Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:53 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Címkék: mustárt félkarikára, zúzott fokhagymával, burgonya elkészült, serpenyőben meggrillezzük, burgonyát kicsomagoljuk, vágott petrezselymet,
Kommentek
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed
horvathnemagdi, 2017. augusztus 19. szombat, 21:29
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon

Hozzávalók:
2,5 kg sertésoldalas, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 3 kanál méz, 2 kanál mustár, 1 kanál étolaj, 1 kanál balzsamecet, 2 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.

Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az
lebo, 2016. november 27. vasárnap, 19:14
mustáros hagymás hús
Horniacka krkovicka

sertéstarja - 1,5 kg
Hagyma - 1
Fokhagyma 2 gerezd
füstölt kolbász - 0,5 kg
mustár
kömény

őrölt fekete bors
sör

a tarját szeletekrefelvágom , kiolajozott tepsibe egymás mellé rakom .
vékonyan megkenem mustárral, arra pakolom a karikára vágott kolbászt , a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát.
fűszerkeverékkel megszórom , ráöntök fél lter sört,
200 fokos sütőben megsütöm kb : 1 - 1 . 5 óra alatt .
burgonyapürével salátával tálalom .
ibolya58, 2015. augusztus 18. kedd, 16:20
Mézes mustáros oldalas
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon

Nem csak a hideg évszakban esik jól összedobni egy olyan klasszikus magyaros,
vagy egyéb fogást, amiben az oldalasé a főszerep. Egy kellemes tavaszi estét
épp ugyanígy megkoronázhat egy hagymás-krumplis tepsis étel.

Hozzávalók:

2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma, s
ó, frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk.
Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd
megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat,
a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen
bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.

Megsózzuk, kevés borsot teszünk
klementinagidro, 2015. június 06. szombat, 19:49
Mézes mustáros oldalas
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon

Nem csak a hideg évszakban esik jól összedobni egy olyan klasszikus magyaros,
vagy egyéb fogást, amiben az oldalasé a főszerep. Egy kellemes tavaszi estét
épp ugyanígy megkoronázhat egy hagymás-krumplis tepsis étel.

Hozzávalók:

2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma, s
ó, frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk.
Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd
megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat,
a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen
bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.

Megsózzuk,
tripike, 2015. május 07. csütörtök, 07:52
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon
Nem csak a hideg évszakban esik jól összedobni egy olyan klasszikus magyaros fogást, amiben az oldalasé a főszerep. Egy kellemes tavaszi estét épp ugyanígy megkoronázhat egy hagymás-krumplis tepsis étel.
tinka1951, 2015. május 06. szerda, 20:19
Hagymás-mustáros tarja
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival

Szeretjük a tarját, elég gyakran sütök, akár egyben, akár szeletelve. Sokszor sütőben, de időnként serpenyőben a gázon, mint ezt a mostani változatot is.

Hozzávaló:

6 szelet ( 2 cm vastag) tarja
3 fej hagyma (sonka lila hagymát használtam)
mustár
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1-2 paradicsom
olívaolaj
1 k. vaj
só, bors, őrölt kömény
1 ág rozmaring
1 pohár száraz fehérbor
2 dl alaplé vagy víz
0,5 dl tejszín

A húst megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd minden szeletet sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis őrölt köménnyel. Ezután 1-1 kanál mustárt kentem minden oldalára.
Egy nagyobb (28-30 cm átmérőjű) teflon lábasban olívaolajat melegítettem, adtam hozzá 1 ek. vajat és a húsokat nagy lángon elősütöttem benne. Egyszerre csak 2-2 szeletet, amennyi kényelmesen elfért benne.
Amikor az összes
horvathnemagdi, 2015. január 18. vasárnap, 21:06
Képek, videók
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
cukkinivel-rakott-burg ony
bubszi
2010. augusztus 23. hétfő, 04:53
félkarikas.gif
zsokanita
2011. július 22. péntek, 21:58
Fokhagymával tűzdelt olda
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:18
Dagadó fokhagymával teker
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:25
Dagadó fokhagymával teker
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:20
Dagadó fokhagymával teker
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:14
Dagadó fokhagymával teker
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:07
Dagadó fokhagymával teker
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:01
Dagadó fokhagymával teker
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:55
Dagadó fokhagymával teker
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:46
Dagadó fokhagymával teker
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:38
Dagadó fokhagymával teker
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.