Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:24 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa északi, északkeleti területein továbbra is hideg az idő. Finnországban, Oroszország nyugati részén többfelé a 10 fokot sem éri el a maximum-hőmérséklet, de mérsékelt a felmelegedés a Brit-szigetek, a balti államok, Fehéroroszország térségében is. Ugyanakkor a kontinensen másutt sokfelé 30 fok fölé, a Pireneusi-félszigeten (Cordoba, Granada) 36 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Közép- és Dél-Európában a legtöbb helyen zavartalan a napsütés, több felhő a Nyugat-Európa felett húzódó frontrendszer mentén van. Helyenként az Észak-Balkánon és a Kárpát-medence térségében is képződnek gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar is előfordul. Vasárnap estig az említett nyugati frontrendszer eléri a medencét, hatására vasárnap már több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, de a hőmérséklet alakulásában nem lesz lényeges változás.Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

---------------------------------------------------

Szombaton északkeleten derült, száraz idő várható. A Dunántúlon és az Alföld déli felén időnként gomolyfelhők zavarják a napsütést, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás kíséretében. Éjszaka átmenetileg megszűnik a csapadéktevékenység, túlnyomóan derült lesz az ég. Vasárnap kezdetben derült, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól egyre gyakoribb lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, és estig már több helyen kialakulhat zápor, zivatar, egy-egy heves zivatarra is számítani kell. Szombaton csak zivatarok környezetében erősödik meg a szél. Vasárnap a déli szél megélénkül, néhol megerősödik, majd délutántól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként, valamint zivatar környezetében viharossá is fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, vízparton, illetve a nagyobb városokban lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 28 és 33 fok között valószínű.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 16:45
Címkék: balti államok, kontinensen másutt, legtöbb helyen, említett nyugati, hőmérséklet alakulásában, ország területén,
Kommentek
Médiahatóság: a tévéműsorok túlnyomó többségénél teljesült a médiatörvényben előírt akadálymentesítés
Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hatóság azt vizsgálta, hogy a hét országos közszolgálati és a két nagy kereskedelmi televízió műsorszámai mennyire voltak befogadhatók a hallássérült nézők számára.

Az eredmény szerint a több mint ötezer vizsgált műsorórában a kínált műsorok hozzávetőleg 83 százaléka elérhető volt a hallássérültek számára, ez a közszolgálati televíziók esetében 86,2, míg a kereskedelmi televíziók esetében 71,3 százalék volt.

A segédlettel kötelezően ellátandó műsoridő 99,9 százalékában valóban teljesült az akadálymentesítés, az M1, az M3 és az M4 esetében maradéktalanul - olvasható a közleményben.

A szolgáltatók elsősorban - 99,6 százalékban - feliratot alkalmaztak, a jelnyelvi tolmáccsal ellátott műsorszámok aránya minimális, 0,4 százalék volt. Minden magyar nyelvű zenei és sportprogram, illetve élő műsor hozzáférhetővé vált, de anomáliák - felirathiány, tartalmi vagy időbeli pontatlanság - továbbra is előfordultak
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:46
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Izland térségében elhelyezkedő magasnyomás és az Oroszország északi részén örvénylő ciklon közös áramlási rendszerében hideg levegő halad a Fekete-tenger irányába. Útját erős szél és záporok kísérik, egészen északon hózápor is előfordul, arrafelé a csúcshőmérséklet a 10 fokot sem éri el. Szintén az átlagosnál hűvösebb van a Skandináv-félszigeten és Európa óceáni partvidéke közelében. Kontinensünk másik felén ugyanakkor nyári meleg uralkodik, Oroszország déli tájain, Közép- és Dél-, Délkelet-Európa nagy részén délutánra általában 25, 32 fokig melegszik fel a levegő. Markáns légköri frontok hiányában döntően helyi hatások alakítják az időjárást; a gomolyfelhő-képződés erősségét, a záporok, zivatarok kialakulását. Csütörtök estig a Kárpát-medencében nem várható érdemi változás, erőteljes gomolyfelhő-képződésre és többfelé záporra, zivatarra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 15:50
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa középső és déli területeit továbbra is elkerülik a lényeges változást okozó időjárási frontok. Az Alpok országaiban, a Germán-Lengyel-alföldön, a Kárpát-medencében, az Appennini- és a Balkán-félszigeten a sok napsütést többnyire csak nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, és elsősorban délután, este alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A felsorolt területeken a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 24 és 32 fok között változik, de például Macedóniában 34, Szicíliában 36 fokot is mérnek. Kánikulai meleg van Norvégia és Svédország déli részén is, ahol délutánra 33 fokig is felmelegszik a levegő. Hűvösebb az idő a Pireneusi-félsziget északnyugati felén, ahol egy öregedő ciklon hátoldalán hidegebb levegő áramlik, Oroszország északi felén pedig nagy területen marad 15 fok alatt a csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medencében marad a meleg, labilis állapotú levegő; napos idő várható szórványosan záporral, zivatarral.

Várható
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 16:30
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk északnyugati részén többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő eső, záporeső. Szintén sekély ciklon található a Pireneusi-félszigettől északra, emiatt Spanyolország északi részén és Portugáliában többször megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor is kialakul. Szárazföldünk többi területének időjárását jellegtelen nyomási mező alakítja, a több-kevesebb napsütés mellett erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A legmagasabb nappali hőmérséklet Északkelet-Európában általában 8 és 22, Nyugat-Európában pedig 21 és 27 fok között változik. A legmelegebb továbbra is a középső tájakon van, errefelé 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence térségében lényeges időjárás-változás nem várható, folytatódik a többnyire napos, meleg idő záporokkal,
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:01
Hogyan tarthatod meg a lelkesedésed
optimizmusba belebeszélni magad, nem elég.

Ahhoz, hogy élethosszig lelkes maradhass, vizsgáld meg a lelkesedés szót. A lelkesedés (angolul enthusiasm) szó az en Theos görög kifejezésből származik. Az ,,en" azt jelenti, hogy ,,-ban, -ben", a ,,Theos" pedig ,,Isten". Az ,,en Theos" jelentése: ,,Istenben".

Amikor Istenben vagy, akkor lelkes leszel. Ez az a fajta lelkesedés, amelyre nincs hatással sem a gazdaság, sem az időjárás, sem a körülményeid. Örök, mert az örök Istenhez vagy kötve. Krisztusban vagy.

A Róma 12:11-12-ben Pál elmondja számunkra, hogyan tegyük ezt: ,,Soha ne legyetek lelkesedés híján, őrizzétek meg a lelki buzgóságotokat miközben az URat szolgáljátok. Legyetek örvendezők a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, kitartóak az imádságban!" (NIV fordítás).

Ha el akarod érni a céljaidat, Isten erejéhez kell kapcsolódnod azáltal, hogy a reménységben örvendező, a nyomorúságban
dandej, 2018. június 02. szombat, 13:03
Bizakodó a világgazdaság növekedési kilátásaiban az OECD
Az OECD - évente kétszer kiadott - prognózisában a tavalyi 3,7 százalék után az idei érve 3,8 százalékos, 2019-re pedig 3,9 százalékos világgazdasági növekedést jelzett előre közel negyven éve a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta mellett.

Az idei növekedési előrejelzését az OECD olyan átmeneti tényezőkre, mint időjárási hatásokra hivatkozva 0,1 százalékponttal csökkentette a legutóbbi előrejelzéséhez képest. Az idei és jövő évi világgazdasági növekedés mindazonáltal az OECD szerint erőteljesnek tekinthető és közel áll a négy százalék körüli hosszú távú átlaghoz.

Az OECD prognózisában felhívja a figyelmet a növekedésre elsősorban külkereskedelemi konfliktusok és a pénzpiacok sérülékenysége, valamint az emelkedő olajárak formájában leselkedő kockázatokra is. Felszólítja egyúttal a kormányokat, hogy már közép távon fordítsanak több figyelmet az életkörülmények fenntartható javítására.

Az alacsony, de kissé már emelkedő kamatkörnyezet és a számos országban követett laza monetáris politika
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 12:25
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------Nem változott Európa időjárási képe. Északkeleten, döntően a Kelet-európai-síkság térségében nagyméretű magasnyomás helyezkedik el, amelytől délnyugatra, Délnyugat-Európa felett sekély ciklonális mező található. A Germán-Lengyel-alföldön, az Alpok és a Kárpátok vidékén, az Appennini- és a Balkán-félszigeten nyáriasan meleg az idő, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé 30 fok közelében alakul, de még helyenként a Skandináv-félszigeten is 25 fok fölé melegszik délutánra a levegő. Szokatlanul hűvös van viszont a Pireneusi-félsziget északi részén, ahol 20 fok alatt marad a csúcsérték. Jelenleg a legalacsonyabb maximumokat az Ural előterében mérik, ahol 10, néhol 5 foknál nincs melegebb. Az említett sekély ciklonális mező területén a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok is kialakulnak, néhol felhőszakadás kíséretében. Szerda estig a Kárpát-medencében azonban már kevesebb helyen számíthatunk ilyen csapadéktevékenységre.

Várható
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 15:21
Képek, videók
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
1.Időjárás jelentés....jp
anci-ani
2012. június 26. kedd, 20:18
Időjárás jelentés!.jpg
anci-ani
2012. április 29. vasárnap, 09:06
időjárás jelentés
tomkomi
2006. szeptember 30. szombat, 15:38
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
AUS-allamok.png
andomanyi
2012. február 07. kedd, 17:01
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Az Elveszett Kontinens -
rambobby
2007. június 21. csütörtök, 06:53
Híd a két kontinens közöt
nagyapo65
2006. november 16. csütörtök, 20:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.