Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 11:00 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angela Merkel Assisiben átvette a Béke lámpása díjat
2018. május 16. szerda 09:01
Erőfeszítésekre hívott fel a béke érdekében - egy esetleges közel-keleti háború veszélye miatti világméretű aggodalom közepette - Angela Merkel német kancellár május 12-én, szombaton Assisiben, amikor átvette a ferences szerzetesrend Béke lámpása díját.
.............


A díjátadáson jelen volt mások mellett Paolo Gentiloni ügyvezető olasz miniszterelnök; Romano Prodi egykori olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke; valamint az assisi kolostor tiszteletbeli vendége, a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.
Enzo Fortunato, az Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása díjjal.
A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható - mondta a német kancellár. - Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha mindig így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla - hangsúlyozta.
Figyelemmel kísérjük a közel-keleti események és az Izrael és Irán közötti viszony alakulását, abból kiindulva, hogy Izrael biztonsága Németország állami politikájának része - mondta Merkel. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok kilépése az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból jelentősen bonyolítja a helyzetet a térségben. Hozzáfűzte azt is, hogy a szíriai válság megoldása mindenkitől politikai erőfeszítést kíván, hogy a korunk legnagyobb humanitárius válságát megszenvedő szíriai lakosságnak a remény fénysugarát adhassuk.

A ferences rend Béke lámpása díját olyan személyeknek ítélik oda, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Megkapta többek között Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök (2008), Lech Wałęsa, a Szolidaritás független szakszervezet alapítója, volt lengyel elnök (1981), továbbá a dalai láma (1986), Jasszer Arafat néhai palesztin vezető (1990) és Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök (2014), Simon Peresz volt izraeli elnök (2013), Kalkuttai Szent Teréz anya (1986) és három pápa: Szent II. János Pál (1986), XVI. Benedek (2011), valamint a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:12
Címkék: Angela Merkel Assisiben, Angela Merkel, Paolo Gentiloni, Romano Prodi, Európai Bizottság, Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos,
Kommentek
Az Egység Törvénye
van.

7.12 Kérdező: Az érdekelne, hogy az Egység Törvényének alkalmazása miként jár együtt a szabad akarattal arra nézve, amit én a földi ufó esetek reklámozásának neveznék. Az elmúlt harminc év során a Tanács láthatóan elég sűrűn hagyta jóvá a karantén feloldását. Én ezt egyfajta reklámozásának látom annak, amit most csinálunk, hogy több ember ébredhessen fel. Igazam van?

Ré: Ré vagyok. Elme komplexumod egy bizonyos mértékű fogalmi zavar alóli feloldására lesz szükség, hogy egy alkalmas válasz érdekében kérdésed újraalkotható legyen. Kérlek, hallgass végig bennünket.

A szaturnuszi Tanács nem adott engedélyt a karantén áthágására az általad említett idő/tér kontinuumban. Előfordul bizonyos számú földreszállás. Valamennyi a saját népetek részéről, valamennyi az általatok orioniként ismert csoport részéről.

Másodszor, beleegyezést adnak - nem a karantén áthágására, hogy köztetek tartózkodjanak, hanem arra, hogy gondolatforma kapacitásukban megjelenjenek azok előtt,
eposz, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:45
Richter: indulhat az Esmya újbóli piaci bevezetése
kapcsolatos vizsgálat tavaly november végén azért indult, mert a készítménnyel kezelt páciensek közül négynél súlyos májkárosodást jelentettek. Az EMA Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) az idén februárban ideiglenes intézkedésként kezdeményezte, hogy a gyógyszerrel új kezelést ne kezdjenek el, a folyamatban lévő kezelések azonban befejezhetők, május 18-án pedig ajánlásokat fogalmazott meg a gyógyszer használatával kapcsolatban a ritka, de súlyos májkárosodás kockázatának minimalizálása érdekében.

A Richter korábbi közlése szerint az Esmya idénre várt forgalmában akár 50 százalékos visszaesés is lehet az eljárás miatt. Az Esmya forgalma az idei első negyedévbenaz átmeneti intézkedések ellenére a vártnál kevésbé csökkent, 16,1 millió eurót tett ki a múlt év első negyedévében elért 20,8 millió euró után. A gyógyszer eladásaiból származó bevétel 2016-ban 69 millió eurót, 2017-ben mintegy 85 millió eurót tett ki. A készítményt Európa csaknem valamennyi országában forgalmazzák és mintegy 670
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 16:59
Szigetvár ostroma film
berobbantásával keletkezett járaton keresztül szeptember 5-én betörtek a külső várba, az addigi harcok során töredékére apadt védősereg - mintegy 600 fő, közülük 200 katona - pedig kénytelen volt visszavonulni a belső várba. Az erőd és a védők sorsa ezzel gyakorlatilag megpecsételődött.
Másnap, 6-án a harcok ismét szüneteltek, ezalatt Zrínyit és maroknyi megmaradt seregét többször megadásra szólították fel. Ennek a napnak igen jelentős, de a török csapategység megbomlásának elkerülése érdekében, Szokollu Mehmed nagyvezír parancsára titokban tartott eseménye volt az idős Szulejmán szultán halála. A 72 éves korában elhunyt uralkodó belső szerveit a tábor területén eltemették, testét pedig konzerválták, és az ostrom végeztével hazaszállították. Zarándokhellyé váló szigetvári sírhelyének (türbéjének) nyomait a közelmúltban sikerült feltárni az egykori szultáni tábornak helyet adó turbéki-zsibóti szőlőhegyen.
A szorult helyzetben lévő védők nem adták meg magukat, és az ostrom utolsó napján,
maroka, 2018. július 29. vasárnap, 21:03
Volt egyszer egy szép Demke-palota, ahol sok-sok debreceni j
Fotó: Déri Múzeum

1912. június 28-án megalakult a DMKE Debreceni Osztálya is, melynek elnöke Kovács József polgármester lett, az igazgatója pedig dr. Kenézy Gyula. A héttagú igazgatóságban Aczél Géza és Rickl Antal is helyet kapott.

Lerobbantották 45 éve
A tornyos, oszlopos, címeres, manzárdos helyet a Dobozi-lakótelep melletti téren nyitották meg 105 évvel ezelőtt. A ma is használatos ,,Demke" elnevezése onnan származhat, hogy a köznyelv az egyszerűbb kiejtés érdekében így mondta a DMKE rövidítést.

A város 1927-ben megvásárolta a palotát, és akkor lett a funkciója anya- és csecsemővédelmi intézet, népjóléti hivatal, népfürdő, valamint gyermekkórház, tej- és népkonyha is. A komplexumban védőnői lakások, olvasóterem, labor és röntgen is működött, s ezek nagy részét a híres Stefánia Szövetség kezelte. Az intézet naponta mintegy 1200 adag ingyen ebédet osztott ki a rászorulóknak, és a neve akkoriban már Debrecen Sz. Kir. Város Magoss György Népház
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 13:55
Szijjártó: Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten
A tárcavezető elmondta: az amerikai külügyminisztérium konferenciát szervezett a vallási közösségek védelme és a vallásszabadság világszintű biztosítása érdekében, és Mike Pence amerikai alelnök beszéde értelmében ezt a tanácskozást minden évben megrendezik, ugyanis a Trump-kormányzat egyik prioritása a vallásszabadság biztosítása világszerte. Nyolcvan ország képviseltette magát a konferencián, amelyen húsz miniszter vett részt - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: "mivel Magyarország keresztény ország, amely ráadásul büszke a kereszténységére", a keresztény közösségek megvédésének fontosságáról beszélt az eseményen. Elfogadhatatlan "az a nemzetközi nyilvánosságban fel-felsejlő kontextus, amely értelmében a keresztényellenesség a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne, mi ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kiemelte: "kiállunk amellett, hogy a keresztényeknek ugyanúgy jár a vallásszabadság és a biztonságos élethez való jog, mint bármely
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:28
Tusványos - Fokozottan védett börtönbe viszik át a terrorizmus vádjával elítélt székelyeket
perújrafelvételt rendeljen el. Ezt azzal támasztotta alá, hogy ebben az esetben az eljárás kifogásolható. Példátlannak tartotta, hogy a román legfelsőbb bíróság úgy hozott jogerős ítéletet a Beke-Szőcs-perben, hogy bizonyítékok nélkül átminősítette a vádat, és nem adta meg a vádlottaknak az átminősített vádak elleni védekezés lehetőségét.

Csóti György politikai lépéseket is kilátásba helyezett. Elmondta: arra kérték a magyar kormányt, hogy minden lehetséges politikai eszközt használjon fel annak érdekében, hogy engedjék az elítélteket szabadon, vagy - ha ez nem lehetséges - tartsák házi őrizetben őket addig, amíg minden jogorvoslati lehetőség ki nem merül.

"Ceausescu szelleme itt van, és a román titkosszolgálatok ugyanazokkal az eszközökkel dolgoznak mint Ceausescu idején" - jelentette ki Nicolae Ceausescu néhai román kommunista diktátorra utalva. Hozzátette, hogy megítélése szerint koncepciós per zajlott Beke István és Szőcs Zoltán ellen.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT)
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 13:52
Tallóztam
átterjedhet a hát, nyak izmaira is, azok fájdalmát okozva, de következménye lehet a homályos látás és a fejfájás is. Az állandó éjszakai fogcsikorgatás tünetei a feszült rágóizmok, a horzsolt érintkezési felületek mind az alsó, mind a felső fogsoron, repedések a fogzománcon, fejfájás stb.

Mit tehetünk fogcsikorgatás ellen?

Az éjszakai fogcsikorgatás bár nem betegség, hanem szervezetünk válaszreakciója a kiváltó tényezőre, mégis kezelésre szorul. A feszült rágóizomzat ellazítása érdekében helyi masszázs, melegkezelés, de akár relaxációs gyakorlatok végzése is javasolt, ezen esetekben tehát az állkapocs feszült izmait oldjuk. Akaratlagos izomlazítás révén le lehet szokni a fogcsikorgatásról. A relaxációs gyakorlatok gondoskodnak a rágóizomzat mellett a fogcsikorgatás során merevvé váló nyak és váll izmainak ellazításáról is. Természetesen, ha ezek sem vezetnek javuláshoz, elkerülhetetlen, hogy szakorvoshoz forduljunk. Szakorvos által javasolt alternatíva az éjszaka viselendő, fogakra
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
ASSISI-SZTF-IDÉZET.jpg
katolikusokoldala
2017. május 25. csütörtök, 20:46
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
Assisi Maximilla of Sprin
charlotteani
2016. február 27. szombat, 22:20
assisi.jpg
lenke1964
2015. december 28. hétfő, 11:20
assisif.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:29
assisi_szent_ferenc_92 922
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:29
A béke érdekében.jpg
chillik
2017. június 12. hétfő, 05:00
Esetleges kedvenccel.jpg
csalogany13
2010. november 14. vasárnap, 09:55
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
Ferences Templom
dorotea55
2017. november 16. csütörtök, 13:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.