Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 10:03 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emberevő drogok hódítanak
Emberevő drogok hódítanak
2011-08-25 06:56:00
Címkék: Egyesült Államok, Oroszország, kábítószer, kokain, Krokodil

Az Egyesült Államokban utcára kerülő kokain háromnegyedébe kevernek olyan anyagot, amely lassan elkezdi felzabálni az ember húsát. Közben Oroszországban az otthon is előállítható Krokodil okoz borzalmas függőséget és halált. A posztot csak erős idegzetű felnőtteknek ajánljuk!

Bevalljuk, elég sokat töprengtünk azon, megírjuk-e a mai posztot, mert véletlenül sem szeretnénk túlzottan szenzációhajhásznak tűnni. (Hűséges olvasóink úgyis tudják, hogy a lelkünk mélyén azok vagyunk...) A probléma ugyanakkor annyira súlyos, hogy fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet.

Kezdjük az amerikai helyzettel, amely ugyan bizonyos mértékben szelídebb, ám elterjedtségét tekintve mégis hátborzongató. A helyzet ugyanis az, hogy becslések szerint az Egyesült Államokban forgalomba kerülő kokain háromnegyedébe olyan anyagot kevernek, amely bőrvérzést okoz.

Két jelentős orvosi folyóirat is foglalkozott az utóbbi hónapokban az üggyel, dokumentált eseteken keresztül bemutatva a tüneteket, melyek általában a füleken, az arcon, vagy a végtagokon jelentek meg jellemzően fekete, elhaló bőr formájában.

A Journal of the American Academy of Dermatology szaklapjában megjelent tanulmány egyik szerzője, a Harbor-UCLA Medical Center munkatársa, Noah Craft szerint egyre nő az esetek száma.

Forgalomból kivont gyógyszer

A kokainba kevert anyag neve levamizol és korábban rákos betegek kezelésére használták, ám később a mellékhatásai miatt kivonták a forgalomból. A szer használata olyannyira elterjedt, hogy az amerikai kábítószerügyi hatóság által elkobzott szállítmányok háromnegyede tartalmazza.

A levamizol egyik tulajdonsága, hogy jelentősen csökkenti a fehérvérsejteket. A drogcsempészek és -árusok azért használják előszeretettel, mert olcsóbb, mint a tiszta kokain, ráadásul ráerősít annak hatására. A szintetikus gyógyszert a 70-es évektől a 90-es évekig forgalmazták az Egyesült Államokban, ekkor derült ki az is, hogy álmatlanságot és túlzott éberséget okoz, ami a kokainra is jellemző.

A szer a csontvelőt támadja meg, éppen ezért az egyik szakértő a HIV-fertőzéshez hasonlította. ,,A betegek 10 százaléka súlyos fertőzésben hal meg. Úgy mászkálnak közöttünk, mint egy időzített bomba" - mondta Dr. Noah Craft, a Los Angeles-i Biomedikai Kutatóintézet bőrgyógyásza.

A krokodik halálos támadása

Bizonyos szempontból még ennél is rosszabb a helyzet Oroszországban, ahol a Krokodil nevű őrület terjed. A borzalmas szer elsősorban a heroinisták körében terjed, aminek egyetlen oka az, hogy hihetetlenül olcsó. Míg egy adag heroin Oroszországban 6000 forinttól indul és mondjuk 12 ezer forintnál áll meg, addig a Krokodilt ennek a tizedéből elő lehet állítani.

A szer legfőbb hatóanyaga a heroinnál is erősebb dezomorfin, aminek előállításához egyebek mellett kodeintartalmú fejfájás-csillapítókat is használnak. A következmények egész egyszerűen irtózatosak. A bőr gyakorlatilag lehull a beteg testéről, majd a hús jön, egészen addig, amíg végül csak a csontok maradnak.

A YouTube-on több videó is látható a betegség végső stádiumában lévő emberekről. Gondolkoztunk egy ideig, hogy kitegyük-e ide, de miután megnéztük (és magunkhoz tértünk a sokkból), úgy döntöttünk, hogy csak linkeljük. Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy nagyon durván sokkoló képsorokat lát majd, csak akkor nézze meg, ha erre felkészült!

Visszatérve az adatokra: egyes becslések szerint az orosz kábítószeresek közül minden huszadik használja a szert, ami körülbelül 100 ezer ember. Nem nagyon tudunk mit mondani, talán csak annyit: jó lenne, ha Magyarországot elkerülnék az ilyen szerek (is), mert a vége maga a gyorsított halál.
horvathnemagdi, 2011. augusztus 26. péntek, 00:08
Címkék: Egyesült Államok, Egyesült Államokban, Közben Oroszországban, American Academy, Harbor-UCLA Medical Center, Noah Craft,
Kommentek
A kertek szelleme
törekszenek, hogy felhívják a látogatót a Hearn fantasztikus életútjának nyugatról keletre való átjutására, ültetési és egyéb tervezési vonásaik révén a keleti egzotizmus érzetét a nyugati szemekbe. Ez a szempont jól megfogalmazott ebben a leírásban két német látogató:

A Lafcadio Hearn Gardens egyedülálló hely. A keleti spirituális szimbolikát és a hagyományos építészetet ötvözi az életrajz nyugati elképzelésével. Az ír-görög férfi életének története, amely egy hosszú tartózkodás után az Egyesült Államokban Japánba költözött, a növények, a fák és a víz, a kőzetek és a kőszobrok egy olyan területbe kerültek, amely a látogatót születésről halálra vezette a földről a mennybe. A helyszín, valamint a világosság és a színhasználat konkrét felhasználásával az elrendezés inspirál egy meta-fizikai sétát, és átadja a helyet a japán népmesék lenyűgöző kölcsönhatásának és a kinyilatkoztatás keresésének, amely az európai irodalom legfontosabb pillanatait ősidők óta . Hearn figurákat, mint a kertek Spiritus
bedmarika47, 2018. július 15. vasárnap, 00:15
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 154. (24 kép).
1925

Chile legdélebbi részein, a Tűzföld szigetvilágában élő
Selknam férfi szokatlan testfestése, 1923

Egy Mikulás Helsinki utcáin, Finnország, 1930

Egy késdobáló asszisztense, Egyesült Államok, 1931

Feodor Chaliapin orosz opera énekes jelmezben, Moszkva, Oroszország, 1908

Rendőrségi fotó készités erőszakkal, Egyesült Államok,
schuro, 2018. július 14. szombat, 17:59
Meg fogsz lepődni, négy év múlva mikor lesznek a vb-meccsek
világbajnokságot. Mint ismert, a Katarban nyáron elviselhetetlen a hőség, ezért öt hónappal csúsztatták a tornát. Gianni Infantinót, a nemzetközi futballszövetség (FIFA) elnökét a pénteki sajtótájékoztatóján kérdezték a mezőny bővítéséről is, melynek értelmében 2026-tól 32 helyett 48 válogatott szerepel majd a vb-n. Alaposan kielemeztük a kérdést a döntés előtt. Olyan csapatok maradtak le a mostani tornáról, amelyek korábban szinte állandó résztvevőnek számítottak: Olaszország, Hollandia, az Egyesült Államok, Törökország, de nincs itt a Copa America-győztes Chile, vagy éppen Kamerun sem. Tehát nemcsak a FIFA tagállamainak száma nőtt, hanem a színvonal is emelkedett világszerte. De jó példa a mostani vb-n újonc Panama. Úgy ünnepelték az első góljukat, amikor 6-1-re kikaptak az angoloktól, mintha megnyerték volna a vb-t. Erről szól a vb, így még több ország átélheti ezt - magyarázta a FIFA vezére.

A nyitóképen jobbra a Katarban futballozó Xavi - fotó: Alex
maroka, 2018. július 14. szombat, 06:26
A reménység imája
kardokkal - a háborút jelenti. A harmadik egy fekete lovon ült, kezében mérleg volt, és éhség volt a neve. A negyedik lovas - kezdetben fakó színű - neve a halál.
(A pestis először Ázsiában tör ki ebben az évben, de a WHO nem veszi figyelembe, gyorsan elterjed és sok millió ember esik áldozatul. 2003-ban a Közel-Keleten háború tör ki. Ez egy merénylettel kezdődik, egy fontos személyiség ellen, az arab-izraeli konfliktusban. Ez a félelmetes esemény az öngyilkossági támadások egész sorát váltja ki az Egyesült Államok ellen. A fanatikusok támadásainak célpontjai: bevásárló-központok, tömb-házak, sport-létesitmények. Terroristák által vezetett repülőgépek zuhannak a kormány épületére, emlékművekre és Mount Rusmorera. Az elnök bejelenti, hogy az amerikai érdekek veszélyben vannak. Oroszország és Kína u.ilyen álláspontra helyezkedik. (Oroszország Amerikához csatlakozik, Kína az arabokhoz.) Egy nehéz, véres időszak következik. Amerika győztesen kerül ki, de nagy veszteségekkel az emberi életben, és a gazdasági
lilagondolatok, 2018. július 13. péntek, 06:47
Péntek 13 és a fekete macska
Sokan a fejükhöz kapnak, és közelgő szerencsétlenséget vizionálnak, ha átszalad előttük az úton egy fekete macska. Miért lett ilyen rossz híre szegény cicusnak? Az évezredek során a macskák sok hányattatáson mentek keresztül. Egyiptomban a macska nagy népszerűségnek örvendett, sőt a macskakultuszt az istenekre is kiterjesztették. A macska megbecsült, szent állat, a fekete pedig a boldogság színe volt. Az ókori cicák emlékét sírok és szobrok őrzik.
- A középkori keresztények azzal vádolták a fekete macskát, hogy a boszorkányok szövetségese. A sűrűn előforduló boszorkányégetés elől a boszorkány macskája sem menekült. Ebben a korban rengeteg macskát - különösen feketét - irtottak ki, mert hittek abban, hogy rontást hoz, és pestist okoz. Az újkorban, a reneszánsz kor kezdetén a macskák elvesztették isteni és ördögi tulajdonságukat, közönséges háziállattá váltak.
- A macska és az ember barátsága egyre szorosabbá vált, ám a fekete macska babonája tovább él. Az Egyesült Államokban és Franciaországban a
maroka, 2018. július 12. csütörtök, 18:57
A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai
petúnia, s hivatalos megnevezése ehető paradicsom. A paradicsom termése a fajtától függően 1,5 - 10 cm méretű, többnyire gömbölyű, belseje kamrácskákra tagolódik, melyek alakja és száma fajtái szerint változó.

Gyümölcs vagy zöldség?

Évek óta folyik a vita afelől, hogy a paradicsom gyümölcs-e vagy zöldség. Az USA-ban kezdődött azzal, hogy egy beszállító megtagadta a paradicsom utáni zöldségbehozatali vám megfizetését és a paradicsomot gyümölcsnek nyilvánította. Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy határozott, hogy a paradicsom zöldség. Az EU 113/2001 sz. rendelete gyümölcsnek nyilvánította, miszerint: "E rendelet szerint a paradicsom, a rebarbara ehető szárai, a sárgarépa és az édesburgonya, az uborka, a tök, a dinnye és görögdinnye gyümölcsnek tekintendő."
A paradicsom tehát gyümölcs, általában azonban a zöldségkategóriába soroljuk, ugyanúgy, mint az uborkát, padlizsánt vagy a babot.


A paradicsom egészségre gyakorolt
eva6, 2018. július 12. csütörtök, 08:00
Dolgok amelyek sokkal nagyobbak mint gondolnánk
faroklapátja.

Szokásos közlekedési lámpa.

Heidelbergi várkastély 7 méter átmérőjű és 8,5 méter hosszú, 220.000 literes boroshordója.

Sherman tábornok fája egy óriás mamutfenyő az Egyesült Államokban. Törzsének közel 1487 köbméteres nagysága alapján (2012-es adat) a Föld legnagyobb törzstérfogatú fájának tartják.

A gyakran 25-30 méter magasságot elérő kókuszpálma.

A Hitachi EX 5600-6 lánctalpas kotrógép 27 köbméteres
schuro, 2018. július 09. hétfő, 21:58
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
Oroszországban 10.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 1.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 9.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:00
Oroszországban 8.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 7.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 6.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 5.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 47.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.