Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 03:03 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angela Merkel Assisiben átvette a Béke lámpása díjat
2018. május 16. szerda 09:01
Erőfeszítésekre hívott fel a béke érdekében - egy esetleges közel-keleti háború veszélye miatti világméretű aggodalom közepette - Angela Merkel német kancellár május 12-én, szombaton Assisiben, amikor átvette a ferences szerzetesrend Béke lámpása díját.
.............


A díjátadáson jelen volt mások mellett Paolo Gentiloni ügyvezető olasz miniszterelnök; Romano Prodi egykori olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke; valamint az assisi kolostor tiszteletbeli vendége, a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.
Enzo Fortunato, az Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása díjjal.
A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható - mondta a német kancellár. - Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha mindig így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla - hangsúlyozta.
Figyelemmel kísérjük a közel-keleti események és az Izrael és Irán közötti viszony alakulását, abból kiindulva, hogy Izrael biztonsága Németország állami politikájának része - mondta Merkel. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok kilépése az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból jelentősen bonyolítja a helyzetet a térségben. Hozzáfűzte azt is, hogy a szíriai válság megoldása mindenkitől politikai erőfeszítést kíván, hogy a korunk legnagyobb humanitárius válságát megszenvedő szíriai lakosságnak a remény fénysugarát adhassuk.

A ferences rend Béke lámpása díját olyan személyeknek ítélik oda, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Megkapta többek között Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök (2008), Lech Wałęsa, a Szolidaritás független szakszervezet alapítója, volt lengyel elnök (1981), továbbá a dalai láma (1986), Jasszer Arafat néhai palesztin vezető (1990) és Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök (2014), Simon Peresz volt izraeli elnök (2013), Kalkuttai Szent Teréz anya (1986) és három pápa: Szent II. János Pál (1986), XVI. Benedek (2011), valamint a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:12
Címkék: Angela Merkel Assisiben, Angela Merkel, Paolo Gentiloni, Romano Prodi, Európai Bizottság, Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos,
Kommentek
A Büntető - 1989
Comics képregényeiben. A szereplőt Gerry Conway író, id. John Romita és Ross Andru rajzoló alkotta meg. Első megjelenése az Amazing Spider-Man 129. számában volt, 1974 februárjában.

Amikor Frank Castle szeme láttára megölték a családját a New York-i Central Parkban, megfogadta, hogy bosszút áll az összes bűnözőn és ehhez bármilyen eszközt felhasznál. Castle háborús veterán, mestere a harcművészeteknek, a közelharcnak és a fegyverek használatának. Nem riad vissza semmilyen eszköztől sem céljai érdekében, legyen az emberrablás, zsarolás vagy akár gyilkosság. A bűnelkövetőkkel szemben kegyetlenül jár el, ártatlanokat azonban sosem bánt tudatosan.

A Megtorló több Pókember-történetben is feltűnt, mielőtt önálló sorozatot kapott. Először csak egy 5 részből álló minisorozatban, majd a The Punisher című saját lapban közölték kalandjait. Növekvő népszerűségének hatására további címekben is megjelent, volt, hogy havonta három Megtorló-füzetet adott ki a Marvel Comics (Punisher, The Punisher War
eposz, 2018. október 11. csütörtök, 00:44
Az Észak-Korea elleni szankciók felülvizsgálatát sürgeti Moszkva, Peking és Phenjan
lépéseket tett az atomfegyver-mentesítés felé, ezért meg kell kezdeni az ellene az ENSZ Biztonsági Tanácsa által bevezetett szankciók felülvizsgálatát. A felek közös álláspontra helyezkedtek az egyoldalú gazdasági büntetőintézkedésekkel szemben.

A magas rangú diplomaták kifejezték egyetértésüket, hogy a Koreai-félsziget problémáinak összessége kizárólag békés, politikai és diplomáciai eszközökkel rendezhető. Méltatták az érintett országok erőfeszítéseit a rendezésről folytatott párbeszéd előmozdítása érdekében, és támogatásukról biztosították az Észak-Korea és az Egyesült Államok, illetve a két Korea között a bizalomerősítésről és a kapcsolatok normalizálásáról folytatott tárgyalásokat.

A miniszterhelyettesek megerősítették, hogy országaik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésére, valamint a térségben a béke mechanizmusának létrehozására törekszenek. Megállapították: egyetértésre jutottak abban, hogy a folyamatnak, amelynek elsődleges célja a kölcsönös bizalom megteremtése, fokozatosnak és
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:21
Szlovén kormányfő: Szlovénia nem tudja egyhamar a GDP 2 százalékára emelni védelmi kiadásait
"Néhány éven belül igyekszünk elérni a GDP 1,5 százalékát, amennyiben a helyzet ezt megengedi, de a 2 százalék kizárt" - mondta Sarec. Hozzátette: Szlovénia biztonságos ország, és a béke fenntartására tett erőfeszítések továbbra is az észak-atlanti szövetségben való részvétel alapját képezik.

"A kiadások növelése nem csak a NATO-szövetségre vonatkozó kötelezettségvállalásainkról szól, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy saját magunk és saját biztonságunk érdekében modernizálnunk kell biztonsági és védelmi rendszerünket" - húzta alá.

Szlovénia jelenleg a GDP 1 százalékát fordítja védelmi kiadásokra, amely egyike a legalacsonyabb értéknek a NATO-tagállamok között. Az elmúlt tíz évben a gazdasági válság és megszorítások miatt Ljubljana 40 százalékkal csökkentette a védelemre szánt büdzsét, ezért ez volt az egyik fő témája a kormányfő és a NATO-főtitkár közötti megbeszélésnek.

Stoltenberg megköszönte Szlovéniának, hogy részt vesz a NATO afganisztáni, koszovói és lettországi misszióiban, de
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 18:21
Átadták az Idősbarát önkormányzat és az Idősekért díjakat
fiatalok, a következő generációk jelentik, de "a jövő az idők méhében fogant meg".

Kiemelte, a fiatalokat fel kell készíteni a jövőre, és ebben az idősek pótolhatatlanok. A nemzetnek oda kell figyelnie az idősebb emberek bölcs és megfontolt iránymutatására. Ez nemcsak kötelesség, hanem - a történelem tanulsága szerint - sokszor a túlélés záloga is - jegyezte meg a miniszer.

Kásler Miklós azt mondta, a család a nagyszülők köré épül, ők jelentik ugyanis a család szívét. A nemzet egészsége érdekében pedig oda kell figyelni a szívre - tette hozzá.

Megköszönte az időseknek, hogy egész életüket a nemzet fenntartására tették fel, példát mutattak kitartásból, szorgalomból, szeretetből tiszteletből, alázatból és továbbörökítik a nemzeti identitást.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a rendezvényen azokat díjazzák, akik nemcsak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl is teljesítenek.

Mint mondta, a családbarát
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:32
A bazsalikom bőrre, hajra és egészségre ...
fejfájásra. Az őrölt levelek szantálfa krémmel elkeverve enyhítik a fejfájást - csak kenje a krémet a homlokára.

8. Szemproblémák:

A bazsalikomfőzettel hatékonyan kezelhetőek a fáradt szemek és a farkasvakság, amelyet az A-vitamin hiány okoz. Elég két csepp bazsalikomfőzet: nem csak nyugtatja a szemet, de a stresszt is csökkenti. Véd a kötőhártya-gyulladás és más szemproblémák kialakulása ellen, amelyek bakteriális vagy gombás fertőzés útján jönnek létre. Ezek megelőzése érdekében mossa meg a szemét bazsalikomfőzettel.

9. Gyomorproblémák:

A bazsalikomlevéllel kezelhetőek az olyan gyomorbántalmak, mint a savasság, székrekedés és a puffadás. A bazsalikom serkenti az emésztést és csökkenti a puffadást. Ezenkívül enyhíti a hányást és növeli az étvágyat is.

10. Cukorbetegség:

A bazsalikom szabályozza a vércukorszintet.

11. Fájdalomcsillapító:

A bazsalikom enyhíti a fájdalmat, mivel a benne található vegyületek csökkentik
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 18:43
Amerikai repülőgépek részvételével többnemzetiségű hadgyakorlat kezdődött Ukrajnában
hírügynökség idézett - a 12 napos, Tiszta Égbolt-2018 fedőnevű gyakorlaton kilenc ország vesz részt: Ukrajna és az Egyesült Államok mellett Belgium, Nagy-Britannia, Dánia, Észtország, Hollandia, Lengyelország, valamint Románia.

A hadgyakorlatra egy F-15C Eagle típusú vadászrepülőgép és egy C-130J Super Hercules csapatszállító gép érkezett az Egyesült Államokból.

A gyakorlatok célja, hogy növeljék a regionális képességeket a légtér szuverenitásának védelme, a béke és a biztonság megerősítése érdekében az együttműködés javításával - áll a közleményben.

Korreszpondent ukrán hírügynökség kiemelte, hogy Ukrajna függetlenné válása óta ez lesz az eddigi legnagyobb légi gyakorlat, amelyen összesen több mint 40 repülőgép, több tucat légvédelmi rendszer és több szász katona vesz részt. Ukrán részről mintegy 20 különböző típusú repülőgép, valamint helikopterek és drónok is gyakorlatoznak.

A gyakorlatban részt vevő gépek a Hmelnickij megyei Sztarokosztjantyiniv légitámaszpontjáról szállnak fel. A
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:42
Brexit - Donald Tusk a brit kormányfőnek: ideje munkához látni a károk mérséklése érdekében
"Én is voltam pártvezető 15 éven keresztül, ismerem a pártpolitika szabályait, de most, hogy véget ért a tory kongresszus, ideje munkához látni" - hangsúlyozta Tusk a Leo Varadkar ír miniszterelnökkel folytatott brüsszeli megbeszélését követően.

Kiemelte: "még ha nehéz vagy kellemetlen is, az igazmondás a legjobb módja annak, hogy kimutassuk a partnereink iránti tiszteletünket".

Tusk "esztelennek" és "sértőnek" nevezte a brit külügyminiszter később visszavont kijelentését, amellyel az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlította. Továbbá rámutatott, hogy a feszültséget szító, érzelmekre apelláló, elfogadhatatlan megjegyzések nem vezetnek sehova, ezekkel csak az időt vesztegetik.

"A Szovjetunió a börtönökről, a gulágokról, a határokról és a falakról szólt, az állampolgárok és a szomszédos országok elleni erőszakról. Az Európai Unió ezzel szemben a szabadságról, az emberi jogokról, a virágzásról, a békéről, a félelem nélküli életről, a demokráciáról és a pluralizmusról, valamint egy, belső
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:43
Szíria - Török védelmi minisztérium: Ankara és Moszkva megállapodott az idlíbi demilitarizált ütközőövezet hatá
A tárca azt írta, hogy szeptember 19. és 21. között török és orosz katonai illetékesek egyeztettek egymással az ügyről Ankarában. Hangsúlyozták: az övezet határainak meghatározásakor figyelembe vették a térség földrajzi adottságait és a lakott területek elhelyezkedését.

A török védelmi minisztérium közlését pénteken napközben a Szarajevóban tartózkodó orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov is megerősítette.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban megállapodott, hogy országaik október 15-ére demilitarizált ütközőövezetet hoznak létre Idlíb tartományban a szíriai kormányerőket és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig nem sokkal később bejelentette, hogy a szíriai kormányerők a korábbi tervekkel ellentétben nem indítanak offenzívát a lázadók utolsó bástyájának számító Idlíb ellen.

A hétfői megállapodás értelmében orosz és török katonák közösen járőröznek majd a kormánycsapatokat és a lázadókat
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:49
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
ASSISI-SZTF-IDÉZET.jpg
katolikusokoldala
2017. május 25. csütörtök, 20:46
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
Assisi Maximilla of Sprin
charlotteani
2016. február 27. szombat, 22:20
assisi.jpg
lenke1964
2015. december 28. hétfő, 11:20
assisif.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:29
assisi_szent_ferenc_92 922
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:29
A béke érdekében.jpg
chillik
2017. június 12. hétfő, 05:00
Esetleges kedvenccel.jpg
csalogany13
2010. november 14. vasárnap, 09:55
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
Ferences Templom
dorotea55
2017. november 16. csütörtök, 13:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.