Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:56 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenkét produkció látható az RS9 OFF független színházi fesztiválon
A fesztivál önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel a szervező RS9 Színházban és a Vallai Kertben. Az előadások után Lőkös Ildikó dramaturg vezetésével a darabokról tartanak beszélgetést - közölték a szervezők az MTI-vel.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Németh Ákos író, drámaíró, tagja Lábán Katalin rendező, az RS9 Színház igazgatója és Puskás Panni kritikus, valamint megváltott belépőjegyével a közönség is szavazhat.

A rendezvény első napján a Ziggurat Project előadása látható Esumi és Asao címmel. A másnapi programban a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt közös produkciója mellett a MASZK Egyesület, a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciója, a Sérültekért Alapítvány, az Utolsó vonal és Jaross Viktória társulatának előadása szerepel.

Április 30-án a Metanoia Artopédia, az Egy&Más Vándorszínház, az AppArt - MáSzínház, a Barboncás Társulat és a Manna kulturális egyesület/ Másik csoport lép színpadra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 07:10
Címkék: Vallai Kertben, Lőkös Ildikó, Németh Ákos, Lábán Katalin, Puskás Panni, Ziggurat Project,
Kommentek
BTF - Liszt Ferenc oratóriumának előadásával kezdődött az idei fesztivál
Budapest főváros és a magyar kormány együttműködése teszi évről-évre lehetővé a fesztivál megrendezését - hívta fel a figyelmet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a fesztivál nyitókoncertjén.

Műfaji sokszínűsége - az 1981-es megalapítástól fogva - az egyik legfontosabb értéke a rendezvénysorozatnak, amelyen könnyű- és komolyzenével, tánccal, színházzal, irodalommal, valamint fotó- és képzőművészettel találkozhat a közönség. A fesztivál középpontjában az idén Liszt Ferenc mellett a száz éve született Leonard Bernstein életműve és a zongora áll - fejtette ki a miniszter. Felhívta a figyelmet az esemény zárónapjára, amelyen egy különleges helyszínen, a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es terminálján hangzik majd fel Mozart Varázsfuvolája.

Nagypéntekre utalva elmondta, hogy a nyitókoncerten felcsendülő Liszt-oratórium lehetőséget kínál arra, hogy ennek az ünnepnek az üzenetével, többek között a feltétel nélküli szeretettel és az áldozatból született győzelemmel találkozhasson a
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 20:43
Hét helyszínen 47 filmet vetítenek a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon
kínálatból kiemelte a csak a Titanicon látható a Szellem/Világ (A Ghost Story) című filmet az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben, valamint Chloé Zhao A rodeós (The Rider) című alkotását, amely a világ számos filmfesztiválján - többek között Cannes-ban is - díjat nyert.

A Titanic Dox szekcióban hat dokumentumfilmet tűznek műsorra, köztük a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme társrendezésében készült American Valhalla című alkotást az Iggy Poppal való közös munkájukról, valamint a fesztiválon vetítik először a szlovák-cseh-lengyel-bolgár-magyar kooprodukcióban készült Megszállás 1968 című dokumentumfilmet is.

A Titanicon láthatja először a magyar közönség Bogdán Árpád Genezis című nagyjátékfilmjét, amely az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be nagy sikerrel. Bogdán Árpád a sajtótájékoztatón elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy filmje magyarországi premierjének a Titanic filmfesztivál ad otthont.

A programigazgató beszélt arról is, hogy kilenc
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:12
Több mint száz filmet láthat a közönség a 2018-as Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon Gödöllőn
Ersók Nóra, a fesztivál szóvivője elmondta, hogy ebben az évben több mint 1500 nevezés érkezett a 2015-ben útjára indított gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelynek ebben az évben a biológiai sokféleség a témája. A beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd döntésük alapján több mint 100 filmet láthat ingyenesen a közönség a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Hozzátette: a filmvetítések mellett szemléletformáló szabadtéri programokkal is várják május utolsó hétvégéjén a közönséget. Így ismét lesz hulladékszobor-kiállítás; a Trash Art projekt keretében megvalósuló hulladék-újrahasznosítási programon 40 szobrot állítanak majd ki Gödöllőn. A kiállítás anyaga ezt követően országos vándorkiállításra indul.

Elmondta azt is, hogy a fesztivál kísérőrendezvényeként, azzal egyidőben rendezik meg 23 helyszínen az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, amelyen ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 11:21
Ingyenes hangversenyt adnak a Nemzeti Filharmonikusok a Bach Mindenkinek Fesztiválon
A koncerten Johann Sebastian Bach d-moll partitája, részletek A fúga művészetéből, valamint a h-moll szvit hangzik el. Közreműködik Papp Dániel és Miczki Rita (hegedű), Balogh Enikő (brácsa), Deák György (cselló), Sztankov Iván (nagybőgő), valamint Duleba Lívia (fuvola) - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

A Bach Mindenkinek programsorozatot negyedik alkalommal, fesztiválként másodszor rendezik meg, idén március 21. és 25. között országszerte. A szervezők mintegy 100 helyszínen, több mint 300 koncerttel és kiegészítő programmal várják a közönséget.

A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010 ben, Magyarország 2015-ben csatlakozott az eseménysorozathoz. Először csak 5 helyszínen voltak hallhatók Bach muzsikái, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. Tavaly a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát. A cél, hogy a Bach Mindenkinek Fesztiválon a forgalmasabb köztereket, aluljárókat, bevásárlóközpontokat és egyéb helyszíneket Bach zenéje töltse
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:06
BTF - Pont Fesztivál: fókuszban a húsvéti hagyományok
van a húsvéti ünnepkörben. Hozzátette: a négyszólamú polifónia, a basszus és a kontra a torokéneklés technikáját használja. Szintén szombaton lép a közönség elé Szalóki Ági, aki legújabb lemeze, a Fújnak a fellegek című válogatásanyagot mutatja be. A Hangvető művészeti igazgatója kiemelte, hogy a népszerű énekesnő az elsők között találta meg a falusi éneklés technikáját az erdélyi, mezőségi falvakban.

Vasárnap a spanyol Flamenco Trio (Jonatan Miró, Yerai Cortés és El Bola) a fő fellépő a Pont Fesztiválon. A flamenco még a 15. század előtt, a mórok, cigányok, zsidók és andalúzok együttélése idején alakult ki, manapság elsősorban a gitanók, a helyi cigány közösségek művelik. Az UNESCO által is jegyzett műfaj alapvető eleme az ének, a gitár és a tánc. Vasárnap este a Vujicsics Együttes koncertje zárja a rendezvényt. A délszláv hagyományokat, elsősorban a szerb és a horvát népzenét ápoló formáció a hetvenes évek első felében alakult és ott volt az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára felkerült
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 13:41
Tizenhat bemutató szerepel az Opera 2018/19-es kínálatában
Az Eiffel Műhelyházat 2019. január 27-én, Mozart születésnapján avatják fel, míg jövő év májusában a tervek szerint újranyithat a korszerűsített Andrássy úti dalszínház is - fűzte hozzá Ókovács Szilveszter az évadot beharangozó sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a Puccini Itáliája címet viselő új évadban egyedülálló módon az olasz szerző minden művét játszani fogják az Operaház újranyitásával egybeeső tematikus fesztiválon.

Először lesz látható az Opera műsorán Mozart A kairói lúd, avagy a rászedett vőlegény; Tóth Péter Tóték; Szálinger Balázs Krizantémok, avagy Liú halála; valamint Puccini A fecske című műve is. Emellett további nyolc opera- és négy balett bemutatóval készül az Operaház - hangsúlyozta. Az évadot az Énekkari Művészek Minifesztiválja színesíti, amelynek zárásaként napjaink vezető olasz tenorja, Vittorio Grigolo ad áriaestet, Magyarországon első alkalommal.

Az új évad az utazásról is szól, az Operaház felújítása miatt 90 magyarországi, határon túli magyarok lakta és külföldi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 12:31
Magyarország lesz a díszvendége a kolumbiai Eurocine filmfesztiválnak
A bogotai 24. Eurocine filmfesztivál keretében a Magyar Nemzeti Filmalap szakmai együttműködésével és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával 12 magyar alkotást láthat a kolumbiai közönség - olvasható a közleményben.

A 19 ország részvételével zajló, három hétig tartó fesztivál során mintegy 30 helyszínen tűzik műsorra az utóbbi évek magyar alkotásait, a válogatásban szereplő filmek az érzések témája köré csoportosulnak.

A vetítéseken Antal Nimród A Viszkis, Edelényi János Jutalomjáték, Fazekas Csaba Swing, Gárdos Péter Hajnali láz, Herendi Gábor Kincsem, Horváth Lili Szerdai gyerek, Mészáros Márta Aurora Borealis, Sopsits Árpád A martfűi rém, Till Attila Tiszta szívvel, Török Ferenc 1945 és Zomborácz Virág Utóélet című filmjét láthatja a kolumbiai közönség.

A 2018-as programot ismertető sajtótájékoztatót március 21-én tartották a szervezők a Bogotái Magyar Nagykövetségen Theresa Hoppe fesztiváligazgató, Endreffy Lóránd nagykövet és Valentina Wieser, Bogotá főváros nemzetközi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 10:21
Huszadik alkalommal rendezik meg május végén a Tánc Fesztiválját Veszprémben
fesztivál vendége a Pécsi Balett: a társulat a színházban lép fel május 29-én a Diamonds (Gyémántok) című esttel, amelyen Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamond című koreográfiáját láthatja a közönség.

A rendezvény harmadik napján a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat táncosai várják az érdeklődőket. A hónap utolsó napján pedig a Közép-Európa Táncszínház lengyel-magyar koprodukcióját és a Krakow Dance Theatre előadását láthatják az érdeklődők - közölte a fesztiváligazgató.

A fesztiválon fellép a próza és a mozdulat egyenrangúságát hirdető Forte Társulat valamint a Bozsik Yvette Társulat is. A záró produkciót a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett és modern tánc szakirányú végzős hallgatói mutatják be.

Krámer György elmondta, hogy a kísérletező táncszínházi előadásoknak a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont. Itt látható majd a Tünet Együttes, a TranzDanz, Fehér Ferenc és Grecsó Zoltán produkciója.

A fesztiváligazgató hozzátette, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Imre
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:16
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
lovak-kertben.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:52
Hervadt kertben 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:26
Hervadt kertben 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:25
Cica a kertben
eva6
2018. március 21. szerda, 17:57
Vándor ha e kertben jársz
otodik
2018. január 05. péntek, 14:09
0 kertben_angyalokkal.pn
lovaszmarika
2017. december 26. kedd, 17:21
Virágos kertben 01.jpg
chillik
2017. december 08. péntek, 06:01
Virágos kertben 02.jpg
chillik
2017. december 08. péntek, 06:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.