Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:19 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közlekedési nehézségeket okoz a taxisok sztrájkja több spanyol városban
Madridban a város legfontosabb sugárútjának számító Paseo de la Castellanát mintegy három kilométer hosszan taxik foglalják el, csupán a buszsávot hagyva szabadon.

Hasonló a helyzet Barcelonában a Gran Vía mintegy két kilométeres belvárosi szakaszán, ahol mintegy 1500 autó képez blokádot már napok óta.

A kelet-spanyolországi Valenciában az útlezárások mellett forgalomlassító demonstrációkat is tartanak a taxisok.Egyre több spanyol városban csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, legutóbb például a baszkföldi Bilbaóban és az andalúziai Sevillában hirdettek meg, egyelőre 48 órás sztrájkot.

Az érintett városokban a taxik csak minimális szolgáltatásokat nyújtanak, vagyis kizárólag a kisgyerekes családokat, időseket, betegeket, és mozgáskorlátozottakat szállítják, őket viszont ingyen, önkéntes alapon.

A városi közlekedési vállalatok járatsűrítésekkel igyekeznek megoldani az utasok szállítását, elsősorban a repülőterek, a busz- és vasútállomások vonalán.

A taxisok követelik, hogy a spanyol fejlesztési minisztérium garantálja, nem adnak ki a törvényi előírásnál több működési engedélyt az olyan alternatív személyszállító cégeknek mint az Uber és Cabify, emellett legyen tisztességes verseny, és legyenek egyformák a követelmények az ágazat minden szereplőjére nézve.

Spanyolországban az Uber és a Cabify működését úgynevezett VTC-engedélyhez köti a törvény, és számukat maximálja is: 30 taxisonként 1 VTC-engedélyt lehet kiadni.

Az El País című napilap a szaktárcára hivatkozva korábban azt közölte: jelenleg több mint 64 ezer taxi-, és mintegy hétezer VTC-engedély van érvényben az országban.

A fejlesztési minisztérium hétfőn ült tárgyalóasztalhoz a taxis érdekképviseletekkel, kedden pedig a VTC-szektor képviselőit fogadja.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 16:49
Címkék: Gran Vía, taxisok sztrájkja, város legfontosabb, buszsávot hagyva, helyzet Barcelonában, útlezárások mellett,
Kommentek
Eleven istenkapcsolat
nincs erő hozzá. A szükséges táplálékot azonban nem neki kell elkészítenie magának: Isten gondoskodik arról, angyala révén. A kegyelem elénk siet, és előkészít bennünket arra, hogy végigjárjuk utunkat. Enélkül az erőforrás nélkül tehetetlenné válhatunk - az illési depresszió könnyen a hatalmába keríti azt az embert, aki csakis a saját kicsinységét, gyöngeségét, gyarlóságát és elégtelenségét látja. Ha mindehhez hozzávesszük a megteendő út hosszát, ha számításba vesszük a közben felmerülhető nehézségeket, akkor nem csoda, hogy a prófétához hasonlóan felhorgad bennünk az érzés: egyszerűbb leheveredni itt, ahol éppen vagyunk, és várni a sorsszerű végzetet...
Csakhogy a kegyelem prófétai jele, a kenyér, Krisztusban már eleven valóságként áll előttünk. Megmutatja nekünk az Atya arcát. Ha magunkhoz vesszük, testünkké tesszük ezt az élő kenyeret, akkor beteljesül a hórebi csoda: nem a tűzben-viharban, nem az emberi istenelképzelésekben, hanem a csöndes szellőben fogunk találkozni Istennel. Nem úgy,
maroka, 2018. augusztus 12. vasárnap, 14:00
Mike Pence: Elérkezett az idő az Egyesült Államok űrhaderejének felállítására
Államok konkrétan meg nem nevezett potenciális ellenségeinek tevékenységére hivatkozva kijelentette: "az Egyesült Államok ezen a téren növekvő fenyegetettséggel néz szembe".

"Ez lesz az amerikai fölény következő és természetes lépése" - hangsúlyozta Pence.

Hozzátette: az önálló haderőnemként létrehozandó űrhaderő az amerikai haderő jelentős átszervezését igényli és kétpárti támogatással elfogadott pótlólagos erőforrásokra lesz hozzá szükség. Elismerve az új haderőnem kialakításával járó nehézségeket, az alelnök bejelentette: a Pentagonon (védelmi minisztériumon) belül az űrhadviselésért felelős helyettes államtitkári posztot hoznak létre, és a haderőnemet természetszerűleg új főparancsnokság irányítja majd. Az új helyettes államtitkár Pence szerint nem katona, hanem civil lesz, és már a kezdetektől felügyeli a haderőnem kiépítését.

Donald Trump elnök június közepén, az Országos Űrkutatási Tanács Fehér Házban tartott tanácskozásán rendelte el a Pentagonnak az űrhaderő létrehozását. Elnöki
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:14
Iráni atomprogram - Moszkva megerősítette elkötelezettségét a megállapodás mellett
"Meggyőződésünk, hogy a közös átfogó cselekvési terv (az Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) öt állandó tagja, valamint Németország közötti megállapodás) elegendő biztonsági tartalékkal rendelkezik. Részesei képesek meghaladni a keletkezett nehézségeket. Megerősítjük elkötelezettségünket a közös átfogó cselekvési terv mellett" - hangzik az orosz diplomáciai tárca kommentárja.

A minisztérium rámutatott: Moszkva mindent el fog követni az iráni nukleáris alku teljes értékű végrehajtása érdekében, és nemzeti szinten lépéseket tesz a Teheránnal való kereskedelmi és gazdasági együttműködés védelme végett. A tárca szerint Oroszország a megállapodás többi felelősségteljes részesével együtt olyan kollektív megoldásokon dolgozik, amelyek célja az Iránnal folytatott nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi együttműködés kiszélesítése, ahogy azt a részes országok külügyminisztereinek közös bizottsága július 6-i ülésén feladatul szabta.

"Abból indulunk ki, hogy ez a munka az egész nemzetközi közösség
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:01
Hőség - Tovább tart az aszály és a kánikula Németországban, a gazdák katasztrófára figyelmeztetnek
megsegítése, a szövetségi költségvetés forrásainak mozgósításáról pedig csak augusztus végén, a betakarítás után döntenek. Azonban a növénytermesztők és az állattenyésztők után az erődgazdálkodók is segítséget kérnek, szakmai szervezetük (BDF) szintén egymilliárd eurós támogatást sürget. Szerdai közleményük szerint a vízhiány 500 millió növendék fa pusztulásával fenyeget. A 2018-as aszályban "kiszárad egy teljes erdőnemzedék" - írták.

A kánikula és a szárazság az élet számos további területén nehézségeket okoz, például a közlekedésben. Az utakon sokhelyütt felpúposodik, hullámosodik, nyomvályúsodik a felhevült burkolat, a folyami hajózást pedig több szakaszon le kellett állítani, a többi között az Elbán Drezdánál, ahol szinte teljesen kiszáradt a meder.

A fővárosban, Berlinben az utcák és terek szinte néptelenek, a légkondicionált bevásárlóközpontokban viszont tömegek hűsölnek. A berliniek nehéz éjszakán vannak túl, szerdára virradóra éjszakai melegrekordot mértek, a legalacsonyabb hőmérséklet
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 16:01
Hőség - Azonnali segítséget kérnek a német gazdák az aszály és a hőség okozta károk enyhítésére
szerint számos marhatelepen előrehozzák a tervezett vágásokat, mert nincs elég takarmány. Mások viszont örülnek a száraz melegnek, több gyümölcsből a termelők korai és jó szüretről számoltak be, a borászok pedig kiváló évjáratra számítanak.

A szövetségi kormány a szerdai ülésén foglalkozik az ágazat helyzetével, a károsultak rendkívüli támogatásáról azonban várhatóan csak augusztus végén, a betakarítás végeztével döntenek.

A rendkívüli időjárás más ágazatokban és az élet sok területén nehézségeket okoz. Az aszály veszélyezteti a folyami hajózást és az energiatermelést, így a Rajnán már csak félig lehet megrakni az uszályokat az alacsony vízállás miatt, több erőműben visszafogták a termelést a folyók hűtéshez használt vizének felmelegedése miatt, sok település önkormányzatának pedig több tízezer euró többletkiadást jelent a parkok öntözése. Ezt a feladatot egyes városokban már csak a tűzoltóság segítségével tudják elvégezni, Berlinben pedig tömegoszlatáshoz használt rendőrségi vízágyút is
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 11:58
Harmóniakártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2018-07-11)

Kedves Mártinagyi !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kitartás hatja át.
Jobb kéz - Parolázik veled a szerencse

A szívünktől távolabb eső, ügyesebbik kezünk. A néphagyomány szerint az ügyesebbik, szebbik kéz ez. Szimbolikája megtart és megőriz. Ma jól gazdálkodhatunk anyagi javainkkal. Figyelj a pénzre, anyagi javaidra, mert biztosan megtarthatod azt, ami már birtokodban van. Gondolati viszonyulás jellemez. Az ,,apai", férfias oldalunkon lévő kezünk, mely többnyire az ,,ügyesebbik", hasznosabb, gyakorlatiasabb az élet tevékeny részében a legfontosabb. Egyes kultúrákban például tikos jobb kezünket használni az illemhelyen, viszont enni és írni csak jobb kezünkkel szabad. (Az régi magyaroknál is a szép kezünk volt a jobb kéz!) Jobbunkat nyújtjuk barátunknak parolára. A Szent Jobb, a
jjanosne, 2018. július 11. szerda, 09:17
Ferenc pápa egy beteg édesanyához:
Azért hívtalak, hogy megvigasztaljalak, és én kaptam vigaszt
2018. július 9. hétfő 19:57
Natascia három gyermek édesanyja. Hat éve tartó betegsége nagy fájdalmakkal jár, komoly nehézségeket okoz, ám ő nagy lelkierővel küzdi le az akadályokat és őrzi meg optimizmusát. Levelet írt Ferenc pápának, aki megkereste telefonon.
A pápának azt is elmondtam: Úgy akarom hordozni ezt a keresztet, ahogyan Krisztus hordozta. Krisztus háromszor elesett, de a végén magához ölelte a keresztet. Én is ezzel a méltósággal szeretném hordozni az enyémet. Hogy ezt megtegyem, másképp kell tekintenem a betegségre: úgy, mint egy olyan dologra, ami megment, ami mindent szebbé és igazabbá tesz" - vallja.a beteg édesanya
Bővebben
maroka, 2018. július 10. kedd, 11:42
Képek, videók
A nehézségek....jpg
kkm
2017. június 10. szombat, 20:22
nehézségek közt megtörve.
relisisi
2015. január 13. kedd, 16:09
Nehézségek 1.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:57
Nehézségek 2.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:57
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
ideális közlekedési eszkö
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:51
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (15)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:45
közlekedési eszközök (14)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.