Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenkét produkció látható az RS9 OFF független színházi fesztiválon
A fesztivál önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel a szervező RS9 Színházban és a Vallai Kertben. Az előadások után Lőkös Ildikó dramaturg vezetésével a darabokról tartanak beszélgetést - közölték a szervezők az MTI-vel.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Németh Ákos író, drámaíró, tagja Lábán Katalin rendező, az RS9 Színház igazgatója és Puskás Panni kritikus, valamint megváltott belépőjegyével a közönség is szavazhat.

A rendezvény első napján a Ziggurat Project előadása látható Esumi és Asao címmel. A másnapi programban a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt közös produkciója mellett a MASZK Egyesület, a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciója, a Sérültekért Alapítvány, az Utolsó vonal és Jaross Viktória társulatának előadása szerepel.

Április 30-án a Metanoia Artopédia, az Egy&Más Vándorszínház, az AppArt - MáSzínház, a Barboncás Társulat és a Manna kulturális egyesület/ Másik csoport lép színpadra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 07:10
Címkék: Vallai Kertben, Lőkös Ildikó, Németh Ákos, Lábán Katalin, Puskás Panni, Ziggurat Project,
Kommentek
Campus Fesztivál: több mint száz program a második napon
Bakó Csaba emlékeztetett rá, hogy sokan a "fények fesztiváljaként" emlegetik az idén tíz éves Campus Fesztivált. Éjszakánként impozáns megvilágítást kap a fesztivál valamennyi emblematikus építménye: ötezer színes és különleges lámpa kápráztatja el a fesztiválozókat, és beüzemelték az egyedi megvilágítású óriáskereket is.

Az első napon mind a tizenhét programhelyszín beindult. A nagyszínpadon este Majka&Curtis, a Halott Pénz és a Tankcsapda koncertezett, akik Balázs Fecó Maradj velem című dalával emlékeztek meg a Linkin Park zenekar aznap elhunyt énekeséről, Chester Benningtonról, a Paddy and the Rats zenekar pedig a Numb című Linkin Park-dalt játszotta el az elhunyt énekes tiszteletére - ismertette Bakó Csaba.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a jubileumi Campus hivatalos megnyitóján kiemelte: büszke arra, hogy tizedik alkalommal szervezhetik meg a fesztivált, amely az egyetem, a város, és a civil szervezetek közötti példátlan összefogás eredménye. Hozzátette: a Campus immár a legnagyobb
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 14:12
Augusztus elején rendezik a kecskeméti dzsesszfesztivált
Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

A fesztivált augusztus 3-án, csütörtökön a Bolyki Brothers, a ragtime zongora kanadai királynője, Mimi Blais és a svájci Marco Marchi & the Mojo Workers koncertjei nyitják. A fellépők között olyan világsztár is megtalálható, mint a világ legjobb bendzsósaként számon tartott japán Ken Aoki. A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett színpadra lép a Kecskemét Jazz Orchestra és a Hot Jazz Band is.

A főszervező kiemelte, hogy a Kecskeméten található mesterséges tó partján tartják a rendezvényt, amelyet "úgy aposztrofálunk, hogy családi fesztivál a vízparton".

Ittzés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a sokszínű zenei program mellett számos más kísérőrendezvény is lesz: a gyerekeknek akár egész napos elfoglaltságot biztosító játéksziget mellett a fesztiválon rendezik meg az országos dzsessz műveltségi vetélkedő döntőjét, de lesz
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 11:01
A hétvégén dzsessz és blues fesztivál lesz a gyulai Várszínházban
Varga Marianna, a színház megbízott vezetője az MTI-nek elmondta: idén is színes, különleges programot állítottak össze, a hagyományoknak megfelelően a fesztiválokra meghívtak neves külföldi előadókat, emellett a helybeli művészeknek is fellépési lehetőséget biztosítanak.

Szombaton, a dzsessz fesztiválon a Jojo Mayer's Nerve mellett fellép a Makrokozmosz (Babos Gyula, Winand Gábor, Orbán György és Czirják Tamás), a Vörös Janka e-Series, továbbá a Gyulai Big Band zenekar.

Vasárnap a blues fesztiválon az Ian Siegal Band, a The Dawn Brothers és a Borsodi Blues Collective zenél.
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 09:31
Váci Világi Vigalom - Több mint száz program a jubileumi fesztiválon
A háromnapos összművészeti fesztivál pénteken délután fanfárok hangjával kezdődik, majd a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar nyitóhangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. Ezt követően a térség néptánccsoportjaival hagyományőrző felvonulás indul, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren - mondta el Retzler Péter, a rendezvény főszervezője az MTI-nek.

A Duna-parti színpadon pénteken az Ocho Macho, majd a Vad Fruttik, szombaton a Stardust és Demjén Ferenc, vasárnap pedig a KÁOSZ Központ és az EDDA lép színpadra. A főtéri színpadon az első nap a Jazz Steps Band és a Papp-Sárdy NBB játszik. Szombaton Radics Gigi koncertjével, valamint Eliza Bliss, a Váci Jeszenszky Balett és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közös produkciójával várják a közönséget. A záró napon a Kelemen Kabátban, utána pedig Pálinkás Gergely és zenekara ad koncertet Fekete István trombitaművész vendégszereplésével.

A komolyzenét kedvelők a rendezvény három napja alatt 14 koncertből
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 19:14
Hőség - Növelik a vízvételi pontok számát a Campus Fesztiválon
Bakó Csaba elmondta, hogy a Campuson számos ponton és folyamatosan van lehetőség friss, jó minőségű ivóvíz vételére korlátlan mennyiségben és ingyen.

A városi ivóvízellátásba bekapcsolt Nagyerdei Stadionban, a Víztoronyban és a fesztiválozóknak megnyitott kempingben tizenhat vízvételi pontot létesítettek, az elérhető csapok száma pedig meghaladja a hetvenet - tette hozzá, megjegyezve, hogy a fesztivál további három napján tovább növelik a vízvételi pontok számát és párakapukat is telepítenek.

A tizedik alkalommal megrendezett fesztivál a csütörtök esti hivatalos megnyitót követően teljes üzemre kapcsol, és a szerdai nulladik nap után immár mind a tizenhét programhelyszín üzemel.

A nagyszínpadra este érkezik Majka&Curtis, a Halott Pénz és a Tankcsapda. Továbbá fellép többek között a Supernem, az Irie Maffia, a Hősök és a Random Trip is.
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 17:44
Színházak Éjszakája - Játékkal várják a nyári fesztiválok közönségét
"A Színházak Éjszakája idén úgy döntött, nem hagyja ki kedvenc művészeti fesztiváljait és ellátogat Szegedre, Kapolcsra és Nagyharsányba" - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, mindhárom fesztiválon egy-egy kirakós játékkal várják majd a Színházak Éjszakája önkéntesei a fesztiválozókat: aki az adott napon a leggyorsabban kirakja a tértetrist, páros karszalagot nyer a szeptember 16-ai Színházak éjszakájára.

A Színházak éjszakája standját július 21-től 23-ig a Thealteren, a Régi Zsinagóga udvarán, július 28-tól 30-ig a Művészetek Völgye fesztiválon, Kapolcson, a Petőfi utcában, augusztus 3-tól 5-ig pedig az Ördögkatlanon, Nagyharsányban, a Fő téren találhatják meg az érdeklődők.

Az idei, VI. Színházak éjszakája alkalmával 36 budapesti teátrum várja rendhagyó programmal az érdeklődőket betekintést engedve a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába.

A rendezvényre augusztus 31-ig 20 százalékos kedvezménnyel vásárolható online a
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 07:10
Pénteken mutatják be a Sárospatak borát
Sárospatak környéki borászatokként a Pajzos Tokaj, a Harsányi Pincészet, a Tokaj Portius, a Naár Pincészet és az Espák Pince azért fogott össze, hogy megmutassák: a Tokaj-Hegyaljai Borvidék északi régiójának kiváló dűlői, a gondos szőlészeti és borászati munka, valamint a kulturális örökség együttesen mekkora lehetőségeket hordoznak magukban - mondta el az MTI-nek az egyesület elnöke.

A Pajzos Tokajt vezető Laurent Comas hangsúlyozta: céljuk a tudatos borvidéki jelenlét és egy meghatározó Sárospatak márkanév kialakítása.

Mint megjegyezte, Sárospatak neve számos fogyasztó fejében még mindig nem kötődik elég szorosan a Tokaj-Hegyaljai Borvidékhez, noha a város nemcsak kulturális és gazdasági értelemben, de borászati szempontból is a régió központja volt évszázadokon keresztül. A Pajzos, a Király-hegy vagy a Megyer olyan dűlők, melyeken a különleges adottságok miatt már a 14. században is szőlőt termesztettek - emlékeztetett.

Laurent Comas elmondása szerint a Patakbor az elmúlt két évben
velemenyezd, 2017. július 18. kedd, 12:22
Nyári akadémia és kulturális fesztivál borsod megyei szegény településeken
dolgozik együtt a településekkel, ahol különböző művészeti tevékenységekbe, workshopokba kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

A foglalkozások során az előadóművészeti gyakorlatok hozzájárulnak a nagyrészt gyermekkorú résztvevők személyes és társas kommunikációjának fejlődéséhez, de a figyelmi készség fejlesztésében és az idegen nyelv elsajátításában is segítséget nyújthatnak. Az egyhetes munka során elkészített mini produkciók, a koncertekkel, közösségi programokkal színesített Made in Gypsistan fesztiválon mutatkoznak be július 28-án Felsővadászon, a Rákóczi-kastély szomszédságában álló szabadtéri színpadon.

A nyári akadémia résztvevőinek negyedik csoportja szintén nehéz hátterű, de az előadóművészetekkel, színházzal már kapcsolatba került 17-22 éves fiatalokkal egy alkotótábor keretein belül készít előadásokat. A négy produkciót, köztük a "kis Utca-Szak" Várnai Balázs rendezte cirkuszos előadását, az Érinthetetleneket, vagy a Dimini Teatro újabb Commedia dell'Arte alkotását, a másik három
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 16:03
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
máj 1 kertben.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 18:11
máj 1 gazban kertben
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:58
1 kertben.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:56
1 kertben fent.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 17:55
Nő a kertben
eva6
2017. július 13. csütörtök, 07:16
Cicák a kertben
eva6
2017. június 13. kedd, 06:12
kertben1-génnyel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:32
kertben.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.