Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:54 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmebetegnek nyilvánították a szentpétervári áruházi robbantót
Dmitrij Lukjanyenko tavaly december 27-én este hozott működésbe egy házilag összeszerelt robbanószerkezetet egy élelmiszerboltban. A merénylet következtében 18 ember megsérült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bomba hatóereje 20 dekagramm trotilénak felelt meg.

Szentpétervár városi bírósága kedden mérlegeli majd, hogy milyen büntetést szabjon ki a 35 éves Lukjanyenkóra. A vádlott közölte, hogy tettének indítéka az általa korábban látogatott pszichológiai tréningek szervezői és részvevői iránti gyűlölet volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 18:56
Címkék: Dmitrij Lukjanyenko, Nyomozó Bizottság, szentpétervári áruházi, házilag összeszerelt, merénylet következtében, orosz Nyomozó,
Kommentek
2018. augusztus 22., szerdai NapiszövegELMARADT
,,A szellemi gondolkodás. . . békét [jelent]"
(Róma 8:6NW).

A békénkhez az is hozzájárul,
hogy igyekszünk békés kapcsolatot
ápolni a családunk és a gyülekezetünk
tagjaival. Tisztában vagyunk vele,
hogy senki sem tökéletes, és ezért
időnként vannak nézeteltéréseink.
De ilyenkor megfogadjuk Jézus
tanácsát:,,békülj ki a testvéreddel" (Máté 5:24NW hagyd ott az ajándékodat az oltár előtt, és menj el.
Előbb békülj ki a testvéreddel, és csak azután menj vissza felajánlani az ajándékodat.).
Megkönnyíti a helyzetünket,
ha észben tartjuk, hogy mindannyian
,,a békét adó Isten"szolgái vagyunk (Róma 15:33A békét adó Isten legyen mindnyájatokkal! Ámen.; 16:20NW
A békét adó Isten pedig rövidesen összezúzza Sátánt+ a lábatok alatt. Jézusnak, a mi Urunknak a ki nem érdemelt
kedvessége legyen veletek!).
Ha szellemi gondolkodásúak vagyunk,
a Teremtőnkkel is békében lehetünk,
és ez a
charlotteani, 2018. szeptember 14. péntek, 16:45
Péliföld - őrzik a Szent Kereszt darabjait
..................................
A hagyomány szerint égi útmutatás segítségével Nagy Konstantin császár édesanyja találta meg a Golgotán Jézus és a két lator keresztjeit. Azt hogy melyik lehetett Krisztusé nem lehetett megállapítani, mert az INRI-tábla, amit Pilátus tűzetett a keresztre, külön került elő. A Szent Kereszt kiválasztására Makárius - Jeruzsálem akkori püspökének - javaslatára egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nőhöz vitték őket, és azt a keresztet nyilvánították Jézusénak, melynek érintésére a nő meggyógyult.
A szegeket, melyekkel Jézus testét a fára feszítették, a császárné a fiának ajándékozta, aki zablát és sisakot csináltatott belőlük. Amiket aztán a csaták közben használt. A kereszt egy részét Rómába vitette és tiszteletére felépítette a Szent Kereszt bazilikát. A másik részét ezüst tokba foglaltatta és Jeruzsálemben hagyta, ezt a püspök minden nagypénteken nyilvános
maroka, 2018. szeptember 14. péntek, 08:27
Több romániai magyar és német oktatási intézményben japán sztrájkkal kezdik a tanévet
tudatták, hogy japán sztrájkba léptek, és kedden bojkottálják a miniszteri rendelet életbeléptetését. Az oktatók szerint a kormányrendelet veszélyezteti a kisiskolások komfortérzetét, és olyanokra bízza a román nyelvű írás és olvasás tanítását, akiknek képesítésük sincs erre, és tapasztalattal sem rendelkeznek az elemi iskolások oktatásában.

Fehér szalag viselésére szólított fel pénteken a temesvári Bartók Béla Gimnázium is. Az iskola közösségi oldalán publikált felhívásban felelőtlenségnek nyilvánították, hogy 10 nappal az iskolakezdés előtt a kormány olyan radikális változást vezet be, amelyet sem előzetes felmérés, sem az érintettekkel és szakemberekkel folytatott konzultáció nem előzött meg.

Csatlakozott a japán sztrájkhoz a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium is. A közösségi hálón közzétett felhívásában az iskola közössége kijelentette: "nem tudjuk elfogadni azt, hogy az elemi osztályainkban szakmailag és módszertanilag előírt kompetens módon oktatott román nyelvórák színvonalát és
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:02
Mezőkövesd
MEZŐKÖVESD

Mezőkövesd közel 17 ezer lakosával a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál fekvő település, amelyről az első írásos emlékek a XIII. században keletkeztek. Mátyás király 1464-ben pecsétet és városi rangot adományozott a településnek. Mezőkövesd arculatában , szerkezetében és építészetében a mezőgazdaság, a fejlett ipari, valamint a kulturális-turisztikai jegyek egyaránt megtalálhatók.

Mezőkövesd idegenforgalmi vonzerejét nem csak a matyó gyökereknek köszönheti. A városról sokaknak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jut eszébe. Kiváló gyógyhatásfokának köszönhetően az első három hazai gyógyfürdő
menusgabor, 2018. szeptember 06. csütörtök, 21:15
Hét bizarr boszorkánypróba
az akasztást.

A bűnös érintése

A boszorkányok felfedésének egy másik módja lehetett az úgynevezett érintés-teszt. Ennek alapjául azon felfogás szolgált, miszerint az elvarázsolt áldozat valamilyen formában mindig reagál az őt elbűvölő boszorkány érintésére. Ezért a vádlottakat arra kényszerítették, hogy érintsék meg a gonosz által hatalmába kerített áldozatot és ha az nem mozdult, úgy felmentették, míg ha kikerült a ,,varázslat hatása alól" úgy bűnösnek nyilvánították.


Ezt a módszert alkalmazták 1662-ben Rose Cullender és Amy Denny boszorkányperében, amikor a két asszonyt azzal vádolták, hogy átkot szórtak két kislányra. A két lány keze ugyanis olyannyira ökölbe volt szorítva folyamatosan, hogy még egy erős férfi sem tudta szétfeszíteni azokat. Az első tesztek azonban azt mutatták, hogy ahányszor Rose és Amy megérinti a gyermekeket, azok utána könnyedén ki tudják nyitni a
moonshadows, 2018. augusztus 31. péntek, 18:23
Kegyeleti megemlékezést tartottak a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen
András felelevenítette: a csata pontos helyszínéről több mint száz éve zajlanak a viták. Kitért arra is, hogy a több mint húszezer hősi halott közül csak kevés katona nyughelyét sikerült azonosítani.

Rácz András ismertette: a magyar és a két és félszer akkora oszmán sereg összecsapása után a törökök kétezer foglyot végeztek ki. "Valószínűleg az ő csontjaikat rejtik a nemzeti emlékhely területén megtalált tömegsírok" - tette hozzá.

Az emlékhely történetét felidézve azt mondta: 1975-ben nyilvánították védett területté, 1976-ban, a csata 450. évfordulójára felépült az emlékpark, amely "azóta is a hazai természetvédelem büszkesége". Az emlékhely a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából 2011-től megújult formájában várja a látogatókat - ismertette Rácz András.

"Az emlékhely és a kiállítóépület az emlékezés, a kegyelet és a megismerés számára egyaránt méltó helyszín" - fogalmazott.

Az ünnepség végén a résztvevők a kopjafájánál rótták le kegyeletüket és helyezték el az
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 19:04
Mit ünneplünk augusztus 20-án?
Augusztus 20-án emlékezünk Szent Istvánra, első királyunkra és a nevéhez fűződő államalapításra. István (95-1038) halála után néhány évtizeddel Szent László kérésére avatták szentté Székesfehérváron 1083. augusztus 20-án.

Törvénynapot tartottak a városban ezután a királyok minden évfordulón. Ezúttal alattvalóikkal hajtottak fejet a nagy király sírja és ereklyetartóban őrzött jobb keze, a szent Jobb előtt.

1092-ben a szabolcsi zsinat tette munkaszünetes nappá az ünnepet. Évszázadok múltán a törvénynap elvesztette közjogi jelentőségét, ugyanis a király személyes bíráskodását a királyi kúrián való ítélkezés rendszere váltotta fel.

Az ország központja később Székesfehérvár helyett Buda, majd Budapest lett. Szent István kézereklyéje a XVIII. században került Budára, ahova elzarándokoltak emléknapján az ország lakosai.

1891-ben augusztus 20-át nemzeti ünnepé nyilvánították, ettől kezdve rendszeresen Szent Jobb körmenetet is tartottak. Az utolsót 1947-ben maga
lizawolf, 2018. augusztus 23. csütörtök, 11:19
Szent Domonkos áldozópap 08.08
Santa Sabinát pedig a férfi szerzeteseknek.
1220-ban és 1221-ben a domonkosok általános káptalant tartottak Bolognában, melyen elhatározták, hogy a rend tagjai mint közösség is lemondanak a földbirtokról, és ingatlan vagyonuk csak a konvent épülete és annak kertje lehet. Tevékenységük saját templomaikban az igehirdetés, a liturgia és a lelkek gondozása, s ebben nyújtanak segítséget a világi papságnak. Négy provinciát állítottak fel, és az általános káptalant a rend legfelső vezető szervének nyilvánították. Ezzel lett a domonkosok, vagy más néven a Prédikátorok rendje kolduló renddé.
Ebben a rendben az volt az újdonság, hogy felszentelt papok szerzetesi fogadalom szerint élnek, és teljesen a tanulásnak, a prédikálásnak és a lelkek mentésének szentelik magukat. Elvileg szigorú kolostori fegyelemben élnek, de ha ez a tanulást vagy a lelkek érdekében végzendő munkát gátolja, felmentést kapnak a kolostori élet egyes gyakorlatai alól.
Az 1221. évi általános káptalan után Domonkos felkereste
maroka, 2018. augusztus 08. szerda, 11:19
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Szentpétervári-híd
bajzateva
2008. október 08. szerda, 14:49
elmebeteg műve.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 17:28
elmebeteg.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:39
Elmehet,elmebeteg.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:35
elmebetegek
tinkaa
2007. március 17. szombat, 18:59
Dmitrij Medvegyevvel.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:13
Dmitrij Sosztakovics.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:05
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.