Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:10 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elindult a bal
Na végre, végre, vége a tévelygésnek, ingadozásnak, annyi évi céltalan bolyongás, tétova útkeresés után számomra is egyértelműen kiderült, hol a helyem.
Középen.
Igen, középerőnek érdemes lenni.
Ebben a büdös, rohanó világban az valami nyugalmat áraszt, stabilitást, békét sugall, kapaszkodót nyújt olykor-olykor eltévedő, saját zsebeinket tömködő kezeinknek.
Olyan nyugodt erőt: tudjuk, merjük, tesszük!
Nem, a szél, az nem jó, az perem, az periféria.
A centrifugális erő onnan könnyedén kirepíti az útnyomozó embert, és a végén még a poklok poklára jut, kiveti magából a művelt Európa.
Ráadásul a két szél még az esztétikában is összeér, elvégre csak nézőpont kérdése, mi a szép és a rút, a jó és a rossz, a tragikus és a komikus, ki a barna inges meg a vörös inges.
A luxusszocialisták szerdai toborzójából azt is megtudtam, hogy csak a balközép az igazi.
Az bizony.
Mert a bal - még marxista-leninista tanulmányaimból azért ennyi megmaradt -, az haladó.
Nem, nem retrográd, haladó!
Semmi bő gatya meg moslékzabálás, haladás.
Mégpedig szakadatlanul.
És olyan sebesen, hogy a mát is csak holnap éljük át igazán, akkor tudjuk meg, hogy kik is voltunk, mit is tettünk valójában.
Elvégre mi a múltat is tudjuk, birtokunkba vettük, az is a miénk, és ez a valami.
Akié a múlt, azé a jövő is.
A jövőt kifürkészni pedig nem kunszt, azt a nem oly rég még kiválóan működő kormányzati jósda is könnyedén elénk tárta.
Legfeljebb más jött be, de annak megmagyarázására meg ott voltak a statisztikusok és a közgazdászok.
Meg a brókerek Gyuszi taxissal.
És a múlt birtokában leszünk valódi forradalmárok - mostanság már nemcsak Che Guevarák, hanem még ötvenhatosok is -, s egyszerre tudjuk a múltat és a jövőt megalkotni, építeni.
Mi mondjuk meg, ki lőtt és merre.
Csak ebben az esetben maradhatunk és lehetünk igazi demokraták, s így lehet átkiabálni nagy-nagy sajtószabadság- és demokráciaféltésünkben a túlpartra, hogy ők ottan bizony nem azok.
Ezért aztán lapítanak, legfeljebb a legelvetemültebbje tesz olyat, mint az a nyikhaj, részeges Révész Máriusz, hogy jól összeveri magát, majd disznó módon a még rendszám nélkül is demokratikus - s mint ilyen, viperával is haladó -, sün alakzatban védekező rendőreinkre keni az egészet.
Nem, ottan inkább teljes tanácstalanság és méla csend honol, csak nagy néha hangzik fel egy-egy nyolcévezés meg fényesre koptatott, unalmas, kisszerű komcsizás.
A soviniszta, nacionalista, árvalányhajas uszítás a részükről nem nekünk szól, az a devizakölcsönökkel, kakaóbiztos számítógépekkel és digitális iskolatáblákkal elbutított, szavazógépnek nézett, elvakított konzumidiótákat igyekszik a voksukért megszólítani.
Ugye, hogy ennél mennyivel európaibb és haladóbb egy jó kis szaftos rasszistázás?
Meg különben is, a hejtebunkócskázásról meg a vöröscsepelezésről rég leszoktunk, ma már a Vörös Csepel helyett a Csepel Plázának a Váci úti Duna Pláza felel, és a Szemlőhegyen még talán szebben is szól az Internacionálé, mint egykoron a Rákosi Mátyás Vas- és Fémművekben.
Csakis a bal.
A bal az igazi.
Odaát csőcselék van meg veszett kutyák - össze is akartuk őket fogdosni -, itt meg ártatlan lányanyák és folyamatosan bérmálkozó, stramm férfiak, no meg gázóraleső, elesett kisnyugdíjasok.
Nem is lehet kérdés, hogy hová kívánkozik, merre is indul az ember.
És ha az aljas politikai okból bebörtönzött társaink, Hunvaldék és Hagyóék is levetik láncaikat, egyesülünk a nép legjobb, leghaladóbb erőivel, offshore sztárokkal és libapecérekkel, boldog globalizálttá - jó, jó, egykor úgy énekeltük és még fogjuk is: nemzetközivéééé - lesz holnapra ez a bugris, falusi magyar világ.

Kiss László
anixe, 2012. december 01. szombat, 18:28
Címkék: Révész Máriusz, Vörös Csepel, Csepel Plázának, Duna Pláza, Rákosi Mátyás Vas-, Kiss László,
Kommentek
Prima cercetare cuprinzătoare maghiară despre folosirea bicicletelor
patruzeci de locuri.

Áron Halász, purtătorul de cuvânt al Clubul Ungar de Ciclism a comunicat: 17% dintre maghiari circulă în primul rând cu bicicleta, cel mai frecvent scop al acestor deplasări fiind cumpărăturile. Proporţia la nivel naţional a persoanelor care folosesc măcar ocazional bicicleta este de 70%. Numărul persoanelor care circulă cu bicicleta ar spori considerabil, dacă aceste mijloace ar putea fi lăsate în condiţii de siguranţă în staţiile de transport în comun - a subliniat el.

Máriusz Révész, însărcinatul guvernamental pentru mişcare fizică a explicat că, o parte însemnată a populaţiei Ungariei, aproximativ 80%, se dă zilnic cu bicicleta. În privinţa proporţiei persoanelor care circulă în primul rând cu bicicleta, Ungaria este pe locul trei după Danemarca şi Olanda - a precizat politicianul.

Deplasarea cu bicicleta caracterizează mai ales localităţile mici; în oraşele mari oamenii consideră ca foarte important să existe o infrastructură adecvată. Máriusz Révész a atras atenţia
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:32
Először készült átfogó kutatás a magyarok kerékpározási szokásairól
Európai Mobilitási Hét keretében több mint negyven helyszínen megtartott országos bringásreggeli egyik sátránál számoltak be Budapesten csütörtökön.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője közölte: a magyarok 17 százaléka közlekedik elsősorban biciklivel, és a leggyakoribb cél a vásárlás. Országosan 70 százalék teker valamilyen gyakorisággal. Sokat lendítene a bringával járók számán, ha biztonságosan le lehetne zárni az eszközöket a tömegközlekedési megállóhelyeken - emelte ki.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: azzal szembesültek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő adat a témában. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat - jelezte, hozzátéve: ezért rendeltek meg egy nagy mintájú, részletes kutatást, amelyhez hasonlóra még nem volt példa. Számlálókat is elhelyeztek szerte az országban.

Közölte, hogy a lakosság jelentős része, nagyjából egyötöde biciklizik naponta. Dánia és
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:02
Kövér: elődeink sokat küzdöttek azért, hogy működőképes demokráciában élhessünk
Kövér László a 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány, a 10 éves Jobb Velünk a Világ!, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány közösen szervezett jótékonysági koncertjén részt vevő 500 gyermeket köszöntötte a Parlamentben.

A házelnök kiemelte: a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak több háza van, amelyek közös vonása, hogy a legfontosabbak bennük a gyermekek, valamennyi ház azért működik, hogy őket segítse.

Hozzátette: az épület, amelyben most vannak, azért van, hogy a világon minden magyar embernek legyen egy háza, legyen egy olyan hely a világon, ahol a magyar emberek érdekei a legfontosabbak. Ezért nevezik a nemzet házának, mert jelképes, politikai otthona a Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban bárhol élő magyar embereknek - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.Kitért arra is: a magyar politika annak a tudománya, hogy Magyarország egy olyan anyaország maradjon, amelyre minden magyar ember mindenkor számíthat, és minden magyar embert mindenkor segít abban,
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 10:51
Másfél méter címmel indul a kerékpárosok védelmét szolgáló kampány
Révész Máriusz elmondta: a nyomtatott és az online médiában megjelenő hirdetésekkel, két rövidfilmmel, honlappal, reményeik szerint később benzinkutakon és autóbuszokon elhelyezett hirdetésekkel is szeretnék figyelmeztetni az autósokat a biztonságos előzéshez szükséges távolság megtartására, hogy csökkentsék az elsodrásos kerékpáros balesetek számát.

Hozzátette: a kampányt eredetileg Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója hirdette meg, a magyar kampány, amelyben részt vesznek a magyar kerékpáros szervezetek is, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik.

A kormánybiztos kitért arra, hogy míg a KRESZ számos országban, köztük Romániában is előírja a másfél méteres oldaltávolságot, addig a magyar jogszabály csak a "megfelelő oldaltávolság" megtartására kötelezi az autósokat, a konkrét távolság megadása nélkül. Az autósok így nem is tudhatják, hogy mekkora a biztonságos távolság. Ezen a helyzeten is szeretne változtatni a program.

Megjegyezte: reményei szerint a kampányt 2019-ben
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 12:42
Hatszázezer kilométert tekertek a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya alatt
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ismertette, 27 millió forintot biztosítottak a Bringázz a munkába! megvalósításához. Megjegyezte, hogy a fővárosiak alig 3 százaléka jár dolgozni kerékpárral, a fővárosi önkormányzat ezt az arányt 10 százalékra szeretné növelni 2030-ra Budapesten. Élhetőbbé kell tenni a városokat, ennek érdekében ősszel újabb közös kampányt indítanak a tervek szerint - tette hozzá.

Közölte azt is: a fővárosi kerékpárút-fejlesztésekre több mint 10,5 milliárd forint áll rendelkezésre a következő években.

A kormánybiztos véleménye szerint a kerékpározás népszerűsítését segítené, ha támogatnák a kerékpárral munkába járást, például a bérlet- vagy kilométer hozzájáruláshoz hasonlóan adómentes juttatás lenne a kerékpározás ösztönzése. További lehetőségnek nevezte azt is, ha az elektromos autókhoz hasonlóan az elektromos kerékpárok vásárlását is támogatná az állam.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese elmondta: idén - a négy év után
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:21
Tizenkétezer résztvevőt várnak a 36. Lidl Balaton-átúszásra
esemény két nagykövete Biros Péter háromszoros és Székely Bulcsú egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A két pólós elmondta, hosszú ideje nem úsztak ekkora távot, s bár még nem kezdték el a felkészülést, természetesen a táv teljesítése a céljuk.

Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, az országban a következő évek egyik legfontosabb feladata az, hogy az inaktív lakosságot megmozgassák, erre pedig tökéletes a Balaton-átúszás.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos - aki többször is teljesítette már a távot - kifejtette, egy közelmúltbeli tanulmány szerint a magyar a negyedik legelhízottabb nemzet a világon, ez ellen pedig mindenképpen tenni kell valamit, s ehhez az elsődleges kitörési pont az aktivitás és a mozgás. Hozzátette, bíznak benne, hogy évről évre többen mennek majd el az olyan eseményekre, mint a Balaton-átúszás is.

A sajtótájékoztatón röviden beszélt élményeiről Gurbán Béla, aki mind a 35
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 11:41
Bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat
Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos példaértékűnek nevezte az erdészet, a kesztölci és a piliscsévi önkormányzat, valamint a helyi civil szervezetek együttműködését és elmondta, turisztikai terveik másik részeként hamarosan megépül a Kesztölc és Esztergom közötti kerékpárút.

A kormánybiztos hozzátette, a vízi- és kerékpáros vándortáborok állami támogatásának köszönhetően újjáéledt ez a táborozási forma. A Palócföldtől a Dunakanyarig vezető egyik útvonal végpontját is Kesztölcön alakították ki.

Völner Pál (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, az új kiindulópontok hídként kapcsolják össze az egymás melletti turisztikai látványosságokat és magukat a településeket. Mindez a térség idegenforgalmában is komoly fejlődési lehetőséget jelent.

A családok, túrakerékpárosok, és kerékpáros sportolók számára egyaránt jó lehetőségeket kínáló szakaszok eléréséhez új "Parkolj + Bringázz!" parkolóhelyet is kialakítottak Kesztölcön, így 10-re nőtt a hálózatba
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:25
Új helyszínen a Mozgás Éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb szabadtéri szabadidős sportfesztiválját, amelyen ezúttal 16 ismert és kevésbé ismert sportágat próbálhatnak ki bajnokok, valamint profi edzők segítségével a mozogni vágyók.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta a kormány szándékát, mely szerint 2030-ra Magyarország Európa öt legélhetőbb országa közé tartozzon. Kiemelte: az, hogy élhető legyen egy ország, nagyban függ a lakosság egészségi állapotától is. Révész Máriusz ezzel kapcsolatosan szomorú tényeket sorolt, melyek szerint a kontinensen a magyar a legelhízottabb nemzet.

"A kormány azon munkálkodik évek óta, hogy ezen az állapoton változtassunk. Kerékpárutakat, sportlétesítményeket építünk, turistaházakat újítunk fel, ám a legfontosabb a szemléletformálás" - mondta. Majd kifejtette: ennek egyik példája a megújított gyalogos vándortáborok - melyekkel a gyermekeket célozzák meg -, a másik pedig a több évtizedes
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:40
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
Moha-Pláza ásza.jpg
agica2004
2018. március 25. vasárnap, 15:19
Szökőkút Plaza de la Virg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:42
Szökőkút-Plaza del Ayunta
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:39
Szeged-Plaza este.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 22:08
Marci a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:19
a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:17
Szeged Plaza-csokiünnep.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:20
Szeged-Pláza.png
agica2004
2014. március 13. csütörtök, 15:44
plazahid-kékben.png
hatibacsi
2013. november 17. vasárnap, 17:21
lieke-plaza-pierot-20. jpg
cipiripi
2013. október 22. kedd, 23:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.