Regisztráció  Belépés
2017. március 28. kedd | 13. hét | 87. nap | 06:12 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érett-e egy gonosz, vagy sötét agyú karmikus lény érettségire?
Kedves Katalin! Én a helyedben, 'Colonel'-nek adnék "hüvelyk"-et! A vége-mondatai, TÖKÉLETESEK!

Egyébiránt, valamit sejtek nálad, Katalin, de megtartom magamnak. (Jobb lesz így...)
foxworkinspace, 2017. március 21. kedd, 01:03
Címkék: Kedves Katalin, tökéletesek, érettségire, egyébiránt, helyedben, megtartom,
Kommentek
Krónika 3. (államfőválasztás, kérdések)
szorosabb és sikeresebb visegrádi együttműködés keretein belül alapvetően fontos szerepe van a konstruktív fellépésnek.

Jelezte azt is: a jövőben tíz, határon átnyúló közúti kapcsolat - komp- és számos Ipoly-híd, szárazföldi kapcsolat - megvalósítását tervezik; 2019-ig új hidat építenek Komárom és Révkomárom között.

MSZP: hogyan orvosolja a kormány a szakgimnáziumi érettségi kapcsán felmerülő jogsértéseket?

Kunhalmi Ágnes azt firtatta: elfogadható-e, hogy karácsonykor még nem tudnak az érettségire készülni a végzős diákok. Emlékeztetett a szakgimnáziumi, szakiskolai rendszer 2016-os kialakítására, és kitért arra, hogy egy komplex szakmai tárgyból kell majd érettségizni, de a követelményeket csak pár hónappal az érettségi előtt tudták meg a diákok. Nekik ezen a jövőjük múlik - mondta a szocialista politikus, aki azt kérdezte: hogyan kívánják orvosolni a mulasztást és a jogsértést.

Cseresnyés Péter államtitkár cáfolta a képviselő által elmondottakat. A szakképzési és köznevelési törvény
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 14:42
Balog Zoltán: a jó élmények is benn tart az iskolában
A tárcavezető elmondta, olyan ösztöndíjrendszert kívánnak bevezetni, amely a tankötelezettség, vagyis 16 éves kor után is benntartja a diákokat a szakképzésben. A tervek szerint minden elvégzett évvel emelkedne az ösztöndíj összege, a bizonyítvánnyal pedig egy induló tőkét is kezébe kapna a fiatal.

A miniszter arról is szólt, hogy a szakképzésben meg kell változnia a képzés módjának is, hangsúlyozva, hogy nem lehet túlbecsülni a jó élmények iskolában tartó erejét.Megjegyezte: a hátrányos helyzetűek esetében az ösztöndíj sokkal inkább a szülőknek fontos, mert az így kapott pénzzel a gyerek részben családfenntartóvá válik, és így "érdemes" a munka helyett a végzettség szerzés ügyét támogatniuk.

Balog Zoltán mindezt azután mondta, hogy a kollégiumban levetítették a Stefan Ludwig rendezte Mérges Buddha című dokumentumfilmet, amely a Sajókazán alapított buddhista Dr. Ámbédkar Iskola 2013 és 2015 közötti hétköznapjait mutatja be. Az érinthetetlenek kasztjába született, majd
velemenyezd, 2017. január 27. péntek, 22:55
Születésnapos olimpiai bajnokok köszöntése
A házigazda Nagy Béla Hagyományőrző egyesület nevében Takács Tibor köszöntötte az ünnepelteket, majd Sákovicsné Dömölky Lídia méltatta csapattársát és barátnőjét, Marosi Paulát.

"Mind a kettőnket a bátyánk vitt le a vívóterembe, együtt versenyeztünk, együtt készültünk az érettségire és együtt lettünk olimpiai bajnokok" - emlékezett a múltra Sákovicsné.

Válaszbeszédében Marosi Paula is kiemelte, milyen sokat edzettek együtt, és hogy milyen nagy öröm volt számára, amikor 1955-ben Lídia felnőtt világbajnokságot nyert.

Rejtő Ildikó, az 1964-es olimpián egyéniben és csapatban is győztes vívó azzal egészítette ki társai beszédét, hogy az egykori aranycsapat tagjai ma is tartják a kapcsolatot, rendszeres kártyacsatákat vívnak egymással.

Marosi Paulát egykori klubja, az Újpest klubigazgatója, Őze István köszöntötte lila-fehér ajándékcsomaggal.

"A magyar sportélet egyik nagy pillanata volt, amikor Miklós világcsúccsal nyerte meg a montreáli olimpiát" - méltatta Németh Miklóst az
velemenyezd, 2016. november 03. csütörtök, 17:12
Őszi érettségi - Befejeződtek az írásbelik, kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák
feladatokról és azok megoldásairól. Október 28-tól már mind a 205 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető.

Kitértek arra is, hogy az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: november 7-e. A középszintű dolgozatok megtekintési ideje a vizsgaszervező iskola döntésétől függően ettől eltérhet.

Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező húsz fővárosi és megyei kormányhivatal valamelyikénél jelentkeztek az érettségire, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol tekinthetik meg a kijavított dolgozataikat. A megtekintés ideje számukra - a vizsga szintjétől függetlenül - szintén november 7-e.

Az érettségik következő szakasza az emelt szintű szóbelik időszaka lesz, november 10-e és 14-e között, ekkor több mint 3700 szóbelit tartanak 41 helyszínen, 376 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 36-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga
velemenyezd, 2016. november 02. szerda, 22:06
Ezentúl kevesebben járnak majd gimnáziumba?
Mert pénzt költenek rá, és tényleg - szinte feleslegesen. Inkább mindenkinek valamilyen szakiskolába kellene járni már középfokon, csak azt felejtette el A Rétvári, hogy ehhez biztosítani kellene a szakiskolákat.
Vagy 6 év általános, 3 év szakmai képzés, 2 év az érettségire tanulás.
bubua53, 2016. október 22. szombat, 17:40
Helyettes államtitkár: tanulással és kitartással lehet kijutni a szegénységből
Langerné Victor Katalin arra reagált, hogy tizenötezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot adományozott két magyar iskolának Mohammad Hamid Anszari, az Indiai Köztársaság alelnöke.

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola a roma gyermekek társadalmi felzárkózásának elősegítésében végzett évtizedes munkájáért kapta a támogatást, amelyet jelképesen Szalma Anszari, az alelnök felesége adott át hétfő reggel.

Langerné Victor Katalin az M1-en hangsúlyozta: mindkét oktatási intézmény célja, hogy kinyíljon a világ a hátrányos helyzetű fiatalok előtt, és olyan jövőképük legyen, amely kiemelheti őket a szegénységből. Ennek érdekében idegen nyelvet tanítanak és felkészítenek az érettségire - mondta.

A helyettes államtitkár közölte, a Gandhi gimnázium évek óta jó kapcsolatot ápol az indiai nagykövetséggel.
velemenyezd, 2016. október 18. kedd, 20:04
E-learning tananyagok segítik a matematika érettségire való felkészülést
Az e-Palatábla Alapítvány által közzétett és ingyenesen elérhető elektronikus tananyagcsomag középszinten 25 héten, emelt szinten 30 héten keresztül nyújt segítséget az érettségi előtt állók felkészüléséhez.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint az online képzés tartalmazza az érettségihez szükséges teljes elméleti tananyagot, az azokhoz tartozó, részpontozással kiértékelhető gyakorlófeladatokat és teszteket, sőt, a matematikai példák mindennapi életben hasznosítható gyakorlati alkalmazását is bemutatja. Ezt követően a matematika érettségiig közép- és emelt szintű érettségi szimulációkkal, próbaérettségikkel lehet folyamatosan gyakorolni oly módon, hogy az ellenőrzésnél minden példa részletes kidolgozása és a hozzátartozó elméleti rész is elérhető.

A képzés az utolsó három hétben a szóbeli emelt szintű érettségire készíti fel a tanulókat. Mindezt úgy, hogy a tananyagcsomag - számítógépen vagy táblagépen - bárhol, bármikor tanulható, nem kell más hozzá, csak internetelérés, és regisztráció
velemenyezd, 2016. október 15. szombat, 07:04
Emlékezés Katona Józsefre
elősegítik az író, mint ember megismerését, kecskeméti kötődésének, alkotói hátterének felderítését.

Az ismeretek bővítését a vizuális, drámás és zenei élmények támasztják alá és a szerzett ismeretek kézműves tevékenység során mélyülnek el.
A programok lehetőséget nyújtanak a jelentkező osztályok közösségeinek arra, hogy Katona József gyermek- és felnőtt korának kecskeméti emlékhelyeit felkereső látogatásokon vehessenek részt.. Mindez a személyes, élményszerű tapasztalatok megszerzése az érettségire való felkészülésben jelentősen segíti a középiskolás diákokat. A rendezvény formája közösségi játék, így az osztályközösség valamennyi tagja részt vehet a programban.
Együttműködő partnerek: Katona József Emlékház, Katona József Könyvtár

Támogatók: Kecskemét Megyei Jogú Város, Nemzeti Kulturális Alap
A KATONA JÓZSEF NAPOK

a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és

a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon közös rendezvénye Kecskeméten:
vicus54, 2016. szeptember 19. hétfő, 16:56
Képek, videók
érettségire.jpg
maroka
2015. április 23. csütörtök, 19:44
érettségire
bubszi
2012. június 24. vasárnap, 07:57
Katalin és Vilmos-.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:37
Katalin.-Tara.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:36
Katalinék-Párizsban.jp g
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:35
katalin-hercegno-vilmo s.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:35
Katalin-London.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:34
Katalin-Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:33
Vilmos és Katalin.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:31
Kohut Katalin 1,5 éves.jp
katalinkohut
2017. március 24. péntek, 19:02
István, Katalin áldozás.j
katalinkohut
2017. március 24. péntek, 18:36
Katalin hét hónapos.jpg
katalinkohut
2017. március 24. péntek, 18:26
Katalin7hnapos.jpg
katalinkohut
2017. március 24. péntek, 07:20
Katalin1990.jpg
katalinkohut
2017. március 24. péntek, 07:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.