Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:22 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal

Hozzávalók:

A csirke nuggetshez:

0,5 kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
kb 2 tk só
bors

A panírozáshoz:

liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa/szilánkos/

Az édes-savanyú szószhoz:

220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár

1/4 tk fokhagymapor
4 tk viz

A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.

A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a sót, majd az egészet lezúzzuk. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd a szósz alapot az aprítógépből egy kis lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a keményítős vizet, majd néhány percig főzzük az egészet, ezután félretesszük.
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:56
Címkék: csirke nuggetshez, édes-savanyú szószhoz, csirkehúst feldaraboljuk, aprítógépbe dobjuk, masszából megformázzuk, aprítóba nyomjuk,
Kommentek
Mezey Sándor: Egy csendes alkonyatkor.
alkonyatkor.

Jártam az erdőt és jártam a rétet
És űztem a lepkét, míg végre sötét lett.
Éltem meseföldön, voltam regetájon,
És láttam a tündért az esti homályon,
Kerestem a fényt és kerültem az árnyat,
Kevertem a színt és kötöttem a szárnyat,
A szárnyat, a melylyel a csillagig szállok -
Hol vannak a vágyak - hol vannak az álmok ? !

Játszottam a balgát, a léha bohóczot,
Elroptam a tánczom és ettem a kóczot,
Keserű kenyerem volt, savanyú italom. -
Kikaczagtam a sorsom - ma is kaczagom.
Ha élve a napnak, ha nyögve, ha holtan
Félig a kíntul - én egyre daloltam.
Volt énekem édes, tüzes, fiatal -
Hol van az a tűz és hol az a dal ? !

Pogány kikeletkor, csók tavaszán,
Az asszony enyém volt, s szeretett a lány.
Szórhattam ezüstöt, fürödtem a borba',
Hallottam a tapsot, s ujjongva, dalolva
Ültem a dicsőség vad szekerén -
Minden az enyém volt, minden enyém !
Rám szórta pazar
marcyt, 2018. augusztus 02. csütörtök, 08:27
Édes-savanyú mártás
Régebben jártunk Kínaiba, de már több éve azt sem tesszük, de néha valami hasonló ízt szeretnék becsempészni a konyhába, a bolti üveges valamit nyilván nem veszem meg.
Kutakodtam a neten van fent sok recept, az alapot azt hoztam valakitől, de aztán kicsit elmentem a magam feje után és, ki merem jelenteni finom lett.
A párom aki nagyon inkább a hagyományos irányt szereti, ezt megkóstolva, azt mondta, olyan finom selymes, és tényleg ez a legjobb szó rá.

3 kg paradicsom
1 kg paprika, én kápiát használtam
1 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 doboz ananász konzerv
30 dkg cukor
8 dkg só
1 dl olaj
1,5 dl 20%-os ecet
2 evőkanál keményítő

A paradicsommal kezdtem, felraktam főni, amíg főt a többit feldaraboltam, a hagymát fél karikára, paprikát vékonyabbra, a sárgarépát legnagyobb luku reszelőn,
A paradicsomot át is passzíroztam miután megfőtt.

A passzírozott léből a két evőkanál keményítőre mertem 2 levesszedővel és egy habverő
tinka1951, 2018. július 29. vasárnap, 12:55
Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma
ad: zöld alma


A gyümölcsök a napi étrend részét kell, hogy képezzék, hiszen ezek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően működjön. Az alma az egyik legtáplálóbb gyümölcs szerte a világon. Jelenleg közel 7000 fajta alma elérhető a világon. A piros alma talán a legnépszerűbb. Az alma lehet édes, de a savanyú változatok sem ismeretlenek. A zöld alma lehet édes, savanyú, nagyon lédús és nemcsak nagyon tápláló, de nagyon ízletes is.

A zöld alma esszenciális tápanyagokban gazdag, például rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban. A zöld alma képes mindenféle emésztési zavart kezelni és szabályozni tudja a vércukorszintet. Tisztítja az emésztőrendszert és az étvágyat is javítja. Ez a gyümölcs kordában tartja nemcsak a koleszterinszintet, de a vérnyomást is. A gyümölcs meglehetősen
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 17:55
Sütemények gyümölccsel - BOGYÓSOK
Sütemények gyümölccsel - BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK
A gyümölccsel készült sütemények nagyon finomak. A nyáron készült frissen megért gyümölcsökből készített édességek zamata utolérhetetlen. Érdemes az érésük sorrendjében mindegyiket kipróbálni.
Nem árt viszont tudni, hogy az egyes gyümölcsökhöz milyen ízesítők illenek és melyek alkalmasak sütemények készítésére.

PUHA BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK:

SZAMÓCA
A szamóca magában vagy más savanykás gyümölccsel párosítva kitűnő a süteményen. Ízesítőként használhatunk vaníliát, citrusféléket, de ízesíthetjük mandulával is.
MÁLNA
A málnának nagyon jó, édes sütemény töltelék. A málna erős aromájú ezért ne keverjük más aromás gyümölccsel, mert elnyomja a jellegzetes ízét. Kiváló tejszínhabbal.
SZEDER
A szeder kiváló süteménybe, ráadásul párolással csak nő az aromája. Jó ízű és látványnak sem utolsó. Ha tejszínt vagy túrós keveréket ízesítünk vele csak teljesen érett gyümölcsöt használjunk.

KEMÉNY BOGYÓS
lizawolf, 2018. július 10. kedd, 18:09
Kerner Mariann
házat,
Részeges, mámoros fejük fölül,
Utcán kötöttek ki semmi nélkül, egyedül...

De! Mielőtt ezt a sztereotípiát harsogom,
Belül a lelkemmel el - elgondolkodom.
Vajon az egyre növő hitelek között csoda,
Ha nincsen az asztalon esténként vacsora?

Kicsoda ő, ki az utcakövön ül?
Minden apró falatnak túlontúl örül,
Mert nem egy véglet létezik, miliomnyi ok,
Miért kell napról napra többeknek szoronganiuk.

S, ha mélyen önnön magadba nézel,
Nem egy savanyú pillantással végzel,
Ha van egy perced megállni, érezni,
Rájössz, manapság nem nehéz így végezni.

Te sem, s én sem tudhatom azt,
Hogy munkában, erőben meddig maradsz.
Mikor csúcsosodik a kamat végtelen egekbe,
Könnyes szemmel nézel gyermeki szemekbe.

Gondolj erre barátom, ha alamizsnát adsz,
Gondjaidban egyedül majd Te sem maradsz!


Koldus az éjféli misén

Melegedni jöttem közétek, kabátom
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
C-vitamin, a csodafegyver
felfedezéséért Nobel-díjat kapott. A C-vitamin azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

c-vitamin
Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:37
Ezeket a gyümölcsöket együk kilószámra júniusban
Franciaországon keresztül Európában is.

Cseresznye
Rengeteg fajtája létezik, legjobb nyersen fogyasztani, mert nagyon egészséges gyümölcs, kiváló vértisztító és gyulladáscsökkentő hatású. Sok finomság alapanyaga lehet a gyümölcslevestől a süteményekig. A cseresznye nagy víztartalmú gyümölcs, kb. 80 százaléka víz.

Érdekesség: a cseresznyét már az ókorban is termesztették, mára már több, mint 1000 nemesített fajtája van.

Ribizli
Magas C-vitamin tartalmú, savanyú, piros bogyós növény. Létezik fekete és fehér változata is. A ribizli kiváló antioxidáns és magas C-vitamin tartalommal rendelkezik.

Érdekesség: a bogyós gyümölcsök közül a fekete ribizli C-vitamin-tartalma a legnagyobb, de friss fogyasztásra jellegzetesen erős íz- és zamatanyaga kevésbé teszi kedveltté. Azonban szörpnek és bornak feldolgozva sokak által kedvelt, immunerősítő védőital.
Meggy
A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a
eva6, 2018. június 16. szombat, 15:37
Június 8. Medárd napja
farka, még annál is hosszabb, mint a Duna hossza.

Ha megjött az eső, de túl sok, a mondóka ekképpen módosult:

Süss fel nap, Isten tányérkája, Kertek alatt kislibáim megfagynak.

Másutt a termésre is következtettek. Ha esik, akkor a fű szépen kihajt, a szőlő bőven terem, de a bor gyönge lesz. A bukovinai magyarok szerint e napon kezdődött az özön­víz, és akkor is negyven napig esett.

Úgy vélték, ha Medárd napján süt a nap, akkor édes lesz a bor, ha esik, akkor savanyú. Baranya és a Muravidék szőlősgazdái szerint, ha ekkor esik, rossz szőlőtermésre kell számítani, cserébe a szénatermés bő lesz.

A Medárd-napi esőzések tudományos magyarázata is van
Ezt pedig nyári monszun jelenségnek hívják. Monszunnak azokat a hatalmas méretű esőzésekre szokták hívni, amelyek Dél- és Délkelet-Ázsiában jelentkeznek nyáridőben, amikor a tikkasztó meleget hatalmas zivatar kíséretében hosszan tartó esőzés váltja fel.

Ez a jelenség Európában is előfordul,
ronix, 2018. június 08. péntek, 21:55
Képek, videók
edes-savanyu_csirke_ki foz
snbela44
2016. június 17. péntek, 08:01
Kínai édes-savanyú mártás
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:11
-edes-savanyu-leves.jp g
erzsikepuskas
2014. január 08. szerda, 10:47
20120602-edes-savanyu- lev
erzsikepuskas
2013. december 27. péntek, 07:20
édes -savanyú leves
erzsikepuskas
2013. december 14. szombat, 07:45
édes savanyú leves
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 14:53
Édes savanyú sertés
dodicska
2011. október 16. vasárnap, 13:11
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
leveshús alma szósszal
soosistvan
2011. október 02. vasárnap, 16:54
szósszal.jpg
kabdeboklara
2009. október 12. hétfő, 23:12
szósszal vagy tejföllel m
borcsamama
2007. november 18. vasárnap, 17:28
Szosszal és Szaszival
szasza15
2006. szeptember 13. szerda, 14:09
Szosszal& Dedával
mezenka
2006. augusztus 11. péntek, 02:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.