Regisztráció  Belépés
2017. október 24. kedd | 43. hét | 297. nap | 11:40 | Salamon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gulyás Marci népfrontja: Csintalan,Gálvölgyi,Pörzse és Zagyv


GULYÁS MARCI NÉPFRONTJA

Csintalan, Gálvölgyi, Pörzse és Zagyva együtt aggódik a jövő évi választások miatt.

Link

- Magyarok, nagy a baj - kezdődik az a videó, amit Gulyás Márton ellenzéki aktivista új mozgalma, a Közös Ország állított össze, s Gulyás internetes csatornája, a Slejm tett közzé hétfőn. A két és fél perces kisfilmben a jobbszéltől a balszélig számtalan ismert és kevésbé ismert arc feltűnik, ,,igazságos a választási rendszert" követelve.

A névsor:

- Csintalan Sándor korábbi MSZP-alelnök, majd Fidesz-tag, HírTV-s és Lánchíd rádiós műsorvezető, az utóbbi két évben Simicska Lajos ,,szóvivője"

- Kornis Mici, Facebook-oldala szerint a Gulyás Márton fémjelezte Slejm - a torkon ragadt politika munkatársa

- Misetics Bálint, A Város Mindenkié csoport egyik alapító tagja, korábban LMP-s lakásügyi szakértő, majd PM-es szervező, 2013-ban egyike volt a Fidesz-székház ,,elfoglalóinak"

- Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője

- Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom volt alelnöke, 2010 és 2014 között jobbikos országgyűlési képviselő

- Hajós András televíziós személyiség,

- Pörzse Sándor, egykori HírTV-s és Echo TV-s műsorvezető, később jobbikos országgyűlési képviselő, a néhány hónapja megszüntetett jobbikos Barikád főszerkesztője

- Stohl András színész, műsorvezető

- Gálvölgyi János humorista, az egykori Heti hetes állandó tagja

- Thuróczy Szabolcs színész,

- Bánfalvi Eszter színész,

- Kóbor Andrea, a 444-en indult, majd az Indexre átköltöző Hello 90 főszerkesztője, amely, saját meghatározása szerint, ,,az X Kommunikációs Központ blogos, fiatalosch, kísérletező projektje",

- valamint két, a szélesebb közvélemény által nem ismert arc, Kovács Luca és Kiss Imre ,,youtube-er".

A Demokrata június 7-i, szerdai számában olvasható felmerésében arra voltunk kíváncsiak, hogyan viszonyulnának a választók egy, a Jobbiktól a Momentumon át a DK-ig terjedő összefogáshoz. Egy ilyen ,,nagykoalíció" létrejötte esetén, mérésünk szerint, a Fidesz-KDNP a kétharmadosnál is nagyobb győzelmet aratna. Azt azonban mi sem gondoltuk, hogy ez az összefogás ilyen hamar körvonalazódni kezd...

-bp- demokrata.hu

Link

Közösen kérik: legyen igazságos a választási rendszer!

Link

Választási mozgalmat indított az arányos választási rendszerért. Interjú Gulyás Mártonnal.

Link


menusgabor, 2017. június 10. szombat, 18:30
Címkék: Gulyás Marci, Gulyás Márton, Közös Ország, Csintalan Sándor, Simicska Lajos, Kornis Mici,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Kósa Lajos: az emberek biztonsága nem pénzkérdés
összes erőforrását felhasználhassa - tette hozzá.

Kovács Zoltán kormányszóvivő múlt héten jelentette be, a kormány a belügyminiszter javaslatára úgy döntött, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet fél évvel, 2018. március 7-éig meghosszabbítja. Pintér Sándor belügyminiszter két hete tett javaslatot a kabinetnek a szeptember 7-én lejáró, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítására.

Arra az újságírói kérdésre, hogy van-e információja leendő utcai zavargásokról, Kósa Lajos Gulyás Márton aktivistának arra a kijelentésére utalt, amely polgári engedetlenséget helyezett kilátásba arra az esetre, ha a választási rendszert a parlament nem változtatja meg.

Kósa Lajos azt mondta: ők is a sajtóból értesültek arról, "hogy valaki előre bejelenti, hogyha valami képtelenség nem teljesül, akkor majd zavargásokat, meg tömeges meg országos polgári ellenállást tervez, és ennek kapcsán már láttuk, hogy rongálások, brutális cselekmények, közvagyonrongálások már bekövetkeztek".

A
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 17:33
Megemlékező beszéd Szigethy Attilára 2017.augusztus 11.
Kapuváron, Szigethy Attila sírjánál, halálának 60. évfordulója emlékére 2017.08.11-én.

Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani.

Tisztelt Honfitársaim!

Ha Szigethy Attilára és az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira gondolok, akkor az Úr Jézus Szent Máté apostol által közvetített mondatai jutnak eszembe. Szigethy Attila, Tihanyi Árpád, Földes Gábor, Gulyás Lajos és valamennyi meghurcolt magyar hős hű volt ehhez az evangéliumi tanításhoz. A forradalom gyönyörű napjaiban, majd a szovjet beavatkozás és a megtorlás időszakában sem féltek mártírjaink a sátáni erőktől, sem a Vörös Hadsereg megtorló alakulataitól, sem azoknak helytartóitól. Ők mindhalálig hűek maradtak hitükhöz és hazájukhoz. Bár Szigethy Attila politikai pályafutásának 1956 októbere volt a csúcspontja, akkori állásfoglalását, hitvallását nem értenénk meg életének és korabeli politikai
otvenhatosemlekev2016, 2017. szeptember 01. péntek, 08:43
1956-os mártírok emlékezete Mosonmagyaróváron
elnökének, Dr. Nagy Györgynek a koordinálásával, közadakozásból készült. Felavatásától minden év október 26-án, a hivatalosan is Gyásznapnak elnevezett napon itt emlékezünk a sortűz áldozataira.

1990. áprilisában kezdődött a mártírok kihantolása.
Mosonmagyaróváron 1991.március 23-án, Dr. Székelyhidi László országgyűlési képviselő hathatós közreműködésében, Antall József miniszterelnök részvételével vettek végső búcsút Czifrik Lajos, Kiss Antal, Weintrager László, Zsigmond Imre vértanúktól. Gulyás Lajos, református paptól 1991. május 11-én Levél községben.
Szigethy Attilát Kapuváron, Tihanyi Árpádot Győrben, Földes Gábort a budapesti Rákoskeresztúri köztemető 300-as parcellájában búcsúztatták.

1995-ben Levél község emléktáblával és egy emlékszoba kialakításával adózott Gulyás Lajos emlékének. Később emlékművet is állítottak. Gulyás Lajos emlékezete megtalálható még a csallóközi Gellén, Balatonszepezden és Győrben is. De Győrben emléktáblák és közterületi elnevezések adóznak még
azenujsagom, 2017. június 12. hétfő, 06:36
Gulyás Lajos emlékszoba avató beszéd
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves megjelent Vendégek!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Levél Község Önkormányzata nevében. Engedjék meg, hogy megkülönböztetett tisztelettel köszöntsem körünkben Gulyás Lajos reformárus lelkész lányait, Csillát és Anikót.A református egyház méltóságait, a katolikus és az evangélikus egyházak megjelent elöljáróit, Levél község Képviselő-testületnek tagjait,a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét és képviselőit,az '56-os Emlékbizottság képviseletében érkezett vendégeinket, az intézmények és egyesületek vezetőit, a Mosonmagyaróvári 1956-os Egyesület vezetőjét, Simon Zsuzsannát, a Mosonmagyaróvári Levéltár munkatársát, Beregszászi Balázs urat. Végül, de nem utolsó sorban azokat köszöntöm, akik munkája nélkül nem valósulhatott volna meg Gulyás Lajos emlékszobájának kialakítása. Üdvözlöm körünkben a Szigetköz-Mosoni-SíkLeader egyesület munkatársait, és Domonkos Sándor építési vállalkozót.
Öröm körülnézni itt a Levéli Református
otvenhatosemlekev2016, 2017. május 04. csütörtök, 05:50
Előadások és koncertek mutatják be az 5000 éves hangszert, a hárfát
elmondta, hogy a palotában rendezett fesztivál délelőtti és délutáni programjai elsősorban a gyerekekhez és a fiatalokhoz szólnak, az esti koncertekre pedig a felnőtt közönséget várják.

Délelőtt hárfabemutató hangversenyen játékos formában mesélnek majd a hangszer múltjáról és a modern zene sokszínűségéről a gyerekeknek, délután pedig a fiatalokat avatják be a Zeneakadémia végzősei, valamint a rendkívüli tehetségek képzőjének növendékei a hárfázás világába.

Az esti előadásra Vigh Andrea és Gulyás Csilla hárfaművész a felnőtt közönséget várja. A rektor elmondta, hogy a hárfa történetét bemutató négyrészes sorozat első, szombati állomásán az ókortól a hárfa első aranykoráig mutatják be képekkel és filmrészletekkel illusztrálva a hangszer történetét. A barokk nagy zeneszerzőinek - Bach, Händel és Scarlatti - hárfára írt művei is felcsendülnek a híres hárfás komponisták, Krumpholz és Nadermann darabjai mellett, de szó esik Mozart híres Fuvola-hárfa versenyéről is. Az első hangversenyt további három
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 16:23
Hárfás napot rendeznek Budapesten
hárfabemutató hangversenyen Vigh Andrea hárfaművész játékos formában mesél a hangszer 5000 éves múltjáról napjaink zenéjének sokszínűségéig, érintve a könnyedebb műfajokat is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az ifjú tehetségek délutáni hangversenyén a Zeneakadémia és a rendkívüli tehetségek képzője növendékei mutatkoznak be. A belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com címen.

Vigh Andrea hárfaművész hangszerbemutató sorozatának első része este 7 órától várja a közönséget Gulyás Csilla hárfaművész közreműködésével. A felnőtteknek szóló sorozatban a hárfa történetével és a hangszer működésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az első hangverseny az ókortól a hárfa első aranykoráig ível, képekkel és filmrészletekkel illusztrálva a hangszer történetét. A barokk nagy zeneszerzőinek - Bach, Händel, Scarlatti - művei elvezetnek a klasszikus korig, a hárfa első aranykoráig. Elhangzanak híres hárfás komponisták, így Krumpholtz és Nadermann darabjai, de szó esik Mozart
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 08:21
Illegális bevándorlás - A határok megnyitását követelték tüntetők Röszkén
migráció kérdésében józanságra és bölcsességre van szükség, ha a döntés felelősségét a társadalom a politikára ruházza át, akkor saját maga felett mond ítéletet - közölte.

Schilling Árpád színházi rendező kijelentette, ami Magyarországon a menekültekkel történik, alantas, embertelen és szégyenteli. A művész bocsánatot kért azoktól az emberektől, akiknek a magyar kormány intézkedéseinek hatására megaláztatásokon kell keresztülmenniük.

A demonstrálók - köztük Juhász Péter, az Együtt elnöke és Gulyás Márton ellenzéki aktivista - ezt követően magyar és angol nyelvű transzparenseikkel dobszó és füttykoncert közepette a falu főutcáján a határhoz vonultak, ahol farkasszemet néztek a kerítéstől tíz méterre felsorakozó rendőrökkel. Itt a szónokok időrendben ismertették a magyar kormány elmúlt években hozott illegális migráció elleni intézkedéseit.

A kibővített tranzitzóna mellett a tüntetők a röszkei közúti átkelőnél a 2015 szeptemberében történt tömegzavargás során elkövetett terrorcselekmény bűntette
velemenyezd, 2017. április 15. szombat, 18:43
Képek, videók
Juhász-Gulyás elvbarátai
furaila
2017. június 21. szerda, 12:01
A Gulyás Lajos emlékműnél
azenujsagom
2017. március 14. kedd, 01:47
szülinapra gulyás zsuzsát
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:59
gulyás 001.png
chillik
2016. június 12. vasárnap, 09:32
Gulyás L.Koll/56 emlék
bzsuzsanna
2016. május 12. csütörtök, 21:48
Gulyás Éva 1
taltos1
2015. november 20. péntek, 23:18
Gulyás Éva
fdckutyaiskola
2015. szeptember 23. szerda, 15:32
Gulyás Lajos sírja Levéle
azenujsagom
2015. július 18. szombat, 07:31
szedernyés alfréd balszél
tinka1951
2017. június 06. kedd, 12:48
fooltar balszele
borigit
2016. június 28. kedd, 10:43
balszélen a virágok
lovaszmarika
2010. november 17. szerda, 14:24
kép8.balszél1.jpg
keresztszemmel
2010. január 28. csütörtök, 14:23
kép8.balszél2.jpg
keresztszemmel
2010. január 28. csütörtök, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.