Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kefíres puha lepény



Hozzávalók:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.





A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.
Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.





Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.

A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

forrás: ketkes.com
faciendum, 2017. június 16. péntek, 16:48
Címkék: kefirt keverjük, növényi olajat, lisztet állandó, lágy tésztát, massza kissé, kezünkhöz ragad,
Kommentek
Kefires lepény töltelékkel
Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített
suzymama, 2017. május 29. hétfő, 20:29
Így készül
Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.

Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 kanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral
horvathnemagdi, 2017. május 26. péntek, 07:35
Puha kefires lepény - soha többé nem veszel kenyeret
Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre
bkisseva, 2017. március 21. kedd, 18:26
Kefires lepény töltelékkel – recept
Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk
eva0817, 2017. március 20. hétfő, 12:40
Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom
Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret!

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.

Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott
suzymama, 2017. március 18. szombat, 13:29
x
http://www.szepzold.hu/files/hobbi/R%C3%A1k%C3%B3czi%20t%C3%BAr%C3 %B3s/r%C3%A1k%C3%B3czi%20t%C3%BAr%C3%B3s%20001_resize.jpg
Szervusztok! Kislányok!!
Marika! Köszönöm hogy szóltál .
Legutóbb rákóczi túróst csináltam nagyon hamar elfogyott finom volt.
Örülök a topikodnak legalább hamarabb eszembe jut hogy mit is főzzek.
A kezed helyre jött?
#9
2010. augusztus 7. 19:16
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 7. 18:35
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Kefíres lángos hozzávalói:
1 kg liszt, 3 pioár kefir, 3 egész tojás, két kávéskanál só.
5 dkg élesztőt felfittatunk tejben és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Legalább 4-5 literes tálba kell tenni,mert jó magasra megkel. Alufóliával letakarva hűtőszekrénybe tenni, Esetenként egy lángoshoz egy evőkenálnyit kivenni. Sokáig eláll a hűtőben, de fagyasztható is.
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
x
-



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tormás hús
Hozzávalók:
80 dkg. sertéslapocka
15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller
1 szál póréhagyma
só, bors, kömény, kakukkfű
1 fej hagyma
1 babérlevél
fél szál torma
3 ek. ecet
Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a hagymákat karikára vágjuk. 30 perc után a húshoz tesszük a zöldségeket, az ecetet, és lefedve puhára főzzük. A húst kivesszük, felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt szépen elrendezve, frissen reszelt tormával kínáljuk.
#239
2010. október 11. 11:27
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Az alanti recept, Rakott parajos spagetti
Kellemes vasárnapot mindenkinek! :)
#238
2010. október 10. 10:07
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. október 10. 10:05
nagyuska, 2014. május 20. kedd, 01:06
Képek, videók
tejfölös kefíres.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 20:13
kefíres kakaós.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 22:00
kefires pogácsa.JPG
erzsikepuskas
2014. március 23. vasárnap, 11:37
kefires szelet.jpg
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:09
Kefíres kenyér/Magdika
kilofalok
2011. október 20. csütörtök, 22:00
kefires meggyes
ibolya58
2011. április 02. szombat, 14:19
kefíres
paariza
2011. február 27. vasárnap, 21:24
kefíres bagett
paariza
2010. december 12. vasárnap, 21:24
szibarackos-kefires-sü ti.
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:25
Kefires vitaminsaláta
soosistvan
2010. április 11. vasárnap, 20:56
kefires fánk tészta,lekvá
ibolya58
2010. február 14. vasárnap, 11:37
Keverjük-kavarjuk
pacsakute
2012. február 03. péntek, 12:35
Növényi táplálkozás
sanci81
2015. október 22. csütörtök, 17:26
Növényi ásványanyagtartal
pacsakute
2013. június 09. vasárnap, 20:52
ornamentális növényi dísz
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.