Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:46 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angela Merkel Assisiben átvette a Béke lámpása díjat
2018. május 16. szerda 09:01
Erőfeszítésekre hívott fel a béke érdekében - egy esetleges közel-keleti háború veszélye miatti világméretű aggodalom közepette - Angela Merkel német kancellár május 12-én, szombaton Assisiben, amikor átvette a ferences szerzetesrend Béke lámpása díját.
.............


A díjátadáson jelen volt mások mellett Paolo Gentiloni ügyvezető olasz miniszterelnök; Romano Prodi egykori olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke; valamint az assisi kolostor tiszteletbeli vendége, a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.
Enzo Fortunato, az Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása díjjal.
A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható - mondta a német kancellár. - Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha mindig így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla - hangsúlyozta.
Figyelemmel kísérjük a közel-keleti események és az Izrael és Irán közötti viszony alakulását, abból kiindulva, hogy Izrael biztonsága Németország állami politikájának része - mondta Merkel. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok kilépése az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból jelentősen bonyolítja a helyzetet a térségben. Hozzáfűzte azt is, hogy a szíriai válság megoldása mindenkitől politikai erőfeszítést kíván, hogy a korunk legnagyobb humanitárius válságát megszenvedő szíriai lakosságnak a remény fénysugarát adhassuk.

A ferences rend Béke lámpása díját olyan személyeknek ítélik oda, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Megkapta többek között Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök (2008), Lech Wałęsa, a Szolidaritás független szakszervezet alapítója, volt lengyel elnök (1981), továbbá a dalai láma (1986), Jasszer Arafat néhai palesztin vezető (1990) és Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök (2014), Simon Peresz volt izraeli elnök (2013), Kalkuttai Szent Teréz anya (1986) és három pápa: Szent II. János Pál (1986), XVI. Benedek (2011), valamint a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:12
Címkék: Angela Merkel Assisiben, Angela Merkel, Paolo Gentiloni, Romano Prodi, Európai Bizottság, Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos,
Kommentek
Nem véletlenül kaptad az óvodai jeledet. Itt van melyik mit
örömökre, jólétre törekszik, bár érzékeny lelkű, hamar túl tud lépni az őt ért sérelmeken

kakas: ötletes és gyakorlatias, elképzeléseit ügyesen megvalósítja. Szereti megmutatni magát a világnak, felrázni másokat, így vezető egyéniséggé is válhat.

kalapács: erős és elszánt, akaratát igen határozottan (olykor agresszívan) nyilvánítja meg, de idővel képes önmagán is keményen dolgozni, viselkedésén változtatni

kamion: erős, teherbíró és önálló személyiség. Eredmények elérése érdekében nagyon kitartó. Kedveli a kihívásokat, szeret mozgásban lenni, de csakis a saját tempójában.

kancsó: fontos számára a család, otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte, érzéseit szereti másokkal megosztani (olykor rázúdítani)

kapa: nem tétlenkedik, ha tennivaló akad, gyorsan nekilát azok elvégzésének, alapos, nem végez félmunkát, szeret a dolgok mélyére ásni

karika: olykor zárkózottnak tűnhet, pedig csak szereti kijelölni a határait, ami mögé nem
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:07
Hivatalos közleményt adott ki megszűnéséről az ETA
rendőröket.

Spanyolországban úgy vélik, az ETA valójában már tizenkét éve végső vereséget szenvedett, de ezt sokáig nem látta be.

A fordulópont a 2006 december 30-án elkövetetett merénylet volt, amikor furgonba rejtett pokolgépet robbantott a terrorszervezet a madridi Barajas repülőtéren, megölve két embert.

Az akcióval a terroristák megtörték a több mint fél éve tartó tűzszünetet és párbeszédet, amelyet a José Luis Rodríguez Zapatero vezette szocialista kormány folytatott velük a béke érdekében.

A merénylet után béketüntetéseket tartottak szerte Spanyoloroszágban. A baszkföldi Bilbaóban 80 ezer ember vonult utcára, követelve az erőszakos cselekmények befejezését, az ETA megszüntetését.

Ettől kezdve pedig nemzetközi szinten sem sürgették a spanyol kormányt, hogy törekedjen párbeszédre az ETA-val.

A spanyol és a francia hatóságok összehangolt fellépéssel válaszoltak a terroristáknak; sorra számolták fel a fegyveres egységeiket, 2008-ig az ETA hét felső vezetője került
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 18:10
Levélben jelentette be teljes feloszlatását az ETA baszk terrorszervezet
ebből".

A független, szocialista baszk állam megteremtésért több mint 50 évig, véres merényletekkel harcoló szervezet április 20-i közleményében ismerte el felelősségét és kért bocsánatot az "okozott károkért".

Egy nappal korábban a baszk közszolgálati televízió (ETB) nyilvánosságra hozta, hogy május 5-én az ETA bejelenti feloszlatását a Baszkföld francia részén található Bayonne városában nemzetközi közvetítőkön keresztül.

A nemzetközi összekötő csoport (GIC) "igazságos és tartós béke" érdekében május 4-én a délnyugat-franciaországi Cambo-les-Bains-ben nemzetközi konferenciát rendez.

Sajtóhírek szerint az ETA várhatóan videoüzenet is közzétesz majd feloszlatásáról, nagy valószínűséggel a BBC-n keresztül.

Az ETA 2011-ben jelentette be, hogy felhagy a fegyveres harccal, majd tavaly a megmaradt és elrejtett fegyverarzenáljának lelőhelyeit tartalmazó listát juttatott el a francia hatóságoknak.

Egy héttel ezelőtt további fegyvereket és lőszerek nyomára vezették a
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 18:05
Méh- és darázscsípés: mire kell figyelniük a munkáltatóknak?
esetén ki milyen tünetet fog produkálni.

Nem allergiás reakció, de szintén orvosi ellátást igényel, ha nyirok- vagy érgyulladás alakul ki, erre pedig a csípés helyétől a törzs felé kiinduló piros csík utal. Ez fertőzésből ered, jóval később jelentkezik, általában akkor, ha a fullánkkal nemcsak a méreg, hanem valamilyen kórokozó baktérium is bekerül a bőr alá. Ha ilyet észlelnek, elég a háziorvost felkeresni, aki antibiotikumos kezelést ír majd elő.

A méh- és darázscsípés megelőzése érdekében szükséges munkáltatói teendők és javaslatok:

A méh- vagy darázscsípés veszélyével érintett munkaterületeken végzett munkák előtt a munkáltatók tájékozódjanak a rovarcsípés kezelésével kapcsolatban a foglalkozásegészségügyi szolgálat orvosánál. Különösen fontos ez a rovarméregre érzékenyek esetében.
A munkáltatóknak a munkavállalók által végzett munkafolyamatokat és munkaterületeket elemezve fel kell tárni mindazon lehetséges élőhelyeket illetve veszélyes körülményeket, amelyek
tinka1951, 2018. május 02. szerda, 17:51
Emberek akik valamiben elsők voltak
vetette nyilvántartásba.

francia Pierre de Coubertin báró, az újkori olimpiai mozgalom atyja. Az 1880-as években az ókori görög olimpiákkal kapcsolatos régészeti feltárások hatására elhatározta, hogy újjáéleszti az olimpiai játékokat, a kezdeményezéssel hazájának is dicsőséget akart szerezni. 1892. november 25-én felhívást adott közre Párizsban az ókori olimpiai játékok feltámasztása érdekében: "Hadd küldjünk evezősöket, futókat, vívókat külföldre! Ez a jövő szabad kereskedelme! S amely napon ez a vén Európa hagyományává lesz, a béke ügye új, hatalmas támogatóra lel! ... Németország kiásta azt, ami még maradt a régi Olümpiából. A régi dicsőséget vajon miért ne állíthatná vissza Franciaország?"

Matthew Webb kapitány volt az első aki 1875. augusztus 25-én kevesebb mint 22
schuro, 2018. április 27. péntek, 22:40
Húsz okos gondolat
hiányában sem te, sem én nem léteznénk. ?
9. ?A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója?.
10. ?Nem szabad dühösnek lenned, ha elakadsz. Én azt teszem, hogy ilyenkor tovább gondolkozom a kérdésről, de valahogyan más módon. Néha évek is elteltek, mire rájöttem a megfelelő útra. Ez az információvesztés, valamint a fekete lyukak esetében 29 év volt.?
11. ?Észrevettem, hogy még azok is, akik azt állítják, hogy minden előre meghatározott és nem tehetünk semmit annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk, szétnéznek, mielőtt lelépnek az úttestre.?
12. ?A csendes embereknek van a leghangosabb elméjük.?
13. ?Ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy tévedtél, mondd el neki, hogy ez egy jó dolog, mert a tökéletlenségek hiányában se te, se én nem léteznénk.?
14. ?Én csupán egy gyermek vagyok, aki soha nem nőtt fel. Még mindig felteszem a ?hogyan? és ?miért? kérdéseket és esetenként választ is találok rájuk.?
15. ?Meg kell próbálnod értelmezni mindazt,
lovaszmarika, 2018. április 13. péntek, 14:18
03. Urantia - 53. írás
nyugodott:
(603.3) 53:3.2 1. Az Egyetemes Atya valósága. Lucifer azt állította, hogy az Egyetemes Atya valójában nem is létezik, és hogy a fizikai gravitáció és a térenergia eredendően jelen van a világegyetemben, továbbá, hogy az Atya hitregéjét a paradicsomi Fiak találták ki azért, hogy az Atya nevében uralhassák a világegyetemeket. Tagadta, hogy a személyiség az Egyetemes Atya ajándéka. Még azt is állította, hogy a végleges rendű lények összejátszottak a paradicsomi Fiakkal az egész teremtés megtévesztése érdekében, ugyanis sohasem tértek vissza az Atya tényleges személyiségéről alkotott olyan egyértelmű fogalommal, amely úgy mutatná be őt, ahogyan a Paradicsomon érzékelhető. A tiszteletet és a tudatlanságot gátlástalanul kihasználta. A vád megdöbbentő, szörnyű és gyalázatos volt. A véglegesrendűek elleni eme burkolt támadás volt az, mely kétségkívül arra késztette később a felemelkedő létpolgárokat a Jerusemen, hogy kitartsanak és ellenálljanak a lázadók minden ajánlatának.
(603.4) 53:3.3 2. A
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Orange Scotti (As-
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:39
Assisi Orange Scotti(As-G
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:33
Assisi Ornella(Assisi Ora
charlotteani
2018. január 26. péntek, 20:33
Assisi Masimilla of Sprin
charlotteani
2018. január 26. péntek, 19:54
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Adrienne Assisi Nord.jpg
charlotteani
2017. július 30. vasárnap, 22:23
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
ASSISI-SZTF-IDÉZET.jpg
katolikusokoldala
2017. május 25. csütörtök, 20:46
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
A béke érdekében.jpg
chillik
2017. június 12. hétfő, 05:00
Esetleges kedvenccel.jpg
csalogany13
2010. november 14. vasárnap, 09:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.