Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:45 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent II. János Pál pápánk! Hálát adok Istennek
Szent II. János Pál pápánk! Hálát adok Istennek, hogy Téged nekünk adott. Köszönöm életedet, jóságodat, szeretetedet, áldozataidat, küzdelmeidet az egységért, a békéért, és mindenért, amit adtál nekünk hosszú pápaságod éveiben! Hallgasd meg imáimat, melyeket eléd tártam, és siess segítségemre! Köszönöm, hogy segítesz! Ámen.

Szent II. János Pál pápa könyörögj érettünk!
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 11:58
Címkék: Szent II, János Pál, áldozataidat, segítségemre, küzdelmeidet, szeretetedet,
Kommentek
Hazaszállították a huszonegy kopt keresztény vértanú .......
az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában.
2015 februárjában, pár héttel a férfiak halála után a kopt ortodox egyház beiktatta nevüket a Synaxariumba, vagyis a vértanúk névsorába, mely a római martyrologium keleti megfelelője. Ekkor Ferenc pápa is vértanúként emlékezett meg róluk. ,,Imádkozzunk értük, hogy az Úr vértanúként fogadja őket, és imádkozzunk a családjaikért, Tavadrosz testvéremért, aki oly sokat szenved" - mondta a pápa 2015. február 17-én, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.
- A vértanúk holttesteit II. Tavadrosz pátriárka, valamint a kopt ortodox egyház számos képviselője fogadta Kairóban. A templomok és kolostorok harangjai egész Egyiptomban megszólaltak, jelezve a huszonegy kopt keresztény, a ,,hit vértanúi" földi maradványainak hazatérését.
- A holttesteket októberben találták meg, Szurt település közelében, a Szidra-öböl partján. Az áldozatok azonosítása nehéz volt; a folyamatban részt vevő
maroka, 2018. május 23. szerda, 10:55
Oscar Wilde - A Readingi fegyház balladája
áll,
Itt szítt leget ő, hol az égi tető
Bús ólomszínt szitál,
S kétoldalt két őr leste, nehogy
Elkapja már a halál.

S benn a padon sem ült szabadon,
Még ott is, éjre nap,
Lesték, ha kelve könnye pereg
S ha fekve imákba kap,
Lesték, ne lopja meg a bitót,
Hol ő lesz préda: a rab.

S szabott rá az igazgató
Zord rendszabály-hadat:
Jött orvos, kinek a halál
csak kór-tény, szürke adat,
S naponta kétszer pap, ki beszól
S szent könyvecskéket adat.


S naponta kétszer szítt pipát,
Egy-egy pint sört is ivott,
Elszánt lelkén a rettegés
Már nem talált buvót,
Sőt szava már: - oh jönne bár! -
Bakót vígan hívott.

S egy őr se merte kérdeni,
E torz szó mire megyen?
Mert aki mord foglári sort
Vállalt, így is tegyen:
Annak kemény ajkán lakat
S arcán álarc legyen.

Oh, mert
chillik, 2018. május 22. kedd, 06:37
Páncélkovácsok Európában
kérésére. A két páncél szerkezetében nagy hasonlóságot mutat, ezért felmerül a kérdés, hogy lehetett-e valamilyen kapcsolat a páncélok között. Ha megnézzük a díszítéseket, szembetűnik, hogy Peffenhauser vértjének díszítései minőségben és kifinomultságban messze a Jörg Sigman által díszített Helmschmied páncél felett állnak. Az ő formája robosztusabb és életerősebb, látványosabb a fény és árnyék játéka, színesebb és fennköltebb stílusban díszített.

A fehér mellvért - melyet a feltételezések szerint Szent György egyik hűbérese viselt - kiváló példája a tiszta és funkcionális formának. A rézkarc alkalmazásának egy másik jó példája egy lábvért, mely kékített vasból készült és aranyozott díszítéseket karcoltak bele. A karcolt díszítés nagy indákból áll, amik egy központi szárból göndörödnek, amit egy fekete vonal szegélyez, és egy aranyozott levélmintát foglal körül. A mellvérten - melyből 12 darab készült Szászország választófejedelemnőjének - megjelenik az augsburgi jelzés. Itt az arany-kék témát
eposz, 2018. május 21. hétfő, 21:40
Hercegi esküvő - Nyilvánosságra hozták a hivatalos esküvői fotókat
Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - szombaton esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni rezidenciája és hivatala - által hétfőn közzétett három fotót Alexi Lubomirski, a nemzetközi celeb- és divatvilág közismert brit fotográfusa készítette az esküvő után.

Lubomirski vezető divat- és közéleti magazinok, köztük a Vogue és a Harpers Bazaar felkapott sztárfotósa, és eddigi modelljei között olyan világsztárok szerepelnek, mint Beyoncé, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Nicole Kidman
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 19:55
Hercegi esküvő - Az udvar köszönetet mond a hercegi pár üdvözlélsére megjelent tízezreknek
Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak.

A házaspár a ceremónia után hintón hajtatott végig a kastély körüli utcákon, amelyeket óvatos becslések szerint is százezer főt meghaladó tömeg szegélyezett, hatalmas üdvrivalgással fogadva Harryt és feleségét. Sokan napokig táboroztak Windsor utcáin, csak azért, hogy vethessenek egy pillantást a hercegre és hitvesére.

A király család Twitter-oldalán megjelent rövid közlemény köszönetet mondott a Windsorban megjelenteknek a lelkesedésért, és azoknak is, akik az Egyesült Királyság más vidékein, a Nemzetközösség országaiban és a világon bárhol másutt figyelemmel kísérték a ceremóniát.

A hercegi esküvőt 79 ország televíziós társaságai közvetítették a helyszínről, és a vasárnap megjelent szakértői becslések szerint
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 13:51
Hercegi esküvő - Megnősült Harry herceg
Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai hitvesének, Meghan Markle-nak.

Harryt és Meghan Markle-t Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián, de szenvedélyes beszédet tartott Michael Curry, Chicago püspöke, az anglikán világunió amerikai tagozatának számító episzkopális egyház vallási vezetője is.

A szertartáson az amerikai zenekultúra is szerepet kapott: az ősi egyházi himnuszok mellett felcsendült a Stand By Me, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának dala az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus előadásában.

A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett hatszáz meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja.

Feltűnt a vendégek között
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:06
Pünkösdi zarándoklat...
Pünkösdi zarándoklat Csíksomlyóra

I. Csíksomlyó - Mária-kegyhely
Csíksomlyó ősi Mária-kegyhely. Búcsújáról már a XV. század elejétől említés történik. A pünkösdi zarándoklat 1567 óta, vagyis a nagyerdei (tolvajosi) győztes csata után tartják, annak emlékére, hogy a csíki és gyergyói katolikusság elhárította szülőföldjétől az erőszakos hittérítés veszélyét.

A fenti történelmi örökség folytán Csíksomlyón minden évben két búcsút tartanak a tavaszi, pünkösdszombati és az őszi Mária neve búcsút. A pünkösdi zarándoklat, a fent említett ok miatt, elsősorban a katolikus székelység életének nagy eseménye. Ez azonban nem zárja ki az egész erdélyi katolikus magyarság, de más felekezeti testvéreink részvételét sem, amennyiben a hely szellemének tiszteletben tartása mellet, igaz hittel és jó szándékkal érkeznek ide, hogy az itt töltött órák, napok élménye hozzájáruljon lelki tisztulásukhoz, megújulásukhoz.

II. Zarándoklat
A zarándoklatnak az utóbbi időben több formája
taltos1, 2018. május 19. szombat, 23:31
Képek, videók
Szent II. János Pál pápa
sacimama
2017. október 22. vasárnap, 20:56
Szent II. János Pál
sacimama
2017. október 22. vasárnap, 20:47
Szent II. János Pál aláír
sacimama
2014. április 28. hétfő, 01:33
János Pál.
rushlilly
2017. szeptember 09. szombat, 10:26
János Pál
rushlilly
2017. szeptember 09. szombat, 10:25
János Pál & Boglárka Nagy
rushlilly
2017. szeptember 09. szombat, 10:25
János Pál & Anikó Pál & R
rushlilly
2017. szeptember 09. szombat, 10:23
János Pál & Anikó Pál
rushlilly
2017. szeptember 09. szombat, 10:22
II. jános pál pápa0625.jp
maroka
2017. június 25. vasárnap, 21:12
II jános pál.png
chillik
2016. december 29. csütörtök, 12:33
Schmitt Pál Kádár Jánossa
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:38
A sztlinizmus áldozatai
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 15:45
Lincselés áldozatai
meki77
2013. június 17. hétfő, 13:36
II.v.h. áldozataiért.JPG
drozdikata
2011. november 15. kedd, 20:39
Móvári sortűz áldozatai 5
bodajne
2011. november 10. csütörtök, 13:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.