Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 03:10 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Első ilyen egyenes beszéd magyar kormány részéről 1947 óta
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszéde - Szarvas

2017. június 3.

Hölgyeim és Uraim!

Amikor messzebbről érkező külföldi ismerősök, barátok,- akiknek a 'Trianon' szó nem jelent semmit, legfeljebb egy csinos versailles-i kastélyt,- megkérdezik tőlem, miért ilyen mágikus, miért ilyen baljóslatú ez a szó nekünk, magyaroknak, akkor többnyire elég az is, ha csak a szikár tényeket kezdem sorolni...

Azt, hogy az első világháborút lezáró úgynevezett ,,békében" Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát. Hogy egyik napról a másikra 320 ezer négyzetkilométer területű, 20 milliós középhatalomból egy 93 ezer négyzetkilométeres, csupán hétmillió lakost számláló kisállammá vált. Hogy Románia érdem és jogalap nélkül megszerezhette a Partiumot és Erdélyt. A délszláv állam a Délvidéket. A korabeli Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját. Hogy így nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre a Monarchia romjain.

Új országok, ahol a kisebbségbe szorult magyarság olyan diszkriminatív bánásmódban részesült, mint amivel korábban a Monarchia alatt éppen az akkori többségi magyarságot vádolták. Csupán a szerepek fordultak meg, csupán az inga lendült a másik irányba.

A távolabbról érkezett külföldi barátok, ismerősök már ennyiből is, maguktól is érteni szokták: hogy Trianon valójában egy adminisztratív eszközökkel végrehajtott etnikai vendetta volt, nem pedig békeszerződés. Hogy Trianon nem történelmi igazságot osztott a győzteseknek, sokkal inkább földet: értékes bányákat, hatalmas erdőket, zsíros magyar földeket.

A harag és részrehajlás nélkül ítélő, messziről jött idegen már a szikár tényekből is megérti, hogy: Trianon nem lezárta, hanem fenntartotta a háborút. Hiszen az valójában az első világháború utolsó nagy ütközete volt. Az utolsó csata, amelyben a magyaroknak fegyvertelenül, hátrakötött kézzel kellett a túlerővel szemben megvédeniük azt, ami Isten és ember előtt évszázadok óta az övék volt. Hogy Trianon nem békét hozott Európának - sőt, a világnak -, hanem újabb háborút. Elkerülhetetlenné tette az újabb világégést, amely még az elsőnél is pusztítóbb, fájdalmasabb és szégyentelenebb lett.

A trianoni diktátum bizony Magyarország fájdalma, de egész Európa bűne és az egész nyugati világ szégyene. Az volt és az maradt. Maradt - Magyarországot ugyanis az elmúlt közel 100 évben még soha senki meg nem követte Trianonért. Még csak nem is jóvátételről beszélek. Bár miért is ne beszélhetnénk akár a magyaroknak járó jóvátételről is, nem csak szimbolikus gesztusokról. Főhajtásról, bocsánatkérésről.

A szomszédos országok vezetőinek nyilvánosan elmondott szavairól, amelyben legalább elismerik végre és nem tagadják tovább az igazságtalanságot. Azt az igazságtalanságot, amelyet Európa egykori ,,főrészvényesei" a magyarokkal szemben elkövettek, amelynek az ő elődjeik bizonyos esetekben a cinkosai, de minden esetben a haszonélvezői voltak. Mikor látunk végre szlovák kormányfőt vagy román elnököt részvétet nyilvánítani, együttérzést kifejezni június 4-én a magyar nagykövetségen? Mert olyan magyar miniszterelnököt már láttunk, aki a román nemzeti ünnepen pezsgővel koccintott Nagy-Románia születésnapjára. Mikor beszél végre szerb elnök a magyar országgyűlésben, hogy bocsánatot kérjen Trianonért, ahogy Áder János kért bocsánatot az újvidéki vérengzésért? Vagy mikor jön el hozzánk Clemenceau utódja, a francia miniszterelnök, vagy még inkább maga a francia elnök, hogy a történelmi folytonosság nevében megkövesse a magyarokat? Hogy megkövessen minket az antant hamisított térképei, a magyar küldöttség minden jogos érvének figyelmen kívül hagyása, a nemzetiségi határok önkényes kettészelése, Magyarország bűnbakként és áldozati bárányként való odavetése miatt?

Mert az kiváló dolog, hogy Emmanuel Macron frissen megválasztott francia elnök a győzelme után az Örömóda, vagyis az Európai Unió himnuszának a hangjaira vonult fel a színpadra. De Európa egyik legfontosabb vezetőjeként végre ideje volna megértenie azt is: nekünk, magyaroknak többé nem elég azt mondani, hogy Trianon helyett vigasztalódjunk Schengennel.

Schengen ugyanis nem válasz Trianonra! Sőt, ami azt illeti, abban, amit Magyarország a schengeni közös határok védelme miatt mostanában Európa vezetőitől kap, sokkal inkább visszhangzik ugyanaz az igazságtalanság, ami üvöltött 100 éve a trianoni diktátumból is.

Ami akkor nemcsak a történelmi Magyarországot verte szét, hanem a korabeli Európát is. Amely igazságtalanság - a mai kettős mérce - sajnos ugyanígy bomlaszthatja, gyengítheti és szétverheti a mai Európát, az Európai Uniót is. Mi békeszerető és józan nép vagyunk. Ma nem akarunk határrevíziót. És pláne nem akarunk etnikai feszültséget, Isten ne verjen a szánkra, újabb háborúkat Európában vagy bárhol a világban. Ha lemondunk a revíziós igényekről, még nem jelentheti azt, hogy újabb 100 évig eltűrjük a provokációkat. A nemzeti érzékenységünk újabb és újabb megsértését. Azt, hogy senki, de senki nem törleszt semmit a velünk szemben fennálló trianoni adósságából.

Igazságot Magyarországnak! - a közel százéves követelés, amit magyarok és a világ jóérzésű népei, polgárai megfogalmaztak még mindig érvényes. Még mindig teljesítésre vár. Itt az ideje, hogy szomszédjaink és Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet Trianonnak az áldozata, nem pedig az előidézője, elkövetője. Az nem járja, hogy Európa és a szomszédos államok vezetői csak annyit tudnak mondani erre a történelmi igazságtalanságra, hogy a magyaroknak ideje volna végre túllépniük a régi sérelmeken.

Elég az álszent, lekezelő mondatokból. A magyar sebek akkor tudnak behegedni, ha nem nyitják fel újra meg újra. Ha nem szórnak bele sót minden nap. Ha a szomszédos államok vezetői és persze a közös Európa dolgában illetékes politikusok végre megértéssel és tisztelettel fordulnak a magyarok iránt, a magyarok nemzeti érzékenysége felé. Ha nem abban serénykednek, hogyan asszimilálják a magyar kisebbséget. Hogyan tüntessék el a magyar nyelvű helyiségnév- és utcanév-táblákat. Hogyan szorongassák a magyar nyelvű oktatási intézményeket és hogyan gáncsolják el a határaik között élő tömbmagyarság autonómia-törekvéseit. Közelít Trianon századik évfordulója, ez pedig nem a felejtésre ok, mert mi nem felejtünk.

Nem, nem, soha!

Az évforduló arra ok, hogy végre rendezzük közös dolgainkat, hogy Magyarország és a magyarság jóvátételt - ha nem anyagi, hát, legalább erkölcsi és politikai jóvátételt - kapjon a világtörténelem egyik legnagyobb igazságtalanságáért. Azért az igazságtalanságért, amelynek ez a nép a legnagyobb kárvallottja volt és bizonyos értelemben a mai napig az is maradt.

Igazságot Magyarországnak, tiszteletet a magyarságnak!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

(Miniszterelnökség)
furaila, 2017. augusztus 13. vasárnap, 01:22
Címkék: Lázár János Miniszterelnökséget, Hogy Románia, Hogy Trianon, Áder János, Emmanuel Macron, Európai Unió,
Kommentek
Március 15. - Megbírságolták Sepsiszentgyörgy polgármesterét a magyar nemzeti jelképek miatt
A prefektus azt kifogásolta, hogy "Magyarország zászlói" mellé nem helyezték ki Románia lobogóit is, mint ahogy azt a más országok hivatalos jelképeinek használatáról szóló törvényes rendelkezés előírja, és a polgármester a felszólítás ellenére sem volt hajlandó román zászlót tűzni minden magyar jelkép mellé.

Előzőleg a sepsiszentgyörgyi városháza közleményt adott ki "a félreértések tisztázása céljából", amelyben leszögezte, hogy a belvárosban található kovácsoltvas lámpaoszlopokra függőlegesen elhelyezett - több méter hosszú és csaknem egy méter széles piros-fehér-zöld - szimbólum "nem zászló, nem lobogó, hanem magyar nemzeti színű szalag".

A prefektusi felszólításra adott válaszában a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal közölte: a kitűzött szalagok, kokárdák egyike sem Magyarország hivatalos zászlója, "ugyanis a magyar nemzeti zászló nem azonos Magyarország zászlójával".

A polgármesteri hivatal ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy az idei március 15-i rendezvény vendége és
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 12:12
Választás 2018 - Karácsony-Kern-találkozó: nem csak Magyarországra nézve jelentős az április választás
állítják be az EU-t és Brüsszelt - folytatta -, mintha azok Magyarország ellenségei lennének.

Hozzátette: a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban 9000 milliárd forint támogatást kap az ország, és ennek 96 százalékát már kiosztották "erősen vitatható célokra". Megjegyezte, az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF) erősen megdolgoztatják a magyar kormány "kétes ügyei".

Kitért arra, hogy néhány napja Bécs vezető hír volt a magyar sajtóban. "Az egész ország azon röhögött", hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azzal riogatta a magyarokat, hogy előbb-utóbb Budapest is olyan lesz, mint Bécs - fogalmazott. Szerinte Lázár János - aki "a csúfos hódmezővásárhelyi választási vereséget bezsebelte" - annyira megijedt a magyar nép haragjától, hogy "egészen Bécsig szaladt".

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a magyarok mindig Európához akartak tartozni, ezért a Fidesz az MSZP-Párbeszédnek kampányol, amikor azzal riogatja a választópolgárokat, hogy Magyarország Bécshez fog hasonlítani.

A
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 18:22
Március 15. - Magyar nemzeti színekkel díszítették ki Sepsiszentgyörgyöt, a prefektus kifogásolta
Sepsiszentgyörgy önkormányzata közleményben tudatta: a március 15-i ünnepségre készülve a városközpontot magyar nemzeti színű szalagokkal, a Főteret magyar nemzeti zászlóval, illetve néhány utcát kokárdával díszített fel.

Az önkormányzat a "félreértések tisztázása céljából" azt is leszögezte, hogy a belvárosban található kovácsoltvas lámpaoszlopokra függőlegesen elhelyezett magyar szimbólum "nem zászló, nem lobogó, hanem magyar nemzeti színű szalag". A belvárosi lámpaoszlopok mindegyikére az önkormányzat több méter hosszú és csaknem egy méter széles piros-fehér-zöld szalagot függesztett. A városházi közlemény Szekeres Attila sepsiszentgyörgyi heraldikust idézte, aki elmagyarázta, hogy a felfüggesztett piros-fehér-zöld szalagok sem zászlónak, sem lobogónak nem minősíthetők.

A prefektusi hivatal honlapján közzétett keddi közleményben a prefektus a Románia jelképeinek használatára vonatkozó 1994/75-ös törvény előírásaira figyelmeztette a sepsiszentgyörgyi városvezetést. Amint a törvényből
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 17:42
Választás 2018 - Tuzson: újabb brüsszeli kampányjelentés készült
Tuzson Bence szerint a brüsszeli jelentés célja a nyomásgyakorlás Magyarországra, a nemzeti kormány megbuktatása, helyette pedig egy "Brüsszelnek is elfogadható bevándorláspárti" kabinet, amely lebontaná a kerítést, és végrehajtaná a kvótákat.

A brüsszeli dokumentumról azt is mondta, hogy az "precedens nélküli beavatkozást" jelent a magyar választási kampányba. Szavai szerint a politikai jellegű jelentés "odadobott valamit a magyar ellenzéknek, hogy a következő időszakban legyen miről beszélni".

A hírek szerint az országjelentés elkészítésében magyar baloldali politikusokhoz közel álló emberek is részt vettek, például Magyar György baloldali képviselőjelölt fia, Magyar Gábor, aki egyébként Biszku Béla ügyvédje is volt - tette hozzá az államtitkár, elfogadhatatlannak nevezve, hogy egy ilyen típusú jelentés "egy ellenzéki képviselőjelölt ügyvédi irodájában íródjon".

Tuzson Bence azt ugyancsak elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan szervezetek, mint például a Transparency International részt
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 15:32
Választás 2018 - Jobbik: a GDP 6 százalékát az oktatásra kell fordítani
került ki a szekrényből. Bizonyos esetek korábban is rávilágítottak arra, hogy komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt a letelepedési kötvények ügye - nyomatékosította. Szavai szerint meg kellene szüntetni az egész "letelepedésikötvény-bizniszt".

Polt Péter legfőbb ügyész, "aki igen közel áll a Fideszhez", nem nagyon törekszik a korrupciós esetek kivizsgálására - fogalmazott Dúró Dóra. A Jobbik azonban létrehozna egy korrupcióellenes ügyészséget.

Arra a felvetésre, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben kampányolt a városban élő migránsokkal "riogatva", Dúró Dóra úgy reagált: a Magyarországon és a más európai uniós tagállamokban adott bérek színvonalát kellene összehasonlítani.

Kérdésre Dúró Dóra kijelentette: világossá tették, hogy sem a Demokratikus Koalícióval, sem az MSZP-vel nem egyeztetnek a választásról. A Jobbik jelöltjei senki javára nem lépnek majd vissza, egyértelműen ők alkotják a kormányváltó erőt - nyomatékosította.

Arra a megjegyzésre, hogy Morvai
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 14:42
Szijjártó: az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett Orbán Viktorral szemben
érvelt, most viszont a kormányzati kommunikáció ezzel ellentétes állításokat fogalmaz meg, Szijjártó Péter azt mondta: már akkor is azt az álláspontot képviselték, hogy a migráció kérdése nem lehet csak európai probléma, hanem az egész világnak foglalkoznia kell ezzel az üggyel. A külügyminiszter szerint nem befogadási kvótáról van szó, hiszen a migráció kezelésének nem az a módja, hogy "hozzunk oda embereket, ahol nincsen baj, hanem az, hogy megoldjuk, hogy ne induljanak el".

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsről szóló videójáról kérdésre válaszolva azt mondta: nem látta a videót, de Bécsben a beiskolázásra kerülő gyerekek között óriási az aránya a bevándorlóknak, és kérdés, hogy szeretnénk-e hasonló helyzetet Budapesten vagy más magyar városban. Hozzátette: nem szeretné, ha magyar társadalom hasonlóan alakulna át, mint amilyen folyamatok jelenleg Ausztriában vagy Bécsben zajlanak.

Arra a felvetésre, hogy a Bécs a felmérések szerint a világ három legélhetőbb városa között van,
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 12:22
Választás 2018 - Fidesz: igaz-e, hogy Czeglédy a DK és az MSZP megbízásából támogatta Kész Zoltán kampányát?
A költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba, "az MSZP és a DK közös titkos pénztárnoka" korábban részt vett Kész Zoltán veszprémi választási kampányában, szervezte azt, és erős a gyanú, hogy finanszírozta is - mondta Budai Gyula.

Úgy fogalmazott: a börtönben ülő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, aki "ellopta a diákok pénzét", "bűnszervezetén" keresztül nemcsak politikai kampánymegrendeléseket teljesített az MSZP-nek és a DK-nak, hanem "önmagukat függetlennek hazudó jelöltek kampányának a finanszírozásában is részt vett". Budai Gyula szerint ezt abból az "elcsalt" több mint 6 milliárd forintból tette, amit nem fizetett be a költségvetésbe.

"Ez a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP összezár Czeglédy mögött, és ez a magyarázata, hogy ki akarták hozni őt a börtönből" - mondta a Fidesz képviselője.

Hozzátette, decemberben egy parlamenti igazságügyi bizottsági ülésen már kérdezte az ügyben Kész Zoltánt, de semmilyen
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 12:02
Szeviép-ügy - Elkezdődött a Szeviép alvállalkozóinak kárrendezése
- munkahely megmaradását teszi lehetővé - mondta az ügyvezető.

Szabó Bálint hangsúlyozta, a Szeviép-ügy lényege, hogy a szegedi nagyberuházásokon nyertes Szeviép Zrt.-ből "milliárd számra talicskázták ki az önkormányzati és állami közpénzeket a helyi és az országos szocialista politikusok és hozzá tartozó oligarchák". "A szocialista korrupciós gépezet működött és ennek károsultjai az érintett alvállalkozók" - tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta, a kárrendezésről Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel megállapodtak abban, hogy a károsultak helyére belépő állam a büntetőeljárásban sokkal határozottabb perbeli képviseletet fog ellátni.

Szabó Bálint úgy fogalmazott, "a magyar igazságszolgáltatás ezt a vállalkozói kört magára hagyta". Az ügyvezető szerint "megrengeti a közbizalmat", hogy az ügyben az igazságszolgáltatás nyolc év alatt nem jutott el az elsőfokú ítéletig sem.

"Az igazságszolgáltatásnak tennie kell a dolgát, és ha megvették esetleg (.) valamelyik bírót", akkor
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 17:25
Képek, videók
Lázár János.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:32
Lázár János u..jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:24
Lázár János.png
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:44
lazar-janos.jpg
onallovelemeny
2014. január 09. csütörtök, 23:57
lázár jános szar alak.jpg
meki77
2013. február 06. szerda, 21:32
Lazar_Janos_Orban_Vikt or_
janna53
2013. január 09. szerda, 16:59
20121024--lazar-janost -ba
agica2004
2012. október 28. vasárnap, 16:55
20120511-lazar-janos-r oga
agica2004
2012. május 26. szombat, 17:57
Lázár János-.jpg
agica2004
2011. július 04. hétfő, 15:34
Borosjenő Romania
monikazoli
2017. július 22. szombat, 21:45
Arad Romania
monikazoli
2017. július 22. szombat, 21:44
radóc románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:23
moldvahosszúmező románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:22
falticsen románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:21
Broesteni Románia
monikazoli
2017. március 18. szombat, 22:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.