Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érett-e egy gonosz, vagy sötét agyú karmikus lény érettségire?
Kedves Katalin! Én a helyedben, 'Colonel'-nek adnék "hüvelyk"-et! A vége-mondatai, TÖKÉLETESEK!

Egyébiránt, valamit sejtek nálad, Katalin, de megtartom magamnak. (Jobb lesz így...)
foxworkinspace, 2017. március 21. kedd, 01:03
Címkék: Kedves Katalin, tökéletesek, érettségire, egyébiránt, helyedben, megtartom,
Kommentek
Fővárosi Közgyűlés - Jobbik: Budapest is támogassa a béruniót!
Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbik kezdeményezésére már az EU nyolc tágállama támogatja a bérunió létrehozását, ami magasabb béreket és jobb életszínvonalat biztosítana a magyaroknak.

Hangsúlyozta, a kezdeményezés jelenleg az Európai Bizottság előtt áll, és ha szabad utat kap, a nyolc országban összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az EU tárgyaljon a kérdésről, illetve prioritásként kezelje a bérunió létrehozását.

Tokody Marcell kitért arra is, hogy a reggeli órákban nemcsak a munkába igyekvők, hanem az érettségire tartók is megszenvedték azt, hogy a 3-as metró felújítása a Fidesz vezetésének ígéretei ellenére 2016 novembere óta húzódik.
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 09:41
DE jóóóó
Ma jó dolgok történtek, szuper nap volt. Gabikával voltam délután vásárolni, tényleg szuper volt, utána vele beszélgettem, kávéztam egyet még. Megvártam a kisfiam és go. Itthon gyorsan rendet raktam, hamarosan megfő minden hozzávaló és összerakom a rakott krumplit holnapra. Holnap munka és egy megbeszélés. Hazafelé meg egy megbeszélésem volt, felkerestek. EGyre többen keresnek meg ilyen témában....szupiiiii.....
Ó nem unatkozom. Leszedtem az időpontokat,mikor mennek kirándulni a srácok, ki mikor hol legyen....a perecet bedobtam a kenyérdagasztóba, a lányok pedig kisütötték. Olyan ügyesek, csak csodálom mennyire segítőkészek és aranyosak. Dudus mindig megkérdezi segíthet-e valamiben Cukorpofa.
Már alszanak.....ó és cuki lett a körmöm is. Nagyon cukiiiii ezekkel a pöttyökkel megfogott Timi. Egy angyal, és bár ő nem tudta elképzelni milyen lesz az összhang, de kedves kis stílusával vidámkodás lett belőle. Szeretnék olyan türelmes és tüneményes lenni mint ő, remélem sikerül változnom ez irányban.
dundulino, 2017. május 08. hétfő, 22:08
Érettségi - Az előző évekhez hasonló nehézségűek voltak az idei magyartételek
szövegértési feladat bizonyult talán a legnehezebbnek, mert a tíz kérdés többségére kifejtős választ kellett adni, ráadásul a kérdések mintha többször is megismétlődtek volna. Mindezek miatt a 60-ról 90 percre növelt idő sem volt mindenkinek elegendő a válaszadáshoz, hiszen még egy motivációs levelet is meg kellett írniuk. A műelemzésre adott 150 percbe azonban szinte mindenki belefért.

A nagykanizsai pedagógus azt is elmondta: leginkább a kétszintű érettségi bevezetése óta nem jellemző, hogy az érettségire olyan feladatot kapnak a diákok, ami valamilyen évfordulóhoz igazodik. Így volt ez idén is, tehát arra nem nagyon számítottak a tanárok sem, hogy az emlékév kapcsán éppen Arany Jánossal kapcsolatos feladat kerül a most érettségizők elé.

A bátonyterenyei Váci Mihály Gimnáziumban igazgatója, Tóth Lászlóné az MTI-nek elmondta: a vizsga második részében a legtöbben egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-vers összehasonlító elemzését írták, kevesen választották Kosztolányi Dezső novellájának
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 17:23
Érettségi - Igazgatóhelyettes: a tanárok számára mindig korábban kezdődik az érettségi vizsga
reggelén kapják meg a feladatlapokat - tette hozzá, megjegyezve, hogy a feladatlapokat tartalmazó csomagokat fél 8-kor bonthatta fel az iskola igazgatója.

Jelezte: a vizsgán felügyelő tanárokat 7 órára hívták be, hogy egy félórás eligazítást tartsanak számukra a teendőkről, a tanárok végül fél 8-kor mentek a termekbe, elvégezték a kötelező adminisztrációt, majd bevitték a termekbe a feladatlapokat, ahol nem sokkal később megkezdődött a vizsga.

Arra a kérdésre, mennyire számítanak nehéz érettségire az idén, azt válaszolta, ideális esetben az érettségi vizsgák évről évre azonos nehézségűek, hiszen a különböző években érettségizők a felvételipont-számítás szempontjából egymással is versenyeznek.

Arra számítok, hogy ez az év is a sokéves átlagot fogja hozni - fogalmazott.

Az igazgatóhelyettes kitért arra is, hogy az idén valamennyi tárgy esetén kisebb vagy nagyobb mértékben megváltoztak a vizsgakövetelmények és a vizsgaleírások is.

"Szerintem idén talánplusz nehézség lehet, hogy kicsit
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 09:11
PSZ: elfogadhatatlan passzusok a köznevelési törvény tervezett módosításában
általános sikeres elvégzése valamilyen szakiskolába belépőt jelenthetett, most itt is felvételizni kellene.

Úgy látta: a gimnáziumi férőhelyeket folyamatosan csökkenteni akarják, és csak annyi diákot akarnak felvenni, akiknek útja egyenesen vezet a felsőoktatásba.

Galló Istvánné szerint egy szakgimnáziumi érettségi nem elég, ha egy diák közben pályát akar módosítani, a szakiskola pedig abszolút zsákutca. Utóbbi intézménytípusban a közismereti tárgyakat oly mértékben csökkentették, hogy érettségire ezek után nincs esélye a diákoknak. A kilenc évfolyamos általános iskoláról szintén nem tudni részleteket - jelezte.

Az érdekvédő jelezte: azt kérik, Balog Zoltán hívja össze a pedagógusok sztrájkbizottságának teljes ülését. Megerősítette, továbbra is követelik a pedagógusok kötelező óraszámának visszaállítását.

Közölte azt is: április 6-án levélben fordultak a miniszterelnökhöz, ebben a bértábla vetítési alapjának emelését kérik, az ugyanis szerinte elinflálódott, illetve kérik a
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 11:11
Érett-e egy gonosz, vagy sötét agyú karmikus lény érettségire?
Azt olvastam valahol régen, hogy a gonosz és gyilkos, sötét agyú, analfabétának hagyott egykori sátán népei falvakban ha tanulnak, kiművelik magukat, többet ártanak az emberiségnek, mint hogy fel tudnánk fogni. Érettségi csak érett ifjú embercsemete kezébe kerülhet szerintem, olyannak, aki nem él vissza semmivel, soha az emberséggel.
katalinkohut, 2017. március 19. vasárnap, 21:14
Krónika 3. (államfőválasztás, kérdések)
szorosabb és sikeresebb visegrádi együttműködés keretein belül alapvetően fontos szerepe van a konstruktív fellépésnek.

Jelezte azt is: a jövőben tíz, határon átnyúló közúti kapcsolat - komp- és számos Ipoly-híd, szárazföldi kapcsolat - megvalósítását tervezik; 2019-ig új hidat építenek Komárom és Révkomárom között.

MSZP: hogyan orvosolja a kormány a szakgimnáziumi érettségi kapcsán felmerülő jogsértéseket?

Kunhalmi Ágnes azt firtatta: elfogadható-e, hogy karácsonykor még nem tudnak az érettségire készülni a végzős diákok. Emlékeztetett a szakgimnáziumi, szakiskolai rendszer 2016-os kialakítására, és kitért arra, hogy egy komplex szakmai tárgyból kell majd érettségizni, de a követelményeket csak pár hónappal az érettségi előtt tudták meg a diákok. Nekik ezen a jövőjük múlik - mondta a szocialista politikus, aki azt kérdezte: hogyan kívánják orvosolni a mulasztást és a jogsértést.

Cseresnyés Péter államtitkár cáfolta a képviselő által elmondottakat. A szakképzési és köznevelési törvény
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 14:42
Balog Zoltán: a jó élmények is benn tart az iskolában
A tárcavezető elmondta, olyan ösztöndíjrendszert kívánnak bevezetni, amely a tankötelezettség, vagyis 16 éves kor után is benntartja a diákokat a szakképzésben. A tervek szerint minden elvégzett évvel emelkedne az ösztöndíj összege, a bizonyítvánnyal pedig egy induló tőkét is kezébe kapna a fiatal.

A miniszter arról is szólt, hogy a szakképzésben meg kell változnia a képzés módjának is, hangsúlyozva, hogy nem lehet túlbecsülni a jó élmények iskolában tartó erejét.Megjegyezte: a hátrányos helyzetűek esetében az ösztöndíj sokkal inkább a szülőknek fontos, mert az így kapott pénzzel a gyerek részben családfenntartóvá válik, és így "érdemes" a munka helyett a végzettség szerzés ügyét támogatniuk.

Balog Zoltán mindezt azután mondta, hogy a kollégiumban levetítették a Stefan Ludwig rendezte Mérges Buddha című dokumentumfilmet, amely a Sajókazán alapított buddhista Dr. Ámbédkar Iskola 2013 és 2015 közötti hétköznapjait mutatja be. Az érinthetetlenek kasztjába született, majd
velemenyezd, 2017. január 27. péntek, 22:55
Képek, videók
érettségire.jpg
maroka
2015. április 23. csütörtök, 19:44
érettségire
bubszi
2012. június 24. vasárnap, 07:57
Katalin és kislánya.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:27
Katalin hercegné.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:27
Katalin.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:26
Katalin-fogadáson.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:25
Vilmos és Katalin.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:24
Vilmos-Katalin.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:22
Kohut Katalin 2012.2 (1).
katalinkohut
2017. július 03. hétfő, 17:21
Katalin .-.jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 13:42
Katalin -Pippa esküvő.jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 13:41
Katalin,..jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 13:40
Katalin-...jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 13:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.