Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:41 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - Sike András legalább két kötöttfogású éremre számít
"Sokat dolgozunk azért, hogy ez a vb olyan legyen, amely méltó a magyar birkózáshoz" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy profi csapat segíti a munkáját, erőnléti edzők, sportpszichológus és dietetikus is dolgozik a birkózókkal. - "Ez a vb nagy mértékben meghatározhatja a sportág jövőjét itthon, így fontos, hogy mindenki kihozza magából a maximumot."

A felkészülésről szólva Szöul olimpiai bajnoka elsősorban azt említette meg, hogy a május elején a dagesztáni Kaszpijszkban rendezett Európa-bajnokság a lehető legjobb időpontban volt. A szabályváltozások miatt ugyanis az idei évtől ismét új helyzethez kell alkalmazkodniuk a birkózóknak, s a kontinensviadalon élesben lehetett tesztelni azt, hogy az addigi felkészülés megfelelő volt-e az új rendszerhez.

"A keretben több meghatározó versenyző 30 év körül van, szempontjukból nagyon fontos információkat kaptunk az Eb-n, hogy miként alakuljon a formaidőzítésük" - tette hozzá Sike András.

A budapesti világbajnokságon minimum két éremmel számol a szakember, aki leginkább annak örülne, ha magyar versenyzőnek szólhatna majd a himnusz a Papp László Sportarénában.

A válogatott keret tagjai a jövő hétvégén sorra kerülő győri Magyar Nagydíj után kapnak két hét pihenőt, de teljesen akkor sem állhatnak le az edzéssel.

"Csak akkor várhatunk jó eredményeket a vb-n, ha elvégezzük a kellő mennyiségű edzésmunkát" - szögezte le a kapitány.

A 2018-as birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezik meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 10:51
Címkék: Sike András, Papp László Sportarénában, Magyar Nagydíj, magyar birkózáshoz, sportág jövőjét, felkészülésről szólva,
Kommentek
Szijjártó: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára
A miniszter kiemelte, hogy a magyar gazdaság korszakhatárhoz érkezett, mert a világgazdaság átlép egy új szakaszba. Ebben mindennapossá válik olyan technológiák alkalmazása, amelyekről eddig "nem is álmodhattunk volna", ezért az országok számára a korszakváltás sikerességét meghatározza, hogy hová helyezik a beruházásaikat a világgazdaság új szakaszát megjelenítő nagyvállalatok.

Magyarország sikeres ebben a váltásban, ezt mutatja, hogy a digitális korszak "tempóját diktáló" nagyvállalatok "egymás után hozzák Magyarországra az új beruházásaikat" - húzta alá Szijjártó Péter.

A Daimler már a második magyarországi üzemét építi, amely a járműipari társaság "egyik leginnovatívabb gyára lesz", és a Bosch is sorra indítja el az országban az önvezető autókhoz és az elektromobilitáshoz szükséges technológiákat előállító mérnöki beruházásokat, de ugyanígy tesz mások mellett a sebességváltókat gyártó ZF is - mondta a miniszter.

Telefonon adott nyilatkozatában kiemelte: tárgyalópartnerei mind arról
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:01
125 éve hunyt el Erkel Ferenc
visszatért.

1835-ben a Budai Magyar Színjátszó Társulathoz szerződött karmesternek, innen a Pesti Magyar Színházhoz hívták, ahol 1838 januárjában vezényelt először. Két év múlva itt mutatták be első operáját, a Bátori Máriát; ennek színlapján nevezték először Nemzeti Színháznak az intézményt. A Bátori Mária zenetörténeti jelentőségét az adja, hogy magyar mű volt, magyar nyelven, magyar énekesekkel, 2002-ben ez a mű nyitotta meg az Erkel-operák kritikai kiadásának sorát. A szövegkönyvet Dugonics András színműve alapján Egressy Béni írta, az ősbemutatón István herceget a zeneszerző öccse, Erkel József alakította. A témát Erkel, miként a későbbiekben is, a magyar történelemből merítette, de feldolgozása már ekkor sem felelt meg a hivatalosságnak. Pályafutása alkonyán Podmaniczky Frigyes báró, az Operaház intendánsa szemére is vetette az idős mesternek: “Annyi dalműve közül egy sem volt, amelyet valamely ünnepélyes alkalommal elő lehetett volna adni. Király- vagy királynégyilkolás, az
menusgabor, 2018. június 14. csütörtök, 20:45
Krónika 3. rész (képviselői eskü, interpellációk)
esélyegyenlőségről

Gurmai Zita azt kérdezte, miért nem biztosítja a kormány a valódi esélyegyenlőséget, az egyenlő béreket. Mint mondta, a nők és férfiak közötti egyenlőség az uniós alapjog egyik alapelve. Szerinte nem csak az uniós jog, hanem számos nemzetközi egyezmény is kiemelten kezeli ezt a kérdést.A magyar alaptörvény ugyanakkor nem tartalmazza az egyenlő munkáért egyenlő bér követelményét - jegyezte meg. Azt kérdezte: támogatja-e a kormány az általa benyújtott országgyűlési határozatot.

Tállai András, a pénzügyi tárca államtitkár közölte: 2016 augusztusában és novemberében az említett országgyűlési határozatot képviselőtársai már benyújtották. Hozzátette: a kormány álláspontja szerint nagyon fontos kérdésről van szó, és elkötelezettek a nők jogainak érvényesítése érdekében, mindent megtesznek a férfiak és nők közötti bérkülönbségek megszüntetése érdekében. Ugyanakkor nem sajátos magyar jelenségről van szó, 28 tagállam közül nálunk az átlag alatti az eltérés - jegyezte meg az államtitkár,
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 16:22
Nincs Cím
fölkelésben.
Száműzött társaival összebeszélt, aztán adott jelre őreiket megrohanták, leölték őket s Mandzsúrián keresztül a Csendes-óceánig jutottak, ahol egy angol hajó fölvette és Európába hozta őket.
A lengyel gróf Pestre jött, ahol azt beszélte, hogy Petőfi Sándor Szibériában él.
A lapok terjedelmes cikkekben foglalkoztak ezzel a megdöbbentő hírrel, Jókai pedig lapjában egyenesen azt követelte, hogy diplomáciai úton kell meggyőződést szerezni a szomorú hír valóságáról.
Gróf Andrássy Gyula, akkori magyar miniszterelnök, a bécsi orosz nagykövetség útján csakugyan tett is lépéseket, hogy puhatolózzanak Szibériában Petőfi után.
Sándor cár a szibériai kormányzóságoknak szigorú rendeletben hagyta meg, nézzenek utána, vajon vannak-e magyarok Szibériában?
Így indult meg a vizsgálat, amelynek bámulatos eredménye lett.
Kiderült ugyanis, hogy Paszkevics herceg 275 magyar huszárt száműzetett 1849 őszén Szibériába, akik közül azonban már csak hármat találtak
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Kajak-kenu Eb - Ötből négy a magyar középfutamos mérleg
Az előfutamok után öt magyar hajó kényszerült újabb versenyre a fináléért: három a hosszabb, kettő pedig a rövidebb távon. Miközben a hőmérő higanyszála bőven 30 fok fölé kúszott, minden számban az első három hely ért döntőt.

Egy kilométeren a kenus Kiss Tamás taktikusan versenyzett, s a francia Adrian Bart mögött másodikként célba érkezve kvalifikálta magát a szombati éremcsatára.

"Nagyon erős volt a szél, főleg az utolsó kétszáz méteren, oda kellett figyelni, hogy jól osszam be az erőmet. A francia fiú megelőzött, de én nem is akartam megnyerni a futamot, hogy a döntőben ne kelljen a középső három ember mellett mennem" - árulta el a párosban olimpiai bronzérmes csepeli versenyző.

A másik férfi ötkarikás kenus számban, C-2 1000 méteren a Korisánszky Dávid, Mike Róbert páros az élcsoport tagjaként, a harmadik helyen ért be, így Kisshez hasonlóan ott lesz a végjátékban.

Az 1000 méteres férfi kajaknégyesnek - amelyben Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Ceiner Benjámin és Varga Ádám ül -
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 18:07
EYOF-helyszín ad otthont a serdülő birkózó Eb-nek és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak Győrben
duplázásra kerül sor az októberi felnőtt világbajnokság előtt - tette hozzá.

"Győrben nagy hagyománya van a birkózásnak, Sillai László, Klauz László, Orbán József, világversenyes érmesek sora indult innen, örülök, hogy Győrbe hozhattuk ezeket a versenyeket. A serdülőkön nincs eredménykényszer, abban bízunk, hogy jobban szerepelnek, mint a tavalyi belgrádi premieren" - mondta. Kifejtette, 600 versenyzőt és 300-400 kísérőt várnak az Eb-re, a nagydíjra pedig 10-15 országból 200-300 vendéget.

Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a májusi kaszpijszki Eb három bronza után cél a lehető legjobb vb-szereplés, amelynek állomása a hazai viadal.

"Július 9-én kezdődik a vb-felkészülés, a nagydíjjal tűzben tartjuk a versenyzőket, előtte Tatán nemzetközi edzőtábort tartunk hondurasi, algériai, kazah, kínai vendégekkel. Jól szoktunk itthon szerepelni, most is ez a cél." - fogalmazott.

Kiss Balázs, 2009 világbajnoka tavaly bronzérmet szerzett a nagydíjon, most ezt
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 14:42
Virtuózok - Különböző zenei műfajok tehetségei egy produkcióban a Fináléban
A korcsoportok győztesei mérettetnek meg, fellép Balázs-Piri Soma (zongora), Beke Márk (harsona) és Ninh Duc Hoang Long (magánének). Bár az este főszereplője természetesen a három tehetség, emellett sztárfellépők exkluzív előadását is élvezhetik az érdeklődők a klasszikus zenei tehetségkutató műsorban - olvasható a közleményben.

Elsőként egy különleges cimbalomkettőst, Balogh Kálmán és Lukács Miklós duóját láthatják a nézők. Az este folyamán egy nagyon különleges produkcióban áll majd közösen színpadra A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese, Kristóf Réka és a tavalyi Fölszállott a páva műsor egyik nyertese, a Pósfa zenekar.

"Közel áll a szívemhez a komolyzene, főleg édesanyámnak és a nagymamámnak köszönhetően. Izgulunk a fellépés miatt, hisz klasszikus zenészekkel kiegészülve most először állunk majd színpadra. Nagyon tiszteljük azokat a művészeket, akik egy egész életet a hangszerüknek áldoznak" - árulta el Siklósi Örs, az AWS énekese.

A Finálé
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 11:51
Képek, videók
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 03.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 04.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 05.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:24
András polgá 01.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:35
András polgá 02.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:34
András polgá 03.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:33
András polgá 04.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:32
András polgá 05.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:31
András polgá 06.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:30
András polgá 07.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:30
kötöttfogású birkózás.jpg
kissjuli
2009. június 22. hétfő, 10:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.