Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 07:57 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emberevő drogok hódítanak
Emberevő drogok hódítanak
2011-08-25 06:56:00
Címkék: Egyesült Államok, Oroszország, kábítószer, kokain, Krokodil

Az Egyesült Államokban utcára kerülő kokain háromnegyedébe kevernek olyan anyagot, amely lassan elkezdi felzabálni az ember húsát. Közben Oroszországban az otthon is előállítható Krokodil okoz borzalmas függőséget és halált. A posztot csak erős idegzetű felnőtteknek ajánljuk!

Bevalljuk, elég sokat töprengtünk azon, megírjuk-e a mai posztot, mert véletlenül sem szeretnénk túlzottan szenzációhajhásznak tűnni. (Hűséges olvasóink úgyis tudják, hogy a lelkünk mélyén azok vagyunk...) A probléma ugyanakkor annyira súlyos, hogy fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet.

Kezdjük az amerikai helyzettel, amely ugyan bizonyos mértékben szelídebb, ám elterjedtségét tekintve mégis hátborzongató. A helyzet ugyanis az, hogy becslések szerint az Egyesült Államokban forgalomba kerülő kokain háromnegyedébe olyan anyagot kevernek, amely bőrvérzést okoz.

Két jelentős orvosi folyóirat is foglalkozott az utóbbi hónapokban az üggyel, dokumentált eseteken keresztül bemutatva a tüneteket, melyek általában a füleken, az arcon, vagy a végtagokon jelentek meg jellemzően fekete, elhaló bőr formájában.

A Journal of the American Academy of Dermatology szaklapjában megjelent tanulmány egyik szerzője, a Harbor-UCLA Medical Center munkatársa, Noah Craft szerint egyre nő az esetek száma.

Forgalomból kivont gyógyszer

A kokainba kevert anyag neve levamizol és korábban rákos betegek kezelésére használták, ám később a mellékhatásai miatt kivonták a forgalomból. A szer használata olyannyira elterjedt, hogy az amerikai kábítószerügyi hatóság által elkobzott szállítmányok háromnegyede tartalmazza.

A levamizol egyik tulajdonsága, hogy jelentősen csökkenti a fehérvérsejteket. A drogcsempészek és -árusok azért használják előszeretettel, mert olcsóbb, mint a tiszta kokain, ráadásul ráerősít annak hatására. A szintetikus gyógyszert a 70-es évektől a 90-es évekig forgalmazták az Egyesült Államokban, ekkor derült ki az is, hogy álmatlanságot és túlzott éberséget okoz, ami a kokainra is jellemző.

A szer a csontvelőt támadja meg, éppen ezért az egyik szakértő a HIV-fertőzéshez hasonlította. ,,A betegek 10 százaléka súlyos fertőzésben hal meg. Úgy mászkálnak közöttünk, mint egy időzített bomba" - mondta Dr. Noah Craft, a Los Angeles-i Biomedikai Kutatóintézet bőrgyógyásza.

A krokodik halálos támadása

Bizonyos szempontból még ennél is rosszabb a helyzet Oroszországban, ahol a Krokodil nevű őrület terjed. A borzalmas szer elsősorban a heroinisták körében terjed, aminek egyetlen oka az, hogy hihetetlenül olcsó. Míg egy adag heroin Oroszországban 6000 forinttól indul és mondjuk 12 ezer forintnál áll meg, addig a Krokodilt ennek a tizedéből elő lehet állítani.

A szer legfőbb hatóanyaga a heroinnál is erősebb dezomorfin, aminek előállításához egyebek mellett kodeintartalmú fejfájás-csillapítókat is használnak. A következmények egész egyszerűen irtózatosak. A bőr gyakorlatilag lehull a beteg testéről, majd a hús jön, egészen addig, amíg végül csak a csontok maradnak.

A YouTube-on több videó is látható a betegség végső stádiumában lévő emberekről. Gondolkoztunk egy ideig, hogy kitegyük-e ide, de miután megnéztük (és magunkhoz tértünk a sokkból), úgy döntöttünk, hogy csak linkeljük. Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy nagyon durván sokkoló képsorokat lát majd, csak akkor nézze meg, ha erre felkészült!

Visszatérve az adatokra: egyes becslések szerint az orosz kábítószeresek közül minden huszadik használja a szert, ami körülbelül 100 ezer ember. Nem nagyon tudunk mit mondani, talán csak annyit: jó lenne, ha Magyarországot elkerülnék az ilyen szerek (is), mert a vége maga a gyorsított halál.
horvathnemagdi, 2011. augusztus 26. péntek, 00:08
Címkék: Egyesült Államok, Egyesült Államokban, Közben Oroszországban, American Academy, Harbor-UCLA Medical Center, Noah Craft,
Kommentek
Lengyel külügyminiszter: a lengyelországi állandó amerikai támaszpont nem sértené a NATO-Oroszország megállapod
alapokmány vonatkozó részeit úgy értelmezte, hogy azok "politikai jellegű" előírások, nincs jogerejük. "Ráadásul +jelentős+ katonai jelenlétről esik ott szó", és az említett "+politikai önkorlátozást+ a biztonságilag kedvező környezettől teszik függővé" - fejtette ki a lengyel külügyminiszter, hozzáfűzve: "Mint tudjuk, a NATO keleti szomszédságában a helyzet jelentősen megromlott". Ennek példájaként a 2014-ben kirobbant ukrajnai konfliktust emelte ki.

Úgy vélte: a lengyelországi bázis tervét az Egyesült Államok jelenleg "inkább pozitívan" értékeli, mint olyat, amely jelentősen növelné a NATO védelmi és elriasztó képességeit. A legfontosabb döntést ez ügyben majd az amerikai kongresszus hozza meg - húzta alá. "A demokraták és a republikánusok egyaránt fenyegetésként fogják fel Oroszországot, ezért kedvezően viszonyulnak javaslatainkhoz" - mondta Czaputowicz. Szerinte az Egyesült Államokban ez ügyben jövő év tavaszán születhetnek az első döntések.

Michal Dworczyk, a lengyel miniszterelnöki hivatal
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:47
Németh Sándor: a migráció elhibázott kezelése mélyítette leginkább az uniós országok közötti ellentéteket
A vallási vezető az egyház vezetőinek írt levelében úgy fogalmazott, az EU jelenlegi formájában működésképtelen, és az európai elit fél attól, hogy véglegesen leszakad az Egyesült Államoktól, Kínától, sőt Oroszországtól is, s így marginális szerepet fog betölteni a világpolitika alakításában; ennek számos negatív következménye pedig a tagországok polgárainak életminőségében is romlást idézne elő.

Ez a félelem különösen erőteljesen a német és francia hatalmi elit körében tapasztalható - tette hozzá.

"A jelenlegi Európai Unió még nem birodalom, tévedésnek tartom azokat a keresztény körökben elterjedt minősítéseket, melyek a mostani Európát a Jelenések 13. fejezetében szereplő fenevaddal azonosítják. De kétségkívül lehet belőle ilyen birodalom, illetve létrehozhatja annak fundamentumait, ráadásul már a közeljövőben. Emiatt lett biblikus szempontból nagyon izgalmas az európai parlamenti választás kampányának kezdete, és az előttünk álló hónapok a választás igazi tétjét még inkább egyértelművé
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 10:37
Török puccskísérlet - Ismét több mint 100 katona ellen adtak ki elfogatóparancsot
Az ankarai ügyészség szerint az érintettek rendszeres telefonos kapcsolatban álltak a mozgalom légierőbe beépülő tagjainak "tanítómestereivel".

A gyanúsítottak között három ezredes, két alezredes, hat őrnagy, három százados, 18 főhadnagy, egy hadnagy és 77 altiszt van.

A reggeli órákban 85 katonát már őrizetbe is vettek a hatóságok, akiket kihallgatásra Ankarába szállítanak.

A török vezetés az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát teszi felelőssé a 2016-os hatalomátvételi incidensért. A hivatalos álláspont szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderő soraiba is. Gülen következetesen tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés a puccskísérlet óta szakadatlan. Törökországban az elmúlt 26 hónap alatt összesen több mint 159 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 77 ezret pedig előzetes
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 09:56
Áder: csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni
Az államfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számos nemzetközi példával mutatott rá a víz túlhasználatának veszélyeire, hangsúlyozva: csak fenntartható, ellenőrizhető módon történhet az öntözés. A talajvíz szintje Magyarországon is folyamatosan csökken, így nem mindegy, milyen mértékben vesszük ki a vizet - hangsúlyozta.

Felidézte, ezért is küldte az Alkotmánybírósághoz azt a törvényt, amely engedély nélkül is lehetővé tette volna legfeljebb 80 méteres kutak fúrását.

Engedély nélkül ki ellenőrizhetné, hogy a fúrás valóban megáll-e 80 méternél, vagy egy kontármunka következtében már az ország számára stratégiai fontosságú, ma még tiszta ivóvízbázist szennyezzük-e? - tette fel a kérdést.

Beszámolt arról is, hogy a vízválság megelőzése lesz a jövő évi, budapesti víz világkonferencia témája. Emlékeztetett arra, hogy az ENSZ tanácsadó testülete - amelynek Áder János is tagja volt - három "vízdrámára" hívta fel a figyelmet: a sok víz, a kevés víz és a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 08:46
A Brett Kavanaugh főbírójelöltet szexuális zaklatással megvádoló nő feltételeket szab a szenátusi meghallgatásá
ügyvédje, Debra Katz nem részletezte. Levelet írt viszont a szenátusi bizottságnak, és ebben azt hangoztatta: ügyfelét halálosan megfenyegették, és garanciákat akar a személyi biztonságára.

A Politico című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: Ford ügyvédje azt akarja, hogy Kavanaugh nyilatkozzon elsőként a zaklatási ügyben.

Donald Trump elnök júliusban jelölte a tekintélyes szakmai pályafutással rendelkező Brett Kavanaugh-t, a washingtoni fellebbviteli bíróság bíráját az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság bírájának. A bizottság demokrata párti szenátorainak többsége már a meghallgatás előtt jelezte, hogy nem kívánja megszavazni a republikánus elnök jelöltjét. A szenátusi szavazásra pénteken került volna sor.

Dianne Feinstein demokrata párti szenátor azonban a hét elején bejelentette: birtokában van egy kaliforniai pszichiáternő levele, aki azt állítja, hogy évtizedekkel ezelőtt, még diákként, Kavanaugh és a barátja szexuálisan
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 08:06
Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat és vasárnap
gyorsasági vb, Aragón Nagydíj, Moto3, MotoGP, Moto2, 1. szabadedzés13.05, 14.00 és 15.00: Motorsport, gyorsasági vb, Aragón Nagydíj, Moto3, MotoGP, Moto2, 2. szabadedzés

Spíler2 TV20.45: Labdarúgás, spanyol bajnokság, Huesca-Real Sociedad

szeptember 22., szombat:

------------------------

M4 Sport11.45: Labdarúgás, Magyar Kupa, Nyírbátor-Nyíregyháza14.00: Cselgáncs, vb, Baku, női 57 kg és férfi 73 kg14.45: Labdarúgás, Magyar Kupa, Szegedi Vasutas-Ferencváros19.00: Kosárlabda, női vb, Egyesült Államok-Szenegál

Sport 115.15: Labdarúgás, német bajnokság, Hoffenheim-Borussia Dortmund17.45: Kézilabda, férfi BL, Barcelona-Telekom Veszprém22.00: Labdarúgás, portugál bajnokság, Setúbal-FC Porto

Sport 213.00: Tenisz, ATP-torna, Szentpétervár15.00: Kézilabda, férfi BL, Csehovszkije Medvegyi-Sporting17.30: Autósport, TCR, Monza, 1. futam18.30: Labdarúgás, német bajnokság, Schalke 04-Bayern München20.30: Ökölvívás, profi gála, Anthony Joshua-Alekszandr Povetkin, London

Eurosport 112.00:
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 07:56
Lövöldözés volt az Egyesült Államok legkülönbözőbb helyein egymástól függetlenül
Los Angelesben helyi idő szerint a délutáni órákban dördültek lövések egy iskola közelében, a marylandi Baltimore mellett egy illatszerbolt és patika raktárja mellett lőtt agyon három embert egy nő, aki önmagát is halálosan megsebesítette, a pennsylvaniai kisvárosban pedig egy férfi a feleségét, a szüleit, majd önmagát lőtte agyon.

Los Angeles üzleti negyedében egy iskola melletti étteremben tört ki lövöldözés, egy diák és egy iskolai alkalmazott súlyosan megsebesült, a feltételezett elkövetőt - egy 18-20 év körüli fiatal férfit - letartóztatták. A rendőrség nem közölte sem a gyanúsított kilétét, sem a bűncselekmény esetleges mozgatórugóit. Csütörtökön este még nagy erőkkel folyt a nyomozás egy másik elkövető után is.

Pennsylvaniában a West Chester közelében fekvő East Goshen városkában az 59 éves Bruce Rogal a feleségére lőtt rá, mert beadta a válókeresetet, majd elment a helyi idősotthonba, ahol végzett a szüleivel, végül öngyilkos lett. A feleség túlélte a merényletet.

Marylandben a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 07:08
Az amerikai kormányzat erősíti a kibertámadások elleni védekezést
A negyvenoldalas stratégia új irányelveket vázol fel a szövetségi kormányzat és ügynökségek számára azt illetően, hogy hogyan védjék az eddiginél hatékonyabban a saját adatbázisukat, az Egyesült Államok létfontosságú infrastruktúráit, és az amerikai állampolgárok adatait is.

John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó a stratégia bemutatásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a változtatásra nagy szükség volt, de - ahogyan fogalmazott - "nemcsak azért, hogy offenzívabbak legyünk a kibertérben, hanem azért is, hogy új, elrettentő struktúrák létrehozásával megmutassunk ellenségeinknek, hogy ellenünk indított támadásaikért nagyobb árat kell majd fizetniük, mint amennyit akarnának".

A nemzetbiztonsági tanácsadó ugyanakkor leszögezte: az Egyesült Államok nem készül kiberháborúra.

Az új kiberstratégia egy sor elsődleges fontosságú feladatot vázol fel: köztük például globális internet-politika kidolgozásának szükségességét, vagy kiberbiztonsági szakértők kiképzését.

A stratégiát mind a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 07:08
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
Oroszországban 10.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 1.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:01
Oroszországban 9.JPG
feviroza
2015. augusztus 29. szombat, 00:00
Oroszországban 8.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 7.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 6.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 5.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
Oroszországban 47.JPG
feviroza
2015. augusztus 28. péntek, 23:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.