Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:16 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmebetegnek nyilvánították a szentpétervári áruházi robbantót
Dmitrij Lukjanyenko tavaly december 27-én este hozott működésbe egy házilag összeszerelt robbanószerkezetet egy élelmiszerboltban. A merénylet következtében 18 ember megsérült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bomba hatóereje 20 dekagramm trotilénak felelt meg.

Szentpétervár városi bírósága kedden mérlegeli majd, hogy milyen büntetést szabjon ki a 35 éves Lukjanyenkóra. A vádlott közölte, hogy tettének indítéka az általa korábban látogatott pszichológiai tréningek szervezői és részvevői iránti gyűlölet volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 18:56
Címkék: Dmitrij Lukjanyenko, Nyomozó Bizottság, szentpétervári áruházi, házilag összeszerelt, merénylet következtében, orosz Nyomozó,
Kommentek
Surtsey sziget
m.

A vulkanikus tevékenység befejeződése óta az erózió következtében a sziget területe egyre csökken. A becslések szerint eddig kb. 0,024 km3 tűnt el az erózió miatt, ez a sziget eredeti tengerszint feletti tömegének kb. egynegyede.

A szigetet 1965-ben védett területté nyilvánították, hisz azon nagyon kevés helyek egyike, ahol megfigyelhető, hogy a fajok hogyan vesznek birtokba, hogyan népesítenek be egy kietlen, kopár területet. A mai napig csak nagyon kevés kutatónak van engedélye a szigetre lépni, a többiek legfeljebb egy kisrepülőről nézhetik Surtsey fiatal felszínét.

Az első szigeten megjelenő növények a mohák és a zuzmók voltak. 1965-ben már
schuro, 2018. június 23. szombat, 21:24
Migránsokat miért nem lehet dolgoztatni??
A tengerjog olyan, hogy a hajótöröttet kötelező kimenteni. De nem kötekező kijelölt országba beszállítani! Ha az útba eső, vagy célállomás állama nem hajlandó befogadni a kimentettet, akkor az adott hajó honosításakor megadott államba kell vinni.
Mellesleg az olasz kormány nem azért nem fogadja be Soros flottáhát, mert P
Olaszország megtelt, hanem azért mert az olaszok hócipője telt meg, melyet választáson ki is nyilvánítottak. A ballibákat leváltották....

Anno, a zemberarcú szocializmus elől "disszidálók" nem a segélyért hagyták el az orszàgot, hanem élni, dolgozni akartak....
putnok7882, 2018. június 21. csütörtök, 13:54
Szűz Mária jelenések:1958-59,Thurzó-falva, Szlovákia, 2 rész
megbolondult.
Az erdőőr teljesítette, amit a Szűzanya kért tőle, miszerint forduljon el a rossztól és cselekedjék jót.

Három hónapig titkolta a jelenést, nem szólt senkinek a Szűzanyával való találkozásáról. Először 1958. szeptember 7-én beszélt róla. Másnap már zarándoklatba vonult a nép a jelenés helyére. Az eddig csendes, aránylag szótlan erdőőr most lángoló búgósággal beszélt Istenről, Szűz Máriáról.
Megjósolta, hogy három nap múlva elfogják. Ez be is következett. Bolondnak nyilvánították és bezárták az elmegyógyintézetbe. Az orvosok azt akarták elérni nála, hogy vonja vissza az állításait. Azzal fenyegették, ha nem vonja vissza a kijelentéseit, örökre elszakítják a családjától.
Erre a válasza: ,,Mindenhova elkísér engem az Isten Anyja. Nem hagy el engem soha, kivéve, ha én hagyom őt. Én azonban hű maradok hozzá!"

Három éves elmegyógyintézetben töltött ideje alatt a felesége és kis gyermekei a legsúlyosabb anyagi helyzetbe kerültek, nyomorogtak. Végül
lizawolf, 2018. június 13. szerda, 18:25
Felmentették a férje életét 18 évvel ezelőtt kioltó nőt
sikerült visszaülnie a járműbe, majd az újra rátámadó férfit egy pajszervassal nagy erővel fejbe vágta. A sértettet összeesett, a vádlott megállapította, hogy a férfi meghalt, de ennek ellenére több alkalommal újra megütötte a szerszámmal.

A vádlott a holttestet elásta a szántóföldön, később a pajszervasat a Tiszába dobta.

Az asszony a rendőrségen bejelentette férje eltűnését, megemlítve, Németországba utazhatott munkavállalási célból. A férfit hét évvel később, a nő kezdeményezésére holttá nyilvánították.

A rendőrség az iratokat újraértékelve - az elévülési idő előtt egy hónappal - indított nyomozást, és hallgatta ki gyanúsítottként a szegvári nőt. A vádlott azt követően tett beismerő vallomást, hogy a poligráfos vizsgálaton kiderült, tudomása van a férjével történtekről.

A holttestet - bár talajradarral, kutyákkal, katonák, régészek bevonásával is keresték - nem találták meg.

Az asszony a bíróságon minden korábbi vallomást visszavonta, ezt azzal indokolta, hogy az őt kihallgató
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 15:45
Sajtóértesülés: folytatódik a Lengyelországgal szembeni eljárás
A PAP három meg nem nevezett, egymástól független brüsszeli forrásra hivatkozva megírta: a meghallgatásról az uniós nagykövetek csütörtöki értekezletén született döntés, ahol az EU-ügyekért felelős tagállami miniszterek június 26-án esedékes tanácsülését készítették elő. Az értesülés szerint a lépést az Európai Bizottság "egyik képviselője" kezdeményezte.

Az információt pénteken az EB szóvivője, Alexander Winterstein nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Winterstein azt a sajtóértesülést sem kívánta kommentálni, amely szerint a jövő hét elején Varsóba látogatna Frans Timmermans, az EB első alelnöke, épp az eljárás kapcsán.

A PAP úgy tudja, a meghallgatás megrendezését támogatták Németország, Franciaország, Belgium, Luxembourg és a skandináv államok nagykövetei, míg Lengyelország mellett Magyarország ellenezte a lépést, a többi állam képviselői pedig nem nyilvánítottak véleményt.

Az uniós jogállamisági eljárást Brüsszel tavaly decemberben indította el Varsóval szemben. A lengyel
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 21:47
Jakusima sziget erdő borította hegyvidéke
évtizedes facsemetékkel. Évszázadokkal ezelőtt óriási lendülettel irtották a sziget fáit. Hajót, házat, vagy bármi mást lehetett építeni a magas gyantatartalmú, víz- és rothadásálló, kiváló minőségű fákból. A jakusimai fa fogalom volt, az ország többi részével szemben itt nem rizsben, hanem fában fizették az adót. Egy idő után nemcsak az állam, hanem a korábban az ilyesmitől ódzkodó helyiek is hasonló hévvel kezdték irtani az ezeréves erdőt. Az erdőirtást végül még éppen azelőtt állították meg, és nyilvánították nemzeti parkká a szigetet, hogy minden elfogyott volna.

Azokat a többezer éves cédrusokat, amik sértetlenül átvészelték mindezt, jakuszuginak hívják, és nagy tisztelet övezi őket. Más, hasonlóan öreg példányokat ugyan kivágtak, de nem a tönkjükkel együtt - a meghagyott tönkből így új fák nőttek ki. A második generációi fái (nyidájszugi) így csak többszáz évesek. És itt jön az
schuro, 2018. június 06. szerda, 21:21
Izraeli állampolgár lett Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa
milliárdos, aki 2003-ban vette meg a Chelsea FC anyavállalatát, nem volt jelen már az angol labdarúgó FA Kupa május 19-i döntőjén sem a londoni Wembley Stadionban, ahol csapata Eden Hazard tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A BBC által megszólaltatott izraeli bevándorlási illetékesek szerint Abramovics a múlt héten felkereste Izrael moszkvai nagykövetségét, és meghallgatása után, zsidó származása révén az izraeli hatóságok a helyi törvények alapján jogosulttá nyilvánították a letelepedésre Izraelben.

A BBC által hétfőn idézett izraeli médiaforrások szerint Abramovics már meg is kapta izraeli személyazonossági okmányait.

A The Times of Israel című izraeli napilapnak izraeli belügyminisztériumi illetékesek hétfőn megerősítették, hogy Abramovics letelepedett Izraelben.

Izraeli útlevéllel a Chelsea tulajdonosa vízum nélkül bármikor beutazhat Nagy-Britanniába, jóllehet állandó brit tartózkodási engedélyt ez sem jelent számára.

A brit kormány nem adott
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 00:57
2018. május 18., pénteki Napiszöveg
Elmondta, hogy a démo-
nok hisznek Isten létezésében,
még sincs valódi hitük, hiszen
akadályozzák Isten szándékának
a megvalósulását (Jakab 2:19, 20NW Ugye hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és rettegnek.20De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hitnek tettek nélkül semmi haszna?).
Jakab egy jó példát is felhozott,
egy ókori hithű férfiét, és ezt kérdez-
te:,,Ábrahámot, a mi atyánkat vajon
nem cselekedetek által nyilvánították
igazságossá, miután felajánlotta fiát,
Izsákot az oltáron? Látod, hogy a hite
együtt munkálkodott a cselekede-
teivel, és a cselekedetei által
lett tökéletes a hite"(Jakab 2:21-23NW Ábrahámot, a mi apánkat vajon nem tettek által nyilvánították igazságossá, miután felajánlotta a fiát, Izsákot az oltáron?22Látod, hogy a hite a tetteiben nyilvánult meg, és a tettei által lett tökéletes a hite.23Így hát beteljesedett az írás, amely ezt mondja:,,Ábrahám
charlotteani, 2018. május 18. péntek, 17:13
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Szentpétervári-híd
bajzateva
2008. október 08. szerda, 14:49
elmebeteg műve.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 17:28
elmebeteg.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:39
Elmehet,elmebeteg.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:35
elmebetegek
tinkaa
2007. március 17. szombat, 18:59
Dmitrij Medvegyevvel.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:13
Dmitrij Sosztakovics.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:05
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.