Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 23. szombat | 38. hét | 266. nap | 11:23 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenkét produkció látható az RS9 OFF független színházi fesztiválon
A fesztivál önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel a szervező RS9 Színházban és a Vallai Kertben. Az előadások után Lőkös Ildikó dramaturg vezetésével a darabokról tartanak beszélgetést - közölték a szervezők az MTI-vel.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Németh Ákos író, drámaíró, tagja Lábán Katalin rendező, az RS9 Színház igazgatója és Puskás Panni kritikus, valamint megváltott belépőjegyével a közönség is szavazhat.

A rendezvény első napján a Ziggurat Project előadása látható Esumi és Asao címmel. A másnapi programban a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt közös produkciója mellett a MASZK Egyesület, a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciója, a Sérültekért Alapítvány, az Utolsó vonal és Jaross Viktória társulatának előadása szerepel.

Április 30-án a Metanoia Artopédia, az Egy&Más Vándorszínház, az AppArt - MáSzínház, a Barboncás Társulat és a Manna kulturális egyesület/ Másik csoport lép színpadra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 07:10
Címkék: Vallai Kertben, Lőkös Ildikó, Németh Ákos, Lábán Katalin, Puskás Panni, Ziggurat Project,
Kommentek
A magyar dráma napja - Átadták a Szép Ernő-díjakat
a színpadi adaptálásnak. Így jött létre a színmű, amely szinte önálló alkotás - mutatott rá Radnóti Zsuzsa.

Szép Ernő-különdíjat vehetett át Lengyel Anna, a PanoDráma dokumentumszínház létrehozásáért és működtetéséért, a kényes társadalmi kérdések kritikai súlyú és mindig eleven feldolgozásáért.

Ascher Tamás Lengyel Anna munkáját méltatva felidézett néhány fontos időszakot és eseményt a dramaturg munkásságából, megemlítette kimagasló tolmácsi segítségét a kazincbarcikai amatőrszínházi fesztiválon vagy amikor Franciaországban rendezett. Hangsúlyozta, hogy Lengyel Anna rengeteget segített a magyar színház külföldi elismertetésében és az alkotók külföldi munkájában is.

A díjakat Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője adta át, majd a díjazottak munkáiról filmösszeállítást láthatott a közönség.

A drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjról Ács Piroska, az idei évtől a Petőfi Irodalmi Múzeum keretében működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 20:44
Ráday Korzó - Fesztivál a Ráday utcában
A kétnapos fesztiválon szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találni a csapatban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint emlékeztettek, az első alkalommal meghirdetett Ráday Korzó ötlete belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy a környék lakói, üzletei, gyűjteményei megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és a látogatóknak.

A szervezők olyan programok szervezésére biztatták a csatlakozókat, amelyek nemcsak alkalmi élményt jelentenek, hanem hatásukra a résztvevők később visszajárhatnak ezekre a helyekre. Az esemény ugyanis teljesen független, helyi és közösségi kezdeményezés, élén a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal - hangsúlyozza a közlemény.

A programok között szerepel közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések,
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 14:52
Finnország a vendége a budapesti Eleven Ősz fesztiválnak
Petri Tuomi-Nikula nagykövet az esemény sajtótájékoztatóján örömét fejezte ki, hogy ebben az évben Finnország mutatkozhat be a fesztiválon. A vendégeskedés különleges apropója, hogy a skandináv ország idén ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját.

"Mivel a Bartókon rengeteg galéria működik, valamint a kávézókban és éttermekben is szinte mindig vannak kortárs kiállítások és művészeti estek, így nagyon örülünk, hogy egy, a dizájn és a kultúra területén ilyen gazdag országot láthatunk itt vendégül" - mondta Faur Zsófi, a szervező Kulturális Tizenegy Egyesület elnöke, hozzátéve, a fesztiválon nemcsak a finn kultúra, dizájn, és gasztronómia mutatkozik be, de lesz köztéri virágültetés és felállítanak egy mobilszaunát is. Mint mondta, a szaunázás része a finnek mindennapi életének, ezt mutatja be Jussi Puikkonen fotóművész, akinek"szaunafotóit" a Szatyor Art Space galériában lehet megtekinteni.

Faur Zsófi a programokat sorolva elmondta, hogy a Hadik kávéházban kiállítás nyílik a világhírű
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 14:13
Magyar irodalmárok a Zygmunt Haupt-fesztiválon
A fesztivált idén harmadik alkalommal szervezik meg. A Magyarországon is népszerű lengyel író, Andrzej Stasiuk kezdeményezésére 2015-ben indult irodalmi rendezvény célja, hogy szélesebb közönség számára újból felfedezzék Zygmunt Haupt (1907-1975) életművét.

A Lengyelországban több műve révén ismert Bodor Ádám szerzői estjét pénteken tartják meg Andrzej Stasiuk közreműködésével. A műsor elnevezése - Végnapok - Bodornak a Verhovina madarai című, lengyelül 2014-ben megjelent regényére utal.

Pálfalvi Lajos, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Közép-Európa Intézetének vezetője szintén pénteken a Haupt-életmű lengyel kutatóival együtt A geopoetika és az emigráció elnevezésű pódiumbeszélgetésen vesz részt.

A Haupt-fesztivál pénteki programjait a Göncölszekér együttes koncertje zárja, ezen az Izrael földjén című lemezen megjelent, Paul Celan, Nelly Sachs és Oszip Mandelstam verseire komponált dalok hangzanak el.

A fesztivál magyar műsorait a lengyelországi magyar évad keretében rendezik
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:52
Ma van a magyar dráma napja
produkciójának nyilvános főpróbáját tartja az évfordulón.

A debreceni Csokonai Nemzeti Színházban az Akikre nem volt méltó e világ című pályázat győztes alkotásából, a Menekülőkből olvasnak fel részletet csütörtökön a társulat tagjai, akikkel beszélgetést is rendeznek az ősbemutatóról. Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színházban Fűszálszobám címmel Bereményi Géza dalszövegeit hallhatja Dégi János előadásában csütörtökön a közönség. A héten zajló Progress Sopron 2017 nemzetközi alternatív és amatőr színházi fesztiválon pedig a Klebelsberg Kamaraszínház Zrínyi Ilona című előadásával ünneplik a magyar dráma napját.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban már szerdán egész napos programmal várják a közönséget, hiszen a magyar dráma napja szinte egybeesik a színház névadójának, Tamási Áron író születésének 120. évfordulójával. Este Tamási Áron válogatott novelláiból készült felolvasóestet rendeznek és a Dresch Quintet koncertet ad.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 07:04
Háromezer kilogramm debreceni páros az idei Zamat fesztiválon
Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült pároskolbász-kódexet, a debreceni páros eredeti receptúrájával.

A kódexet aláíró helyi éttermek mind vállalták, hogy csak az eredeti receptúra szerint készítik és kínálják a páros kolbászt - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengenek majd a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig Vágod? címmel hirdetnek versenyt.

Az induló csapatok 4-4 kilogramm húst, szalonnát és minden hozzávalót megkapnak a kolbász elkészítéséhez, egyetlen feltétel, hogy a húst - az eredeti receptnek megfelelően - nem darálhatják, késsel kell összevágni a töltelékbe - ismertette a részleteket Széles Diána.

Miklósvölgyi Péter, fesztivált szervező Campus Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei fesztivál újdonsága, hogy a klasszikus ízeket képviselő éttermek mellett az ország és a
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:37
A 3F Fesztiválon debütál a Legjobb úton című film
A Párizsban és Amszterdamban végzett Túri Bálint Márki filmjénekközönségtalálkozóval egybekötött premierje szombatonlesz a budapesti Art+Cinema moziban - áll a közleményben.

Az összegzés szerint a film, amelyben Nándi, a "wannabe" zenész hét év sikertelen európai vándorlás után hazatér és szembesülni kényszerül az életével, elsősorban az Y-generációt szólítja meg. Nándi átutazóban van Magyarországon, addig tervez maradni, amíg meg nem kapja az új-zélandi munkavállalási vízumot. Itthon találkozik anyjával, barátaival, régi emlékekkel, egy új szerelemmel, sőt, váratlanul az apjával is, akit húsz éve nem látott. Kedvenc gyerekkori játékát, Tom Kapitányt is megtalálja és elképzeli az űrhajós mostani küldetését. Mindezek a találkozások tükröket tartanak Nándi elé, rákényszerítve őt, hogy döntésre jusson az életével kapcsolatban.

A színes animációs elemekkel tűzdelt független filmben a főbb szerepeket a hazai kortárs underground zenei élet szereplői alakítják.

A film zenéjét a főszerepet is
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:31
Svájci fesztiválon nyert díjat Deák Júlia kisfilmje
A szeptember 15. és 18. között először megrendezett független "online fesztiválra" hat kategóriában lehetett nevezni. Az Azonosítás című kisfilm a 17 éves Meggie-ről szól, aki egy 1944-es halálmenet helyszínét próbálja megtalálni Budapesten.

Deák Júlia szerint a filmet vetítették már többek között Belgiumban, Barcelonában és Palesztinában is, és szerepel a második Európai Független Filmdíj (EIFA) online fesztiválon is.

A filmjeit egyedül készítő Deák Júlia korábbi rövidfilmje, a Zajok nagy sikerrel szerepelt 2014-ben Los Angelesben, a legújabb filmezési technikákat felvonultató, New Media Film Fesztiválon - olvasható az alkotó MTI-hez elküldött tájékoztatásában.
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:26
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
Esti kertben.jpg
chillik
2017. szeptember 10. vasárnap, 06:04
Kislány a kertben
eva6
2017. július 26. szerda, 10:34
máj 1 kertben.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 18:11
máj 1 gazban kertben
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:58
1 kertben.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:56
1 kertben fent.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:55
Nő a kertben
eva6
2017. július 13. csütörtök, 07:16
Cicák a kertben
eva6
2017. június 13. kedd, 06:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.