Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:50 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vajon alkalmazzák-e az eutanáziát a kórházakban?
Nem tudom, kedves Detotext, miért nem váltottam. Abban reménykedtem, hogy van törvény és igazság valahol, hiszen feljelentést tettem a budapesti orvosi kamaránál is, mik történtek velem a kórházban, de azt a választ kaptam a pestiektől, hogy ezt Miskolcon kell lerendezni. Utána, miután már szörnyű állapotba kerültem, nem voltam képes ellátni magam, nem tudtam elmenni többé innen. Pedig már gyerekkoromban mondták, hogy Duinántúlon ugyanolyanok élnek, mint mi. Már csak egyet akartam négy éve, hogy mielőtt megszűnök, mindenki megtudja, mi történt Magyarországon, amiért közölték velem a kilencvenes évek elején már, hogy nem nekem, hanem Magyarországnak kell szégyellnie magát. Már nem tudom elölről kezdeni, csak várok márciustól, hogy kivizsgálva az ügyemet igazságot kapjak és visszakapjam az emberségemet.
katalinkohut, 2017. november 15. szerda, 08:45
Címkék: budapesti orvosi, választ kaptam, kilencvenes évek, ügyemet igazságot, magyarországnak, magyarországon,
Kommentek
Az álmot és nyugalmat hozó álombogyó
borítja, a levelei pedig tojásdad alakúak, virágai zöldes-sárga színekben pompáznak, termései pedig aprók, vörösek és fényesek. Indiában az álombogyó leveleit a kisebb rovarok elriasztására használják.

Indiában már ősidők óta alkalmazza az ájurvédikus gyógyászatot az álombogyót. Használják afrodiziákumként, de antibiotikus hatását is elismerik. A gyógynövényben lévő hatóanyagok - alkaloidok, cisztein, kálium-nitrát, keményítő, rutin, szacharóz, sztearinsav és kolin - miatt alkalmazzák még magas vérnyomásra, vizelethajtásra, idegrendszer nyugtatásra, étvágyjavításra és anyagcsere-fokozásra is.

A gyógyászatban a bokor leveleit és gyökereit lehet felhasználni. A gyógynövény valóban nyugtató és altató hatással rendelkezik, de idős, lábadozó betegeknek is javasolható a fogyasztása, mivel segít a felépülésben és a szervezet megerősödésében.

Az álombogyó az immunrendszert is megerősíti és fokozza a szervezet ellenálló képességét. Mivel rengeteg vasat is tartalmaz, ezért
vorosrozsa66, 2018. szeptember 21. péntek, 23:50
EB: egy év alatt hét százalékkal nőtt a Kanadába irányuló uniós export a szabadkereskedelmi egyezmény nyomán
"A megállapodást immár egy éve alkalmazzák, és elégedett vagyok az eredményekkel. Már most is van okunk ünnepelni" - mondta Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint egyes ágazatok különösen jól teljesítettek: a gépek és a mechanikus berendezések kivitele több mint nyolc százalékkal nőtt, a gyógyszerek esetében ez a szám 10 százalék, de hasonlóan jól teljesített a parfümök és kozmetikai termékek, cipők, ruházati cikkek exportja is.

A gyümölcsök és diófélék exportja 29 százalékkal, a csokoládéé 34 százalékkal, a pezsgőé 11 százalékkal, a whisky-é pedig 5 százalékkal emelkedett.

A CETA rendelkezései 2017. szeptember 21-e óta vannak érvényben, az egyezmény azonban teljes mértékben és véglegesen csak akkor fog hatályba lépni, ha az összes uniós tagország ratifikálta.

Az ideiglenes hatályba léptetés alapvetően azokra az előírásokra vonatkozik, melyek az unió kizárólagos hatáskörébe tartoznak. Nincs azonban ezek között például az egyik
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:58
Deloitte: jelentős változásokat hoz az adókikerülés elleni direktíva a vállalkozások számára
társaságok 2019. január 1-jétől csak EBITDA-juk 30 százalékáig érvényesíthetik adózási szempontból az egyébként elszámolt kamatráfordításokat. A direktíva a pénzügyi intézményeknek fizetett kamat kapcsán elszámolt ráfordítást is bevonja a korlátozások körébe.

Póczak Ferenc, a Deloitte Magyarország adó- és jogi osztályának partnere szerint a hazai vállalatok számára jó hír lehet, hogy az ATAD számos mentességi jogcímet, illetve kedvezményt tartalmaz, a tagállamok döntenek arról, hogy ezeket alkalmazzák-e.

Ilyen mentesség például, hogy a cégek az EBITDA mértékétől függetlenül adózási szempontból 3 millió euróig érvényesíthetik kamatköltségeiket, vagy a tagországok mentesíthetik azokat a kamatokat, amelyek 2016. június 17. előtti kölcsönszerződésekhez kapcsolódnak. Emellett a tagországok rendelkezhetnek úgy is, hogy pénzügyi vállalkozásokra nem vonatkozik a kamatlevonhatósági korlát.

A Magyarország által választott, várhatóan az őszi adócsomagból megismerhető mentességek és kedvezmények döntő
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 15:43
Páncélvonat, Lenin-fiúk, komisszárok... EU-Tanácsköztársaság
minden politikai és gazdasági hatalmat magáénak tudó hatalmi csoport elmebeteg és minden értéket leromboló, gazdasági érdekeket és az európai, keresztény fehér emberi életek tízmillióit sem kímélő ámokfutása.

Ennek tudható, hogy az Unióban a liberális és kommunista elveket liberális és kommunista diktatórikus módszerekkel, hazugsággal és aljassággal erőltetik a partnerekre, hogy a vérbírók és vérügyészek, a ,,szamuelitiborok" és a ,,pétergáborok" gyilkos gyűlöletét alkalmazzák.

Megszavazták, de ez nem meglepetés. Inkább felkészítés egy újabb honvédelemre, észhez térítés abban, miszerint nem a régi, áruló, hazudozó partnereket kell megreguláznunk, hanem új, hozzánk méltó, egyenlőségen nyugvó partneri kapcsolatokat kell keresnünk. Mert ha eddig kötelező is volt bizonyos szabályokat megtartanunk a közösség érdekében, ez a mai nappal meg kell, hogy szűnjék. Hiszen milliók nem szavazták meg az uniós csatlakozást, s ma ezeknek a millióknak az igaza érvényesül. És ezek a
menusgabor, 2018. szeptember 12. szerda, 19:30
Dízelbotrány - Pert indítottak részvényesek a Volkswagen csoport ellen Németországban
nyilvánosságra került a csalás, a VW-részvény árfolyama több mint 40 százalékkal gyengült.

A részvényesek szerint együttesen mintegy 9 milliárd euró (3000 milliárd forint) kárt szenvedtek. A VW szerint nem történt szabálysértés, a társaság mindenben eleget tett kötelezettségeinek.

A braunschweigi tartományi felsőbíróságon egy úgynevezett mintaperben próbálják tisztázni a helyzetet, ami azt jelenti, hogy csak egy részvényesi csoport ügyében döntenek, és az ítéletet az összes többi esetben alkalmazzák. A bíróság 13 tárgyalási napot tűzött ki. Ágazati szakértők szerint viszont a per elhúzódhat, akár évekig is tarthat.

Amennyiben a bíróság arra a megállapításra jut, hogy a VW megsértett valamilyen szabályt és kárt okozott a részvényeseknek, újabb eljárások keretében kell meghatározni a kártérítés értékét.

Arndt Ellinghorst az Evercore nemzetközi befektetési banki tanácsadó társaság vezető autópiaci elemzője a lehetséges kártérítés mértékéről a ZDF német országos köztelevíziónak nyilatkozva
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 20:12
A káprázatos Aloe vera
gyönyörködtetővé varázsol


Az Aloe vera már több száz éve több kultúrában is ismeretes gyógynövény, amelyet nemcsak önmagában, de krémek, kenőcsök, hajszeszek alkotórészeként is használnak, illetve más kozmetikai cikkekben is előfordul, sőt a leégés egyik legnépszerűbb gyógyítójaként is ismeretes. Hagyományosan hidratáló és sebgyógyító krémként is alkalmazzák. Sokan a pattanások kialakulása ellen is eredményesen használják. Ez a gyógynövény táplálékként is fogyasztható, hiszen számtalan előnye van az egészségre nézve. Most nézzünk néhány olyan használati módját az Aloe verának, amely talán eddig Ön előtt még nem volt ismeretes.

Az Aloe verának immunrendszert támogató hatása van. Az immunrendszer egészséges működéséhez elengedhetetlen az oxigénben dús vér. Ez a gyógynövény elősegíti, hogy a vér oxigéndús maradjon. Az Aloe verát az
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:11
Eltörölhetik az óraátállítást az Európai Unióban
Juncker szerint értelmetlen lett volna megkérdezni a polgárokat, ha utána nem történik semmi.
Az EU által végzett kutatáson az emberek 80 százaléka, 4,6 millió polgár az óraátállítás ellen szavazott.
A nyári időszámítás szabályait a Wikipedia cikke szerint az Európai Unió 1996-ban egységesítette, majd 2001-ben irányelvben rögzítette. Maga az óráátállítás száz évre nyúlik vissza, amikor a nappali fény jobb kihasználása miatt kialakították ezt a módszert. Az első világháború óta változott, hogy alkalmazzák-e vagy sem. Magyarországon több európai országhoz hasonlóan 1980 óta használjuk folyamatosan a nyári időszámítást.
Az órát március utolsó vasárnapján állítjuk hajnali 2-ről 3-ra, és október utolsó vasárnapján 3-ról vissza 2-re.

- Milliók töröltetnék el az óraátállítást
Az uniós állampolgárok unják, hogy van téli meg nyári időszámítás.
Egy uniós felmérés megkérdezetteinek 80 százaléka szerint el kellene törölni az óraátállítást - írja a Spiegel. A felmérésben
maroka, 2018. augusztus 31. péntek, 10:43
Ötödször is a főtitkári székben
Európa Bajnoki 3. helyezés. Később, mint edző, iskolai judo oktató. De hosszú évtizedek óta a helyi egyesület elnöki munkáját is ellátom. Mióta Budapesten dolgozom azóta leginkább csak a pénteki edzésekre tudok lejárni illetve versenyekre vinni a gyerekeket. Edzőkollégáimmal ilyenkor beszéljük meg az aktuális feladatokat.

Mire tanította meg Önt a judo?

A judo sok mindenre megtanít. Nem véletlen, hogy ezt a testnevelési rendszert Japánban az általános iskoláktól az egyetemig alkalmazzák. Más országokban kötelező anyaga a testnevelésnek. Nálunk választható az általános iskola 1-4. osztályában. Ugyanúgy, mint úszni, esni is meg kell tanítani a gyerekeket, hogy életük során el tudják kerülni a sérüléseket. A judo több, mint sport. Egy olyan életszemlélet, életvezetés is, mely a testet, a szellemet, a jellemet és a lelket is erősíti, fejleszti.

Úgy tudom, hogy Ön 2017-ben az Év Jó Embere elismerésben részesült. Milyen tevékenységéért kapta?

Annyit szeretnék
zoldkaszino, 2018. augusztus 30. csütörtök, 03:26
Képek, videók
Alkalmazás letöltése
sanci81
2015. június 10. szerda, 20:06
MÁV alkalmazott a fizetés
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:41
Alkalmazas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:00
A világhoz nem alkalmazko
mester126mari
2010. november 13. szombat, 18:00
Aki nem alkalmaz új megol
jakabgasparne
2009. április 15. szerda, 06:58
alkalmaz2.jpg
jatekgyaros
2009. február 27. péntek, 10:20
alkalmaz1.jpg
jatekgyaros
2009. február 27. péntek, 10:20
Aki nem alkalmaz....
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:33
közigazgatási alkalmazott
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:48
csak mi retro alkalmazott
zsoca84
2007. március 14. szerda, 13:40
alkalmazott garfika
pax
2006. november 25. szombat, 08:39
új kórházak ma.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 10:23
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.