Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:09 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vaníliás szelet
Vaníliás szelet amivel bárkit lenyűgözhetsz! Már a látványa is fenséges!

Hozzávalók

a tésztához:

10 dkg cukor
4 tojás
6 dkg liszt
4 dkg darált dió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál viz

1 csapott evőkanál kakaó
1 tasak vaniliás cukor
fél tasak sütőpor

a tetejére

20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek





Elkészítés

A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés díszítjük
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:22
Címkék: liszttel vastag, tésztára kenjük, vaníliaaromával, lenyűgözhetsz, előmelegített, ízesíthetjük,
Kommentek
Nyári álom szelet – sütés nélküli
pohár segítségével, mivel a nyújtófa túl széles hozzá.

2. réteg:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint reszelt citromhéj (ajánlatos
- 5 dkg porcukor (ha Hulala tejszín, akkor ez a mennyiség nagyon sok, az én ízlésem szerint ilyenkor 1 evőkanál porcukor is bőven elég

Először a habtejszínt verjük fel. Ezután a túróval és a citromhéjjal összekeverjük. Ezt a kekszes rétegre simítjuk.

3. réteg:
- 2 csomag vaníliás Aranka krémpor
- 5 dl tej
- 1 teáskanál vanília aroma /1 cs. vaníliás cukor

Elkészítjük az Aranka krémport (felverjük :-). Majd ezt a túrós rétegre simítjuk.

4. réteg:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor, (itt is az előző érvényes, ha Hulala akkor nem kell bele cukor)

Felverjük a habot, és a vaníliás rétegre simítjuk.
A tetejére mehet díszítő cukorka, de kicsit kesernyésebb kakaópor, vagy reszelt étcsoki is nagyon jól áll
vorosrozsa66, 2018. április 22. vasárnap, 18:16
Diós-rmos-kávés
DIÓS, RUMOS, KÁVÉS SZELET

Hozzávalók:

Tésztához:

3 tojás
15 dkg porcukor
3 dl tejföl
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

6 dl tej
2 db tojás
80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
10-15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
25 dkg vaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.

A krémhez a tojásokat a
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:23
Kávés diós szelet
KÁVÉS DIÓS SZELET Hozzávalók :
A tésztához:
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 ek liszt
15 dkg dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 ek őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
Jóság szelet
JÓSÁG SZELET Hozzávalók:

0,5 kg leveles tészta
Meggyes krém:

1 üveg meggybefőtt (350g)
8 ek búzadara
3 ek cukor
fahéj (opcionális)
Vaníliás krém:

2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:

0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín. Elkészítése:

A tészta elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 fokon 12 perc alatt. (Akár használhatunk előre nyújtott lapokat is.)

A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.

A meggyes krém elkészítése:
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.

A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.

A vaníliás krém elkészítése:
A
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
Angelika szelet
Hozzávalók:

a kakaós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

10 dkg finom liszt

4 dkg kakaópor

1 evőkanál olaj

2 evőkanál víz

6 g sütőpor

a diós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

8 dkg finom liszt

8 dkg darált dió

6 g sütőpor

a krémhez:

25 dkg vaj vagy margarin

30 dkg cukor

3 vaníliás puding

9 dl tej

10 dkg darált dió

3 darab 3+1 kávé

4 dl baracklekvár

2 kávéskanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáz tepsibe simítom, és 180 fokra
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
Pompás szelet
POMPÁS SZELET Hozzávalók:
A lapokhoz:

12 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
14 dkg darált dió
10 g sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Vaníliás szelet
HOZZÁVALÓK
a tésztához:

10 dkg cukor
4 tojás
6 dkg liszt
4 dkg darált dió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál viz
1 csapott evőkanál kakaó
1 tasak vaniliás cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére

20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés szerint díszítjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:06
Pompás szelet
Hozzávalók:
A lapokhoz:

12 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
14 dkg darált dió
10 g sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:49
Képek, videók
mézes -vaniliás szelet.jp
zsokica45
2015. április 06. hétfő, 17:44
ALMÁS VANILIÁS SZELET
oldbakter
2009. március 23. hétfő, 18:08
Magkeverékes liszttel.jpg
miday
2007. május 20. vasárnap, 18:04
tésztarém
dnemethk
2011. június 23. csütörtök, 16:17
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
vaniliarúd.JPG
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:27
Az első megszorító intézk
cipello
2011. május 26. csütörtök, 12:31
párizsival megszórva
borcsamama
2007. november 18. vasárnap, 17:26
lekenve,megszórva
lujza56
2007. május 25. péntek, 20:47
02_rss_hozzaad.png
zabundu
2010. június 14. hétfő, 21:20
08_1_modul_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:18
03_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:17
Műhold hozzáadása OKÉ
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:18
hozzáadott paradicsommal
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:49
a szósz hozzáadása
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.