Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:37 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érett-e egy gonosz, vagy sötét agyú karmikus lény érettségire?
Kedves Katalin! Én a helyedben, 'Colonel'-nek adnék "hüvelyk"-et! A vége-mondatai, TÖKÉLETESEK!

Egyébiránt, valamit sejtek nálad, Katalin, de megtartom magamnak. (Jobb lesz így...)
foxworkinspace, 2017. március 21. kedd, 01:03
Címkék: Kedves Katalin, tökéletesek, érettségire, egyébiránt, helyedben, megtartom,
Kommentek
Érett-e egy gonosz, vagy sötét agyú karmikus lény érettségire?
Azt olvastam valahol régen, hogy a gonosz és gyilkos, sötét agyú, analfabétának hagyott egykori sátán népei falvakban ha tanulnak, kiművelik magukat, többet ártanak az emberiségnek, mint hogy fel tudnánk fogni. Érettségi csak érett ifjú embercsemete kezébe kerülhet szerintem, olyannak, aki nem él vissza semmivel, soha az emberséggel.
katalinkohut, 2017. március 19. vasárnap, 21:14
Krónika 3. (államfőválasztás, kérdések)
szorosabb és sikeresebb visegrádi együttműködés keretein belül alapvetően fontos szerepe van a konstruktív fellépésnek.

Jelezte azt is: a jövőben tíz, határon átnyúló közúti kapcsolat - komp- és számos Ipoly-híd, szárazföldi kapcsolat - megvalósítását tervezik; 2019-ig új hidat építenek Komárom és Révkomárom között.

MSZP: hogyan orvosolja a kormány a szakgimnáziumi érettségi kapcsán felmerülő jogsértéseket?

Kunhalmi Ágnes azt firtatta: elfogadható-e, hogy karácsonykor még nem tudnak az érettségire készülni a végzős diákok. Emlékeztetett a szakgimnáziumi, szakiskolai rendszer 2016-os kialakítására, és kitért arra, hogy egy komplex szakmai tárgyból kell majd érettségizni, de a követelményeket csak pár hónappal az érettségi előtt tudták meg a diákok. Nekik ezen a jövőjük múlik - mondta a szocialista politikus, aki azt kérdezte: hogyan kívánják orvosolni a mulasztást és a jogsértést.

Cseresnyés Péter államtitkár cáfolta a képviselő által elmondottakat. A szakképzési és köznevelési törvény
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 14:42
Balog Zoltán: a jó élmények is benn tart az iskolában
A tárcavezető elmondta, olyan ösztöndíjrendszert kívánnak bevezetni, amely a tankötelezettség, vagyis 16 éves kor után is benntartja a diákokat a szakképzésben. A tervek szerint minden elvégzett évvel emelkedne az ösztöndíj összege, a bizonyítvánnyal pedig egy induló tőkét is kezébe kapna a fiatal.

A miniszter arról is szólt, hogy a szakképzésben meg kell változnia a képzés módjának is, hangsúlyozva, hogy nem lehet túlbecsülni a jó élmények iskolában tartó erejét.Megjegyezte: a hátrányos helyzetűek esetében az ösztöndíj sokkal inkább a szülőknek fontos, mert az így kapott pénzzel a gyerek részben családfenntartóvá válik, és így "érdemes" a munka helyett a végzettség szerzés ügyét támogatniuk.

Balog Zoltán mindezt azután mondta, hogy a kollégiumban levetítették a Stefan Ludwig rendezte Mérges Buddha című dokumentumfilmet, amely a Sajókazán alapított buddhista Dr. Ámbédkar Iskola 2013 és 2015 közötti hétköznapjait mutatja be. Az érinthetetlenek kasztjába született, majd
velemenyezd, 2017. január 27. péntek, 22:55
Születésnapos olimpiai bajnokok köszöntése
A házigazda Nagy Béla Hagyományőrző egyesület nevében Takács Tibor köszöntötte az ünnepelteket, majd Sákovicsné Dömölky Lídia méltatta csapattársát és barátnőjét, Marosi Paulát.

"Mind a kettőnket a bátyánk vitt le a vívóterembe, együtt versenyeztünk, együtt készültünk az érettségire és együtt lettünk olimpiai bajnokok" - emlékezett a múltra Sákovicsné.

Válaszbeszédében Marosi Paula is kiemelte, milyen sokat edzettek együtt, és hogy milyen nagy öröm volt számára, amikor 1955-ben Lídia felnőtt világbajnokságot nyert.

Rejtő Ildikó, az 1964-es olimpián egyéniben és csapatban is győztes vívó azzal egészítette ki társai beszédét, hogy az egykori aranycsapat tagjai ma is tartják a kapcsolatot, rendszeres kártyacsatákat vívnak egymással.

Marosi Paulát egykori klubja, az Újpest klubigazgatója, Őze István köszöntötte lila-fehér ajándékcsomaggal.

"A magyar sportélet egyik nagy pillanata volt, amikor Miklós világcsúccsal nyerte meg a montreáli olimpiát" - méltatta Németh Miklóst az
velemenyezd, 2016. november 03. csütörtök, 17:12
Őszi érettségi - Befejeződtek az írásbelik, kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák
feladatokról és azok megoldásairól. Október 28-tól már mind a 205 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető.

Kitértek arra is, hogy az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: november 7-e. A középszintű dolgozatok megtekintési ideje a vizsgaszervező iskola döntésétől függően ettől eltérhet.

Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező húsz fővárosi és megyei kormányhivatal valamelyikénél jelentkeztek az érettségire, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol tekinthetik meg a kijavított dolgozataikat. A megtekintés ideje számukra - a vizsga szintjétől függetlenül - szintén november 7-e.

Az érettségik következő szakasza az emelt szintű szóbelik időszaka lesz, november 10-e és 14-e között, ekkor több mint 3700 szóbelit tartanak 41 helyszínen, 376 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 36-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga
velemenyezd, 2016. november 02. szerda, 22:06
Ezentúl kevesebben járnak majd gimnáziumba?
Mert pénzt költenek rá, és tényleg - szinte feleslegesen. Inkább mindenkinek valamilyen szakiskolába kellene járni már középfokon, csak azt felejtette el A Rétvári, hogy ehhez biztosítani kellene a szakiskolákat.
Vagy 6 év általános, 3 év szakmai képzés, 2 év az érettségire tanulás.
bubua53, 2016. október 22. szombat, 17:40
Helyettes államtitkár: tanulással és kitartással lehet kijutni a szegénységből
Langerné Victor Katalin arra reagált, hogy tizenötezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot adományozott két magyar iskolának Mohammad Hamid Anszari, az Indiai Köztársaság alelnöke.

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola a roma gyermekek társadalmi felzárkózásának elősegítésében végzett évtizedes munkájáért kapta a támogatást, amelyet jelképesen Szalma Anszari, az alelnök felesége adott át hétfő reggel.

Langerné Victor Katalin az M1-en hangsúlyozta: mindkét oktatási intézmény célja, hogy kinyíljon a világ a hátrányos helyzetű fiatalok előtt, és olyan jövőképük legyen, amely kiemelheti őket a szegénységből. Ennek érdekében idegen nyelvet tanítanak és felkészítenek az érettségire - mondta.

A helyettes államtitkár közölte, a Gandhi gimnázium évek óta jó kapcsolatot ápol az indiai nagykövetséggel.
velemenyezd, 2016. október 18. kedd, 20:04
E-learning tananyagok segítik a matematika érettségire való felkészülést
Az e-Palatábla Alapítvány által közzétett és ingyenesen elérhető elektronikus tananyagcsomag középszinten 25 héten, emelt szinten 30 héten keresztül nyújt segítséget az érettségi előtt állók felkészüléséhez.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint az online képzés tartalmazza az érettségihez szükséges teljes elméleti tananyagot, az azokhoz tartozó, részpontozással kiértékelhető gyakorlófeladatokat és teszteket, sőt, a matematikai példák mindennapi életben hasznosítható gyakorlati alkalmazását is bemutatja. Ezt követően a matematika érettségiig közép- és emelt szintű érettségi szimulációkkal, próbaérettségikkel lehet folyamatosan gyakorolni oly módon, hogy az ellenőrzésnél minden példa részletes kidolgozása és a hozzátartozó elméleti rész is elérhető.

A képzés az utolsó három hétben a szóbeli emelt szintű érettségire készíti fel a tanulókat. Mindezt úgy, hogy a tananyagcsomag - számítógépen vagy táblagépen - bárhol, bármikor tanulható, nem kell más hozzá, csak internetelérés, és regisztráció
velemenyezd, 2016. október 15. szombat, 07:04
Képek, videók
érettségire.jpg
maroka
2015. április 23. csütörtök, 19:44
érettségire
bubszi
2012. június 24. vasárnap, 07:57
sienai szent katalin2.jpg
maroka
2017. április 29. szombat, 10:49
sienai szent katalin.jpg
maroka
2017. április 29. szombat, 10:41
Mary-Katalin.jpg
kisgizus
2017. április 21. péntek, 21:57
Kamilla- Katalin.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:16
Katalin nap.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:14
Katalin nap-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:13
katalin-hercegno-hátsó .jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 17:43
Katalin
gerbera64
2017. április 18. kedd, 08:11
Katalin.jpg
agica2004
2017. április 14. péntek, 16:12
Vilmos-Katalin.jpg
agica2004
2017. április 14. péntek, 16:08
Vilmos-Katalin-.jpg
agica2004
2017. április 14. péntek, 16:07
NOGRADI-KATALIN.jpg
cserhat3
2017. április 09. vasárnap, 15:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.