Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:01 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenkét produkció látható az RS9 OFF független színházi fesztiválon
A fesztivál önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel a szervező RS9 Színházban és a Vallai Kertben. Az előadások után Lőkös Ildikó dramaturg vezetésével a darabokról tartanak beszélgetést - közölték a szervezők az MTI-vel.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Németh Ákos író, drámaíró, tagja Lábán Katalin rendező, az RS9 Színház igazgatója és Puskás Panni kritikus, valamint megváltott belépőjegyével a közönség is szavazhat.

A rendezvény első napján a Ziggurat Project előadása látható Esumi és Asao címmel. A másnapi programban a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt közös produkciója mellett a MASZK Egyesület, a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciója, a Sérültekért Alapítvány, az Utolsó vonal és Jaross Viktória társulatának előadása szerepel.

Április 30-án a Metanoia Artopédia, az Egy&Más Vándorszínház, az AppArt - MáSzínház, a Barboncás Társulat és a Manna kulturális egyesület/ Másik csoport lép színpadra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 07:10
Címkék: Vallai Kertben, Lőkös Ildikó, Németh Ákos, Lábán Katalin, Puskás Panni, Ziggurat Project,
Kommentek
Fődíjat nyert a Testről és lélekről című film egy lengyelországi nemzetközi filmoperatőr-fesztiválon
Az idén 25. alkalommal megrendezett bydgoszczi szemlén - mely a világ egyetlen nemzetközi filmoperatőr-fesztiválja - héttagú, Stuart Dryburgh neves amerikai operatőr vezette zsűri döntött a főverseny díjazottjairól.

Enyedi Ildikó és Herbai Máté filmje után a második helyen a többek között az idei Cannes-i Filmfesztiválon díjat nyert orosz film, Andrej Zvjagincev Szeretet nélkül című filmdrámája végzett, melynek operatőre Mikhail Krichman.

A bydgoszczi fesztiválon 2007 óta évente kiosztják a magyar származású operatőr, Kovács László nevét viselő diákfilmes díjat is. Ebben a kategóriában idén Katja Benrath fiatal német filmrendező és Felix Striegel operatőr Mindannyian (Watu Wote) című rövidfilmje kapta meg a fődíjat.

Enyedi Ildikónak a Testről és lélekről című alkotása idén elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, valamint a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. A magyar
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 10:41
Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban
A könyvtár földszintjén és alagsorában az előadások, játékok, gyermekprogramok mellett a rajongók az idén is alkotás közben figyelhetik meg kedvenc képregényrajzolójukat, sőt, a vállalkozó kedvűek ceruzát ragadva akár be is kapcsolódhatnak a munkába. A fesztiválon a képregénykiadók és -terjesztők is bemutatják újdonságaikat.

A könyvtárban kiállítás látható Haui József munkáiból, aki a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének rajzolójaként olyan sorozatokon dolgozott, mint a Vízipók-Csodapók, a Mézga család, a Magyar Népmesék vagy a Kérem a következőt!, több száz könyvet illusztrált, gazdag képregényes életművéből pedig a Bucó, Szetti, Tacsi albumai a legismertebbek.

Tárlat mutatja be a lengyel történelmi képregényeket is, melyek az elmúlt évtizedben identitás (újra)értelmezésének egyik eszközévé váltak.

Az előadásokon szó esik arról, miért éppen a kilencedik művészeti ágnak tartják a képregényt, milyen politikai motívumok fedezhetők föl a francia és az amerikai sci-fi képregényekben.
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 09:39
Mitiszol - Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban
Noha Nyugat-Európában már egyre többen érzik a természethűség fontosságát, Magyarországon még ritka az olyan rendezvény, ahol a kiállítók a boroktól az ételeken át a kozmetikumokig bármiről, amit a fesztiválon fogyaszt vagy kipróbál a vendég, meg tudják mondani, hogy honnan származik és miből áll - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón.

A természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica tagjai mellett szombaton néhány külföldi pincészet borait is megismerhetik az érdeklődők Európa számos kiemelkedő borvidékéről.

A közös nevező továbbra is a természethűség, ezért a több mint száz bor mellett hasonló szellemiségben, organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd a látogatók.

A Mitiszol újdonságokkal is készül: a 42 Coffee a
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 17:43
A férfiak nem sírnak című alkotás nyerte a 19. pozsonyi filmszemle fődíját
Alen Drljevic bemutatkozó filmje, amely a délszláv háború utójátékán keresztül a megbocsátás témáját járja körbe, erőteljes dráma. Arról szól, hogy miként próbál túllépni a háború traumáján a konfliktusban ellentétes oldalakon álló férfiak egy csoportja két évtizeddel a háború után egy csoportterápián.

A zsűri a fődíj odaítélésekor a filmben megjelenő színészgárda "rendkívül erős és inspiratív" színészi teljesítményét értékelte, valamint azt is, hogy a mű milyen mértékben tudta átadni fő gondolatát, a megbocsátás és a megbékélés szükségességét. Mivel a Szarajevóban született forgatókönyvíró-rendező rendezése idén Karlovy Varyban már megkapta a zsűri különdíját, a mostani már a második hasonló elismerés, amelyet a film elnyert.

A pozsonyi filmszemle zsűrije a legjobb rendezésért járó díjat szintén egy debütáló fiatalnak, egy iraki származású rendezőnőnek ítélte oda. Soleen Yusef Ház tető nélkül (Haus ohne Dach) című filmjében három - Irakban született, de Németországban felnőtt - testvér
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 14:52
Két magyar alkotás is díjat nyert a belgrádi Greenfest Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztiválon
A Boxi című animációs sorozat Zöldben című epizódja a hivatalos versenyprogramban nyerte el a legjobb animációnak járó díjat. A Magyar Média Mecenatúra programban támogatott film humoros története fakitermeléssel, újrahasznosítással foglalkozik a gyerekek számára is befogadható módon - közölte a film promóciójával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

A legjobb ifjúsági film nyertese ugyancsak egy magyar alkotás lett: Andristyák Marcell IN Corp. - Integrated Nanotechnologies című filmje az emberi test és a tudat módosításával foglalkozik.

A legjobb egyperces alkotásnak járó elismerést Jérémy Guiter francia alkotó Degolas című filmje kapta, a legjobb természetfilm az osztrák Michael Schlamberger The Canary Island - Life at the Limit című alkotása lett. Piotr Biedron lengyel alkotó PM 2.5 című filmje a legjobb rövidfilmnek járó díjat vihette haza, míg a legjobb szerb film Braca The Beekeeper - This is my world című alkotás lett.

A Green Fest Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztivál ökológiai és
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 13:23
Hulladékszobrok hívják fel a figyelmet a természetvédelemre
A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas hulladékszobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. A program a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius szervezésében 2018-ban folytatódik és várják a csatlakozók jelentkezését - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nevezés bárki számára nyitott és ingyenes, amatőr, művész és diák kategóriákban. A szervezők minden pályázónak lehetőséget adnak a mentorokkal, művészeti, szakmai tanácsadókkal való konzultációra és segítenek az alapanyagok beszerzésében is.

Az idei évhez hasonlóan a pályaműveket jövő májusban Gödöllőn mutatják be, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőprogramjaként, majd a kiállítás országszerte több helyszínen is látható lesz.

Gödöllőn, a programhoz magyar ökodizájnerek és ökoszobrászok, alkotócsoportok is csatlakoznak, akik saját kiállításon, a Gödöllői Királyi Kastélyban mutatják be hulladékból készült termékeiket.

Tavaly 17 alkotást
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 15:52
VOLT - Depeche Mode és Iron Maiden is lesz jövőre Sopronban
A Depeche Mode 1985-ben koncertezett először Magyarországon, legutóbb idén májusban voltak a Groupama Arénában és jövőre a VOLT előtt februárban is jönnek, akkor a Papp László Budapest Sportarénában játszanak. A szintén brit, heavy metált játszó Iron Maiden eddig tizenkétszer lépett fel Magyarországon, legutóbb éppen a VOLT-on tavaly.

A soproni fesztivál 2018. június 26-án a nulladik napon a Depeche Mode koncertjével fog kezdődni. A szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény idézi Lobenwein Norbertet, a VOLT alapító-főszervezőjét, aki kiemelte: az esemény a kultikus brit csapat első magyarországi fesztiválkoncertje lesz az eddigi stadion- és arénafellépések után.

A több mint négy évtizede működő Iron Maiden tavaly Sopronban teltházas koncertet adott, jövőre a Legacy of the Beast turné keretében érkezik; a koncertsorozatot az azonos nevű mobiljáték és képregény ihlette. Bruce Dickinson és csapata új lemeze, a The Book of Souls: Live Chapter című koncertanyag ezen a héten jelenik
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 14:45
Zenei színfolttá vált a Cziffra Fesztivál
vezetője kuriózumként említette többek között azt az improvizációs zongoraestet, amelyen Szakcsi Lakatos Bélával és Presser Gáborral áll színpadra, a ZongOpera-sorozat koncertjét Miklósa Erika koloratúrszopránnal, valamint azoknak a külföldi művészeknek az előadásait, akik Magyarországon még nem léptek fel. Kiemelte: ez mind olyan koncert lesz, amely Cziffra György zongorázásához híven kirí a sok közül, hiszen neki is olyan egyedi stílusa volt, amely döbbenetesen felismerhető két másodperc után. A fesztiválon is ezt akarták megmutatni: a különleges, soha más által meg nem álmodott produkciókat.

A Nemzeti Kulturális Alap fő támogatásával zajló fesztivál legfontosabb partnereként a MOM Kulturális Központot említette, amely otthont ad többek között a nyitókoncertnek is. Ezen fellép a CZF kamarazenekar Kállai Ernő vezetésével, továbbá Balázs János, Darko Brlek klarinétművész és Gwendolyn Masin hegedűművész. Ott rendezik a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekarának "időutazást jelentő" bárestjét,
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 12:51
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
Kertben 01.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:39
Kertben 02.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:39
Kertben 03.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:38
Kertben 04.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:38
Kertben 05.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:37
Paródiák kertbenyre 01.jp
chillik
2017. október 06. péntek, 03:23
Paródiák kertbenyre 02.jp
chillik
2017. október 06. péntek, 03:22
kertben.2015.jpg
menusgabor
2017. szeptember 24. vasárnap, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.