Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:21 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Európai Bizottság: mélyponton az EU munkanélküliségi mutatója
A jelentésből kiderül, hogy 2013 óta az EU-ban 10 millió munkahely jött létre, jelenleg több mint 234 millió embernek van munkája.

A munkanélküliségi rátát tekintve azonban jelentős eltérések mutatkoznak a tagországok között. Amíg Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Máltán, vagy Németországban 5 százalék, vagy annál alacsonyabb a munkanélküliség mutatója, addig Görögországban és Spanyolországban a 20 százalékot is meghaladja.

A foglalkoztatottság mértéke a válságot követő fellendülés kezdete óta szinte minden tagállamban nőtt. 2013. és 2016 között csak Luxemburg számolt be foglalkoztatási arányának csökkenéséről. Ugyanebben az időszakban ez az arány Magyarországon 8,5 százalékponttal, Litvániában 5,3 százalékponttal emelkedett. E tekintetben 2016-ban azonban 17 tagország a 2008-ban rögzített adatok alatt teljesített, legjobban Görögország (-10,1 százalékpont) és Ciprus (-7,7 százalékpont).

Az elszegényedés veszélye, vagy a társadalmi kirekesztettség kockázata a legtöbb tagállamban 2012 óta csökkent vagy stabilizálódott. Számos tagállamban pedig jelentős csökkenést jegyeztek fel, többek között Horvátországban, Magyarországon, Írországban, Lettországban, Lengyelországban és Romániában.

A bizottság jelentésében arra is felhívta a figyelmet, hogy a fiatalabb nemzedékek nehezebben találnak munkát, gyakran nem szokványos és kockázatos foglalkoztatási formában, többek között határozott időre szóló szerződések alapján dolgoznak, aminek következtében csökkenhet számukra a szociális védelem mértéke. Az évek során csökkent a fiatalok részesedése a munkából származó jövedelemből, a bérekhez viszonyítva valószínűleg a nyugdíjuk is alacsonyabb lesz.

A bizottság szerint az említett kihívások a fiatalok magánéleti döntéseit is befolyásolják, például a gyermekvállalásra, vagy a saját otthon vásárlására vonatkozóan. Ez kedvezőtlenül befolyásolhatja a termékenységi arányszámot, ebből eredően a nyugdíjrendszerek és a növekedés fenntarthatóságát.

A jelentés szerint a munkaképes korú népesség 2060-ig várhatóan minden évben 0,3 százalékkal csökken, ami azt jelenti, hogy kevesebb munkavállalónak kell majd biztosítania a jelenlegi növekedési pálya fenntartását. Kevesebb lesz a nyugdíjrendszerbe járulékot fizetők száma is, ugyanakkor több nyugdíjast kell majd a rendszernek eltartania. Ezért a fiatal munkavállalók és a jövő generációk a demográfiai változásból és a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságának megőrzéséből eredő kettős teherrel szembesülnek majd.

A bizottság szerint a politikai döntéshozóknak ki kell használniuk a munkaerőpiac emberi erőforrásait, és ennek érdekében biztosítaniuk kell, hogy valamennyi generáció munkavállalói megfelelő képességekkel rendelkezzenek. Gondoskodniuk kell arról, hogy arányos kapcsolat álljon fenn a munkával töltött évek időtartama és a várható élettartam között. A termékenységi arányszám növelésére és a hatékony migrációkezelésre irányuló politikai erőfeszítések szintén segítséget jelenthetnek, csakúgy, mint az innováció támogatása, valamint a fiatalok és az idős emberek oktatásába és készségeik növelésébe való hatékony beruházások fokozása.

A fiatalabb és az idősebb munkavállalók közötti szakadék áthidalása érdekében szükség van az egész életen át tartó tanulás támogatására, a szociális védelmi juttatások biztosítására - húzta alá az uniós bizottság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
Címkék: Európai Bizottság, Amíg Magyarországon, Egyesült Királyságban, jelentésből kiderül, munkanélküliségi rátát, tagországok között,
Kommentek
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
Csalt a mostani vezetés igen vissza veszi az unió a pénzt igen, ellopta az orbán kormány a nyugdíjat igen bocsánatot kértél te és geptop a gyalázkodásért az anyám szidásáért a folyamatos trágár szemét támadó viselkedésért nem.Mondjuk ehhez a kérdéshez hogy tartozik a demszky aki látom ugyan olyan mumus nektek mint soros bajnai gyurcsi és a jó isten ti már elszabadultatok a való világtól..lElios meg károsította az országot igen kell ennyi fennhallhatatlan stadion nem Hol a magán nyugdij ellopta az orbi matolicska selmeci háromszög.Na ez mostani probléma de már többen kérték a kérdésre felelj ha tudsz és nem múlt század érdekel hanem a most és jövő mert..
És ami nagyon fontos nem csak demszky ügyét vizsgálják sokkal több szabálytalanság volt 2010 után tehát buktad.

https://24.hu/belfold/2017/02/03/nyilvanos-a-4-es-metro-korrupcios -jelenteset/

Az OLAF már korábban közölte, nem igaz, hogy a 4-es metró ügyében csak 2010 előtt történtek súlyos visszaélések. A hivatal mintegy 167 milliárd
pikasso, 2018. január 18. csütörtök, 10:32
Euróövezeti reformokat sürgetnek vezető német és francia gazdaságkutatók
A két legtekintélyesebb német gazdaságkutató intézet, a müncheni ifo és a berlini DIW vezetője, Clemens Fuest és Marcel Fratzscher a tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy az euróövezet reformjához össze kell hangolni a térség két legnagyobb állama után németnek és a franciának nevezett nézetrendszert, a fegyelmezett államháztartási gazdálkodást, illetve a kockázatok tagállamok közötti megosztását a középpontba helyező gondolkodásmódot.

Ezt a két álláspontot szokás merőben ellentétesként beállítani, ami megakadályozza a reformokat, pedig mindkét követelménynek megfelelő átalakítások is lehetségesek. A 14 német és francia szakértő javaslatcsomagja éppen ilyen elemeket tartalmaz - fejtette ki az ifo és a DIW vezetője.

Hangsúlyozták: nem azt sürgetik, hogy a politikusok ezentúl csináljanak mindent másképp, hanem mérsékelt és megvalósítható intézkedéseket javasolnak, amelyekben mégis megvan a lehetőség arra, hogy jelentős hatást fejtsenek ki.

Marcel Fratzscher hozzátette, hogy a 2019-es európai
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 20:35
Európai Parlament: 35 százalékra kell emelni a megújuló energia részarányát 2030-ra az EU-ban
A képviselőtestület strasbourgi ülésén nagy többséggel jóváhagyott tervezet szerint 2030-ra 35 százalékkal kell növelni az energiahatékonyságot. Emellett a közlekedési szektor energiafelhasználásának 12 százalékát is zöld forrásokból kellene előállítani.

A javaslat szerint "az elsőgenerációs, élelmiszer-alapú, erdőirtást serkentő bioüzemanyagokat a 2017-es szinten kell tartani, arányuk a közúti és vasúti közlekedésben legfeljebb 7 százalék lehet", a pálmaolajat 2021-re viszont ki kell vezetni a piacról. A fejlettebb bioüzemanyagok és újrahasznosított üzemanyagok arányának 2021-re legkevesebb 1,5 százalékot, 2030-ra 10 százalékot kellene elérnie.

Az EP állásfoglalásában arra is kitértek, hogy 2022-re a transzeurópai úthálózat 90 százalékát elektromos töltőállomásokkal kell felszerelni.

A képviselők ezeken felül támogatási rendszert hoznának létre, hogy a fenntarthatatlan biomassza-felhasználás helyett a környezetbarát források és technológiák jussanak nagyobb szerephez. Úgy vélik, az
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 19:35
EP-képviselők: elhárult a bioetanol- és fehérje-előállítást fenyegető veszély
A képviselők kiemelték, a döntés a megújuló energia felhasználásáról szóló irányelv-javaslatról biztosítja a felelős módon működő hazai vállalatok további működését.

Mint elmondták, amíg az Európai Bizottság eredeti javaslata a hagyományos bioüzemanyag-előállítást 3,8 százalékos használati mértékre szorította volna vissza, addig az Európai Parlament szakbizottsága 2030-ra teljesen megszüntette volna azt. A plenáris szavazáson azonban sikerült hosszú távra megőrizni a 2017-es, 7 százalékos szintet.

Hozzátették továbbá, hogy az Európai Parlament már 2021-től száműzné a környezetpusztító módon előállított és harmadik országokból származó pálmaolaj közúti közlekedésben történő felhasználását, amit a szakma és a döntéshozók is teljes mértékben támogatnak.

Gyürk András, a magyar néppárti delegáció vezetője kiemelte: "üdvözlendő, hogy meg tudtuk védeni a hazai ipar érdekeit". A képviselő kötelezőnek tartotta a közös kiállást a meglévő beruházások védelme és a befektetői biztonság mellett.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 19:14
EP: az orosz befolyásolás komoly veszély az EU számára
formában finanszírozza, vagy irányítja a hamis hírek, a destabilizáló propaganda terjesztését.

Aláhúzta, a tagállami válaszok helyett egységes EU-s fellépésre, hatékonyabb kommunikációra van szükség.Magas színvonalú és szabad média teremthet lehetőséget arra, hogy a hamis hírek visszaszoríthatóak legyenek - tette hozzá.

Véleménye szerint orosz nyelvű hírszolgálatot kell indítani Brüsszelből, amely megfelelő információkat szolgáltat az orosz újságíróknak az EU intézményei részéről. Az uniós bizottság nevében ígéretet tett arra, hogy az orosz propaganda ellensúlyozásában az unió a tagállamokat az eddigit jelentősen meghaladó közösségi forrásokkal, szakértői munkával és a közösségi média, illetve a tömegkommunikáció legkorszerűbb eszközeivel is számoló, konkrét akciótervekkel segíti.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta, az orosz propaganda befolyása egyre aggasztóbb méreteket ölt.

Úgy vélekedett, az EU propagandaellenes kampányainak
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 18:14
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
18#Jó ez a cikk a legfontosabb számomra, hogy ugyan találtak szálytalanságot 2010 -ben is problémát, de igazándiból volt rá 8 év hogy a kormány magától vizsgálja de nem:mert utána még több disznóság történt:

Az OLAF már korábban közölte, nem igaz, hogy a 4-es metró ügyében csak 2010 előtt történtek súlyos visszaélések. A hivatal mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a beruházásnál, ezért az Európai Bizottság 76,6 milliárdos büntetést szabhat ki Magyarországra - közölte még a hónap közepén a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára január közepén.

Tarlós István főpolgármester már korábban nyilvánosságra akarta hozni az OLAF-jelentést, de a Miniszterelnökség óva intette ettől,
Na vajon miért hát ezt csak a fityisz tudja.
pikasso, 2018. január 17. szerda, 17:35
Csepreghy: a kormányzati fejlesztéspolitika sikeréve volt a tavalyi
pályázóknak kapkodva befejezni a projekteket.

Az államtitkár felidézte: a kormány 2017. március 31-ig teljesítette azt a vállalását, hogy a 2014-2020-as ciklus összes fejlesztési forrását meghirdeti, ez 546 pályázati konstrukció keretében, mintegy 9630 milliárd forint értékben megtörtént.

Tavaly a nyertes pályázóknak 2488 milliárd forintot kifizettek, többet a tervezettnél - tette hozzá.

A kormány 2,4 milliárd euró értékű számlát küldött ki Brüsszelbe tavaly év végéig, és ebből az Európai Bizottság 2,1 milliárd eurót át is utalt - mondta Csepreghy Nándor.

A kormányzat, illetve a projektmenedzsment és pályázatíró cégek közötti szerdai találkozó után rendezett sajtótájékoztatón Csepreghy Nándor elmondta: 2010 óta a kormány új alapokra helyezte együttműködését a piaci szereplőkkel, ez több fórumon folyik.

Az államtitkár ismertette: a projektmenedzsment és pályázatíró szakma képviselőivel 2016 óta két-három havonta egyeztetnek a fejlesztéspolitika fontos ügyeiről. Féléves
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:44
Illegális bevándorlás - Uniós szóvivő: az EU számolt a menekültek korábbi befogadásával a tagállamokra vonatkoz
A szóvivő arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy Magyarország teljesítette-e a kötelező kvóták szerinti kötelezettségét azzal, hogy körülbelül 1300 menekültet befogadott a múlt évben.

Winterstein hozzátette: az Európai Bizottság ajtaja továbbra is nyitva áll mindazon tagállamok előtt, amelyeket bíróság elé idéztek amiatt, mert nem tettek eleget jogi kötelezettségeiknek.

Egy másik újságírói kérdésre, amely arra vonatkozott, hogy mit szándékozik tenni az Európai Bizottság az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-ügyben készült jelentését követően, az illetékes szóvivő annyit mondott, hogy a jelentést a bizottság megkapta és tanulmányozni fogja.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:14
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Munkanélküliség
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:35
munkanélküliség.png
agica2004
2011. május 23. hétfő, 13:32
Nevem jelentése.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:25
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Jelentés 01.jpg
chillik
2016. november 11. péntek, 04:12
Jelentés 02.jpg
chillik
2016. november 11. péntek, 04:12
ANYA jelentése
irmus
2016. április 30. szombat, 17:10
A barátság jelentése
anna4459
2015. április 17. péntek, 10:24
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
zene-jelentese.gif
bdvmutti
2014. december 08. hétfő, 21:01
jelentés.jpg
agica2004
2013. december 29. vasárnap, 16:54
KSH jelentése 1961-ből
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.