Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:20 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmebetegnek nyilvánították a szentpétervári áruházi robbantót
Dmitrij Lukjanyenko tavaly december 27-én este hozott működésbe egy házilag összeszerelt robbanószerkezetet egy élelmiszerboltban. A merénylet következtében 18 ember megsérült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bomba hatóereje 20 dekagramm trotilénak felelt meg.

Szentpétervár városi bírósága kedden mérlegeli majd, hogy milyen büntetést szabjon ki a 35 éves Lukjanyenkóra. A vádlott közölte, hogy tettének indítéka az általa korábban látogatott pszichológiai tréningek szervezői és részvevői iránti gyűlölet volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 18:56
Címkék: Dmitrij Lukjanyenko, Nyomozó Bizottság, szentpétervári áruházi, házilag összeszerelt, merénylet következtében, orosz Nyomozó,
Kommentek
Krónika: érveket kínálnak Székelyföld autonómiájához a román önkormányzatok revizionista nyilatkozatai
bukaresti és a chisinaui parlamenttől egy közös szándéknyilatkozat elfogadását, illetve az újraegyesülést elősegítő törvények meghozatalát.

A cikkíró szerint a hivatalosan is közigazgatási szintre emelt revizionista eszmék, követelések hallatán joggal merül fel, hogy az "újraegyesítési nyilatkozatokhoz" képest Románia állami szuverenitása tiszteletének "a netovábbja" az, amiről az elmúlt években székely önkormányzatok tucatjai határoztak. A székelyföldi önkormányzati határozatok azt az akaratot nyilvánították ki, hogy egy Románián belüli különálló közigazgatási egységbe akarnak tartozni, amely a Székelyföld nevet viseli, és amelyben a román mellett a magyar is hivatalos nyelv. Ezeket azonban valamennyi esetben megtámadta a közigazgatási bíróságon az illetékes prefektus, a bíróságok pedig valamennyi határozatot érvénytelenítették.

"Mérget vehetünk rá, hogy az újraegyesítési nyilatkozatok nem kerülnek romániai bíróságok asztalára" - állapította meg a Krónika cikkírója. Felidézte: Teodor Melescanu
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 10:01
Kulturális programokkal ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját Siófok
mellett Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, Demjén Ferenc, a Budapest Bár, az Ismerős arcok és az R-GO is fellép. Júliusban Jazz Fesztivált rendeznek a városban, a komolyzene rajongóit pedig a Zenél a város-sorozat várja.

A siófoki Jókai park mellett található szabadtéri rendezvényhelyszín, a Színpart vidéki és budapesti társulatok előadásainak ad otthont, a gasztronómiai programok között pedig bor- és fröccsfesztivált, halfesztivált és libalakodalmat is szerveznek.

Siófokot 1968-ban nyilvánították várossá. A Balaton-parti üdülőhely fejlesztésének és az egyre több fiatalt vonzó programjainak köszönhetően 2017-ben több mint 1,1 millió regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a turisták a település kereskedelmi és magánszálláshelyein.

"A megfelelően színvonalas és sikeres turizmushoz nemcsak jó gazdasági környezet kell, hanem kellenek hozzá fejlesztések is" - hangsúlyozta Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz), aki azt is elmondta, hogy a kormányzat balatoni fejlesztési
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:05
Felavatták a Bence-hegyi kilátót Velencén
transzparensekre reagálva Semjén Zsolt kijelentette: "teljesen rendben van a performanszuk". Egy táblát nem tartott helyesnek, a Ne ölj! feliratút, mert szerinte az a tízparancsolat félreértelmezéseként született: a parancs az emberre vonatkozik és nem egy csirke levágására vagy egy vaddisznó elejtésére.

A kiosztott sajtóanyag szerint a korábbi acélkilátó - egy leselejtezett olajfúró torony - 1965 novemberében került a 210 méter magas Bence-hegy tetejére. A kilátót 1988-ban életveszélyesnek nyilvánították, s mivel felújítására nem volt pénz, felrobbantották.

A tó több mint negyedszázadra kilátó nélkül maradt, 2014 decemberében azonban pályázatot írtak ki egy új toronyra. Százötvenhat pályamunka érkezett be, a rangsoroló zsűri 2015 áprilisában választott ki három alkotást, melyek közül a velencei lakosok szavazása alapján a kőből, illetve színezett betonból készült, 1848 centiméter magas kilátószinttel rendelkező torony épült meg. A Kruppa Gábor és Merkel Tamás tervezte építményre 118 lépcsőfok
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:46
Szlovák belpolitikai válság - Ismét tízezrek vettek részt a több szlovákiai városban tartott tüntetéseken
leendő miniszterelnök csupán "Fico bábja", valamint arra is felszólították a pozsonyi törvényhozás képviselőit, hogy ne szavazzanak bizalmat az új kormánynak. A tüntetés idején a szónoki pódiumon zenészek is felléptek, és a megmozdulás egyéb körülményei - profi hangosítás, mobilvécék, röplapokat osztogató aktivisták - is jó szervezettségről tanúskodtak. A tüntetés előtt egy kisteherautó egy fuvarnyi trágyát vitt az elnöki palota elé, ám ezt végül nem öntötte le. A pozsonyi tüntetést hét körül nyilvánították befejezettnek a szervezők, a tömeg nagy része szétoszlott, néhány százan azonban a kormánypalota elé vonultak, ahol az épület kerítésére a "Korrupt kormány hivatala" feliratú transzparenst erősítették, néhányan pedig tojásokat dobtak az épület irányába.

Eközben pénteken Peter Pellegrini megkezdte a leendő új szlovák kormány összetételéről szóló egyeztetéseket, s megismételte: az új kabinet megtartja "Európa-párti" irányultságát. A Robert Fico ellen hétfőn bizalmatlansági indítványt beterjesztő
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 20:22
Jogorvoslatért folyamodik a román hatóságokhoz a Romániából kitiltott Dabis Attila
véleménynyilvánításhoz és gyülekezéshez fűződő alapvető joga is sérült azáltal, hogy nem vehetett részt a székely szabadság napján Marosvásárhelyen tartott megmozduláson. Ezért jogorvoslatért folyamodik, és folytatja a kisebbségi jogvédelemmel kapcsolatos munkáját.

A román határrendészet az EU állampolgárainak a romániai szabad mozgásáról szóló 2005/102-es sürgősségi kormányrendeletre hivatkozott abban a jegyzőkönyvben, amelyben azt a lehetőséget jelölte be, hogy Dabis Attilát nemkívánatossá nyilvánították Romániában.

A kormányrendelet kimondja: azokat az idegen állampolgárokat lehet nemkívánatos személlyé nyilvánítani, akik olyan tevékenységeket folytattak, folytatnak, vagy - alapos gyanú alapján - akarnak folytatni, melyek veszélyeztetik a nemzetbiztonságot vagy a közrendet. A jogszabály szerint a nemkívánatossá nyilvánításról az illetékes szervek kérésére a bukaresti táblabíróságnak kell döntenie, de az eljárásra be kell idéznie az érintett személyt is.

A jogszabály szerint egytől tíz évig
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 18:37
Orosz elnökválasztás - Fiatalítás az államigazgatásban a voksolás küszöbén
Oleg Szalagaj az egészségügyi, Pavel Szorokin az energiaügyi, Ilja Toroszov pedig a gazdaságfejlesztési tárca helyettes vezetője lett. Szalagaj korábban tárcájának közegészségügyi és kommunikációs igazgatóságát vezette, Szorokin a minisztériuma elemzőközpontját irányította, Toroszov pedig a Trojka-D Bank vezérigazgató-helyettese volt.

Rajtuk kívül hétfőn a verseny győztesei közül 45 embert neveztek ki az elnöki apparátusba, valamint a szövetségi és regionális minisztériumokba, kevesebb mint egy héttel az elnökválasztás előtt. A lépés - csakúgy mint az oroszországi kormányzók egy részének tavalyi lecserélése - arra utal, hogy Vlagyimir Putyin megújuló csapattal kíván nekivágni negyedik elnöki ciklusának, amelyre a törvényhozás két háza előtt március 1-jén elmondott beszédében egyebek között tudományos-technikai áttörést, gyors növekedést, digitalizálást és demokratizálást ígért.

A Ligyeri Rosszii (Oroszország Vezetői) elnevezésű országos vetélkedőre tavaly októbertől olyan, 35 és 50 év közötti
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 13:20
A nemzetközi nőnap Magyarországon 1948 óta hivatalos ünnep
nemzetközi eseményekben, valamit az anyák és gyerekek védelmét hirdették.

1917. március 8-án (az első világháború alatt), Oroszországban nők tüntettek "kenyérért és békéért". Ezt követően - bár nem közvetlenül ennek a hatására - a lemondott cárt követő polgári kormány szavazójogot biztosított a nőknek. Az 1920-as években a tengeren túlon ez a nap kissé feledésbe merült, azonban a Szovjetunióban pont ebben az időszakban vált az egyik legfontosabb ünnepé (1965-től munkaszüneti nappá is nyilvánították).

Nőnap Magyarországon

Hazánkban első alkalommal 1913-ban tartottak nőnapot, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztogatott. Egy-két évvel később már országszerte szerveztek rendezvényeket, és a 1948 óta hivatalos ünnep Magyarországon. Szovjet mintára március 8-án ünnepelték, a rendezvényeken való részvétel pedig kötelező jellegűvé vált. A rendszerváltást követően elvesztette munkásmozgalmi hangulatát és politikai jellegét - napjainkban inkább virággal,
ronix, 2018. március 08. csütörtök, 21:11
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Szentpétervári-híd
bajzateva
2008. október 08. szerda, 14:49
elmebeteg műve.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 17:28
elmebeteg.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:39
Elmehet,elmebeteg.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:35
elmebetegek
tinkaa
2007. március 17. szombat, 18:59
Dmitrij Medvegyevvel.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:13
Dmitrij Sosztakovics.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:05
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.