Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:51 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könyvfesztivál - Tizennyolc országból érkeznek írók az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára
A rendezvény 17. alkalommal ad otthont Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaírói nemzetközi bemutatkozásának - mondta el korábban Karádi Éva főszervező. Hozzátette: az elsőkönyves fesztivál és az Európai Írótalálkozó idei fő témája is az európai irodalom soknyelvűsége, a nyelvi határok átjárásának lehetősége.

A program szerint a Márai Sándor-teremben szombaton beszélgetést tartanak az idei németnyelvű elsőkönyves írókkal. Szombaton külön programon mutatják be V4-es standon az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára meghívott szlovák, lengyel, magyar és cseh szerzőket, Michal Havrant, Maciej Plazat, Szaniszló Juditot és Sára Vybíralovát.

Karádi Éva főszervező tájékoztatása szerint szombaton délután az európai elsőkönyvesekkel Gács Anna és Forgách András beszélget a Lázár Ervin teremben.

Ivana Dobrakovová Olaszországban élő szlovák írónő Halál a családban című elbeszéléskötetét Tóth Krisztina és Hidas Judit mutatja be. Claudiu M. Florian erdélyi szász író gyerekkoráról szóló, az Európai Unió irodalmi díjával kitüntetett Játszadozások kora - Erdélyi gyermekkorom regénye című művét Csordás Gábor és a fordító, Koszta Gabriella mutatja be a román standon. Szintén szombaton délután tartják az Európa női szemmel című sorozat új köteteinek bemutatóját Lidia Amejko, Ivana Dobrakovová és Svetlana Zuchová írók részvételével.

Többek között Ignacy Karpowicz Szálkák és Maros Krajnak Entrópia című köteteinek bemutatójára is várják az érdeklődőket.

A főszervező a vasárnapi programokról adott tájékoztatása szerint Lidia Amejko egyszerre megrendítő és mulatságos panelszentjeinek bemutatóján közreműködik Erdős Virág, A telepi szentek élete című könyv szerzőjével Pászt Patrícia beszélget. Svetlana Zuchova az Európai Unió irodalmi díjával kitüntetett, Jelenetek M. életéből című kötetét Kiss Noémi mutatja be.

Szaniszló Judit Beenged című kötetével képviseli Magyarországot a rendezvényen. Szaniszló Judit történetei egészen újfajta fénytörésben mutatják be mindennapi életünk problémáit: a magánytól való félelmet, a társas kapcsolatok és a hivatali élet nehézségeit. Egy harmincas éveiben járó, hol egyedül, hol kapcsolatban élő nő mesél a családjáról és munkahelyi mindennapjairól.

Szaniszló Judit (1977, Miskolc) magyar-esztétika szakon végzett. Blogot ír évek óta Zetor Leila néven, 2008 óta jelennek meg írásai. Az Örkény Színházban egyfelvonásos dráma készült blogszövegeiből. A Petri György-díjas szerzőnek a Beenged az első kötete - olvasható a programfüzetben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:01
Címkék: Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, Karádi Éva, Európai Írótalálkozó, Márai Sándor-teremben, Michal Havrant, Maciej Plazat,
Kommentek
Mintegy 150 kiállító és 500 program a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
program, beszélgetések, irodalmi börze és bemutatók várják a V4 standon az érdeklődőket - fűzte hozzá. Hushegyi Gábor kiemelte a V4-es országok kiadványai közül a 19. századi cseh költők antológiáját, Pawel Lisicki A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága, Agnieszka Kolakowska Kultúrák háborúi és más harcok, valamint Krzysztof Varga Lángos a jurtában című könyveit.

Immáron 17. alkalommal ad otthont a fesztivál Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaírói nemzetközi bemutatkozásának. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára idén 18 országból érkeznek fiatal írók - mondta el Karádi Éva főszervező. Hozzátette: az elsőkönyves fesztivál és az Európai Írótalálkozó idei fő témája az európai irodalom soknyelvűsége, a nyelvi határok átjárásának lehetősége lesz.

Csapody Kinga, a Manó Könyvek főszerkesztője a gyerekirodalomról szólva kiemelte: egyre több gyermekeknek szóló képeskönyvvel mernek megjelenni a kiadók, régi nagy sorozatok élednek újra és egyre gyakoribbak az igényes kiadványok az olvasással még csak
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 12:52
Közel 850 vendéget vár az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Publishing Hungary V4-es díszvendég standdal készül a fesztiválra. A V4-es országok közötti irodalmi együttműködés fontosságára rámutató kezdeményezés lehetőséget kínál arra, hogy minél több lengyel, cseh és szlovák író, műfordító, könyves szakember látogasson el a rendezvényre, elősegítve ezzel a szakmai együttműködést elmélyítését, a szerzők és kiadók személyes eszmecseréit.

A fesztivál 17. alkalommal ad otthont Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaírói nemzetközi bemutatkozásának. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára 18 országból érkeznek fiatal írók, Magyarországot Szaniszló Judit képviseli az idei mustrán. Folytatódik a könyvtárosok szakmai fóruma, a Könyvtáros Klub, valamint a külföldi íróvendégek eszmecseréje, az Európai Írótalálkozó is.

Több kiadó összefogásával a költészet témája köré szerveződő programok és kötetek várják idén a látogatókat a Versstandon. A 6. Kis Könyves Éjen közel 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez saját stílusához illő kulturális programot április 21-én,
velemenyezd, 2017. március 29. szerda, 15:53
Könyvfesztivál - Csütörtökön nyílik Európa "legnagyobb könyvesboltja"
könyvfesztiválon megemlékeznek Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., a vasfüggöny és a berlini fal leomlásának 25., az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról is.

A programok közül kiemelte az Európa Pontban négy szekcióban zajló pénteki Európai Írótalálkozót, amelyen 25 külföldi és 7 hazai író vesz részt, többek között Sofi Oksanen, Anne Applebaum, Ulla-Lena Lundberg, Spiró György, Daniel Balanescu, Háy János, Elif Safak vagy például Jassan Preisler. Felhívta a figyelmet az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára is, amelyre 19 írót várnak, és amelyen Magyarországot Hidas Judit képviseli.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete rámutatott, hogy Izrael immár második alkalommal kap fontos szerepet a könyvfesztiválon: ezúttal a holokauszt 70. évfordulójáról és a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok 25 évvel ezelőtti - második - felvételéről emlékeznek meg. Ilan Mor hozzátette: a két évforduló kiegészíti egymást, az egyik nem létezhet a másik nélkül. Hangsúlyozta, hogy a standon
velemenyezd, 2014. április 23. szerda, 14:33
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
2009-ben könyvfesztiválon
kicsoda57
2010. szeptember 30. csütörtök, 19:55
Könyvfesztiválon_2009- ben
pipatch
2009. július 01. szerda, 17:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.