Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:16 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elindult a bal
Na végre, végre, vége a tévelygésnek, ingadozásnak, annyi évi céltalan bolyongás, tétova útkeresés után számomra is egyértelműen kiderült, hol a helyem.
Középen.
Igen, középerőnek érdemes lenni.
Ebben a büdös, rohanó világban az valami nyugalmat áraszt, stabilitást, békét sugall, kapaszkodót nyújt olykor-olykor eltévedő, saját zsebeinket tömködő kezeinknek.
Olyan nyugodt erőt: tudjuk, merjük, tesszük!
Nem, a szél, az nem jó, az perem, az periféria.
A centrifugális erő onnan könnyedén kirepíti az útnyomozó embert, és a végén még a poklok poklára jut, kiveti magából a művelt Európa.
Ráadásul a két szél még az esztétikában is összeér, elvégre csak nézőpont kérdése, mi a szép és a rút, a jó és a rossz, a tragikus és a komikus, ki a barna inges meg a vörös inges.
A luxusszocialisták szerdai toborzójából azt is megtudtam, hogy csak a balközép az igazi.
Az bizony.
Mert a bal - még marxista-leninista tanulmányaimból azért ennyi megmaradt -, az haladó.
Nem, nem retrográd, haladó!
Semmi bő gatya meg moslékzabálás, haladás.
Mégpedig szakadatlanul.
És olyan sebesen, hogy a mát is csak holnap éljük át igazán, akkor tudjuk meg, hogy kik is voltunk, mit is tettünk valójában.
Elvégre mi a múltat is tudjuk, birtokunkba vettük, az is a miénk, és ez a valami.
Akié a múlt, azé a jövő is.
A jövőt kifürkészni pedig nem kunszt, azt a nem oly rég még kiválóan működő kormányzati jósda is könnyedén elénk tárta.
Legfeljebb más jött be, de annak megmagyarázására meg ott voltak a statisztikusok és a közgazdászok.
Meg a brókerek Gyuszi taxissal.
És a múlt birtokában leszünk valódi forradalmárok - mostanság már nemcsak Che Guevarák, hanem még ötvenhatosok is -, s egyszerre tudjuk a múltat és a jövőt megalkotni, építeni.
Mi mondjuk meg, ki lőtt és merre.
Csak ebben az esetben maradhatunk és lehetünk igazi demokraták, s így lehet átkiabálni nagy-nagy sajtószabadság- és demokráciaféltésünkben a túlpartra, hogy ők ottan bizony nem azok.
Ezért aztán lapítanak, legfeljebb a legelvetemültebbje tesz olyat, mint az a nyikhaj, részeges Révész Máriusz, hogy jól összeveri magát, majd disznó módon a még rendszám nélkül is demokratikus - s mint ilyen, viperával is haladó -, sün alakzatban védekező rendőreinkre keni az egészet.
Nem, ottan inkább teljes tanácstalanság és méla csend honol, csak nagy néha hangzik fel egy-egy nyolcévezés meg fényesre koptatott, unalmas, kisszerű komcsizás.
A soviniszta, nacionalista, árvalányhajas uszítás a részükről nem nekünk szól, az a devizakölcsönökkel, kakaóbiztos számítógépekkel és digitális iskolatáblákkal elbutított, szavazógépnek nézett, elvakított konzumidiótákat igyekszik a voksukért megszólítani.
Ugye, hogy ennél mennyivel európaibb és haladóbb egy jó kis szaftos rasszistázás?
Meg különben is, a hejtebunkócskázásról meg a vöröscsepelezésről rég leszoktunk, ma már a Vörös Csepel helyett a Csepel Plázának a Váci úti Duna Pláza felel, és a Szemlőhegyen még talán szebben is szól az Internacionálé, mint egykoron a Rákosi Mátyás Vas- és Fémművekben.
Csakis a bal.
A bal az igazi.
Odaát csőcselék van meg veszett kutyák - össze is akartuk őket fogdosni -, itt meg ártatlan lányanyák és folyamatosan bérmálkozó, stramm férfiak, no meg gázóraleső, elesett kisnyugdíjasok.
Nem is lehet kérdés, hogy hová kívánkozik, merre is indul az ember.
És ha az aljas politikai okból bebörtönzött társaink, Hunvaldék és Hagyóék is levetik láncaikat, egyesülünk a nép legjobb, leghaladóbb erőivel, offshore sztárokkal és libapecérekkel, boldog globalizálttá - jó, jó, egykor úgy énekeltük és még fogjuk is: nemzetközivéééé - lesz holnapra ez a bugris, falusi magyar világ.

Kiss László
anixe, 2012. december 01. szombat, 18:28
Címkék: Révész Máriusz, Vörös Csepel, Csepel Plázának, Duna Pláza, Rákosi Mátyás Vas-, Kiss László,
Kommentek
Hatszázezer kilométert tekertek a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya alatt
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ismertette, 27 millió forintot biztosítottak a Bringázz a munkába! megvalósításához. Megjegyezte, hogy a fővárosiak alig 3 százaléka jár dolgozni kerékpárral, a fővárosi önkormányzat ezt az arányt 10 százalékra szeretné növelni 2030-ra Budapesten. Élhetőbbé kell tenni a városokat, ennek érdekében ősszel újabb közös kampányt indítanak a tervek szerint - tette hozzá.

Közölte azt is: a fővárosi kerékpárút-fejlesztésekre több mint 10,5 milliárd forint áll rendelkezésre a következő években.

A kormánybiztos véleménye szerint a kerékpározás népszerűsítését segítené, ha támogatnák a kerékpárral munkába járást, például a bérlet- vagy kilométer hozzájáruláshoz hasonlóan adómentes juttatás lenne a kerékpározás ösztönzése. További lehetőségnek nevezte azt is, ha az elektromos autókhoz hasonlóan az elektromos kerékpárok vásárlását is támogatná az állam.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese elmondta: idén - a négy év után
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:21
Tizenkétezer résztvevőt várnak a 36. Lidl Balaton-átúszásra
esemény két nagykövete Biros Péter háromszoros és Székely Bulcsú egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A két pólós elmondta, hosszú ideje nem úsztak ekkora távot, s bár még nem kezdték el a felkészülést, természetesen a táv teljesítése a céljuk.

Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, az országban a következő évek egyik legfontosabb feladata az, hogy az inaktív lakosságot megmozgassák, erre pedig tökéletes a Balaton-átúszás.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos - aki többször is teljesítette már a távot - kifejtette, egy közelmúltbeli tanulmány szerint a magyar a negyedik legelhízottabb nemzet a világon, ez ellen pedig mindenképpen tenni kell valamit, s ehhez az elsődleges kitörési pont az aktivitás és a mozgás. Hozzátette, bíznak benne, hogy évről évre többen mennek majd el az olyan eseményekre, mint a Balaton-átúszás is.

A sajtótájékoztatón röviden beszélt élményeiről Gurbán Béla, aki mind a 35
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 11:41
Bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat
Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos példaértékűnek nevezte az erdészet, a kesztölci és a piliscsévi önkormányzat, valamint a helyi civil szervezetek együttműködését és elmondta, turisztikai terveik másik részeként hamarosan megépül a Kesztölc és Esztergom közötti kerékpárút.

A kormánybiztos hozzátette, a vízi- és kerékpáros vándortáborok állami támogatásának köszönhetően újjáéledt ez a táborozási forma. A Palócföldtől a Dunakanyarig vezető egyik útvonal végpontját is Kesztölcön alakították ki.

Völner Pál (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, az új kiindulópontok hídként kapcsolják össze az egymás melletti turisztikai látványosságokat és magukat a településeket. Mindez a térség idegenforgalmában is komoly fejlődési lehetőséget jelent.

A családok, túrakerékpárosok, és kerékpáros sportolók számára egyaránt jó lehetőségeket kínáló szakaszok eléréséhez új "Parkolj + Bringázz!" parkolóhelyet is kialakítottak Kesztölcön, így 10-re nőtt a hálózatba
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:25
Új helyszínen a Mozgás Éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb szabadtéri szabadidős sportfesztiválját, amelyen ezúttal 16 ismert és kevésbé ismert sportágat próbálhatnak ki bajnokok, valamint profi edzők segítségével a mozogni vágyók.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta a kormány szándékát, mely szerint 2030-ra Magyarország Európa öt legélhetőbb országa közé tartozzon. Kiemelte: az, hogy élhető legyen egy ország, nagyban függ a lakosság egészségi állapotától is. Révész Máriusz ezzel kapcsolatosan szomorú tényeket sorolt, melyek szerint a kontinensen a magyar a legelhízottabb nemzet.

"A kormány azon munkálkodik évek óta, hogy ezen az állapoton változtassunk. Kerékpárutakat, sportlétesítményeket építünk, turistaházakat újítunk fel, ám a legfontosabb a szemléletformálás" - mondta. Majd kifejtette: ennek egyik példája a megújított gyalogos vándortáborok - melyekkel a gyermekeket célozzák meg -, a másik pedig a több évtizedes
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:40
Ipari műemlékből kulturális városközpont Kőbányán
Kőbányát ipari területek szegélyezik, ezek azonban megújulóban vannak, így van ez az Északi járműjavítóval is, amely egykor a kőbányai ipar zászlóshajója volt, most pedig kulturális komplexum épül ott - közölte Kovács Róbert polgármester.

György István, Budapest kormánymegbízottja hozzátette, 2012 óta több mint 110 kiemelt kormányzati beruházás indult a főváros 200 helyszínén, ebből kilenc projekt Kőbányán.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója felidézte, hogy az Operháztól öt kilométeres sugarú körön belül kerestek helyszínt a műhelyháznak, így találtak rá 2013 januárjában az Eiffel-csarnokra, amelyet az a Feketeházy János tervezett, akinek a nevéhez a szinte egyidős Operaház tetőszerkezete is kötődik.

A rövidesen megújuló Andrássy úti zenepalotában nincs próbaterem, sem zenekari öltöző, valamennyi raktárat bérelni kell, az operaházi színpadtechnika pedig 34 éves NDK-beli rendszer - sorolta az Operaház hiányosságait a főigazgató.

Mint hozzáfűzte, az
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 12:33
Idén is elindul a Vándortábor program
idén egységesen 21 ezer forintos részvételi díjért vehetnek részt a 12-18 évesek, a program a tervek szerint legalább 10 ezer diák számára biztosít majd nyári táborozási lehetőséget a tanév végétől augusztus 20-ig - mondta.

A vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel közösen szervezték, a gyerekeknek minden felszerelést - bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket - biztosítanak - mondta.

Révész Máriusz kiemelte: a programot azért indították el, hogy közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal. Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén - sorolta.

Hozzátette: a programok, a szállás, és az étkezés is előre meg van szervezve, a táborokat lebonyolító tanárok
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 12:32
Országúton Peák és Király, pályán Lovassy és Kercsó-Magos az év kerékpárosa
adott arra, miért tartják ebben a furcsa időpontban, év elején az elmúlt esztendő zárását. - "Olyan időpontot kerestünk, amikor az év végi ünnepek nem vonják el a figyelmet a mi gálánkról, a mi ünnepeltjeinkről."

Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a sportág elmúlt évi sikerei közül kiemelte Lovassy Krisztián Eb-ezüstérmét, valamint azt, hogy a nagy sikerű Tour de Hongrie egy kategóriával feljebb lépve már 2.1-es besorolású.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerint most kezdődik a magyar kerékpársport aranykora, amit az is bizonyít, hogy "soha ennyi pénz kerékpárút építésére nem volt, mint a 2018-as költségvetésben". Megemlítette még, hogy az idén el fognak indulni a kerékpáros vándortáborok és emlékeztetett arra, hogy a 2018-as Tour de Hongrie-t az Eurosport televíziós csatorna is közvetíteni fogja.

"Tavaly is én voltam az év pályakerékpárosa. Örülök, hogy megvédtem a címem" - mondta az
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 18:46
Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között
kerékpárút növeli a térség idegenforgalmi értékeit, az Eger és Miskolc között megépülő 43 kilométer hosszú kerékpárúttal egy 60 kilométeres kerékpárút jön létre - hangoztatta Tállai András.

A projekt keretében a vasútállomás közelébe kerül a mezőkövesdi buszpályaudvar, itt fedett forgalmi központot alakítanak ki, a városi rendelőintézet előtt pedig körforgalmi csomópont készül - mondta Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

A kivitelezés befejezése 2020-ra várható - tette hozzá.

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa ezen a héten jelentette be, hogy újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben.

Hozzátette: a kerékpárutak építésére 3,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a kormánydöntés szerint a már engedéllyel rendelkező kerékpárutak kivitelezése
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:33
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
Moha-Pláza ásza.jpg
agica2004
2018. március 25. vasárnap, 15:19
Szökőkút Plaza de la Virg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:42
Szökőkút-Plaza del Ayunta
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:39
Szeged-Plaza este.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 22:08
Marci a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:19
a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:17
Szeged Plaza-csokiünnep.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:20
Szeged-Pláza.png
agica2004
2014. március 13. csütörtök, 15:44
plazahid-kékben.png
hatibacsi
2013. november 17. vasárnap, 17:21
lieke-plaza-pierot-20. jpg
cipiripi
2013. október 22. kedd, 23:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.