Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:05 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elindult a bal
Na végre, végre, vége a tévelygésnek, ingadozásnak, annyi évi céltalan bolyongás, tétova útkeresés után számomra is egyértelműen kiderült, hol a helyem.
Középen.
Igen, középerőnek érdemes lenni.
Ebben a büdös, rohanó világban az valami nyugalmat áraszt, stabilitást, békét sugall, kapaszkodót nyújt olykor-olykor eltévedő, saját zsebeinket tömködő kezeinknek.
Olyan nyugodt erőt: tudjuk, merjük, tesszük!
Nem, a szél, az nem jó, az perem, az periféria.
A centrifugális erő onnan könnyedén kirepíti az útnyomozó embert, és a végén még a poklok poklára jut, kiveti magából a művelt Európa.
Ráadásul a két szél még az esztétikában is összeér, elvégre csak nézőpont kérdése, mi a szép és a rút, a jó és a rossz, a tragikus és a komikus, ki a barna inges meg a vörös inges.
A luxusszocialisták szerdai toborzójából azt is megtudtam, hogy csak a balközép az igazi.
Az bizony.
Mert a bal - még marxista-leninista tanulmányaimból azért ennyi megmaradt -, az haladó.
Nem, nem retrográd, haladó!
Semmi bő gatya meg moslékzabálás, haladás.
Mégpedig szakadatlanul.
És olyan sebesen, hogy a mát is csak holnap éljük át igazán, akkor tudjuk meg, hogy kik is voltunk, mit is tettünk valójában.
Elvégre mi a múltat is tudjuk, birtokunkba vettük, az is a miénk, és ez a valami.
Akié a múlt, azé a jövő is.
A jövőt kifürkészni pedig nem kunszt, azt a nem oly rég még kiválóan működő kormányzati jósda is könnyedén elénk tárta.
Legfeljebb más jött be, de annak megmagyarázására meg ott voltak a statisztikusok és a közgazdászok.
Meg a brókerek Gyuszi taxissal.
És a múlt birtokában leszünk valódi forradalmárok - mostanság már nemcsak Che Guevarák, hanem még ötvenhatosok is -, s egyszerre tudjuk a múltat és a jövőt megalkotni, építeni.
Mi mondjuk meg, ki lőtt és merre.
Csak ebben az esetben maradhatunk és lehetünk igazi demokraták, s így lehet átkiabálni nagy-nagy sajtószabadság- és demokráciaféltésünkben a túlpartra, hogy ők ottan bizony nem azok.
Ezért aztán lapítanak, legfeljebb a legelvetemültebbje tesz olyat, mint az a nyikhaj, részeges Révész Máriusz, hogy jól összeveri magát, majd disznó módon a még rendszám nélkül is demokratikus - s mint ilyen, viperával is haladó -, sün alakzatban védekező rendőreinkre keni az egészet.
Nem, ottan inkább teljes tanácstalanság és méla csend honol, csak nagy néha hangzik fel egy-egy nyolcévezés meg fényesre koptatott, unalmas, kisszerű komcsizás.
A soviniszta, nacionalista, árvalányhajas uszítás a részükről nem nekünk szól, az a devizakölcsönökkel, kakaóbiztos számítógépekkel és digitális iskolatáblákkal elbutított, szavazógépnek nézett, elvakított konzumidiótákat igyekszik a voksukért megszólítani.
Ugye, hogy ennél mennyivel európaibb és haladóbb egy jó kis szaftos rasszistázás?
Meg különben is, a hejtebunkócskázásról meg a vöröscsepelezésről rég leszoktunk, ma már a Vörös Csepel helyett a Csepel Plázának a Váci úti Duna Pláza felel, és a Szemlőhegyen még talán szebben is szól az Internacionálé, mint egykoron a Rákosi Mátyás Vas- és Fémművekben.
Csakis a bal.
A bal az igazi.
Odaát csőcselék van meg veszett kutyák - össze is akartuk őket fogdosni -, itt meg ártatlan lányanyák és folyamatosan bérmálkozó, stramm férfiak, no meg gázóraleső, elesett kisnyugdíjasok.
Nem is lehet kérdés, hogy hová kívánkozik, merre is indul az ember.
És ha az aljas politikai okból bebörtönzött társaink, Hunvaldék és Hagyóék is levetik láncaikat, egyesülünk a nép legjobb, leghaladóbb erőivel, offshore sztárokkal és libapecérekkel, boldog globalizálttá - jó, jó, egykor úgy énekeltük és még fogjuk is: nemzetközivéééé - lesz holnapra ez a bugris, falusi magyar világ.

Kiss László
anixe, 2012. december 01. szombat, 18:28
Címkék: Révész Máriusz, Vörös Csepel, Csepel Plázának, Duna Pláza, Rákosi Mátyás Vas-, Kiss László,
Kommentek
Idén is elindul a Vándortábor program
idén egységesen 21 ezer forintos részvételi díjért vehetnek részt a 12-18 évesek, a program a tervek szerint legalább 10 ezer diák számára biztosít majd nyári táborozási lehetőséget a tanév végétől augusztus 20-ig - mondta.

A vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel közösen szervezték, a gyerekeknek minden felszerelést - bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket - biztosítanak - mondta.

Révész Máriusz kiemelte: a programot azért indították el, hogy közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal. Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén - sorolta.

Hozzátette: a programok, a szállás, és az étkezés is előre meg van szervezve, a táborokat lebonyolító tanárok
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 12:32
Országúton Peák és Király, pályán Lovassy és Kercsó-Magos az év kerékpárosa
adott arra, miért tartják ebben a furcsa időpontban, év elején az elmúlt esztendő zárását. - "Olyan időpontot kerestünk, amikor az év végi ünnepek nem vonják el a figyelmet a mi gálánkról, a mi ünnepeltjeinkről."

Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a sportág elmúlt évi sikerei közül kiemelte Lovassy Krisztián Eb-ezüstérmét, valamint azt, hogy a nagy sikerű Tour de Hongrie egy kategóriával feljebb lépve már 2.1-es besorolású.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerint most kezdődik a magyar kerékpársport aranykora, amit az is bizonyít, hogy "soha ennyi pénz kerékpárút építésére nem volt, mint a 2018-as költségvetésben". Megemlítette még, hogy az idén el fognak indulni a kerékpáros vándortáborok és emlékeztetett arra, hogy a 2018-as Tour de Hongrie-t az Eurosport televíziós csatorna is közvetíteni fogja.

"Tavaly is én voltam az év pályakerékpárosa. Örülök, hogy megvédtem a címem" - mondta az
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 18:46
Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között
kerékpárút növeli a térség idegenforgalmi értékeit, az Eger és Miskolc között megépülő 43 kilométer hosszú kerékpárúttal egy 60 kilométeres kerékpárút jön létre - hangoztatta Tállai András.

A projekt keretében a vasútállomás közelébe kerül a mezőkövesdi buszpályaudvar, itt fedett forgalmi központot alakítanak ki, a városi rendelőintézet előtt pedig körforgalmi csomópont készül - mondta Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

A kivitelezés befejezése 2020-ra várható - tette hozzá.

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa ezen a héten jelentette be, hogy újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben.

Hozzátette: a kerékpárutak építésére 3,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a kormánydöntés szerint a már engedéllyel rendelkező kerékpárutak kivitelezése
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:33
Közép-Európa legmodernebb csillagászati látogatóközpontja épül Répáshután
Révész Máriusz kiemelte: a település mellett a régió életében is meghatározó jelentőségű a beruházás 990 millió forintos támogatásáról szóló kormánydöntés, amelynek nyomán a harmadik, turisztikai szempontból is komoly vonzerőt képviselő csillagda épül meg Magyarországon.

A több mint 20 hazai csillagda közül ma még csak a zselici és a bakonybéli működik hasonló elvek szerint - tette hozzá, jelezve, hogy utóbbi a község teljes arculatát átalakítva páratlan fellendülést hozott Bakonybél környékén és ezt várják a répáshutai létesítménytől is.

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az eseményen közölte: a terveik szerint 2019 őszére elkészülő, csaknem 700 négyzetméteres bemutatótérrel rendelkező látogatóközpont Közép-Európa legmodernebb csillagdája lesz, amely remélt hazai népszerűsége mellett turisztikai attrakcióként és szakmai szempontból egyaránt nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat.

Több kisebb távcső mellett 50 centiméter átmérőjű főteleszkópja tudományos
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 14:02
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására - közölte.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős részét a tulajdonos visszaforgatja a karbantartásokra, fejlesztésekre - mondta.

Dankó Dénes Sátoraljaújhely alpolgármestere hangsúlyozta: a kalandparkban kitermelt nyereségből például járdák épülnek vagy fejlesztik az egészségügyi ellátást.

Soltész-Vincze
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Újabb kerékpárutak építéséről döntöttek, a Magyar Közúthoz kerül az utak üzemeltetése
Révész Máriusz közölte: a kerékpárutak építésére 3,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a kormánydöntés szerint a már engedéllyel rendelkező kerékpárutak kivitelezése elindulhat.

A Magyar Közút a karbantartási feladatokra a 2017-es költségvetésből 2 milliárd forint többletforrást kapott, ebből 531 millió forint a géppark bővítéséhez használható fel - ismertette. A 2018-as költségvetésből pedig további egymilliárd forint jut a kerékpárutak üzemeltetésére, ezzel a magyarországi kerékpárutak karbantartására már 3 milliárd forintot fordíthatnak - mondta.

Kitért arra, hogy számos önkormányzat rendelkezett meglévő, engedélyezett fejlesztési tervekkel, így 11 szakaszon mintegy 67,5 kilométernyi új kerékpárút épülhet meg. Ismertette: Hajdú-Bihar megyében Debrecen-Látóképi-tó között, Komárom-Esztergom megyében Esztergom és Esztergom kertváros közötti szakaszon, valamint Tata-Baj között épül új kerékpárút. Heves megyében két hiányzó szakasz épülhet meg, Hatvan-Apc, és Eger-Egerszalók között,
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 11:00
Rangos nemzetközi sakkverseny kezdődött Óbudán
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a 3500 euró összdíjazású emlékverseny névadója, dr. Hetényi Géza főiskolai válogatottként több világeseményen is sikeresen szerepelt, tavaly decemberi haláláig a sakk töltötte ki az életét.

Rácz Zoltán, a Magyar Sakkszövetség főtitkára kiemelte: az eseményen - amellyel szeretnének hagyományt teremteni - asztalhoz ül a jelenlegi felnőtt válogatottból Berkes Ferenc, aki az egész mezőny legmagasabb értékszámával (2658 Élő-pontszám) rendelkezik, valamint az a Gledura Benjámin (2613), aki már világbajnokokat is képes volt legyőzni. Ugyancsak részt vesz a versenyen a korábbi kerettag Ruck Róbert (2529) és Bánusz Tamás (2629). A mezőny tagja még négy külföldi nagymester, a francia Christian Bauer (2647), a szerbiai Márkus Róbert (2617), Alexandar Indjic (2611), valamint a román válogatott Vajda Levente (2579).

Révész Máriusz, a Budapesti Sakkszövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy több mint egy évtizede nem volt a magyar fővárosban ilyen rangos sakkviadal,
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 17:01
A nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán
Révész Máriusz közölte: reményei szerint 2019 nyarától indulhat meg a forgalom, egyelőre 20 hajóval, ám a kiépülő turisztikai attrakciók függvényében a jövőben akár 150-200 hajó is járhatja a Felső-Tiszát.

Mint elmondta: a 4-14 személyes, maximum 10 kilométer/óra sebességre képes, szálláshelyként is szolgáló hajók jogosítvány nélkül lesznek bérelhetők.

A kormány vállalja a kikötők kiépítését és a 20 hajó beszerzését, ám a települések feladata lesz azoknak a turisztikai attrakcióknak a megvalósítása, amivel bevonzzák a hajózókat. A program kivitelezésében számítanak a magántőke megjelenítésére is - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a kormány fontos feladatának tekinti a turizmus, a túrázás fellendítését. Ennek nyomán 2010 óta, a többi között, több mint 100 turistaház épült, vagy újult meg, illetve 26 látogatóközpont nyílt a nemzeti parkokban.
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 08:21
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
Szökőkút Plaza de la Virg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:42
Szökőkút-Plaza del Ayunta
agica2004
2017. március 27. hétfő, 17:39
Szeged-Plaza este.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 22:08
Marci a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:19
a plázában
orban47
2014. augusztus 01. péntek, 15:17
Szeged Plaza-csokiünnep.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:20
Szeged-Pláza.png
agica2004
2014. március 13. csütörtök, 15:44
plazahid-kékben.png
hatibacsi
2013. november 17. vasárnap, 17:21
lieke-plaza-pierot-20. jpg
cipiripi
2013. október 22. kedd, 23:18
21-A CITIC Pláza, Gungzho
farkas1945
2013. szeptember 17. kedd, 10:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.