Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:57 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ropogós sajtos csigák
Hozzávalók:

A tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál sütőpor
4 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg sütőmargarin
2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. július 11. szerda, 15:01
Címkék: tésztához valókat, puha margarint, cipókat vékony, hűtőbe tesszük, csigákat vékonyan, sütőmargarin,
Kommentek
Trapista házilag
Tamagoyaki


3 fantasztikus reggeli recept, ha már unod a klasszikus rántottát - Best Of Cafe :

Sajtos ropogós II.
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só



Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat
jupiter21, 2015. június 20. szombat, 08:51
ropogós sajtos csga
forrás : otthon izei

Hozzávalók:

kb 80 darabhoz



50 dkg liszt

25 dkg margarin

1/2 cs sütőpor

1 csapott ek. só

1 kis pohár tejföl (175 gr)

töltelék:

25 dkg puha margarin

30 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, mindegyikből cipót formálunk.
A töltelékhez a puha margarint összekeverjük a sajttal, 4 felé osztjuk.
A cipókat lisztezett felületen egyenként vékony kb 2 mm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a sajtos töltelékkel, hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
A tekercseket kb 3-5 mm-es korongokra vágjuk, Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, helyet hagyva a csigák között.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük
ibolya58, 2014. december 26. péntek, 10:23
Sajtos ropogós - sajtos csiga receptek
margarin


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
A sajtot lereszeljük és kikavarjuk a margarinnal, ízlés szerint sózzuk.
A tésztából lapokat nyújtunk, megkenjük
sajtkrémmel, összetekerjük, és lisztezett tálcára tesszük, majd berakjuk 2 óra hosszára a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivett rudakat kb. 5 perc után ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük, és kikent tepsiben megsütjük.

Sajtos ropogós
hozzávalók:

A tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál sütőpor
4 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg sütőmargarin
2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket,
yaskane, 2014. május 21. szerda, 07:34
x
tojásfehérjékbe töltjük.Kivajazunk egy tűzálló tálat,majd beletesszük a tojásokat.A póréhagymát felszeleteljük,megpíritjuk és a tojásokra tesszük. Rákenjük a tejfölt,majd rászórjuk a sajtot és megsütjük.
#1865
2009. március 26. 20:28
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Egy saját recept.De aki fogyózik ne olvassa el.
Főztem egy nagyon finom húslevest,amiben megfőztem a gyönyörű sovány marhaszeleteket.bacon szalonnát a mikróban ropogósra sütöttem( 3 perc maximumon,majd levéve a teljesítmény 25%-ra még 10 15 perc.Nézni kell,megpirult e.Ezután oliva olaj és a szalonna zsirja ebben kisütök egy fej karikára vágott vöröshagymát,amit lisztben megforgattam és szálaira szedtem.Ezután a fennmaradó olajos zsirban hirtelen átkapatom a marhahússzeleteket amiből már levest főztem.Hasáburgonyát sütök,majd rápakolom,a marhahússzeletet,a ropogósra sütött bacon szalonnacsikokat és megpakolom sült hagymakarikákkal.Isteni hozzá a cékla.Jó
nagyuska, 2013. december 23. hétfő, 09:29
Egészséges gyerekzsúr ételek
palacsinta, keksz, chips, fagyi.
Kerüljük a következő alapanyagokat: finomított cukor, finomított gabonák, szénsavas és édesített üdítők, colafélék, csokoládé.
Hasznosítsunk természetesen édes alapanyagokat - pl méz, cékla, répa, édes burgonya és a gyümölcsök többsége
Az ételeket főzzük, süssük, tálaljuk egészséges és környezetbarát edényekben. Egészséges konyhai >>eszközök
Egészséges étel tippek

Snack - a szokásos ipari chips és egyéb ropik helyett készítsünk ropogós zöldségeket. Ez lehet a közkedvelt burgonya szirom, de a legtöbb gyereknek ízlik a cékla, sárgarépa és batáta is. Tálaljuk mártogatóssal - a legtöbb gyerek kedveli a hummuszt, vagy az avokádópürét. Ropi helyett tálaljunk házilag készített sós rudacskákat, friss zöldség csíkokat vagy sablonokkal kivágott formákat (ideális zöldségek: sárgarépa, alma, zellerszár, kaliforniai paprika, uborka). Tálaljunk (sótlan) diókat, mogyorókat, mazsolával és egyéb aszalt gyümölcsökkel elkeverve.
jupiter21, 2011. október 26. szerda, 11:16
x
Szendvics
HALRUDACSKÁK VAJAS ZSEMLÉBEN
Hozzávalók:
3 kifli, vagy 1 kis buci
3 panírozott halrudacska
majonéz-
hagyma
uborka
Elkészítés:
Vegyél egy 3 db. panírozott halrudacskát és nem túl sok, de nagyon forró olajban süssd őket ropogósra. Eközben vágd ketté a vajasbucit, cibbattát (kis kenyérféleség) tedd bele a három meleg halrudat, majd keverj össze egy kis majonézt apróra vágott hagymával és felkockázott ecetes uborkával, ezt sózd és borsozd. Ha kész a majonéz, tegyél belőe két teáskanállal a halacskák tetejére és nyomd össze a bucit, hogy az ízek jól átjárják. Amig még meleg , burkold be az elfogyastásig.
#5
2009. március 7. 10:53
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KRÁFLI
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
40 dkg tisztított, darált nyers sertésháj,
2 jó kanál tejföl,
1 tojás,
1 dl száraz fehérbor vagy
nagyuska, 2011. szeptember 25. vasárnap, 20:12
Régi munkahelyi receptjeim
míg kisül ez a nagy adag.


Margitka sajtostallérja
1 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kocka Ráma Margarin ( olvasztva a liszthez adva) 15 dkg zsír, 20 dkg trappista sajt kis lyukú sajtreszelővel lereszelve, 1 egész tojás, 1 poharas tejföl, 2 dl tej, 1 evőkanál só...ezt az egészet jól össze kell dolgozni, majd pici golyókat csinálni belőle és mehet a sajtostallér sütőbe. Finom ropogós

Ez is sajtostallér, nem tudom kitő kaptam
1 kg liszt 1 kocka Ráma 2 poharas tejföl 25dkg reszeltsajt só
Lehet hogy tejföl még egy kicsi kell hozzá


Mézes kókuszos kocka
Hozzávalók:50 dkg liszt, 1tasak sütőpor, 10 dkg Ráma, 30 dkg kristálycukor, 1tasak vaniliás cukor, 3 egész tojás, 4 evőkanál folyékonyméz és kb. 2 dl langyos tej.
A Rámát és a
yaskane, 2009. január 30. péntek, 07:35
Képek, videók
22-sajtos ropogós.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:15
Ági féle sajtos ropogós!.
gaby73
2014. október 09. csütörtök, 20:05
Az én sajtos ropogósom
sarkadykati
2012. január 07. szombat, 10:28
14_o_sajtos_ropogos.jp g
sarkadykati
2012. január 07. szombat, 04:57
ropogós sajtos rud
ibolya58
2010. február 06. szombat, 16:11
Sajtos ropogós és csokis
tonfruzsi
2008. április 05. szombat, 12:14
Sajtos ropogós
tonfruzsi
2008. március 28. péntek, 10:18
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.