos jeruzsálemi magyar házaktól Petach Tikva megalapításáig, a magyarok által létrehozott hetven településtől a helyi kultúrában és gazdaságban játszott kiemelkedő szerepükig.

Végül Roni Lusztig, valamint a magyar diplomáciai testület képviseletében Lastofka János, a tel-avivi nagykövetség első beosztottja közösen
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:22
Külföldi sajtó Magyarországról - Német média az MNB alapítványairól és az EU-források felhasználásáról
A FAZ Rossz fény vetül a magyar jegybankra címmel közölte Michaela Seiser írását, aki kiemelte, hogy az MNB-nek olyan alapítványai vannak, amelyekre a korrupció és a jegybankok számára tiltott monetáris finanszírozás árnyéka vetül.

Kifejtette: "máshol elképzelhetetlen lenne", hogy a jegybank alapítványokat működtessen, és az is "párját ritkítja", hogy az ország gazdasági teljesítményének 1 százalékával felérő összeget áramoltatnak ezekbe a szervezetekbe.

Elemzőket idézve azt írta, hogy az alapítványok "példaszerűen" képviselik "az átláthatatlanság és a meggazdagodás rendszerét", amely Orbán Viktor kormányfő tevékenysége alatt kifejlődött.

A Deutschlandfunk Európa ma című magazinműsorában A bűnbaknak elege van címmel közölt összeállítást a kormány és az Európai Parlament (EP) viszonyáról, megszólaltatva az EP költségvetési ellenőrző bizottságának elnökét. Ingeborg Grässle elmondta: leginkább az a kérdés foglalkoztatja, hogy miként lehetséges, hogy az európai uniós források felhasználására
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 13:31
Az EP alkotmányügyi bizottsága szerint "mély aggodalomra" adnak okot a magyarországi fejlemények
véleményét.

A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett állam szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi tagország egyhangú támogatására van szükség, amit elemzők szinte kizártnak tartanak.

Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője az ülés után magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP szakbizottságának szövege egy kitalált Magyarországról szól, tartalma nagyon messze van a valóságtól. Véleménye szerint a jelentés nagyon erős Fidesz ellenes szellemben született, amely kiváló anyagot biztosít a közelgő magyarországi választásokhoz, ugyanis egyértelműen igazolja a magyar Állítsuk meg Brüsszel elnevezésű kampányt. Véleménye szerint a szöveg bizonyíték arra, hogy miért kell megállítani Brüsszelt, ha ugyanis egy szakértői csoport nem a tényekből indul ki, akkor azt valóban le kell állítani.Meglátása szerintszinte
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 18:01
Választás 2018 - Orbán: a "Soros-birodalmat" ki kell szorítani Magyarországról
A parlamenti választás tétjéről a kormányfő azt mondta: a kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani.

Magyarország egy értékes ország - folytatta Orbán Viktor -, "másoknak is fáj rá a foguk", különösen most, hogy az ország egy átmenő útvonala volt a délről érkező migránsáradatnak, de "Magyarország a kerítésével megvédte saját magát, és megakasztotta a migrációs hullámot".

Szerinte vannak olyan, elsősorban "Soros György birodalmához" tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak.

"Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei" - fogalmazott.

Azonban "mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első" - jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

A miniszterelnök jelezte, bízik
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 16:50
Külföldi sajtó Magyarországról - Politico: Az EU több tagállamát Kína "karjába lökheti" esetleges retorzióival
A véleménycikk szerint nagy a kísértés, hogy a jogállamisági elvek tiszteletben tartásához vagy a szolidaritáshoz kössék az uniós kohéziós pénzeket, a legnagyobb kedvezményezettek között ugyanis több olyan ország is van, amelynek kormánya módszeresen megsérti az EU értékeit.

Ezen elgondolás támogatói szerint ennek lehetősége "a jogállamiság és a menekültek elleni hadjáratuk újragondolására késztetné Orbán Viktor miniszterelnököt és másokat", de sokan nem számolnak azzal, hogy így például Magyarország és Lengyelország is még közelebb sodródhatna Kínához, amely több esetben már eddig is sikeresen megosztotta az uniós tagállamokat - hangsúlyozták a szerzők.

Rámutattak: félő, hogy a kínai beruházások erősíteni fogják Peking politikai befolyását az EU-ban, különösen a keleti és déli tagországokban, miközben több példa is volt már arra az elmúlt években, hogy valamely tagállam - főként Csehország, Görögország vagy Magyarország - megbontotta az egységet Kína számára fontos ügyekben.

"Az
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:06
Illegális bevándorlás - Kormányszóvivő: készítettek-e a bevándorlókról titkos adatbázist a tranzitzónában?
sajtóban megjelent tényfeltáró írás szerint ezek a szervezetek olyan illegális tevékenységeket, például törvénytelen adatgyűjtést folytattak.

A kormányszóvivő a Soros-hálózat működésére példaként említette, hogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung kedden megjelent cikkében az Amnesty Internationalra "hivatkozva állítja azt a hazugságot, miszerint a magyar határon, tranzitzónában fogva tartanának embereket". Ez egy illusztrációja azoknak a hazugságoknak, amelyeket ezek a szervezetek állítanak Magyarországról, a magyar határőrizetről - mondta, aláhúzva, a magyar kormánynak az elmúlt években rengeteg energiájába telt, hogy elmondja, mekkora munkát végez a határokon.

Kiemelte, a Soros-szerveztek ezzel szemben mindent megtesznek Magyarország hiteltelenítésére, továbbá olyan más célokért is, amelyekről a Migration Aid Alapítvány alelnöke, Siewert András is azt állította, végeredményben pénzügyi és politikai természetűek.

Kovács Zoltán kitért arra is, a kormány célja a Stop Soros törvénycsomag
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:38
BOCSKOR ANDREA: ÚJABB POLITIkAI TÁMADÁS KÉSZÜL
vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye. Ha a válasz igen, akkor az EP arra kérheti az Európai Unió Tanácsát, hogy tegye meg az ilyenkor szükséges lépéseket.

,,A demokrácia, jogállamiság és alapvető jogok helyzetének romlására" hivatkozva az Európai Unióról szóló szerződés 7-es cikkelye alapján a képviselők tavaly májusban arra utasították a LIBE bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról.

A szöveg megszavazására júniusban kerül sor. A jelentéshez várhatóan az EP több bizottsága - az alkotmányügyi, a kulturális és oktatási, valamint a költségvetés-ellenőrzési szakbizottság - is csatolni fogja a véleményét. Az uniós parlament plenáris ülése a szövegről szeptemberben szavaz.

A javaslat elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára és az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség az EP-ben.
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 09:43
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
Állampolgári lét. A közjó
megyerimihaly
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:28
A főrendező felkérése vol
wob
2012. május 09. szerda, 09:54
O.V.-Uniós zászló.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 18:35
20120222-orban-unios-b unt
agica2004
2012. február 23. csütörtök, 20:30
20120114-jobbik-eu-uni os-
meki77
2012. február 09. csütörtök, 19:29
Uniós üvegpaloták
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 20:00
uniós védelmet kapott sze
agica2004
2010. november 10. szerda, 14:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.