Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:49 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal

Hozzávalók:

A csirke nuggetshez:

0,5 kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
kb 2 tk só
bors

A panírozáshoz:

liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa/szilánkos/

Az édes-savanyú szószhoz:

220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár

1/4 tk fokhagymapor
4 tk viz

A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.

A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a sót, majd az egészet lezúzzuk. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd a szósz alapot az aprítógépből egy kis lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a keményítős vizet, majd néhány percig főzzük az egészet, ezután félretesszük.
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:56
Címkék: csirke nuggetshez, édes-savanyú szószhoz, csirkehúst feldaraboljuk, aprítógépbe dobjuk, masszából megformázzuk, aprítóba nyomjuk,
Kommentek
Ízekről -fűszerekről
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél.

Borsfű: vidéken borsikafűnek is nevezik. Kiválóan alkalmas fekete bors pótlására, akinél kímélni kell a gyomrot.Minden olyan ételt ízesíthetünk borsikafűvel , amelyet különben borssal ízesítenénk.

Kömény és édeskömény: Kenyér, cipó és tésztafélék ízesítésére használják, sós süteményekre hintik.A kömény főzelékek fűszerezésére is bevált kelkáposzta, saláták ízesítésére használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves,
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 16:58
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-23)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Következetesség hatja át.

Tej - Anyatej, ősbiztonság, táplálás

Első táplálékunk a tej. Tökéletes összetételű táplálék egy kisbaba számára. Azt mutatja, hogy most nem érzed magad biztonságban, védelmet, támogatást keresel. A tej energiája segíthet megtalálni az elveszett biztonságot, így ha szereted a tejet, akkor ne habozz felhajtani egy pohárral! A jóléttel, a messiási boldogsággal analóg, gondoljunk a "tejjel - mézzel folyó kánaán" képére. A szépség a tisztaság, a fiatalság, a termékenység, és a női erő kifejezője is. Kleopátra híres szamártej fürdője jó példa erre, mellyel állítólag szépségét és ifjúságát megőrizte. Érdekes, hogy milyen sokan allergiásak a tejben található laktózra, vagyis a tejcukorra, mely a tej édességét adja. Az anyai
agica2004, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:05
H.Kohut Katalin: A tiszta dal ereje
H.Kohut Katalin: A tiszta dal ereje

Josephus királynak nagy volt a bánata,
savanyú szőlője, keserű párlata,
hiába fogad fel minden nagy borvédőt,
borzongott ő egyre, kergette az élőt.

Baltával űzte el egyetlen nagyfiát,
amikor megvédte a lelkes anyukát.
Hőzöngött, ünnepelt, orrán nőtt borvirág,
egyre csak kiabált: ,,Savanyú, szám is ráng!"

Cukrozta mindenki a szőlőnek a levét,
szolgálta egyszerre jó inas, tizenhét,
nem érzett édes ízt soha a szájában,
hirdetmény hirdeti királyi házában:

,,Vezérünk keresi gyógyírt a bajára,
jutalmát kapja, ki gondot visel rája."
Jöttek a vitézek, híresek, nevesek,
nótáztak az urak, törvénynél becsesek.

Hegedűs húzta el mulatós dalukat,
rengett a nagyvilág, gyászolva bajukat.
Rabszolga minden nép, éhbérért dolgozik,
étel és rezsi kell, a pénzük elfolyik,

míg dőzsöl a király és egész országa,
odalesz a szőlő, nem telik
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 20:43
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
két oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon
ki főzés közben.
Egy lábas alját tormalevelekkel kibélelünk, ezekre helyezzük szépen, körben a tőtikéket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, és kb. fél óráig főzzük. Ekkor ráborítjuk a
paradicsomlevet, és pár perc alatt összerottyantjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Káposztás lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál
sertészsír, 6 dl tej. A töltelékhez: 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg darált
sertéspörkölt, 4 evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő állagú
kelt tészta alapot kapjunk.
Letakarjuk, és langyos helyen egy
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
GUMICUKOR - recept
melyet nem fogunk tudni utánozni, sőt a szárítási folyamatot szerintem el is felejthetjük... olyan finom lesz a házi édesség, hogy levegőn sem lesz ideje száradni! :-)
Összetevőit tekintve pedig csak természetest használunk, ami szintén nem egy elhanyagolandó gyermekeink egészségét tekintve. További előnye, hogy bármikor elkészítheted!
Így készíts otthon fillérekből házi gumicukrot!
Hozzávalók:

gyümölcs kifacsart leve, vagy házi gyümölcsszörp
nyírfacukor - ízlés szerint a savanyúbb gyümölcsökhöz
étkezési zselatin - vegetáriánusoknak pektin
szilikon forma
Elkészítése:
Három félét készítettem... mindhárom kb 1 dl léből készült.
Az elsőt pár szem eperből... az epret megmostam felvagdaltam és 1 evőkanál nyírfacukorral elkezdtem melegíteni. Amikor összefőtt, jól összenyomkodtam a nagyobb eperdarabokat, majd lassan hozzáöntve és gyors mozdulatokkal hozzákevertem a zselatint. Ezután formába öntöttem. Mivel ez eleve sűrűbb massza, ezért hamar kezdett
lizawolf, 2018. augusztus 31. péntek, 13:42
Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma
ad: zöld alma


A gyümölcsök a napi étrend részét kell, hogy képezzék, hiszen ezek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően működjön. Az alma az egyik legtáplálóbb gyümölcs szerte a világon. Jelenleg közel 7000 fajta alma elérhető a világon. A piros alma talán a legnépszerűbb. Az alma lehet édes, de a savanyú változatok sem ismeretlenek. A zöld alma lehet édes, savanyú, nagyon lédús és nemcsak nagyon tápláló, de nagyon ízletes is.

A zöld alma esszenciális tápanyagokban gazdag, például rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban. A zöld alma képes mindenféle emésztési zavart kezelni és szabályozni tudja a vércukorszintet. Tisztítja az emésztőrendszert és az étvágyat is javítja. Ez a gyümölcs kordában tartja nemcsak a koleszterinszintet, de a vérnyomást is. A gyümölcs meglehetősen
vorosrozsa66, 2018. augusztus 30. csütörtök, 23:10
Fogyókúrás recept
érrendszeri betegségek esetén nem adható.
Fokhagyma: Mint a vöröshagymánál leírtak.
Konyhasó: Az emberi szervezet konyhasó szükséglete 4-6 g./nap, ennél jóval többet fogyasztunk, ezért egyes diétás ételeknél mérsékelni kell a használatát. Különösen vese-, szív-, érrendszeri betegségek esetén.
Köménymag: Használatát nem kell korlátozni.
Majoránna: Elnyomja a kellemetlen illatokat, jellegzetes illata miatt sokan kedvelik, emésztésre is kedvező hatású.
Mustármag: Pácokhoz, salátákhoz, savanyúsághoz, főzőlevekhez használható.
Paradicsom: A karotin és C-vitamintartalma miatt értékes diétás alapanyag, de ételek színezésére, nyersen és feldolgozott formában is használjuk.
Sáfrány: Élénk színű festékanyagáért használják, minden diétában használható.
Savanyító anyagok: A boltokban kapható alkoholos erjesztéssel készült erősen savanyú folyadékot az Ecet-et ízesítésre, tartósításra, pácolásra használjuk. A diétás ételek elkészítésénél azonban részesítsük előnybe a bor-, vagy
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Mezey Sándor: Egy csendes alkonyatkor.
alkonyatkor.

Jártam az erdőt és jártam a rétet
És űztem a lepkét, míg végre sötét lett.
Éltem meseföldön, voltam regetájon,
És láttam a tündért az esti homályon,
Kerestem a fényt és kerültem az árnyat,
Kevertem a színt és kötöttem a szárnyat,
A szárnyat, a melylyel a csillagig szállok -
Hol vannak a vágyak - hol vannak az álmok ? !

Játszottam a balgát, a léha bohóczot,
Elroptam a tánczom és ettem a kóczot,
Keserű kenyerem volt, savanyú italom. -
Kikaczagtam a sorsom - ma is kaczagom.
Ha élve a napnak, ha nyögve, ha holtan
Félig a kíntul - én egyre daloltam.
Volt énekem édes, tüzes, fiatal -
Hol van az a tűz és hol az a dal ? !

Pogány kikeletkor, csók tavaszán,
Az asszony enyém volt, s szeretett a lány.
Szórhattam ezüstöt, fürödtem a borba',
Hallottam a tapsot, s ujjongva, dalolva
Ültem a dicsőség vad szekerén -
Minden az enyém volt, minden enyém !
Rám szórta pazar
marcyt, 2018. augusztus 02. csütörtök, 08:27
Képek, videók
edes-savanyu_csirke_ki foz
snbela44
2016. június 17. péntek, 08:01
Kínai édes-savanyú mártás
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:11
-edes-savanyu-leves.jp g
erzsikepuskas
2014. január 08. szerda, 10:47
20120602-edes-savanyu- lev
erzsikepuskas
2013. december 27. péntek, 07:20
édes -savanyú leves
erzsikepuskas
2013. december 14. szombat, 07:45
édes savanyú leves
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 14:53
Édes savanyú sertés
dodicska
2011. október 16. vasárnap, 13:11
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
leveshús alma szósszal
soosistvan
2011. október 02. vasárnap, 16:54
szósszal.jpg
kabdeboklara
2009. október 12. hétfő, 23:12
szósszal vagy tejföllel m
borcsamama
2007. november 18. vasárnap, 17:28
Szosszal és Szaszival
szasza15
2006. szeptember 13. szerda, 14:09
Szosszal& Dedával
mezenka
2006. augusztus 11. péntek, 02:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.