Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 05:00 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsigó Róbert: gyerekeknek indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Zsigó Róbert a programban részt vevő IX. kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában felidézte, 2016-ban indult a Nébih Maradék nélkül! című programja, amely a háztartások élelmiszerpazarlásának megelőzésére koncentrál.

Ezt a programot terjesztik ki most az óvodás és általános iskolás korosztályra, mert úgy vélik, hogy a tudatos vásárlással, a helyes konyhatechnológiával és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretek a legkönnyebben gyerekkorban sajátíthatók el - mondta az államtitkár.

Közölte: a kisebb gyerekeknek Ételt csak okosan! címmel mesés, játékos formában tartanak foglalkozásokat az élelmiszerbiztonságról, a tudatos vásárlásról és a biztonságos ételkészítésről. A nagyobbaknak Maradék nélkül! címmel egy tankönyvszerű kiadványban mutatnak be olyan praktikákat, amelyekkel otthon csökkenthetik az élelmiszerpazarlást.

A gyerekek az így megszerzett tudást továbbadhatják a szülőknek, így az szinte észrevétlenül válhat a családok mindennapjainak részévé - fogalmazott Zsigó Róbert, hozzátéve, hogy újra szeretnék megteremteni az élelmiszerek "erkölcsi elismerését" is.

A programról további információ a http://maradeknelkul.hu/oldalon érhető el. A honlapon olvasható tájékoztatás szerint Magyarországon évente fejenként 68 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik, és egy átlagos magyar család 50 ezer forint értékű, feleslegesen megvett élelmiszert dob ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 11:01
Címkék: Zsigó Róbert, Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában, Nébih Maradék, programban részt, programot terjesztik, tudatos vásárlással,
Kommentek
Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: szabad, önálló és erős Budapestet!
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője közölte, kivéreztetés és kiszolgáltatottság helyett önállóság kell Budapestnek. Elszegényedés és romló szolgáltatások helyett több pénz, rossz életminőség és hanyatló szolgáltatások, ellátórendszer helyett egészséges élet, a tízezrével kivágott fák és tönkretett Római-part helyett tiszta, rendezett, zöld környezet, a bűnözés és korrupció helyett pedig biztonság - részletezte a program főbb pontjait.

Közölte, a főváros naponta 20 milliárd forintot fizet be adóként, de alig kap vissza valamit. Hozzátette: nem akarnak sokat, 10 forintból egy forintot vissza akarnak szerezni Budapestet. Ez kell ahhoz, hogy a közösségi közlekedés kényelmes, biztonságos, akadálymentes és olcsó legyen - magyarázta.

Horváth Csaba szerint több rendőrre van szükség és arra, hogy a közterület-felügyelet a város biztonság szolgálja, ne pénzbehajtó legyen. Hozzátette: a tömegsportot kell támogatni és 2022-ig minden kerületben 10 százalékkal kell növelni a zöldfelületek
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 12:41
Választás 2018 - Fidesz: ha "Soros emberei" nyernek, terroristák juthatnak Magyarországra
Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban nyilatkozott a közmédiának, hogy szerdán folytatódik az Ahmed H. ellen folyó per és ítélet születhet a megismételt elsőfokú eljárásban a Szegedi Törvényszéken. A politikus azt mondta: Ahmed. H az a terrorista, aki a röszkei zavargásoknál a schengeni határt védő magyar rendőrök megtámadására buzdította a migránsokat. Hozzátette: a rendőröket, kövekkel, betondarabokkal, üvegekkel dobálták, és többen meg is a sérültek.

Hangsúlyozta: a "Soros-hálózat" a migránspárti brüsszeli és a magyar politikusok mégis egy terrorista oldalára álltak és az ő kiszabadítását követelik. Szerinte ugyanakkor ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a több ezer Ahmed. H-hoz hasonló terrorista juthatott Európába a migrációval, ők pedig veszélyt jelentenek az európai és a magyar emberekre egyaránt.

Kijelentette:ha április 8-án "Soros emberei" nyernek, akkor szabadon bejuthatnak az országba az ilyen terroristák, sőt magyar nagyvárosokba be is telepítik őket.
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:17
Választás 2018 - Zsigó Róbert: április 8-án a jövőnkről döntünk
eredményeket, amiket 2010 óta a választópolgárokkal közösen elért - fogalmazott. Az illegális bevándorlás nem lehetőség, hanem veszély, hiszen gazdasági, biztonsági és kulturális kockázatot is jelent; azokat az európai keresztény értékeket teszi kockára, amelyek létünk alapjai - tette hozzá.

A betelepítési kvóta helyett inkább "megvédjük a határainkat, és nem adjuk fel meglévő értékeinket, hanem mindenképpen megőrizzük Magyarország és ezzel együtt Európa kultúráját is" - fogalmazott.

Zsigó Róbert szerint, a 2010 óta elért eredmények lehetővé teszik, hogy "Magyarországot ne lehessen megfenyegetni vagy megzsarolni, sem hitellel, sem mással". Az ország és miniszterelnöke képes kiállni az érdekei mellett, de ezt az állapotot mindenképpen fent kell tartani - emelte ki.

Bányai Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a kiskunhalasi központú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje a lakossági fórumon úgy fogalmazott: az ország a Fidesz vezetésével került ki a bajból, az ellenzék azonban
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 21:29
Zsigó Róbert: 2010 óta több mint a duplájára nőtt az állatjóléti támogatás
Kifejtette, "a baromfitenyésztés és feldolgozás valóban a mi ügyünk, mivel ez az ágazat közvetlen EU támogatásban nem részesül", a kormányzat így csak költségvetési forrásokból tud támogatást nyújtani a termelőknek. Elmondta, a baromfitenyésztés és a baromfi-egészségügy jelentőségét mutatja, hogy ez az ágazat adja a magyar mezőgazdasági kibocsátás mintegy 13 százalékát. A szektor 60 ezer embernek ad munkát, és csaknem 100 százalékban magyar kézben van - tette hozzá.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője közölte, jelentősen növeli a régió mezőgazdasági szerepét a Bács-Tak Kft. új beruházása. Hozzátette: a zárt tartású víziszárnyas piacon most szinte korlátlanok a piaci a lehetőségek.

Kiss István, a Bács-Tak Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a beruházás 835 millió forintból valósult meg, amiből 600 millió forint banki hitel, és a tervek szerint évente több mint 10 millió kacsát keltetnek majd.

A cégvezető elmondta, a beruházás szorosan kapcsolódik a Hunent Zrt.
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:39
FM: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
Az egész országra kiterjedő vizsgálatot Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a március 1-je és április 2-a közötti időszakra.

A közlemény szerint a Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd - sorolta a minisztérium.

Az agrártárca arra törekszik, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint magyarországi gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára - olvasható az FM közleményében.
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 10:01
Választás 2018 - Origo: akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet a bajai Jobbik helyi vezetője
A portálon közzétett cikk szerint Üveges Tibor egy Facebook-hozzászólásában azt írta "Már a lámpaoszlopokon lóg a Zsigó. Csak még nem a megfelelő pozícióban." A hozzászólás a Mi városunk, a mi Bajánk oldalon volt olvasható.

Hozzátették, nem ez az első eset, hogy jobbikosok akasztással fenyegetnek kormánypárti politikusokat.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-nek szombaton azt mondta: felháborító, elfogadhatatlan és példátlan a Jobbik bajai politikusának ez a megnyilatkozása. Felszólítják, azonnal mondjon le, és felszólítják Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy pártjában azonnal tegye meg a szükséges intézkedéseket - tette hozzá a Fidesz-frakció szóvivője.
velemenyezd, 2018. február 24. szombat, 14:02
Választás 2018 - Fidesz: a béremelések megvédése is a választás tétje
Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden az MTI-nek úgy fogalmazott: "a választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket, vagy visszatérnek azok, akik már egyszer tönkretették az országot és a gazdaságot".

Ha az ellenzéken múlna - mondta -, nem lehetnének most béremelések sem, hiszen azoknak feltétele, hogy Magyarország pénzügyileg-gazdaságilag stabil, és növekedési pályára állt.

2010 óta a minimálbér 73 500 forintról 138 ezerre, a szakmunkás minimálbér pedig 89 500-ról 180 500 forintra emelkedett - hívta fel a figyelmet a fideszes politikus, hozzátéve, hogy emellett adócsökkentésekkel is segítik a munkavállalókat és a munkaadókat, ami szintén emeli a fizetéseket.

Szerinte akik most az ellenzéki oldalon "tülekednek", azok soha nem a magyar emberek és a magyar vállalkozások érdekeit, hanem mindig a külföldi, a multiérdekeket képviselték. Agyonadóztatták a munkavállalókat, megalázóan alacsony béreket fizettek, a közszférában egyhavi fizetést el
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 14:42
Képek, videók
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
robert_redford.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:55
Robert_Redford_2012.jp g
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:53
Róbert nap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:26
Róbert névnap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:26
Róbert névnapra.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:24
Roberta Rich A nők és a
sanci81
2018. március 31. szombat, 18:01
Robert Plant - Szerelmem
sanci81
2018. március 31. szombat, 17:47
Robert Merle - Örömünk sz
sanci81
2018. március 30. péntek, 17:27
papp_robert_husveti__a jan
vorosrozsa66
2018. március 25. vasárnap, 14:35
Bookstor Robert Frost -Sa
charlotteani
2018. február 28. szerda, 23:06
rózsa róbert megverve..jp
zsokica45
2018. január 30. kedd, 18:42
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.